Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Výcvik na cvičáku
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
abby
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 10:05
- Nahlásit

Tak jsme včera byli po dlouhé době na cvičáku.Měla jsem z toho celkem strach,protože jsme tam nebyli už 3 týdny a říkala jsem si,jak to zvládne a jak jsou ostatní pejsci daleko (jsou tam všichni ve stejném věku).Snažili jsme ji s přítelem poctivě cvičit,ale znáte to.
Byla jsem mile překvapená,protože zvládla úplně všechno.Přivolání,odložení,..... Musím "skromě" podotknout,že jsme byli nejlepší (nebo patřili mezi nejlepší).Bohužel mě zklamalo,že si toho nevšimla paní cvičitelka.Místo,aby nás za něco pochválila,tak pořád hledala chyby.Podle mě prkotiny.Jakože,když pejsek udělá dobře povel,tak ho nesmím chválit hnedka (nechápu proč) a tak.Někteří pejsci nezvládali ani základy (jako lehni) a my jsme nezvládli opravdu jen detaily (jakože na přivolání přiběhne,ale nesedne si úplně rovně přede mě).Neříkám,že musí chválit pořád,ale pejska i cvičitele určitě nějaká ta pochvala potěší.Dělali jsme jeden cvik a já věděla,že ho děláme špatně,ale schválně jsem čekala,jestli si toho všimne i ona a nevšimla.Až jsem jí to pak řekla,tak se uráčila nás opravit.Dost se mi to tam líbilo,ale už dřív mi přišlo,že si všímá jen tak dvou pejsků a na ostatní kašle.Nebo se mi několikrát stalo,že se dělali cviky popořadě a ona na nás zapomněla.
Možná jsem na tohle přecitlivělá,ale mrzí mě to.Co si myslíte vy? Už jsem dokonce přemýšlela,že to půjdem zkusit jinam.

Hafina
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 10:18 - Změnil/a: Hafina
- Nahlásit

abby
Jestli se nemýlím, tak chodíme na stejný cvičák a myslím, že cvičitelky jsou super. To, že psa nechválíš hned, má svůj důvod. Třeba mě se to vymstilo. Po odložení jsem přišla ke psu a hned pochválila. Teď přijdu a pes si hned sedá. Na zkouškách je to pak dost blbý, když máš čekat, na povel od rozhodčího a pak teprve posadit, atd.
Myslím, že oni ví co dělají a to, že si tě třeba někdy moc nevšímají, nemusí nic znamenat. Třeba to znamená, že cvičíte dobře a jste takový šikulkly, že si vás moc všímat nemusí. Určitě vás tam není nijak málo, tak se občas stane, že na vás zapomene. Já tam chodím přes rok, s obouma se znám a taky na mě někdy zapomenou.
Klidně zkus jinej cvičák. Všask uvidíš sama, co ti bude víc vyhovovat.

abby
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 10:27
- Nahlásit

Hafina

Díky.
Mě se to cvičení taky líbí,jen si myslím,že by měla všem věnovat stejnou pozornost.Máme určitě ještě hodně,co zlepšovat.Spíš cítím potřebu,aby opravovala mě,protože vím,že ona sice povel zvládne,ale já ho nemusím zadávat úplně ideálně,jako s tou pochvalou (a dík,že jsi mi to vysvětlila,protože jsem nechápala proč).Zaplatili jsme si všichni,takže nevím,proč bysme měli "doplácet" na pejsky,kteří jsou horší (i když tam jsou skoro všichni na stejné úrovni).Nemyslím to nijak zle.Včera jí tam taky jeden pán říkal,že je vůbec nechválí.Vím,že nemůže chválit pořád,ale občas by se to šiklo a určitě to cvičící povzbudí.Asi jsem byla včera tím teplem nějaká rozladěná,tak jsem to vnímala hůř

Já nemyslela jin cvičák vysloveně jiný cvičák,ale třeba to jít jednou zkusit do Líšně (spíš vařím z vody)

wensday
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 10:32
- Nahlásit

Holky, chodíte od K9 do Lískovce ?????????
Já teda souhlasím s Abby, že jsem taky ráda chválená i se psem......

abby
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 10:33
- Nahlásit

A s tím přehlížením,to bych ještě pochopila,že na někoho zapomene (i když nevím,proč jsme to vždycky my).
Včera tam byla dost nepříjemná situace.Byl tam jeden pán a ten s fenkou nechtěl skákat přes překážku,protože měla zánět kostí a tak nechtěl riskovat.A ona do něj pořád klavírovala a klavírovala,až to šel zkusit.Vůbec se mu nedivím,že nechtěl,je to jeho pes a když ho celou dobu šetří a pak ho veme na zkoušku na cvičák,tak má právo nenechat ho skákat a ona ho do toho neměla tlačit.Bylo to dost trapný.5 minut to tam řešili a zrovna,když měla jít na řadu Abby.už na to byla chudina taková natěšená a furt nic.On to nakonec zkusil a tak jsem si myslela,že už konečně půjdem my,tak jsem ji tam vzala a ona zase zavolala toho pána,ať to jde zkusit ještě jednou.Přišlo mi to dost nefér,protože nechápu,proč jsme to nemohli překočit a pak mohl jít znovu on.Takhle jsem ji musel pořád uklidňovat,že ještě nejdem a tak.

abby
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 10:34
- Nahlásit

wensday

jo,chodím.A vážně si myslí,že alepoň jednou,dvakrát by mohla pochválit všechny.Obzvlášť,když si to zasloužíme

Ale jinak vůči té slečně nic nemám.I když jednou tam byla na záskok jiná a ta se mi líbila víc

wensday
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 10:44
- Nahlásit

abby
No já se ptám proto, že jsme chodili doposud do Líšně a od minulého týdne jsme začali do Lískovce / v sobotu / . V sobotu tam byla na záskok taková dlouhovlasá blondýna... a ty mluvíš o Mirce ??????
Pochvala je určo důležitá,to je fakt.

žanda
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 10:45
- Nahlásit

já mám trošičku problémového hafíka a kritiky jsem si užila už taky dost,- vůbec neříkám,že nebyla oprávněná, ale proto mě také dost potěší ,když nás výcvikář pochválí,když se nám něco daří.......ale ten náš to dělá, a pak je i člověk docela natěšený na další cvičení. Ať jsme malý nebo už velký, pochvala potěší vždy.

abby
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 10:51
- Nahlásit

wensday

Já nevím,jak se jmenuje.Ani ti ji nemůžu popsat,taková normální holka.

Já jsem si říkala,že bysme to zkusili do Líšně a pak si tam šli s malou zaplavat.Ale asi se na to vykašlu.Jak jsou ty vedra,tak na cvičák chodit nebudem,protože pes z toho byl úplně hotovej a já taky

Ten cvičák je v pohodě,jen mě mrzí ten "protekční" přístup vůči některým psům.A zase tolik nás tam není,aby se nemohla podívat,jestli všichni dělají povel správně (když se dělá tolikrát).

Hafina
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 10:52
- Nahlásit

abby
Nevím, jak je to u vás. Já jsem spokojená. Taky se mi třeba moc nelíbilo, když mi Gabka říkala, jesli na Arise nechci zkusit elektrický obojek, aby neblbnul, vnímal a nestavěl si hlavu. Já si myslím, že to zvláídnu i bez toho, tak jsem odmítla a už jsme se o tom nebavili.
S tím skákáním by se mi to možná taky nelíbilo, ale zase třaba pán pejska šetří moc. Nevím, nebyla jsem tam, nemůžu soudit. Ze začátku mě taky párkrát "buzerovala" celou hodinu, z počátku mě to štvalo, ale pomohlo mi to. Ono ani ze začátku moc nechválila, protože nás tam bylo fakt dost, ale teď v těch pokročilých nás tam tolik není, tak je na všechno víc času. Samozřejmě jsem taky ráda chválená.
Však zkus tu Líšeň a uvidíš

Hafina
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 10:54
- Nahlásit

wensday
Jéé, vy chodíte do lískovce? My teda chodíme ve středu, ale mohli bysme se na vás přijít podívat. V kolik chodíte?

Hafina
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 10:56
- Nahlásit

abby

Uznávám, že pochvala je důležitá. Hned se líp cvičí.

abby
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 11:04
- Nahlásit

Hafina

Nevím,jestli ho pán šetří moc,ale hnedka na začátku hodiny upozorňoval,jak to s ním je a že to jdou jen zkusit a nechtějí přepínat.Myslím si,že mu to mohla říct a jít od toho a ne ho do toho tlačit.nic se nestalo,ale nevím,co by dělala kdyby jo.A je to jeho pes,takže má právo říct ne.
Možná to je tím,jak si psala,že nejsme problémový pes.Ona opravdu všechno zvládala na výbornou.Samotnou mě to překvapilo.Třeba odložení tahle ještě nikdy neudělala.A vlastně krom kladiny,kterou už taky normálně chodí,jsme neměli žádné velké problémy.Nevím proč,ale vždycky ze sebe vydoluje to nejlepší a překvapí.A to je asi to nejdůležitější,že ji pochválím já a mě pak můj přtel,který nás celou dobu sleduje))

abby
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 11:05
- Nahlásit

Hafina

to máš fuk,jen jsem si chtěla postěžovat.Nebudem to řešit.To víš,ženský dny,tak ¨je člověk přecitlivělej)

Co bude s tím koupánímvčera jsme jeli do popůvek a přítel tam s ní vlezl,ale jak viděla,že jsem na břehu,tak plavala zpátky.-)

wensday
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 11:06
- Nahlásit

Hafina
No jo, jak bych to napsala..... já jsem v Líšni byla spokojená, s Hankou je cvičák moc fajn, je milá a hodná... a to je právě to. Já abych se dokopala k nějakej výkonům se psama, potřebuju přitvrdit a proto jsem už dávno škemrala o přeřazení do Lískovce. Protože mám pocit, že už se v Líšni víc nenaučíme. No a na klubovejch závodech mi to Gabka sama nabídla, tak jsem to vzala, i když to pro mne znamená komplikaci v dojíždění, bydlím na Vinohradech a taky co s jedním psem, když druhej cvičí.... to jsem si taky dovolila nesouhlasit s Mirkou, já odmítám zavírat keroukoliv z holek do odkládačky, prostě na to nemám.......Takže já potřebuju trochu tý buzerace, aby holky mohly na podzim udělat základní zkoušky a furt jsme se nepotýkaly s takovejma prkotinama jako že neštěkaj na povel a s Anne mi bez odměnky moc nejde odložení v leže / je to moje výchovná chyba a doufám, že to napravíme /.
Chodíme na 14 a15 hodinu / napřed Daisy a pak Anne /. Ale tenhle týden nejdem, jdem se podívat na výstavu a máme auto v servisu a já se s holkama nepotáhnu přes celý Brno v tom vedru MHDkem, na to jsem moc pohodlná....

Anu
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 11:07
- Nahlásit

abby
Jednou na cvičák přišel chlap s brazilskou filou.Normálně cvičil-lehni,sedni a když mělo jít na skákání tak řekl,že pes je po zánětu kostí nebo tak něco a že ho neche přepínat.Docela ho cvičitelka sjela,že buď má přijíd na cvičák se psem který je fit a nebo to říct dopředu a jen se dívat,aby nezapoměl na společnost psů atd. řikala,že todle cvičení na půl je na prd a v klidu ho zvládne doma na zahradě. Když jsem viděla psa jak sotva chodí,tak se divím,že tam ten chlap sním šel.

Hafina
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 11:11
- Nahlásit

wensday
No jo, my tento taky jdema na výstavu. Ale třebas někdy příště půjdtem v tuhle dobu venčit kolem cvičáku, aby se Arinek mohl poznat s holkama a ty konečně poznala arinka. A jak je na tom babča. Už je jí líp?

abby
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 11:12
- Nahlásit

Anu

Na té fence to vůbec nešlo poznat.dělala všechno úplně normálně,jen si nehrála s ostatníma psama.Upozornil na to dopředu a nedělali nic ne půl,jen nechtěl dělat tuhle jedinou věc.A na cvičák si přece může přijít,jak chce.Všichni bysme to cvičení zvládli i na zahradě,ale člověk potřebuje spíš poradit a okoukat něco nového,ne)

Hafina
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 11:13
- Nahlásit

abby
Stve mě, že jsem tento týden nějak neměla čas. Jednou jsme tam bylli, ale bylo to takový to, že do poslední chvíle nevíš, jestli jo, nebo ne a pak teda nahonem hodíš psa do auta a jedeš.
A co třeba dneska? Nemáte čas?

abby
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 11:15
- Nahlásit

wensday

tak ti nevím,u nás v Lískovci zaskakovala jedna paní a ta mi přišla celkem drsná.Ale tak dobře.Taky se mi to líbilo.Nenechala si od těch psů nic líbit.Ale tahle mi drsná nepříjde.Ne,že by byla samej cukr nebo tak,ale oproti té druhé je mírňoučká.

A myslím,že slečna říkala,že v sobotu o víkendu cvičák není,protože všichni půjdou na výstavu.

Taky bych ráda ty tvoje holky poznala,protože jsou nádherný

wensday
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 11:16
- Nahlásit

Hafina
jasně, stavte se
Babča OK, dáváme lidskej inzulín ve dvou denních dávkách, konečně hladiny cukru v normálu a konečně nemusím každou obědovou přestávku jezdit domů krmit a venčit, máme časovací misku, akorát musí bejt babča sama v obýváku, jinak by jí holky to žrádýlko sežraly.....
Kerej den budeš na výstavě ????

wensday
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 11:19
- Nahlásit

abby
Jo, není ???? tak to je fajn, přestávám mít výčitky svědomí !!!!! Díky
Jé děkuju, to jsi hodná..... škoda, že máme auto v servisu, jeli bychom s vámi koupat. My pudem večer do lomu v Líšni, jestli teda nebude pršet....

abby
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 11:24
- Nahlásit

Hafina

A není dneska blbý počasí?
Jestli půjdeš,tak se připojíme.Ráda bych viděla,jestli do té vody půjde.
A jsem zvědavá na tebe a Arinka

abby
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 11:26
- Nahlásit

wensday

Jé,to by bylo fajn.Víc psů,víc radosti.Ale pozor,na labrouše já jsem ujetá,tak abych ti jednoho neodvedla domů

wensday
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 11:32
- Nahlásit

abby
žádnýho NEDÁM !!!!!!! Ty máš jakýho pejsa ?

abby
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 11:36 - Změnil/a: abby
- Nahlásit

wensday

Taky bych se tě neptala Na buřtíka jde každý
Já má zlatýho retrívra.Je jí 6,5 měsíce a je to slečna. Ale v budoucnu plánuju ještě labrouše.Jen se musíme s přítelem schodnout na barvě.I když já bych je brala všechny.

wensday
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 11:39
- Nahlásit

abby
no vony by s tebou nešlyyyyyyyyyyyy
Zlaťáci jsou taky fajn To máš ještě štěňátečko....to je milý..... já bych taky chtěla ještě hnědýho labrouše, mohli jsme mít, ale místo toho máme Daisu teď už čtvrtýho psa nechci, to co mám mi bohatě stačí.....

jana33
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 11:41
- Nahlásit

wensday
babču nemůžeš počítat za psa,to je babička,ne pes

abby
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 11:43
- Nahlásit

wensday

Tak nešly no Naštěstí mají naši labrouše,tak si můžu vynahrazovat svoje choutky tam

Chtěli jsme s váma jet na Sázavu,psala jsem ti i na tvoje stránky.Ale v tom termínu jedem na víkend do Lucemburska (což by se dalo změnit),ale pak hnedka hlídáme dalšího zlaťáka (maminku Abby) a se 2 bysme si to nelajzly

wensday
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 11:49
- Nahlásit

jana33
jéééé, prosím tě, napsala bys to Alešovi, aby mi povolil dalšího psa ? Limit jsou 3...... sem právě koukala na stránky útulku v Trnavě, odkud máme Daisu, jsou tam chutňoučký štěňátečka )))))))))))))))))))))))
abby
No jo, tak škoda, mohly sme se vidět aspoň na táboře..... a ty nechodíš na cvičák o víkendu ?

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání