Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Přivolání pejska
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Tchor
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2006 21:23
- Nahlásit

evina
Tahle metoda funguje. alejako kazda metoda funguje jen u nekoho. a tyrani to neni pokud se nedele ad absurdum.

abby
Doporucuji ti prostudovat tohle forum o privolani konec koncu prinosne je cele Artemisovo forum.
alternativou pro privolani na snure je zblaznit psa do hracky a hry s psovodem.

evina
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2006 21:49
- Nahlásit

Tchor:četl si to celé?Pak mi nemůžeš říct,že po příchodu domů zmlátit psa novinami může vést k lepšímu přivolání!Ano,ta druhá část hladovět psa a dělat na žrádlo u některého psa funguje.Já tu metodu ale brala jako celek,včetně "vodítkového" trestu.

Tchor
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2006 22:05
- Nahlásit

evina
No ja mluvil o tom co popisovala wami nikoli o tom co uvedla Abby.

Jinak kdyz nekde slisim "zmlatit novinama" otevira se mi kudla v kapse tuhle blbost na entou pisou snad ve vsech podivnejch knizkach o vychove psa a strasne blbe se lidem vysvetluje ze to blbost je kdyz to prece pisou v "odborne literature"

evina
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2006 22:29
- Nahlásit

Tchor:no hlavně,že si rozumíme...
Oni vůbec mezi lidma kolují metody...když mi tchýně říká,co kde slyšela od bab na sídlišti(někdy dokonce i od veta!),tak jdu do vrtule!Nedá si vysvětlit,že vet pravdu nemá.Ona tvrdí,že je to přeci doktor a musí to vědět,já jí tvrdím,že právě je to doktor a nemusí nutně mít zkušenosti s výcvikem psů.Přitom mnoho metod nadělá víc škody než-li užitku,navíc je nelze doporučit plošně na každého psa!

Tchor
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2006 22:37
- Nahlásit

navíc je nelze doporučit plošně na každého psa!

To nejde vubec zadnou (snad krome dusledneho pristupu)

brut
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2006 22:39
- Nahlásit

Tchor
Jo, ale vysvětluj to někomu, kdo si to vysvětlit nenechá...

Tchor
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2006 22:48
- Nahlásit

brut
Hele tohle znam velmi dobre, uz enjakou dobu se snazim o nejakou osvetu aspon mezi lidma kolem a tema co chodej na net, ale vysledek celkove zadnej a jeste mi vsichni znami nadavaj ze se na to nevy**ru.

brut
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2006 23:06
- Nahlásit

Tchor
Já už jsem to u některých lidí vzdala......sice to těžko trávím, ale "s blbcem nezatopíš".....a já jich mám ve svém okolí poměrně hodně.
Jeden příklad za všechny: soused má 4měsíční štěně křížence ( labrador s něčím). Denně nadává, že pes je blbec,protože nehlídá, neposlouchá atd. Teď přišel s myšlenkou, někomu ho dát a pořídit si ovčouna. Pes nikdy nebyl venku bez vodítka; tahají ho u nohy, u které neumí chodit; nedejbože když se chce chudák vyčůrat, tak to musí na silnici nebo na chodníku za chůze, protože jinak mu buď škubnou vodítkem nebo ho šlehnou proutkem. Z celého světa vidí max. kotec a naší ulici ( délky cca 10m). A mohla bych pokračovat...Když jim něco řeknu, tak jsem za blbce, protože oni už psa v kotci odchovali a já ne ( měla jsem je v paneláku a ne v baráku) a hlavně se psama blbnu, chodím s nima ven a na cvičák a jiné aktivity, pouštím psa na volno atd.
A co s takovými lidmi.....podle mně by vůbec neměli mít psa, ale kdo jim to zakáže?

Zany
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 12:08
- Nahlásit

Abby

Taky s tím válčím, myslím, že kdybych se otočila a šla pryč, tak by si toho v některým případech ani nevšim,zvlášt když přeletí celou louku, protože někde naproti se objevil pes .
Po úspěšném přivolání ho také nemohu pustit, protože by odlítl zase zpátky a na povel ke mně opět přiběhl nechal se pochválit a odměnit a takto pořád dokolečka.

abby
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 14:08
- Nahlásit

Tak jsem se včera bavila s majitelkou labradora (ta,co to chce praktikovat) a ona to opravdu chce aplikovat.Teda ne to bití,ale to,že mu nedá nažrat.Neměla jsem moc času se s ní bavit,ale mě to opravdu příjde děsný.Nechat psa hladovět,pokud k tomu není nějaký vážný důvod.A jiný než zdravotní neznám.Říkala jsem jí to o té dlouhé šňůře,ale bylo mi řečeno,že když ho má na stopovačce,tak pak nechce chodit na krátko.Tak já už asi nevím,co jí poradit

Ketrin
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 14:17
- Nahlásit

Té paní se nedá poradit nic, protože ona chce rychlé a bezpracné řešení. Dál se zdržím komentáře, protože bych musela být hodně sprostá.

brut
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 14:32
- Nahlásit

abby
Souhlasím s Ketrin...tahle paní si od tebe poradit nenechá
- alespoň teď ne.....časem možná přijde, ale pozdě..

evina
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 16:24
- Nahlásit

abby:bylo mi řečeno,že když ho má na stopovačce,tak pak nechce chodit na krátko.Tak já už asi nevím,co jí poradit
Tohle trošku nechápu ale to nevadí...Ta paní se té rady chytla jak hovno košile a čeká zázrak.Jenomže pokud tu metodu nebude umět správně použít,tak bude stejně v háji!Já být tebou jak jí nechám "spálit".Já vím chudák pes ale v takovýchto případech je opravdu pak za blbce člověk sám!Mám naprosto stejné zkušenosti jako Brut.

abby
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 17:27
- Nahlásit

No,prostě,když ho měla na stopovačce a pak ho dala no normální vodítko,tak na tom nechtěl chodit a strašně táhl.

Já vím,že je to dřina naučit psa,aby přišel na přivolání.Proto u naší fenky nehážu hnedka flintu do žita.

Četla jsem si ten odkaz,co tady někdo dal,ale moc moudrá z toho nejsem

Tchor
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 19:06
- Nahlásit

abby
Četla jsem si ten odkaz,co tady někdo dal,ale moc moudrá z toho nejsem
A co na te dizkuzi nechapes? lepe popsanou metodiku a rozebrany jednolivy priklady na ceskem netu nenajdes. jinak ti doporucuji procist i ostatni veci na tom foru, stoji to za to.

evina
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 21:09
- Nahlásit

abby:No,prostě,když ho měla na stopovačce a pak ho dala no normální vodítko,tak na tom nechtěl chodit a strašně táhl.
Osobně si myslím,že to nemá souvislost.Na té stopovačce ho přeci nevedla,ne?Při nácviku na dlouhé šňůře má být to dlouhé vodítko tažené po zemi(ne v ruce).Tudíž je to zcela jiný způsob vedení než-li na krátkém vodítku.Jinak Tchor poradil skutečně stránky kde je přivolání pěkně popsané.

abby
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 12:08
- Nahlásit

To možná je.Ale po prvním mrknutí,jsem z toho moc moudrá nebyla.Musím si to asi pořádně přečíst

brut
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 12:29
- Nahlásit

abby
Je tam napsán dotaz a na něj odpověď.....to se několikrát opakuje ( teda různé dotazy ,různé odpovědi).
Poměrně dost polopaticky popsáno.....ale stejně doporučuju si to přečíst víckrát...

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání