Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Sahat do žrádla????
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Trotelchen
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2006 20:28
- Nahlásit

mac1
naprostý souhlas s Mac1...vyzkoušet se to dá, ale k čemu to má být dobré....pokud jste pro psa autoritou, tak v případě, že se k misce se žrádlem přiblížíte, měl by od ní odstoupit, ale sám a zcela.....to je projev podřízenosti, ale dát mu něco a pak mu to zase brát jen tak jako na zkoušku...no nevím.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2006 10:43
- Nahlásit

Kolie
Trotelchen
souhlasim s vami uplne.ja mela vzdycky velky psi,nikdy jsem s tim problemy nemela,ja a psi to brali jako samozrejmost,nikdy se nestalo,ze by nektery z mych i cizich psu na me jen zvedly pysky,myslim,ze jsem pro ne autorita.

Eimy
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2006 11:00
- Nahlásit

Já psici do misky nesahala v podstatě nikdy, neměla jsem nějak potřebu, ale když baští a já jdu třeba z koupelny do pokoje (kolem misek), tak automaticky přestává žrát a od těch misek odejde do obýváku a až projdu, vrátí se k nim a dožere to... Ale že bych ji to nějak cíleně učila nebo to po ní vyžadovala, to ne...

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2006 16:22
- Nahlásit

Eimy
Hele, to je tím, že nemá ráda u jídla smrad ))) hahááááá
A jinak , že nenapíšeš, jak jsi dopadla, jeden, aby se Tě furt prosil o info!!!! Nebo to ještě neproběhlo??

Eimy
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2006 19:27 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit

Trotelchen
No, vis, ale tys u nas doma jeste nebyl, takze nema duvod od te misky odcházet

Praktická proběhla z 1, ale to jsem psala Peťce, tak sem myslela, že to poslala dál. Omlouvam se, že jsem hned všechno nenahlasila, tati...

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2006 19:29
- Nahlásit

Eimy
omluva přijata ) Pip je pipaci a prdi na nas...uci Kosteje privolani, tak nema cas ) Gratuluji.......já u Vás logicky nebyl, kdo by pak platil omítnutí celýho baráku, že?

Eimy
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2006 19:32
- Nahlásit

Trotelchen
No, mne se jen tak z neceho blbe neudela, takze by to mohlo byt v klidu (ale v diskuzi na teto "urovni" bych pokracovala nekde jinde nez tady, pokud ti to teda nevadi )

Ilca
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 09:35
- Nahlásit

POraďte mi.Mám 6měsíců starou am.kokršpanělku.Od prvopočátku(mám ji od 7 týdnů)je agresivní u žrádla.Když se přiblížíme k misce ztuhne a vrčí.Když přiblížím ruku -vyjede po mě a kousla by.Zkusila jsem ji plácnout stočenýma novinama i proutkem,ale není to k ničemu .Jen si cvrkne a dělá to dál.Dělá to i když má hračku nebo kost a to na lidi nebo jiné živé tvory.Nevím jestli jsem něco nezanedbala.Chovatelka říká ,že jají máma byla taky těžko zvladatelná.Dřív jsem měla am.kokra 12 let a ten si nechal sahat na misku v pohodě.

Mar3
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 09:49
- Nahlásit

já psovi do jídla sahám - ne teda pokaždé nebo jen tak "z hecu" ale když už začne žrát a já mu tam třeba chci něco přidat,nebo mu přendám misku jinam,protože na daným místě by vadilo,kdyby zůstaly drobky a binec apod....tak mu to vezmu,přenesu nebo doplním a zase položím - nevadí mu to....

Terri
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 09:54
- Nahlásit

Ilca
zkus si tu vyhledat všechna podobná témata (zadej do vyhledávače "agresivita, agresivní, dominance...".

Jinak u kokrů se prý vyskytuje jakýsi syndrom a s agresivitou od mládí jsou pak "pověstní". Ale to jsem jen četla. Hodně se o tom psalo na stránkách R. Desenského - Artemis.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 17:25
- Nahlásit

myslím, že by si to pes měl nechat líbit a měl by si na to zvyknout od malička, co kdyby se mu kolem misky jdnou "ochomejtlo" dítě...protože co si budeme povídat, dítě ani psa nejde snad nikdy uhlídat na 100%

abby
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 17:28
- Nahlásit

Tak já klidně Abby do misky sáhnu.Nedělám to jen tak,ale občas jí tam chci něco přidat.Taky si většinou kydne na bobek a kouká na mě jakože,co jí to beru,když ona chce papkat

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 17:42
- Nahlásit

blanulinka1
myslím, že by si to pes měl nechat líbit a měl by si na to zvyknout od malička, co kdyby se mu kolem misky jdnou "ochomejtlo" dítě...protože co si budeme povídat, dítě ani psa nejde snad nikdy uhlídat na 100%
to asi záleží, o jakýho psa stojíš, jestli chceš psa, kterej je ušláplej a cítí se kilometry pod tebou nebo jestli dáváš přednost psovi, kterej má nějaký sebevědomí....každej je dobrej k něčemu )

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 17:43
- Nahlásit

abby
Tak já klidně Abby do misky sáhnu
jo já taky , ale jen, když je to fakt třeba...natrénovali jsme to u štěnětě asi tak, že to vyplynulo nějak přorizeně....

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 18:16
- Nahlásit

Trotelchen
tak to nemyslím, aby byl pes ušláplej, pes musí být osobnost...ale i přes to by neměl útočit pokud mu sáhneš do misky, nebo se jen přiblížíš...Ono je to vždy o zlaté střední cestě...Ale pokud máš psa socializovanýho, tak by mu ani tohle vadit nemělo...Rozhodně nejsem z těch, kteří potřebují psa k pozvednutí svého ega a sebevědomí...pro mě je pes partner...ale pokud žiješ mezi lidma a ne uprostřed lesů, musí pes přistoupit na jistá pravidla, stejně jako ty přistupuješ na pravidla, která se postupem času vytvořila...

younglady
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 18:36
- Nahlásit

Já musela fenku naučit že jí do misky saháme. Je to Parson Russell teriérka a dokázala by bejt pěkně dominantní. Hlavně máme v rodině 2 roky starý dítě a tomu psí vrčení přijde děsně vtipný takže se Abby musela naučit, že do misek se sahá a je to normální, stejně tak si nechá vzít hračku. Jen u kosti trochu pobrukává, ale jak to zkusí tak jí ji vezmu a čekam dokud se neuklidní a pak jí ji teprve dám.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 18:41
- Nahlásit

Já do misky jenom přidávám a to je kvitováno s povděkem.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 07:30 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

Ašopes musela přistoupit na drsná pravidla-byla docela dost agresivní a hryzavá, ale nikdy jsem sahání do misky vyloženě netrénovala. Spíš to postupně vyplynulo ze situace a potřeb, když třeba čuměla, jak dělám žrádlo pro třicet psů a nemohla se opovážit k miskám ani čuchnout nebo když musela trpět, jak jí kočky žerou ty nejlepší kousky. Přece jen, kočičky jsou kočičky a když něco chtějí, musí i kolos Aša ustoupit

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání