| Autor |
Zpráva |
moll
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2006 10:58
- Nahlásit
Terri
tak jsme měli první černou! filu s bílou náprsenkou v ČR
můžu se zeptat - nežil tvůj filldog v rudicích v moravském krasu????
|
brut
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2006 20:20
- Nahlásit
rendik
Tak už můžu konečně odpovědět...měla jsem tady ségry torpédo.
Mám modrou formu ACD. Je to takový zlatíčko, i když se moc nechce mazlit. Mírou je na horní hranici standardu a váhou něco málo přes 30kg. Jako hlídač se nám naprosto osvědčil, je hyperaktivka a tak se mu musí dost vymýšlet program ...teda teď v těch vedrech mu stačí večerní náplň ( ale o to víc náročná). Jukni do galerie Bruttus a Denyna nebo do Brut. Tam jsou fotky od malička do teďka.
Máš docela štěstí, že nepatří k velkým plemenům, alespoň ho udržíš
K velkým plemenům sice nepatří, ale má dost svalové hmoty, takže páru má taky slušnou
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2006 20:29
- Nahlásit
můžu se zeptat - nežil tvůj filldog v rudicích v moravském krasu????
Neříkej, že jsme nebyli jediní a jedineční Ne ne, tam ne. Výš ve Slezsku
A právě moc fil u nás nebylo, spíš ty žíhané, tenkrát byly jedny z prvních v ČR, vím, že za štěně chtěli 30 tisíc., což na tehdejší plat bylo pro hodně velké boháče.
No my ho měli za pytel granulek
|
moll
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2006 20:48
- Nahlásit
Terri
otec našeho ridge byl taky hooodně tmavý a s bílou náprsenkou a žil v rudici - škoda, že nejsme příbuzný
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2006 21:59
- Nahlásit
Náš otec byla krásná obrovská modrá doga Ben. Máti byla přezlá trhací Filuše zlatá žíhaná.
(takže kde sebral tu černou s tou náprsenkou nevím )
taky hooodně tmavý a s bílou náprsenkou a žil v rudici
náš bobek měl štěňata s malinkou sousedovic voříščicí (černobílou), v noci nám rozboural plot a pak romanticky užívali volnosti...no a bylo to...
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2006 17:34
- Nahlásit
brut
Ty jo tak 30 kilo, to už dá zabrat, včera jsem zjistila, že i dvacetikilový kokr může být těžko udržitelný ...Myslela jsem, že jsou ACD menší ...Koukala jsem na fotky a Brutík vypadá kouzelně, vůbec se mi nechce věřit, že se nechce moc mazlit . Ještě jsems e chtěla zeptat jak je to s cvičitelností, nedávno mi někdo tvrdil, že ACD jsou hodně nezávislí, rádi si dělají co chtějí a je těžké je vycvičit. Je to pravda?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2006 19:15
- Nahlásit
rendik
ACD jsou většinou udržovaný spíš na dolní hranici standardu, proto jsou i lehčí než Brut. Ten má předky velké a mohutné, takže je to na něm vidět. Brut je opravdu skoro nemazlící. Nebo lépe řečeno mazlí se tehdy když chce on a ne když chceme my.
K té cvičitelnosti...australáci jsou cvičitelní, ale musí se na ně po dobrém. Po zlém se buď šprajcnou nebo se začnou "bát". Cvičení je pro ně práce, takže se musí počítat s dostatečným pohybem a postupným zatěžováním. Pro nás je Brutova puberta dostatečnou zkouškou odolnosti. Ze dne na den přestal poslouchat a začal dělat blbého, hluchého, slepého...no zkrátka začal se chovat jako kalsický puberťák. Najednou se vše otočilo a on prováděl cviky ještě dřív než jsem je pomalu vyslovila. No a další den se vrátil do stavu pubertálního.
Nezávislost v nich je, ale právě to je dělá zajímavé. Jsou ale závislý na své smečce, kterou bezmezně milují. Nemusí moc cizí lidi, jsou k nim ostražití. Samozřejmě se musí počítat s tím, že jsou v nich bullteriéři, kolie, dalmatin a v neposlední řadě dingo. Mají pevný stisk, jsou malinko náladový a hlavně hodně temperamentní.
Potřebují od malička dobrou socializaci a stálý kontakt se psy a zvířaty.
Jestli budeš chtít o nich ještě něco vědět, tak písni a já ti odpovím.
|