| Autor |
Zpráva |
rendik
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 13:46
- Nahlásit
O svém psovi bych nikdy neřekla, že by byl dominantní, byl sice největší štěně z vrhu, ale nikdy se nějak dominantně neprojevoval. Velkých psů se bál (přesto, že on sám patří mezi obří plemena), s malými si hrál a občas nad ním i vyhrávali. Ale v pubertě (a hlavně teď - je mu rok a půl) se začal projevovat. Když jsme na nějaké psí akci, vždycky si tam vybere nějakou obět - nejčastěji fenu, ale když není po ruce fena, stačí pes - a tu se potom při každé příležitosti pokusí nakrýt,cože smozřejmě končí podle povahy nakrývaného psa buď jen vrčením nebo bitkou. Samozřejmě se mu v tom snažím zabránit, ale on si vždycky počká až přestanu trošku dávat pozor, škubne vodítkem a vzhledem k tomu, že váhový rozdíl mezi námi dvěma je minimální, doběhne se své oběti a já vlaju za ním. Pak ho chytnu ta obojek nebo za kůži na krku, odtáhnu pryč, vycukám, přiškrtím, seřvu, občas padne i nějaká facka, zkrátka se mu snažím vysvětlit, že tohle prostě dělat nebude! On se tváří jako chudinka poslušný, ale přesto týraný pes, asi tak minutu poslouchá jak hodinky, chodí kolem "oběti" předpisově u nohy, sedne, lehne, nechá se odložit.. Ale za chvíli už zase přemýšlí jak se dostat k tomu vyhlídnutému psovi a čeká na svojí příležitost. Už vážně nevím co s ním mám dělat, poslední dobou (když přestal obtěžovat kavalírku mojí sestřenice) to vypadalo, že už se uklidňuje, ale dneska mi dokázal, že to ani náhodou nehrozí. Od štěněte s ním chodím na cvičák, snažím se mu neustále připomínat kdo je tady šéf - začínám a ukončuju hru, chodím první do dveří, sahám mu do misky, beru mu z huby bůvolí pamlsky, když jím, tak musí počkat až dojím a potom třeba kousek dostane... Vážně nevím, jak ho mám tady to jeho nakrývání psů odnaučit, to seřvání a vycukání moc nefunguje, za pár minut je schopný to zase zkoušet, já mám ruce odřené a popálené od vodítka, vyřvané hlasivky a výsledek žádný. Co byste mi poradili?!
|
moll
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 14:05
- Nahlásit
počká až přestanu trošku dávat pozor
nevím, jaké obří plemeno máš, ale nesmíš přestat dávat pozor - tuhle jsme tady rozebírali, že majitelé vybraných speciálních psů prostě musí být ve střehu pořád.
podle mě pes není dominantní vůči tobě, ale vůči svým kolegům - proto bych ho z akce neodtahovala,ale vysvětlila mu hned na místě, že se takhle chovat nesmí. a hlavně - je to mladý puberťák, takže holky jsou to hlavní, co mu chodí po rozumu. no a když nejsou holky, tak -co se dá dělat - aspoň klucííí
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 14:16
- Nahlásit
moll
Je to novofundlanďan, na mě si opravdu nic nedovolí, to zavrčel jednou když jsem mu chtěla vzít právě bůvolka a dostal tak seřváno, že už vydá všechno ... Ono ho ale někdy musím z akce odtáhnout, protože když to zkouší na tříletého dominantního labradora, tak v místě akce není moc bezpečno...
je to mladý puberťák, takže holky jsou to hlavní, co mu chodí po rozumu - doufám, že ho to časem přejde, i když..dospívají prý mentálně ve třech letech, tak se mám an co těšit ...
|
moll
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 14:22
- Nahlásit
dospívají prý mentálně ve třech letech
jako majitelka obříků tě můžu ubezpečit, že dospívají NEJEN mentálně - do takových 2 až 3 let nabírají i svalovou hmotu a prostě celkově vyspívají.
a co dělají při konfliktu majitelé dominantního labíka - třeba by se dalo něco odkoukat
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 14:32
- Nahlásit
moll
jasně, počítám s tím, že bude ještě sílit ( do výšky už by růst nemusel, to už by stačilo ), takže si ještě pěkně zaposiluju ...majitelka (kámoška) dělá asi to, co já, seřvat, vycukat, občas dát přes hubu (i když on si chudák nezačal že jo..), snažit se zařvat FŮŮŮŮJ nebo NESMÍŠ dřív než vystartuje, ale ne vždycky se to povede, že jo...Jinak ale můj pes konflikty nevyhledává, nenapadá, dokonce je kámoš i s ovčounem, který většinu ostatních psů ze cvičáku napadá...
Můžu se zeptat co más za obříky?
|
moll
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 14:37
- Nahlásit
mám křížence RRidgebacka BFily. já myslím, že pokud nemáš zrovna nějakého speciálního foundlanda, tak z toho chování vyroste - až se mu zklidní hormony, tak se srovná i povaha - jak je znám, tak jsou to velcí hodní medvídci. pokaračovala bych v napomínání a čekala a doufala v lepší zítřky.
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 14:43
- Nahlásit
a máš tu někde fotku?! Doufám, že se časem zlidní, jinak je to zlatíčko,miluje lidi a hlavně děti.
Takže koupit silné nepřetrhnutelné vodítko s nerozbitnou karabinou, chodit posilovat a šetřit hlasivky na psí akce a doufat, že se za dva roky uklidní ...
|
moll
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 14:46
- Nahlásit
Takže koupit silné nepřetrhnutelné vodítko s nerozbitnou karabinou, chodit posilovat a šetřit hlasivky na psí akce a doufat, že se za dva roky uklidní...
jo jo - tak nějak
fotku tady nemám, ale asi na tom začnu pracovat
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 14:50
- Nahlásit
Ok, tak doufám, že se toho krásného dne kdy se uklidní dožiju ...Na fotce zapracuj, docela by mě zajímalo jak takový kříženec vypadá .
|
brut
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 15:20
- Nahlásit
rendik
Brut mi tohle taky začal dělat...je mu 13měsíců. Vycukám, vyřvu, atd. Za chvíli to zkusí znovu. Je mu jedno, jestli se jedná o psa nebo feňulku. Takže si dáváme pořadovky, neustále monitorujeme okolí a doufáme, že za dva roky dospěje a bude klid
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 15:23
- Nahlásit
brut
tak jsem ráda, že v tom nejsem sama ...můžu se taky tebe zeptat co je Brutík zač? Možná už jsi to někde psala, ale já to tady zas tak nepročítám...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 15:39
- Nahlásit
Ja vas uklidnim, nakryvani vseho ziveho prestalo Denyho bavit po 5. roce...
Teda vyjma labradory, na ty ma bohuzel pifku, 2x ho nejaky sejmul zcela necekane... Takze jak vidime labradora, psa, tak mam z vykastrovaneho heterosexuala naruziveho buzika... (servani je mu v tu chvili upne jedno, to proste nevnima vuibec nic, jen toho hajzlika labradoriho co nejvic pokorit...)
|
brut
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 16:17
- Nahlásit
rendik
Já mám ACD - australskýho honáckýho psa
wami
Tak to jsi mně teda "uklidnila"...já si celou dobu dělám naděje, že ho to za dva roky přejde a ty přijdeš s tímhle
|
moll
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 16:31
- Nahlásit
tak jsem chvíli zapracovala a na cz-psu si udělala galerii - jmenuje ridge a spol.
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 16:52
- Nahlásit
wami
Ty teda umíš potěšit !! Kim ale nenakrývá všechno živé, jen některé "vyvolené" psy a feny ...
brut
Jakou barvu? Povídej jaký je, moc toho o nich nevím, četla jsem o nich jenom cosi v Pes přítel člověka... Máš docela štěstí, že nepatří k velkým plemenům, alespoň ho udržíš . Až si budu příště pořizovat psa, tak rozhodně malýho, ktrerej nebude mít šanci mě odtáhnout...
moll
Hafík je super, hlavně tak fotka "normálně spím" ! Musím ale říct, že bych nepoznala čeho je to kříženec, možná bych v něm hledala bladhaunda...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 17:05 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
rendik
jen některé "vyvolené" psy a feny
to vis, necim to zacina a necim konci... Me kdysi Deny pokousel nakryvat i figuranta na obranach, to byla ostuda...
Tak ted uz jsou vyvoleni jen vsichni labradori.
že bych nepoznala čeho je to kříženec
z toho si nic nedelej, ja kdyz je videla poprve nazivo, tak jsem se ptala, jestli to jsou tosy inu...
moll
pekna smecka...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 17:09
- Nahlásit
moll
pěkné fotky! Můj křížák Filldog vypadal jinak v ksichtě, ale tělo mají teda společné, kolik váží a měří?
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 17:11
- Nahlásit
wami
ještě, že obrany neděláme ...ale ostudu dělá stejně. hrozně miluje fenku briarda co chodí s náma na cvičák. Ta je ze všech úplně nejvyvolenější a když tam zrovna není a její majitelé jsou tam bez ní nebo s druhou briardkou, nakrývá alespoň je ...A úplně nejlepší je nakrývat toho pána když spolu s ostatními stěhuje kotce .
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 17:20
- Nahlásit
rendik
|
moll
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 17:28
- Nahlásit
dik za pochvalu - váží kolem 50 kg a měří asi 70 cm
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 19:46
- Nahlásit
moll
tak to my měli 85 kg a 85 v kohoutku...
Vzpomínám na něj ráda...
|
moll
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 20:16
- Nahlásit
Terri
těch 70 je naměřeno svinovacím meztrem, když kolem něho pes šel - takže je to přibližné, ale tak asi.
50 kg - držíme je s váhou trošku pod mírou, aby dýl vydrželi
taky budu vzpomínat - zvláště na ridge, až tu nebude - je to super pes a má už 8,5 roku
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 21:28
- Nahlásit
moll
no, náš nebyl tlustý, spíš hodně mohutný. Umřel těsně po svých 8mých narozkách
Ale aspoň byl celý život zdravý jak rybka.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 21:37
- Nahlásit
Terri
Umřel těsně po svých 8mých narozkách
však právě - proto už pomalu začínám myslet na konečnou - ale snad ještě vydrží - taky je pořád úplně zdravý. ti naši mají docela mohutnou kostru a takový suchý svalstvo, takže s tou váhou nic moc. a velký podíl na hotnosti má kůže - tu mají tak o dvě čísla větší
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 21:39
- Nahlásit
moll
tu mají tak o dvě čísla větší
to je zajímavé, že náš neměl, takový ten filovský lalok A má ridge?
No jo, bohužel mají krátký věk
|
moll
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 21:41
- Nahlásit
velkou kůži a rtidge jak vyšitý - ve štěňatech se dědil z 50% - bylo zajímavé sledovat, jak se projevují namíchané geny.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 21:43
- Nahlásit
moll
jak se projevují namíchané geny.
Přesně Náš byl hodný po doze, a tvrdý po file... A strašně fixovaný na rodinu.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 21:46
- Nahlásit
Terri
strašně fixovaný na rodinu
ti naši jsou taky úplní závisláci - když zavřu dveře mezi sebou a jima, tak spustí takový nářek, jakoby byli zavření aspoň 2 týdny bez jídla a pití. když vědí, že jsou sami doma, tak v pohodě, ale jak je někdo doma a není s nima, tak je strááááááááááášný smutek
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 21:51
- Nahlásit
moll
jsou to zvláštní psi, fily. Akorát že mi se líbil jen ten náš kříženec, ne Bfila A tak jsme měli první černou! filu s bílou náprsenkou v ČR, jezdili se na nás dívat
|
moll
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 21:56
- Nahlásit
Terri
b fily v českém vydání opravdu nic moc, přijdou mi moc vykrmené a mimo kondici. ale některé zahraniční ChS produkují kvalitní jedince. a ten náš filák z třebíčského útulku je opravdu super (ještě jsme neudělaly pořádnou fotku, protože je dost tmavě žíhaný a blbě se fotí) - ale nemá ani tetování, ani čip, tak se nedá dohledat původ. ale možná je to lepší, protože by o něj byl určo velký zájem - super exteriér a povaha - no prostě filí mazel a závislák
|