| Autor |
Zpráva |
abby
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 14:51
- Nahlásit
Chci vás poprosit o radu.Chodíme s naší malou na procházky a občas potkáme 9 měs. labrouše.Oni si spolu hrají a já si povídám s jeho paničkou.Tuhle se mi svěřila,že už neví jak dál,že ji pejsan neposlouchá na přivolání (ale jinak je hodný) a nějaký dobrák jí poradil (vyzkoušeno na několika psech),že to jejich pes taky dělal,tak ho jednou zmlátili novinama,pak mu nedali 1,5 dne nažrat a od té doby to neudělal.Ona se teď bohužel zaobírá myšlenkou,že by to taky praktikovala.Já jsme jí poradila,ať si zajde na cvičák (kam nechodí) a tam jí určitě poradí,ale tohle řešení se mi zdá poněkud drastické.Co byste jí a vlastně i všem ostatním,kterým pejsek na přivolání neposlouchá,poradili.
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 14:56
- Nahlásit
abby
Co byste jí a vlastně i všem ostatním,kterým pejsek na přivolání neposlouchá,poradili.
zavolat štěndu,udělat čelem vzad a jít na opačnou stranu, on si to v makovici srovná - že páneček je to nejdůležitější
Rozhodně nemlátit ani jiné násilí nepáchat, pejsa se pak bude pána (paničky) bát a už to nikdy nebude ono
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 14:57
- Nahlásit
abby
To je opravdu "dobrá" rada, to ten pejsa určitě bude vědět, proč nedostal jeden a půl dne nažrat a proč ho zmlátili....:mad oufám, že se Ti povedlo (nebo ještě povede) jí to vymluvit..
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 14:58
- Nahlásit
Mělo tam být
|
brut
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 15:14
- Nahlásit
abby
Myslím, že by se tahle rada měla praktikovat na tom "dobrákovi", aby věděl, co vlastně radí.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 15:16
- Nahlásit
To nevím,ale myslím,že to snad ani vážně neměla v úmyslu,protože si nedovedu představit,že by toho byla schopná.
Já teda nevím,jak vy,ale já jít na druhou stranu,tak asi příjdu o psa ) Taky máme občas s přivoláním problémy.Ale spíš,když si hraje s jiným psem.Sice mi vře krev,když na ni přede všema volám k noze a ona nehodlá zareagovat,ale spíš nadávám v duchu sobě,že nejsem schopná,ji to naučit
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 15:17
- Nahlásit
abby
Pardon, musela jsem se tomu ale smát.
Představuji si, jak mlácením, týráním hlady a chladem utužuji vztah se svým štěnětem a dávám mu tak najevo, že jsem vždy a za všech okolností pro něj to nejdůležitější a nejlepší. A pro umocnění bych možná nebrala ani noviny, ale třeba dubovou větev o průměru 50 cm.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 15:18
- Nahlásit
brut
Mě to taky příjde divný.Ona ještě říkala,že už jí to radilo více lidí a tak neví,co je pravdy na tom,že pejsan si to nepamatuje.Já mám zafixováno,že když pejsek přiběhne (i na několikáté přivolání),tak se má pochválit a ne tlouct. Ještě k tomu,oni toho psa (prý) vzali domů a až tam ho "zbili".
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 15:18
- Nahlásit
Garfield
s tou větví souhlasím....jako na děti
|
abby
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 15:20
- Nahlásit
Garfield
Já jsem se teda moc nesmála,když mi to říkala.
Taky jsem si představovala,jak pejska doma mlátím a hlavně mu nedám najíst a koukám,jak chodí olizovat prázdnou misku.Zrovna včera jsem se mylně domnívala,že ji dal nažrat přítel a ona pořád chodila k misce až mi to došlo.
|
shmoldie
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 15:25
- Nahlásit
no mně se na přivolání osvědčila stopovačka - čubina to pochopila během 2 hodinovy procházky moc dobře a pak už jsme jenom pilovaly a pilovaly...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 15:26
- Nahlásit
shmoldie
No nevim,jak bych mela psa na stopovacce,kdyz si hraje s ostatnima
|
shmoldie
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 15:34
- Nahlásit
jde to když se chce , je to lepší než ho zmidlit a ještě mu nedat najíst, a nemusíš trénovat hned mezi psama, stačí na louce, třeba jenom s jedním pejskem a taky mám na přivolání celkem dobrou hru, držím balonek v ruce, dam čubině sedni, čekej, popojdu kousek od ní (nejdřív vždycky tak, že jsem šla pozpátku, teď se můžu klidně otočit zády) pak si jí zavolám k sobě a pochválím + dostane balonek
|
abby
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 15:41
- Nahlásit
Tak to každopádně
Taky se pokouším naučit ji přivolání,když si hraje se psem u našich,ale je to spíš marnost nad marnost.Utěšuju se tím,že je ještě malá
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 15:46
- Nahlásit
abby
Já teda nevím,jak vy,ale já jít na druhou stranu,tak asi příjdu o psa
chce to mít pevnější nervy než pes a vydržet (někdy dojdeš fakt docela daleko) , ale jestli je na tebe fixován určitě to zabere - mě se to osvědčilo nejlíp
|
shmoldie
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 15:49
- Nahlásit
já si myslím, že v 9ti měsících už malá není, aby nezvládla přivolání od psů - těžko říct ono taky záleží na tom, jak moc panička chce aby jí ten pejsek opravdu přišel - já mám problémovou čubu a potřebuju mít u ní 99,9999% přivolání, takže mi trénujem každý den, kdykoli a kdekoli druhá čubina je v pohodě, tak tý to občas projde - maximálně se jí někam schovám, aby holka věděla, že očuchávat cizího psa, když má jít se mnou, prostě nemá
|
abby
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 15:58
- Nahlásit
To je on.
Té mojí bude 6 měsíců,takže to snad ještě takové hrozné není.Doufám Ona normálně poslechne,ale když vidí pejska,tak určitě ne na 100%.A jakmile je v zápalu hry,tak se dostávám spíše do mínusu
Ještě se snažíme pilovat zůstaň a vstaň
|
shmoldie
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 16:04
- Nahlásit
|
evina
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 16:05
- Nahlásit
abby:ten blb který jí tohle poradil mi potřeboval nakopat!!!Je to totiž naprostá blbost!Pokud pes skutečně pak chodil,tak jedině možná ze strachu ale nikdy nemohl pochopit souvislost proč vlastně dostal novinami a nedostal nažrat.Ta paní má puberťáka,tak zkouší neposlouchat.Záleží jak ho to učila do této doby,jaký má základ a co třeba pokazila.Nejspíš už pejsek ale zjistil,že občas poslechnout nemusí...v tom případě bych sáhla po dlouhé šňůře.Samozřejmostí je odměňovat ho něčím co má rád(pamlsky,balonek)
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 16:08
- Nahlásit
ale třeba dubovou větev o průměru 50 cm.
Garfield
Holka neříkej to nahlas,nebo to nějakej inteligent vezme jako odbornou radu.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 16:59
- Nahlásit
Asi ji to zkusím poradit s tím dlouhým vodítkem.Myslíte,že je blbost naučit psa chodit na vodítku,aby to měl jako za trest.Jakože neposlechne,tak ho dám na vodítko,aby pochopil,že buď a nebo???
|
shmoldie
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 17:29
- Nahlásit
teďka jsem to úplně nepochopila - myslíš normální krátky vodítko, na kterém ho normálně vodíš nebo stopovačku (dlouhy vodítko) - každopádně si myslím, že ani v jednom případě si to pes nespojí jako trest, nebo aspoň můj pes určitě ne, ten chápe jiný tresty, stopovačku nemá za trest, ale kvůli korekci nežádoucího chování a zdokonalení přivolání v krizových situacích a ani jí už nevnímá (chodí na ní skoro rok), na normálním vodítku je taky kvůli korekci chování a kvůli bezpečnosti a to si myslím, že určitě taky jako trest nevnímá, jinak by se na to vodítko nenechala připnout - to je ale můj osobní názor - třeba se pletu
|
abby
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 17:45
- Nahlásit
Myslím,že jsi to pochopila.Ta holka mi totiž říkala,že majitelka toho "týraného" psa jí řekla,že on už teďka neutíká a je naučený tak,že chodí na volno a na vodítku je jen za trest.
Já osobně se právě snažím o opak,aby si Ebča nespojilo to,že jde na vodítku s nějakým trestem a pak se nebála,když ji dám na vodítku.Podle mě je totiž někdy nutnost,aby pes byl na vodítku.I když bude poslouchat,tak když půjdeme třeba do města,tak ji dám radši na vodítku,aby lidi okolo měli lepší pocit.
|
shmoldie
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 17:55
- Nahlásit
hmm tak to nevím - podle mě dát psa na vodítko není trest, který by ten pes chápal, vždyť ho přesně, někdy potřebuješ dát na vodítko normálně - třeba když jedeš tramvají a ten pes to přeci za trest nemá - takže v tom musí mít hroznej bordel. No nic - majitelka labradora mi nepřijde úplně v pořádku, ale soudit mi jí, mi taky nepřísluší - každý ať si vychovává svého psa po svým, když to bude dělat blbě, tak se mu to šeredně vrátí
|
shmoldie
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 18:21
- Nahlásit
teda nemyslela jsem majitelku labradora, ale toho "týraného pejska" - pardon
|
evina
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 18:26
- Nahlásit
abby:jak píší ostatní.Podle mne pes tuto formu trestu nechápe.Už jenom logicky se zamysli...v jakém okamžiku by jsi psa na to vodítko dala?Po příchodu?Protože přišel pozdě,šup na vodítko.Nebo si ho odchytit a dát za "trest"na vodítko.Teda já být pes,tak před paničkou zdrhám co můžu...Já osobně psa za neuposlechnutí pokárám ale ihned vypouštím znovu a povel znovu opakuji.Klidně několikrát psa buzeruji,pokud neposlouchá k mé spokojenosti.Musí vědět,že příchod není omezení svobody,že jen chci aby "fungoval"jak má.Osobně bych chtěla vidět to přivolání dotyčné slečny rádkyně...
|
shmoldie
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 18:29
- Nahlásit
no ona ta slečna rádkyně ho podle mě nemá - ale tvrdí, že když toho psa po příchodu domu plácneš novinama a nedás mu nažrat, tak pak druhej den posloucha jak "švýcarky"
|
brut
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 19:34
- Nahlásit
abby
Já pokud Brut nepřijde, tak taky kárám a vypouštím, přivolávám, odměňuju za přiběhnutí. Právě máme období puberty a panáček zkouší, kam může zajít.....už jsme se dokonce prali ( teda on se snažil prát.....), ale nikdy bych nebrala vodítko jako trest. Upozorňuju, že nepoužívám ani šňůru...zatím
Nedovedu si představit, co bych ze psa udělala, kdybych ho měla zmydlit ( byť jen novinama) a nedala mu následně žrát.....nejspíš bych měla doma neurotika, který by časem začal napadat i vlastní stín...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 19:41
- Nahlásit
shmoldie
nedás mu nažrat, tak pak druhej den posloucha jak "švýcarky"
A zejmena, mas-li v ruce pamlsek...
Jinymi slovy - ta druha pulka uz trochu vypada rozumne, ale to placnuti novinama bych proste vynechala...
A jak na to? Proste cvicit, cvicit, cvicit. Duslednost, pamlsky, vztah pan - pes... Atd. atp.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 21:03
- Nahlásit
wami:s touto metodou bych v mém případě musela nechat psa hladovět celé měsíce.Ta metoda je úplně na hlavu a nikdy nemůže přinést kloudný výsledek!Pes je chudák.
|