Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / chůva v akci
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
zuzka
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 20:20
- Nahlásit

právě koukám na chůvu v akci a říkám si, že výchova dětí a psa se v lecčems podobá, že?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 20:23
- Nahlásit

mi se všechny podobné pořady hnusí

zuzka
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 20:26
- Nahlásit

Mucholabka
já mám zas dojem, že tohle je snad jediná reality show, která je aspoň k něčemu

sarax
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 20:38
- Nahlásit

zuzka
mě se to líbí,tyhle děti bych umlátila
aspoň si říkám,že mám hodný dětičky..

brut
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 20:40
- Nahlásit

zuzka
Je naprosto k ničemu.Každé dítě se rádo předvádí a musím konstatovat, že chůvy nic moc.
Taky nemám ráda tento typ pořadů......

žofka
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 20:45
- Nahlásit

Já jsem ochotná uvěřit,že po dobu pobytu chůvy se děti polepší(ale kdo ví,jak je to prostříhané),ale nevěřím,že se to nevrátí do starých kolejí.

evina
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 21:01
- Nahlásit

Já se ráda podívám,že i jinde jsou příšerné děti...K výchově psa to nepřirovnávám.Pes je oproti našemu hyperaktivnímu synovi "sranda".

brut
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 21:58
- Nahlásit

evina
Ségra dělá s hyperaktivními dětmi a jezdí s nimi na tábor a moje děti s nima, nechceš si na chvíli odpočinout?

evina
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 22:03
- Nahlásit

brut:syn chodí do speciální školky a já teda učitelky(a tvojí sestru)obdivuju,jaké mají nervy a jak to s těmi dětmi dovedou!Co to je za tábor?

brut
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 22:22
- Nahlásit

evina
Speciálně pro hyperaktivní děti...jukni na www.hyperaktivita.cz tam by mělo být už něco k táboru napsáno, je tam i víc info o nich

žanda
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 07:19
- Nahlásit

nic netrvá věčně-i hyperaktivní dítě to časem přejde,jen to chce vydržet))

Gája
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 07:42
- Nahlásit

Já si myslím, že v lecčem hlavně vy, holky, které nemáte ještě děcka a zvládly jste vychovat svého psa, to budete mít jednou opravdu snadnější. Věřte mi, v tomhle mám zkušenosti. Při výchově je strašně důležitá trpělivost a důslednost a taky smysl pro spravedlnost a to všechno máte zmáknuté, pokud jste dokázaly vycvičit a vychovat psa. Hyperaktivita je dočasná záležitost, té se nebojte a opět je důležitá důslednost...Jinak na podobné pořady nekoukám, zatím to s výchovou zvládám sama a mám taky čertíky doma. I když člověk nikdy neví....

Garfield
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 08:14
- Nahlásit

Děti sice nemám, ale když jsem viděla ten pořad, resp. úplně mě dostal ten chlapeček v první sérii výměny manželek, tak se ve mě mísí dva pocity. Za prvé hněv na rodiče, jak to mohly nechat dojít tak daleko a za druhé pocit té jejich určité bezradnosti, kdy skutečně neví z které do které, prostě už nemají sílu to dítě zvládat.
Osobně znám podobné děti dvě a mám dojem, že u těchto dětí podobně jako u mnohých psů a většiny koní absolutně nepomůže řev a fyzické tresty, akorát se ten dotyčný živočich časem obrátí proti trestajícímu, řekla bych, že jediný lék je zaměstnat zaměstnat zaměstnat a nekompromisně si stát za svým požadavkem a posléze jej spravedlivě odměnit. Takovým dětem bych dala kapky, že by usínaly se zubním kartáčkem v ruce v 18.00 hod. v koupelně.

žanda
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 08:24
- Nahlásit

Dneska už s usměvem vzpmínám na to, jak můj syn v první třídě půl roku prostál,místo aby seděl....protože byl neposeda a navíc jak říkal, ho bolí zadeček,když sedí) Paní učitelka sice byla na prášky,ale když jsme se domluvily spolu, prostě přesadila syna do poslední lavice,aby přez něj ostatní viděli a nechala ho žít......za čas seděl. Nikdy toho jako dítko moc nenaspal, v 6 ráno už byl vyspalej večer v postýlce déle usínal.
Za den toho nahopsal, naběhal, najezdil na kole, pořád jsme se snažili ho nějak "utahat".....odešlo to věkem, dneska by zaspal i na odpolední a že by vyhledávál příliš pohybu,to tedy ne) Tak do puberty trvala jeho hyperaktivita,pak to odeznělo v klidu samo. Zase se s ním člověk fakt nenudil)

Gája
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 08:29 - Změnil/a: Gája
- Nahlásit

Garfield
Naprostý souhlas a myslím, že k tvému názoru (dost moudrému, na to že nemáš prcka) možná dopomohla zkušenost s Gafem. Pes, který je zaměstnán nezlobí a neničí věci ani tebe. Stejné je to u děcek. Můj názor?? Budeš dobrá mamina (jednou, budeš-li chtít).

Jandula
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 08:37
- Nahlásit

žanda
Připomíná mi to mě samotnou: dodneška se traduje to, že mě jako malou nechtěl nikdo hlídat, protože jsem vstávala v pět ráno (a tetu jsem ničila dotazy a otázkami, že ten strejda vypadá jako Menšík, viď?)... Z prvních třídních schůzek se máma vrátila s nervama v kýblu, protože jí paní učitelka řekla, že jsem neposedná, že mám vždycky všechno brzo hotový a pak otravuju a koukám, jestli už to ti ostatní taky mají... Domů jsem se chodila akorát najíst a v zimě převlíknout oteplovačky (a dnešní děti sedí doma jak pecky)...

Jimmi
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 08:47
- Nahlásit

Garfield
určitě máš v něčem pravdu, jen nesmíš zapomenout, že děti často odrovnají spíše tebe, než sebe )

Garfield
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 08:48
- Nahlásit

Jandula
Tím slovem "oteplovačky" se mi asociovaly taky ještě sněhule a palčáky a čepice s pletenými copánkami a už se vidím, jak jsem si to kalila z kopce na bobech (v oteplovačkách samozřejmě) a v zubech jsem cucala tu černobílou zmijovatou šňůrku a vysávala jsem z ní zmrzlou vodu. Pak přišel skokánek, boby vyletěly do vzduchu, dopadly na zem, pak já a nakonec moje 3 zuby.

žanda
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 08:49
- Nahlásit

Jandul, jo to máš pravdu, dnešní děti sedí u telky,nebo pc a žádná radost.
Z třídních schůzek ....hihi.....nemám je ráda, hurá už byly poslední,ale i tam je to zase o tom,jaký je učitel....mnohý i potěšil,že vzal na vědomí, že dítě je prostě živé....pokud nic neničí, nemlátí spolužáky,nebo není drzej......
Ale učitelem bych být tedy nechtěla a chůvou asi už vůbec ne.....a to si troufám říct, že s dětmi vycházím docela v pohodě.

Jandula
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 08:53
- Nahlásit

žanda
Já mám taky děti ráda, ale co nesnáším jsou rozmazlení parchanti (a těch je tady v Chorvatsku většina - holt kult dítěte)... Ostatní učitelé to poté ocenili, ale tahle učitelka mě prostě neměla ráda...

Garfield
A mě se ještě vybavilo to, jak jsem nesnášela nosit čepici a košilky, čepici jsem vždycky servala za prvním rohem baráku, aby to máma neviděla...

Joo, když se to tak vezme, tak dnešní děti jsou ochuzení o spoustu věcí (v Praze je rodiče ani nepustí ven - což se teda ani nedivím..), my jsme přišli ze školy, flákli tašku do pokoje a mazali ven...

žanda
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 08:55
- Nahlásit

košilka)

za to že jsem nedávala klukovi nátělník mě jedna učitelka i sprdla!

ale kdyby jí měl,asi se uvařil, nesnášel nátělníky a bylo mu pořád horko.....

Jandula
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 08:57
- Nahlásit

žanda
já jsem zimomřivec, ale košilku jsem nesnášela (a čepici)... zato teď, v zimě na procházku několik vrstev, čepici a je mi to jedno...

Garfield
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 09:00 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit

Jandula
Víš co? Ještě jsem nenáviděla ty hrozný gumy protažený z jedný rukavice přes rukáv, záda, druhý rukám k druhé rukavici. A ty vytahaný punčocháče co byly po hodině nošení o šest čísel větší a taky kousavou šálu. Já jsem v podstatě celý dětství jen trpěla, když nad tím tak přemýšlím.

ola
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 09:07
- Nahlásit

Garfield
vytahaný punčocháče co byly po hodině nošení o šest čísel větší

To je přesný. Nenáviděla jsem na nich ty švy, který dřely na zadku a nedej bóže, když to nebyla bavlna, ale kousavá rejžkatá umělotina! Když jsem byla hodně malá, tak jsem tomu říkala "pinkokáče se šéfama"

monika
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 09:10
- Nahlásit

já měla upletené kamaše z chemlonu. to teda bylo něco. jenom si na to vzpomenu, tak je mi zle

ola
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 09:13
- Nahlásit

monika
Taky hustý. Když se ty kamaše namočily, tak aby člověk zvedal nohu jeřábem... Jo, jo, to byly časy...

monika
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 09:19
- Nahlásit

no každopádně svoje děti jsem takhle netrápila. Jednou mě zarazilo, jak holky na sídlišti seděly a kiklaly nohama a nuda jako prase.Jsem jenom tak prohodila, proč třeba neskáčou gumu nebo panáka a pak jsem jen zírala s otevřenou pusou.Holky vůbec netušily co to je. Já ve svých 35 ti letech jsem skákala jako idiot a učila to úplně cizí holčiny. Ještě mě to stálo 50 kč za tu gumu co jsem jim šla koupit. Fakt hnus.Na druhé straně ty městské děcka asi moc vyžití nemají. Naši kluci byli teda asi chudáci, na baráku je pořád co dělat. Dneska se jeden učí na stoláře a jeden bude snad elektrikář. Holka chce být baletka, ale to já chtěla být ve čtyřech letech taky.

žanda
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 09:23
- Nahlásit

moniko tedy pletený gatě z chemlonu jsem neměla( ač jinak jsem byla opletená. To musela být věc!

jsem si myslela, že ty blbý punčocháče byly jen za mě, no za vás byly alespoň už barevný, já měla samý moccc pěkně hnědý)

Jandulo,dneska já bez košilky ani ránu,jelikož jak mi ofoukne hřbet jsem do pravýho uhlu, čepice nesnáším ani teď,ale mám apartní klobouček do deště)

brut
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 09:25
- Nahlásit

U některých dětí přetrvává hyperaktivita, do dospělosti. A ne vše co se označuje tímto slovem, je opravdu u dětí hyperaktivita. Dost často je to nedůslednost a rozmazlenost, taky se k tomu dá přiřadit upozorňování na sebe. To jen na okraj. Spousta rodičů vykřikuje já mám hyperaktivní dítě, ale skutek utek.......dítě je "jen" živější

žanda
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 09:26
- Nahlásit

moniko,ale zase ses vrátila do mládí a jistě sis to skákání bezva užila)

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání