Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Štěně zvyklé chodit na noviny...jak ho naučit čůrat venku?
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Citera
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2006 20:40
- Nahlásit

dorfa
Nebyla to klecová metoda, výjmečně. Jinak tím asi opravdu řeší skoro všechno Někdy mi až běhá mráz po zádech.

Citera
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2006 20:44
- Nahlásit

Canadian Journal of Animal Science, spletla sem se..

dorfa
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2006 20:51
- Nahlásit

Citera
O.K.Díky.

sarax
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2006 21:11
- Nahlásit

mno je fakt,že jsem za to noviny dát pryč,ale zas je pravda,že jsem se štěndou doma.....tímpádem,když si řekne tak jde,když jdu někam na dýl,beru ho s sebou a když ho vzít nemůžu,cože se mi stalo za 14 dní dvakrát,tak ty 2 hodiny vydržela v pohodě.....

fromeli
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 07:53
- Nahlásit

Já byla doma asi 2 týdny, noviny, plenku ani nic podobnýho sem nepoužívala. Když jsem byla doma, tak jsem nedělala nic jinýho než lítala za Michelle a stále s ní byla venku, když jsme byli v práci, měla přístupnou jen chodbu a kuchyň, kde je dlažba a lino, takže jsem pokaždé místnosti umyla a byl pokoj. Naše holka ve 4 měsících byla čistotná a čekala na venčení venku. Pravda do necelého půl roku měla jedno polední venčení navíc, ale v půl roce vydržela v pohodě celou prac. dobu.

Orry
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 13:45
- Nahlásit

muj prvni pejsek chodil hned od 2 mesicu ven...jen kdyz jsme byli v praci udelal louzicku...nebyl s nim zadny problem!! ted mame stenika JRT..byl nauceny od malicka na noviny...tyden jsme ho nechali curat jen doma..a pak zacali s vencenim...dnes jsou mu 2mesice a tyden a chodi jak na noviny (nehody!) tak ven!! Vzdy jakmile se probudi..chce to s nim jit ven..nejlepe na stejne misto..mysleli jsme ze to nepochopi a bude chodit jen na noviny, ale ted vi, ze kdyz se jde ven, tak se cura venku..chce to cas a trpelivost!! jeste ale trochu nam to vazne v kakani..ale uz se nam to venku taky povedlo

abby
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 16:45
- Nahlásit

Ahojky,my jsme na noviny neučili,protože naše zlatíčko,by je hnedka roztrhalo.Ale kámoška to tak dělala a pak to odnaučovala tak,že posouvala noviny ke dveřím a nakonec je dala za dveře tak,aby to pejsan viděl.A sám si pak zaškrabal na dveře,když potřeboval.Myslím,že když nebyli doma,tak mu noviny vrátili.Snad ti to pomůže

sarax
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 16:49
- Nahlásit

Orry
tak to se tu pochlubím,že mi kakáme jen venku doma máme nehody jen ve formě učůrnutí při vítání nebo hře...a jak píše abby,naše šídlo roztrhá všechno co jde,takže noviny by nepřežily ani chvíli

Orry
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 08:18
- Nahlásit

sarax
to se mate..my jsme v tomhle jeste trochu zaostalejsi Orry taky delal vzdycky rovnou vsechno venku..mnooo vazne je kazdy pejsek jiny...

a jak se vam jinak vede? my uz pekne zlobime a lumpacime (jsem zvedava na pubertu, neb mi prijde, ze zachvevy uz ma ted )

SmartMole
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2006 09:31
- Nahlásit

Děkuji všem za odpovědi,
omlouvám se, dlouho jsem tu nebyl...
Jinak štěně vydrží nečůrat docela dlouho klidně i 10 hodin! A chodit na tak dlouhé procházky každý den není v našich silách...) Ale teď o víkendu jsme byli s ní na chatě a tam se dokonce 2x vyčůrala. Takže jí ještě nějaký ten čas dám, ať si zvykne, že venku je to lepší a když to nepomůže, tak teprve jí seberu ty noviny. No...a hned jak bude čas, tak vymyslím kam jí dát ty noviny za dveře...holt malý podnájem není to pravé ořechové! :-D

aren
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2007 20:08 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Já bych přidala pro ilustraci náš případ - štěníci od malinka měli v kuchyni (panelák) plínky a hadry, na které chodili, nebo nechodili. Tak po osmém týdnu jsem je začala brávat ven a čurání venku nebo doma jsme nijak neřešili, žádné chvály ani žádná plísnění, no, a tak nějak mezi čtvrtým a pátým měsíce loužičky doma samovolně ustaly. Tak koukám, že jsme se nijak výrazně neopozdili za těmi, kdo to mohutně, metodicky a důsledně řeší. (kromě těch geniálnějších pejsků)
Takže si vlastně myslím, že to štěníkovi napoví i jeho vlastní přírodní instinkty, že prostě do pelechu se nečurá.

LucieS
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2007 22:06
- Nahlásit

SmartMole
Jak dlouho je štěně samo doma přes den? Jestli klasika - 8 hodin prac. doba - tak mu noviny ještě určitě neberte, je to mrně a tak dlouho zkrátka nevydrží, nelze to po něm chtít. A furt je lepší, když bude čůrat na noviny a bez stresu než to držet a stresovat se. Nemáte důvod někam pospíchat. Když to udělá venku, hooodně chválit a doplnit třeba slovy "hodnáááá, čůůůůráááá" (a později využít jako povel, třeba "čůůůrááááme" - pejsek to pochopí za chvilku). Doma nekomentovat.

MORIE
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2007 06:48 - Změnil/a: MORIE
- Nahlásit

LucieS
Dotaz SmartMole je přes rok starý

LucieS
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2007 12:32
- Nahlásit

Faaakt? No jo .

Maxik5a5
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2007 19:16
- Nahlásit

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat taky něco ohledně čůrání.Mám skoro 5-měsičního jorkšírského teriera a bohužel nám stále čůra doma na koberec.Když s ním jdem ven, tak se automaticky hned vyčura....doma mame po byte rozloženy dve plinky, na ktere chodi z 50%. Býva sam doma od pondeli do patku od 8 rano do 3 odpoledne, jakmile prijdu domu, treba tak 2 louzicky na plince ,ale kdyz jsme doma, tak čůra většinou na koberec, přijdem z venku a zachvilku se počura....myslim, že to dělá naschvál-ma pristup do obyvaciho pokoje a predsine, do obyvaku by se dalo rict, že necura ale v predsini ano .Nevite co s tim delat???? A druhy problem...kdyz prijdu z prace hovinka nikde nejsou(žere je) nebo když venku najde hovinko od ciho psa, tak ho sežere.... jen občas ho necha na podlaze či na plínce.Ale nejzavažnější je ten problím s tím čůranim.....prosím poradte. Děkuji, Pavlína a pesan Maxík

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání