| Autor |
Zpráva |
wensday
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 12:48
- Nahlásit
beautiful
ani moje fenky nejsou kastrované, názory jsou různé, já třeba bych fenu nenechala kastrovat, pokud k tomu nejsou nějaké závažné zdravotní důvody. Je to příliš velký zásah do organismu.
smilers
no, já mám spíš teď trochu problém s tím, že ta dominantní druhé dvě venku tak hlídá a chrání, že odhání a je protivná na všechny ostatní psy, který je chtějí jen očuchat. Jinak mezi sebou na sebe taky žárlí.... teda hlavně ta vedoucí fena....
|
beautiful
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 12:50
- Nahlásit
smilers
Naše veterinářka je zásadně pro a připomíná nám to při každé návštevě...ale já se bojím komplikací-je to přece jenom operace...
A neperou se vaše fenečky při hárání???
|
smilers
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 12:54
- Nahlásit
beautiful
neperou, starsi je teda na ni protivna, spise se ji strani ale neperou se, a mlada to je strestidlo
|
smilers
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 12:55 - Změnil/a: smilers
- Nahlásit
wensday
ono to je asi vsude stejne, i kdyz jeste sem teda neodzkousela jestli by ji starsi branila, ale venku saskuji ostosest, kor kdyz to nase rocni a pul stenisko ji chnape po usich a nohach )
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 12:59
- Nahlásit
beautiful
neee, neperou, ta mladší tu hárající ještě pomáhá olizovat smilers
no, my zase máme tu útulkovou hroznou komediantku, umí té starší sundat náhubek, vodí ji zubama za obojek a tak..... no, z toho je vidět,jak super a zábavný je mít víc psů
|
smilers
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 13:01
- Nahlásit
wensday
jj to me rikej, kdyz ty dve jsou spolem, tak mladsi se k nasim tesi jak na tabor, div nam nezbori auto:-D jeste zvladnout tu treti agresorku apesani budou v pohode, tak snad to dokazu
|
smilers
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 13:04
- Nahlásit
jinak ja mam oba z utulku, jednu z olomouckeho a druhou z brnenskeho
toto je starsi http://www.djax.cz/blackdogs/annie.jpg
a toto mladsi http://www.djax.cz/blackdogs/jessie.jpg a http://www.djax.cz/blackdogs/jessie1.jpg
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 13:06
- Nahlásit
Už chci dodat jen k tomu hárání. Aren tu psala o posledních pěti dnech,kdy může fenečka zabřeznout. Já teda moc dobře nepochopila jak to myslíš.Pravidlem bývá,že nejvhodnějším dnem na krytí je 9.- 12. den. Ale pravidla jsou od toho,aby se porušovaly,že. Takže jedna moje fena zabřezne od 7. dne hárání, no a druhá,budete se divit,hned první den hárání si klidně zabřezne,ale za týden klidně ještě taky. Pak jsou případy,že fena zabřezne i kolem 20. dne hárání. Takže to fakt není sranda uhlídat.Tady platí pouze pravidlo, 20-25 dní prostě nepustit k sobě.
|
beautiful
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 13:08
- Nahlásit
smilers
Krásné
|
smilers
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 13:09
- Nahlásit
beautiful
dekuji
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 13:10
- Nahlásit
smilers
jééé ty seš dobrá, že máš obě z útulku..... a jsou moc krásný takový černošky ..... mě se dřív vůbec nelíbili černí psy, ale co máme Daisy, jsem na ně přímo zatížená..... naše holky jsou tady www.labradorka-anne.com . Babča má na HP samostatný odklik na podstránečky naší Denči.....
|
smilers
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 13:13
- Nahlásit
wensday
labici se me moc libi, jsou obe moc, moc hezke njn ja sem hold zatizena na pejsany z utulku tetina mela puvodne teze skoncit v utulku, tak sem rekla, ze si ji necham tak jen doufam, ze me rozhodnuti bude spravne a ze se vsichni pozdejc snesou nic jdu domu, mejte se fajn, ja sem jeste urco kouknu
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 13:16
- Nahlásit
smilers
díky a ahojky, pozdravuj holky
|
smilers
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 13:19
- Nahlásit
wensday
taky pozdravuj pejsanky ahojky jinak kdyby jsi chtela pokecat jsem i na icq, vetsinu casu cislo mam na strankach v kontaktech www.djax.cz/blackdogs
|
Tina
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 13:19
- Nahlásit
Ahoj, před asi půl rokem jsem sem psala stejný dotaz ohledně pořízení druhé fenky. Přemýšlela jsem nad tím hodně dlouho, jednu chvíli jsem byla jasně rozhodnutá že ano, pak jsem zase začala váhat.... Má první fenka Baruška je malý kříženec z útulku, je vcelku ke všem kamarádská a když jí nějaký pes nevoní, tak si ho nevšímá. Jako kámoše k ní jsem chtěla jedině fenku, jedině z útulku a už dospělou, a to i přestože je Bára vykastrovaná a se psem by nebyl problém. Minulý rok v půlce prosince jsem si přečetla na netu, že v útulku je fenka cca čtyřkilová, černá s pálením - to samé jako Bára. Na nic jsem nečekala a jela jsem tam, pochopitelně i s Bárou a zpátky už jsem si vezla holky dvě. Zpočátku byla Bára trochu vykulená když pochopila, že u nás Elinka zůstane natrvalo, ale vůbec na sebe neútočily, Bára jí hned ukázala, že ona je ta vedoucí a Eli se hned přizpůsobila. Elinka není kastrovaná, tak jsem se bála, jak to bude až přijde hárání a ukázalo se, že Bára přijala roli psa a po Eli, která si to s radostí nechala líbit, pořád skákala - bylo to moc srandovní. Co se týká hraní si mezi sebou, tak to je takové to pošťuchování a skákání, občas se i honí dokolečka, ale nijak to s hrami nepřehánějí. Taky si moc rády vykusují navzájem kožíšky a lížou uši. Myslím, že to je důkaz náklonosti.
Prostě zatím můžu říct, že nám to klape.
|
beautiful
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 13:23
- Nahlásit
Tina
ahoj,úplně ti závidím a doufám,že u nás to dopadne stejně
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 13:31
- Nahlásit
smilers
jj, já už koukala a číslo na ICQ jsem si opsala. Já bývám na ICQ jen po večerech. Večer písnu, jak bude čas
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 17:10
- Nahlásit
Osobně bych jako mnohem méně problematické viděla soužití dvou feneček než fenky a psa.
Je-li vaše fenka "nevrlá" na cizí feny, nemusí tomu tak být u domácí kamarádky. Mám zkušenosti s jednopohlavní i dvoupohlavní smečkou a můžu říct, že podle zkušeností mých i mých známých, jsou v jednopohlavní smečce daleko menší problémy.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 17:11
- Nahlásit
žofka
Aren tu psala o posledních pěti dnech,kdy může fenečka zabřeznout. Já teda moc dobře nepochopila jak to myslíš.
No, mé znalosti jsou ověřované pouze jedinou mojí fenkou Sárou, která to má zrovna takhle. Zpočátku jsem hlídala velmi pečlivě a zapisovala si, a pak se to opakovalo vždy stejně, tak na to dnes už spoléhám.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 17:13
- Nahlásit
aren
Co se týká hárání, není se moc na co spoléhat, protože s postupujícím věkem se u většiny fen tyto věci mění. Tak bacha na to
|
aren
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 17:13
- Nahlásit
beautiful
Tady byla bohatá diskuze o kastraci, kde zaznělo snad úplně všechno:
http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php?action=vthr ead&forum=4&topic=2501
|
aren
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 17:14
- Nahlásit
shiba
Nestraš.
Budu opatrná.
|
Kolie
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2006 18:05
- Nahlásit
Četla jsem, že čím je jedna fenka od druhé starší, tím lépe se snáší.Až bude nově pořízená fenka v pubertě, můžou nastat komplikace, kdo z fenek bude nadřízená nad tou druhou. Po pár šarvátkách se to ale vyřeší. V období hárání jedné z nich budou na sebe feny protivné, ale o nic vážnějšího nepůjde. K rvačkám v přítomnosti psa by nemělo dojít, ale zase na sebe budou feny protivné ( vrčení z ničeho nic, menší šarvátky..). Vůdčí fenu musíte v její nadřazenosti podporovat, aby druhá fena neměla dost odvahy znovu bojovat o vedení.
PS. : Příbuzní mají dvě fenky a je to úplně O.K.
|
Miky
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2006 14:06
- Nahlásit
My kddysi měli roční fenku kříženky belgičana z útulku, když jsme si k ní pořdili štěně - fenku ovčáka. Obě si v pohodě zvykly, srovnaly se mezi sebou a měly se rády. Jen občas žárlily a když se háraly ( většinou zároveň ), vystačily si samy a obě se i hlídaly ( jedna od druhé odháněla psy ), ale taky spolu utíkaly... Ale sžily se fakt super, nerozlučná dvojka.
|