Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Bojí se lidí
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
aren
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 13:56
- Nahlásit

sarax
vždyt to doporučuješ,tak snad víš co ne???
No, tak dobře ho zas neznám, abych věděla, co konkrétně poradí v tomto konkrétním případě .
sarax,wami,evina
Jo, já myslím, že vám rozumím, je to jen o tom, jak pes projevuje svůj strach co si kdo představuje pod pojmem "chlácholit".
Když se Korálek celý shrbený s ocáskem nalepeným na bříško schovává pod pampelišku, tak s ním nebudu cloumat a řvát na něho, a taky nebudu dělat "ťuťuťu, miláčku, pojď ke mně, panička tě zachrání, ale řeknu něco jako "nebuď magor, vždyť se nic neděje, pojď, jdeme".

Smečka
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 14:58
- Nahlásit

evina
"nedovolte psovi se bát".Nějakým způsobem mu musím dát najevo,že se chová špatně a že není třeba blbnout.I když se třeba pes začne bát něčeho na ulici(igelitová taška,bedna tad.),tak ho nevezmu a neupaluju stranou ale dojdu k té věci a ukážu mu,že není třeba se ničeho bát(já jdu první).To samé u lidí,nedát mu šanci,dělat obíhací kolečka...já si psa raději přidržím nakrátko a ať si ho ten člověk pohladí(pokud to jde).
Souhlasí,až na ten postup s lidmi,tam bych psa v žádném případě násilně nenutila.Naučila bych ho spíše lidi ignorovat,kontaktovat se s nimi přece nemusí,ne?

aren
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 15:25
- Nahlásit

Smečka
Souhlas.

popoluska
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 15:57
- Nahlásit

Sa_rka
prepac co ti tu teraz napisem, ale ked sa tak dlho nevies vysporiadat s bojazlivym psom, neviem ako dopadne to nove stena. Psy od seba navzajom hrozne vela okukavaju a ver mi, ze sa skor ucia to zle ako dobre.
Ako chces spravne socializovat stena, a ako mu chces vysvetlit ze je vsetko v poriadku ked sa ti za dva a pol roka nepodarilo presvedcit svojho psa, ze ludia nie su strasiaky, ze hluk patri k beznemu zivotu a atd atd.
Ano mas psa z utulku, ale kazdy pes pri spravnom vedeni sa do velkej miery "napravit".
A vyjadrenia, ze tvoj pes je "machr" je dominantny a nenecha si nic "libit" ... to je akoze jeho kladna vlastnost?????
Som dost prekvapena, co som sa v tejto diskusii docitala o "vtieravych ludoch, ktori chcu psa pohladkat" a ako treba okrikovat ludi, ktori sa ku psovi priblizia...no nech sa paci kazdy ma inu predstavu ako by sa mal pes spravat

Konstruktivne rady az zajtra, dnes utekam domov

wami
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 16:04
- Nahlásit

popoluska
"vtieravych ludoch, ktori chcu psa pohladkat" a ako treba okrikovat ludi, ktori sa ku psovi priblizia...no nech sa paci kazdy ma inu predstavu ako by sa mal pes spravat

Mas uplnou pravdu. Od jiste doby, kdyz mi nekdo bez predchozi domluvy saha po psu, ja udelam totez, nereknu ani slovo a saham na toho cloveka. Vetsinu z nich se mi to podarilo odnaucit.

Pes NENI POVINNY chovat se mile, kdyz si ho chce kdokoliv pohladit! Musi strpet dotek, kdyz mu ja reknu, ze musi. Ale pokud vim, ze dotyky cizich lidi nesnasi, predejdu situaci tim, ze okriknu lidi.

Ale mozna je to tim, ze ja mam psa na ochranu osob (mne) a majetku (naseho domu)...

(BTW se psy jezdim velice casto vlakem, autobusem, cestujeme, pohybujeme se po akcich. Nahodne nechtene doteky jsou normalni, to chape i pes. Ale ani ja ani on nechapeme, proc by si ho za dve hodiny ve vlaku melo otlapkavat 8 lidi, kdyz mu to je neprijemne... Chci po nem, aby lidi ignoroval - a totez chci i od ostatnich lidi!)

evina
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 16:15
- Nahlásit

Smečka:kontaktovat se s nimi přece nemusí,ne?

To opravdu neznamená aby vyhledával kontakt s cizími lidmi...ale občas potřebuješ aby na tvého psa někdo cizí sáhl(veterinář,rozhodčí atd)a jak to pak vypadá,když pes sebou cloumá a nenechá na sebe sáhnout?Navíc se mi několikrát stalo,že mi na psa najednou sáhlo dítě...a ze strachu je už kousek ke kousnutí.Já si prostě myslím,že pokud to chci já,tak pes si musí nechat na sebe sáhnout.To ale neznamená,že se s ním každý bude muchlovat.A to,že mu někdo dá něco dobrého a sáhne opatrně na něj(alespoň zpočátku),rozhodně není násilná forma!!!
arennebudu cloumat a řvát na něhokaždý musí volit podle toho jakého má psa.Na některého stačí houknout,s jiným škubnout.Samozřejmě to ale neznamená,že psa na místě vydrbu a seřvu na jednu dobu!

Smečka
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 18:57
- Nahlásit

evina
a ze strachu je už kousek ke kousnutí
Právě,přesně to jsem chtěla říct.
Jinak k výstavám - bázlivý pes by měměl být vůbec posouzen.
K veterináři - tam se bude stejně bát,musí mít košík.
Děti - za to ručí vždy majitel.
Mám zkušenosti s bázlivým psem.Bázlivá agresivita může vzniknou právě z nucení psa kontaktovat jej s cizími lidmi.Spíš bych se v psu snažila vyvolat pocit zvědavosti,aby se s cizím člověkem chtěl kontaktovat sám, dobrovolně ze své vlastní vůle.Jde to pochopitelně jen přes žrádlo.
Jinak opravdu bázlivý pes nebude nikdy spolehlivý a měl by být pod nesutálým dozorem majitele,nebo s náhubkem.

evina
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 21:39
- Nahlásit

Smečka:K veterináři - tam se bude stejně bát,musí mít košík.
hm a co když mu bude muset zrovna prohlídnout zuby?
Jinak k výstavám - bázlivý pes by měměl být vůbec posouzenprávě proto se to má pes učit aby to moc nebylo znát.Ono je taky bázlivost a bázlivost...Na výstavách ale nesmí být především agresivní.

Smečka
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 23:39
- Nahlásit

Smečka:Smečka:K veterináři - tam se bude stejně bát,musí mít košík.
hm a co když mu bude muset zrovna prohlídnout zuby?
Jinak k výstavám - bázlivý pes by měměl být vůbec posouzenprávě proto se to má pes učit aby to moc nebylo znát.Ono je taky bázlivost a bázlivost...Na výstavách ale nesmí být především agresivní.

Zuby si pochopitelně musí nechat prohlédnout každý pes,i ten agresivní,tlamu mu snad otevírá majitel.Jinak mi nepřipdá nutné psa stresovat nuceným kontaktem s cizími lidmi,jen kvůli případné prohlídce zubů.
A k výstavám - ta tvá formulace"aby to nebylo moc znát"se mi nelíbí,znám rozhodčí,kteří za bázlivost snižují známku,což mi příjde docela spravedlivé.Pak se totiž může stát,že ten šampion,co sním chce každý krýt,tu výstavu prakticky jen přetrpí (není moc znát,že se bojí).No možná na potomcích to již bude znát více.

Sa_rka
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 08:28
- Nahlásit

popoluska
Podle tebe má být pes ten nejposlednější ve smečce? Má se bát jak lidí tak i psů. To snad ne
Jestli si myslíš, že je to agresor, tak to není. Na lidi nevyjíždí,a se psy si chce jen hrát, ale nikdo ho nesmí ponižovat, to mu pak ukáže co je zač. Ale ne že by ho pokousal, jen mu dá najevo, kde jsou jeho meze. A navíc jsem už psala, že se zlepšil, chodíme do parku kde jsou psi i lidi a je to lepší a o dost, je to na začátku diskuze.

Sa_rka
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 08:34
- Nahlásit

Včera se mi tu už nějak nepodařilo dostat takže reaguji dost opožděně
Naprosto souhlasím s tím, že pokud se pes něčeho bojí, tak nebudu dělat vědu a řeknu mu co blbneš, nic se neděje a pojď. Nebudu na něj řvát a ani ho nebudu utěšovat. Včera jsme s ním šli schválně v bouřce ven, vzali jsme balon a hráli si s ním, ať se nebojí a on se věnoval hře a bouřky si vůbec nevšímal. No super ne?

popoluska
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 09:02
- Nahlásit

Sa_rka

Podle tebe má být pes ten nejposlednější ve smečce?
Ano, ale asi chapeme pojem "smečka" znacne rozdielne.
Má se bát jak lidí tak i psů
NIE

Nechapem ako sa ti podarilo spliest tieto dve veci dokopy.

Sa_rka
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 09:55
- Nahlásit

popoluska
Tak mi ten pojem vysvětli, já jsem myslela smečku pouze psí. Jasně že mezi lidma má být poslední. Přece se nenechám ovládnout psem!!! Takový blázen snad nejsem. I v tom jak jsem psala že je dominantní jsem myslela pouze psí smečku.

popoluska
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 10:46
- Nahlásit

Sa_rka
psiu "smecku" mozem mat doma, ked mam viacej psov. Nieco ako psia "smecka" vonku na sidlisku podla mna neexistuje. Je to len nahodny zhluk psov, ktori sa prave stretnu a nevidim dovod, aby si tam psy navzajom dokazovali dominanciu alebo podriadenost. Taketo prejavy sa ja snazim potlacat. Takisto nevidim dovod, aby si pes riesil to, ze ho niekto druhy "ponizuje". Na to su tam ludia, aby to jednoducho nedovolili. Ale to je samozrejme moj nazor na vec a ked niekomu nevadi, ze cudzi pes mu po tom jeho skace, pripadne vrci, tak v poriadku. Mne to vadi a taktiez mi vadi, ked si to dovoli moj pes

wami
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 11:14
- Nahlásit

popoluska
Jo, tak to je logicky, u nas plati na venceni tohle pravidlo:
s kym si chces hrat, s tim si hrej, s kym nechces, toho ignoruj...

(Je to pravidlo pro me psy! S panikama to zalezi na domluve, kazdopadne - mimo trvale vencici kamose, ke kterym muze pribehnout rovnou - cizi psy potkavame za chuze u nohy a teprve po domluve psu davam bud volno, nebo "vpred"...)

Sa_rka
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 11:23
- Nahlásit

Však takhle to myslím taky, já s ním chodím každý den do parku a tam má psí kamarády a mám dojem (možná blbý), že se k sobě chovají jako ve smečce. V parku je volný pohyb psů tudíž si tam své spory řeší sami. Já v tom vidím celkem výhodu, zatím se mi nestalo, že by mému psu někdo z ostatních ublížil. Prostě jsem to nazvala smečkou, sorry omlouvám se.Už to nikdy neudělám

popoluska
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 11:29
- Nahlásit

Sa_rka
nechapem preco sa ospravedlnujes...ved sa len rozpravame, ci nie? A aj ked budes hovorit "smecka" dalej, mne je to uplne jedno, len som chcela vysvetlit svoj pohlad na vec

wami
mam podobne pravidla

sarax
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 11:31
- Nahlásit

mno já zas souhlasím s tím,že můj pes si nikdy nesmí nic vyřizovat sám...i když je to ještě štěndo ale piraňa a teda při hře je někdy drsná a to jsou věci,který zarážím hnedka...lidi se sice diví,tak většinou se jen zeptám,zda za 20 kg budou taky tak v klidu...ale zkrátka já jsem šéf..doufám...takže já vyřídím věci který jsou potřeba vyřídit,pes nechť se s tím srovná

brut
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 11:52
- Nahlásit

wami
Tak to u nás platí stejná pravidla. Brut si hraje s pejskama, které zná, když vidíme cizího, tak jde na vodítko a k noze. Po domluvě s páníčky je puštěn s povelem "volno".

Jinak nedovoluji aby si pes něco vyřizoval sám, jeho hry jsou dost drsné a nehodlám poslouchat potom nářky páníčků nebo paniček.

Sa_rka
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 12:18
- Nahlásit

To je fakt, že někteří páničkové jsou pak naštvaní a podobně, ale zatím se opravdu nestalo nic hrozného. U nás je výhoda toho volného výběhu v tom parku. Tam chodí jen otrlí páníčci. Když s ním jdu kolem baráku radši ho z vodítka ani nepouštím, tam jsou hysteričtí i když je na vodítku
Jsem ráda, že máme na věci rozdílný názor aspoň se dozvím něco nového.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání