| Autor |
Zpráva |
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2006 21:10
- Nahlásit
Situace dnes na cvičáku byla fakt na zabití. Začalo to včera. Jeli jsme na celý den na výlet s přítulem a bráchou. Když jsem se vrátila, jeho mamka vítězoslavně hlásila: "dala jsem Aši torchu prejtu s bramborem, jo?" Smutně pokrčím rameny, že se nikdy nenaučí, že pes není popelnice a že brambory stejně nežere. Jenom jsem poukázala na čtyři brambory zvící tenisáků v misce. Dověděla jsem se, že toho nebyla trocha, ale vrchovatá miska a že brambory teda přece jenom žere. No nic. Druhý den ráno jsem ji vytáhla z budy, oklepala z ní slimoše, co k nám chodí od souseda žrát Ašu, bo už mu pomali zežrali všecken plevel a nechali akorát pokřivy, šupla na kolo a Aša každé tři kroky udělala hromadu koblížků. Nasupeně jsem sbírala a nadávala na brambory. Na cvičák jsem přijela později, než jsem chtěla, už začínalo být vedro. Aša chodila jak zdechlina, pak ji to začalo trochu bavit. Po chůzi u nohy jsem šla na překážečku, předpisově tam a zpátky. Říkám si, že dáme větší, těch 30 cenťáků je na takovou potvoru přece jen malá překážka, a minule tu větší zvládala. Tak ju beru, že skočím s ní, měla jsem ji na delším vodítku, a ona neskočila, ale narvala přímo ksichtem na tvář do překážky. Řvala jak tur a předpisově kulhala. Když jsem přišla na lavičku, odpočinout si a dopít kafe, všichni se mě ptali, jestli je slepá. No nic. Dávám jí za odměnu aportek a úplně se na mě vybodla, radši očumovala psy kolem. Šla jsem na žebřík, který pomalu začíná zvládat. Z jedné strany vyběhla, konečně bez hysterických scén, sundala jsem ju, bo ještě neumí dolů, jdu z druhé strany a ona začne hysterčit, že z téhle strany jsme eště nešli a co jako po ní chcu a začala strkat nohy mezi šprušle, držela se drápama železného okraje a začala řvát. Říkám si, prdím na magora, dneska se s ní už neštvu. Pak jdem na vyštěkání, jako obvykle její silná disciplína. Pak dostala hadr, párkrát si potáhla, pak se na mně vyprdla a lehla na záda. Od toho bych ji jindy neodtrhla. Tak jsem zase přišla celá zdechlá na lavičku, že už jako toho psa nechci a že na závodech budeme mít jako specialitu ašecí guláš. Pokecala jsem, vzala kolo a jela dom. Všem vynadám, co to ta Aša včera žrala, že byla dneska zdechlá a že furt kakala. "No jenom zelí, brambory, polívku, knedlíky, chleba, kakao, a protože jí to nechutnalo, dla jsem tam ještě prejt." K***a, z toho by se pos**li všici. Tak jsem aspoň v rámci hesla "co má soused, nemusím mít tež" otrhala jeho plevel kolem plotu, abych příště nemusela zase sklepávat šneky. Aša je jinak bere do huby a háže s nima o zem, bo se jí líbí, jak jim třískají domečky.
|
michalm
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2006 22:49
- Nahlásit
"No jenom zelí, brambory, polívku, knedlíky, chleba, kakao, a protože jí to nechutnalo, dla jsem tam ještě prejt."
to mi pripomina moji popelnici na navsteve... zere vsechno co ji kdo da, hlavne kdyz je to od "cizich" a cim vic tim lip... a pak clovek premysli, proc vecer nezere
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2006 23:00
- Nahlásit
Mucholabka
Úplně tě chápu...že se nikdy nenaučí, že pes není popelnice - naši se to taky nikdy nenaučí, trvalo půl roku než jsem je přesvědčila, že nemají Kimovi návat mlíko jelikož po něm ná úplně šíílenou s***ku. Vždycky se mi dostalo odpovědi, že "to přece nemůže bejt po mlíku, všichni naši psi dycky pili mlíko!". Třeba taková babička to ale nepochopila dodnes a kdykoliv se u ní se psem ukážu , naleje mu misku mlíka. Můžu nadávat jak chci, vždycky mi řekne, že jsme na něj zlá, že mu to mlíčko moc chutná, tak co by mu ho nedala. prostě nemůže pochopit že ten pes neví, že se vždycky po***e právě z toho mlíčka, který mu tak chutná. Pak to ještě zakončí tím, že pes přece vždycky pil mlíko a nikdo z toho žádnýmu nic nebylo. A já se dušuju, že k nim už se psem v životě nepřijdu.
No a takhle je to se vším. Teď o prázdninách ho ráno krmí naši, protože já vstávám až dopoledne a ne ráno . Takže večer než jdu spát musím nasypat plnou misku granulí, připravit ji na verandu a ještě prošmejdit kuchyni a "tajně" vyházet všechny zbytky od oběda, protože jinak by je Kim určitě dostal k snídani. No a úplně se bojím kamkoliv odjet a nechat ho našim třeba jen na víkend napospas... Prostě někteří lidé se nikdy nesmíří s tím, že pes není popelnice.
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2006 23:53
- Nahlásit
Jo jo, to dobře známe. A to, že se nechci dělit se psem o to co jím, je jenom proto, že su sobec! a babičky sou a dycky byly na rozmazlování! atd atd.
rendik
Po nevařenym mlíku jsem myslela, že se smečka vy.. z podoby. Z mlíka vařeného průjem není a je fakt, že si na něm pesoši děsně pochutnají. Taky bejvali kojenci.. Takže občas malou misku vařeného, schládlého podávám.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 07:30
- Nahlásit
hmm tak u našich praprodičů fakt podobbný - narvali by mu všecko. a to ještě děda řekne, mávajíc s karbenátkem v ruce sem tam: pdoívej jak ho ale chce,von ví, co je pro něho dobrý.....tk mu to vysvětlím,že jako zrovna nááhodou jeto taky ještě alergik,aže nebudu zvyšovat každej tejdem brněnskejm vetům obrat jenom kvůli jeho přesvědčení,že to ten pes od něho prostě musí dostat..pak si poslechnu přednášku v otom,že nejsu normální odpírat mu jídlo,atd atd...pak počká až se otočím nebo poodejdu a narve mu kde co.....
.....předevčírem jsme byli na návštěvě u známé-sedíme si tak na dvorku,pijem kafe,plkáme holčičí věci a vtom slyším zevnítř její manžel) nóóó tobě to tak chutná??? ty seš teda šikovnej!
vlítnu tam-můj pes na lince,talíř řízků v prdeli a ještě si po těch řízkách jako desert sám otevřel a sežral pytel piškotů,co našel v nějaké přihrádce linky!!! ......a pak abych chodila se psem po návštěvách.....jejich buldoččí fenka na něho z podlahy jenom nevěřícně koukala
|
wami
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 09:05
- Nahlásit
Tak teda diky bohu, ze mam psy zdravy, nealergiky, a jako ty popelnice obcas fungujou...
Ale sracky z toho nemaj ( i kdyz priznavam, ze kombinace zeli a kakaa by asi neustali ani oni... )
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 09:11
- Nahlásit
Mar3
jo a to sem zapomněla dodat,že se do domu ze dvora dostal tak,že skočil na parapet a votevřel si vokno,kterým vlítnul dovnitř
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 09:14
- Nahlásit
Téda musím se přiznat, když jsem kdysi s pejskařinou začínal (asi před 35ti lety) tak jsem do psa vrazil co dům dal jak to bývávalo zvykem. Granule nebyly a psi žrali většinou zbytky od oběda. Měl jsem NO kterej byl tím pádem taky děsná popelnice, navíc ještě chodící žaludek a pres všechnu tu nezdravou výživu se dožil téměř 16ti let.
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 09:15 - Změnil/a: rendik
- Nahlásit
Sylva
Ty jo, to sem nevěděla, že po vařený mlíko je lepší... Musim to zkusit . Jenže babička to většinou dělá tak, že mu naleje čerstvě nadojený, ještě teplý kozí mlíko. A on pak chudák nemůže ani dojít k lesu, protože každý dvě minuty staví... Radši k nim nechodim den před cvičákem, protože to by tam ani nedošel. Jo, taky jsem sobec když se sním nechci dělit o chipsy, čokoládu, šušenky, bramboráky a já nevím co ještě. třeba o suchý rohlík nebo o jablko se dělíme, ale to se jaksi nepočítá ...
To nedávno taťka povídá, že když Kima ráno pustil, bežel rovnou na verandu k té připravené misce a všechno to sežral (to měl zrovna granule a v tom kolínka a vařené psí maso). Pak s ním šel na procházku a když se vrátili, dal mu ještě zbytek těch kolínek. Myslela jsem, že mě klepne, ten zbytek by pes totiž normálně měl ještě tak na dvě porce a on mu to nacpe jako zákusek po snídani. Začala jsem se rozčilovat, že to nemůže mu dávat takhle moc, že bude hafík moc tlustý a bude mít problémy s klouby a se srdcem. No a na to mi bylo řečeno, že já taky žeru jak nezavřená a taky mi nikdo neodměřuje přesný dávky... No a nedávno jsem se snažila vysvětlit rodičům, že když mu dávají to žrádlo, tak za 20 minut až půl hodiny mu mají dojít tu misku sebrat, i kdyby z ní nesežral ani jednu granuli. Bylo mi řečeno " a to jako proč? dyť von to sežere během dne..."
|
moll
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 10:15
- Nahlásit
rendik
ale když uvážíš, že hromada lidí opravdu baští po troškách celej den dobrůtky a k tomu ještě 3x denně normální jídlo, tak ti naši odměřovaní psi krmení 2x denně tzv. zdravou psí stravou (jedno jestli vařenou nebo granulama) jsou vlastně chudáci. v divočině by taky hledali celý den co dát do tlamy a když by našli, tak by zobli a nečekali, až bude 18.00 (jako i nás doma). jo - pesové zodpovědných pánečků vedou o hodně zdravější život než sami lidi.
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 11:03
- Nahlásit
moll
To jsem třeba já, celej den něco baštim, ale když strávim celej den se psem, taky pořád něco baští, protože s ním hodně cvičím různé blbůstky a za to vždycky dostane piškotek nebo nějakou jinou dobrůtku,takže v podtatě potom taky celý den baští po troškách,a k tomu ještě 2x denně odměřované granule.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 11:37
- Nahlásit
rendik
já piškotky občas i půlím, ale stejně - za den zmalskne každý pes skoro půl pytlíku. a občas i jiné mňamky.... a pak velmi přesně odměřené granule, abty měl ten správný přísun všech živin
|
abby
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 11:52
- Nahlásit
Tak to mě zavařil pan velkochovatel Kubeš.Byl v televizi,kde říkal,že psi můžou všechno,takže teď marně vysvětluju,že to tak není A když nabalím jídlo psovi sebou a dám tam radši do zásoby,tak žádná zásoba nezůstane
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 12:20
- Nahlásit
abby
No jo, to taky bylo něco tendle ten Kubeš, fakt jak píšeš, pan velkochovatel.... chjo a samý bludy... snad to moc lidí nevidělo..........
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 12:57
- Nahlásit
moll
Já ty piškoty někdy i čtvrtím , ale když cvičíme piškot na čumáku, tak ten musí být celý... No a stejně to taky vychází skoro na půl pytlíku + jiné mňamky ... někdy se ani nedivím, že večer ty granule nesežere všechny ...
abby
wensday
Pana velkochovatele Kubeše jsem neviděla, o co jsem přišla?
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 13:08
- Nahlásit
rendik
pan velkochovatel snad všech druhů retrívrů na kerý si vzpomeneš / už to je divný / a názory jako že dává psům žrát všecko aj z lidskýho jídla......
|
abby
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 13:11 - Změnil/a: abby
- Nahlásit
wensday
To nevím,já viděla jen kousek a stačilo.Nic moc neřekl a jeho pocit,že psovi svíčková nevadí,vážně nesdílím.
Rendik
O nic jsi nepřišla.Moc tam toho neřekl.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 13:28
- Nahlásit
wensday
abby
no ale ukázal jaký sou to donašeči a aporéři ne?hodil jim dovody 1 klacek
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 13:33
- Nahlásit
wensday
abby
Mar3
A kdy to dávali? něco mi to připomíná... Měl tam plno retrívrů a curlyho a kterém vykládal, že je jediný u nás dovezený z Ameriky?
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 13:40
- Nahlásit
rendik
jo
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 13:41
- Nahlásit
Mar3
to byl myslím dumík a ještě mu to ten pes ani nedones k němu................
rendik
jo, to je on, bylo to v Rady ptáka.... na Nově, asi opakovanej díl..... mě dojalo, jak tam všici ty psi lítali dohromady, velkochov, no.......
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 13:43
- Nahlásit
wensday
Tak to jsem viděla když to byla premiéra...jen jsem nějak nevnímala, že se ten chlápek jmenuje Kubeš. Jeho názory jsem teda taky moc nesdílela...
|
Mar3
Člen |
- Nahlásit
wensday
v kotcích na zahradě
no nepřinesl no......a taky říkal,že nova scotia duck tolling je u nás velmi vzácnej a přitom to taky není tak zcela úplně pravda-sou jich tady docela mraky (aspoň podle toho kolik lidí je na fórech s tímto názvem)
|
Klárča
Člen |
- Nahlásit
V receptáři? Jo vlastněěěěěě,už si vzpomínám jak mě mamka volala abych se podívala jak kecá.... No ano,šak psi sežerou všecko.... No a na to se zrovna musela dívat mamka... ještě že to neviděl tata ....
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 13:47
- Nahlásit
Mar3
Vzhledem k tomu, že jeden nova scotia duck tolling (s PP) byl nedávno v nabídce psů z Ovčár, to asi nebude tam vzácné plemeno.A když se podíváte na fotky z nějaké retrívří akce, je jich tam fakt dost... No a ten curly rozhodně není jediný u nás. Možná tak jediný dovezený z Ameriky.
Klárča
No a na to se zrovna musela dívat mamka... ještě že to neviděl tata - moje řeč, bohužel to ale viděla babička a "co se říká v televizi, to je přece pravda ne?!"
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 14:58
- Nahlásit
Mucholabka
Jéžiš promiň, já to tak nemyslím, vždyť víš ... fakt je mi líto, že se cvičák tentokrát nevydařil ... ale líčíš to dokonale
Doufám, že s tím gulášem si to do příště rozmyslíš. Přece jen ... kde bys sehnala druhého takového "rapla", jako je Ašopes Že bych se na vás zašla příště podívat?
S rodiči nic nenaděláš, možná bude jednodušší naučit psa, aby v případě, že dostane do misky brambory šel po "mase", co mu tam ty brambory dává (netýká se to samozřejmě jen brambor).
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 07:46
- Nahlásit
tosca
přiď, bude řiť
Kdyby ona aspoň nebyla alergik, tak to sešrotuje a je klid. Ale ona se pokaká ze všeho, pak ještě pro jistotu oteče a vypadnou jí chlupy.
Má to cenu dávat jí před cvičákem lehké jídlo, aby se jí na staré kolena dobře hýbalo, když ju za rohem takhle nacpávají?
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 11:10
- Nahlásit
wensday
chjo a samý bludy... snad to moc lidí nevidělo..........
Bohiužel si myslím, že ty "nej" osoby, které by o tom neměli ani slyšet, to právě viděli....viz moje babička
Co mě ale nejvíc štve je to, že ačkoliv přemouvám babičku že to a to fakt ne, tak je mi to k prdu, protože pak vlítne( i přes to, že je to zadělaný drátem, bud to rozmotá, nebo za mé nepřítommosti to babička nezamotá) do přístřešku u králíkárny, kde má babička občas připravenou namočenou pšenici nebo bramborovej "šrot", jak se tomu říká, pro slepice, no a on se do toho vesele pustí a sežere málem celej kastrol!! Naštěstí se tak nikdy nestalo, dycky sem ho chytla - jakmile se dlouho na zahradě neobjevuje, je mi jasný, že něco není OK takže se přiženu a padá odtamtad, stejně ale dost stihen sežrat...
tak pak to je všecko hučení do babičky k ničemu
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 12:33
- Nahlásit
Azoracek
No, podle mě, sem tam šrot pro slepice (s mačkanými bramborami) nebo pšenice ... zase není taková hrůza (teda pokud není pes alergický). Ne že bych tím psa krmila, ale když se tím nabouchá občas dobrovolně ... mnohem horší jsou skutečně zbytky ze stolu - kořeněné, SLANÉ, nebo ještě větší průšvih, když se dítě dělí se psem o čokoládu ... Ten šrot není ideální výživa, ale v přírodě by pes taky neměl vždycky výživu ideální (a když si člově přečte složení granulí, toho šrotu je tam taky požehnaně), takže jednou za čas bych si z toho hlavu nelámala. To jsou na tom pak hůř slepice, protože jsou hlady, když jim to sežere
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 13:15
- Nahlásit
tosca
To jsou na tom pak hůř slepice, protože jsou hlady, když jim to sežere
|