Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / plácnout rukou přes zadek?
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Lumik
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 11:01
- Nahlásit

Zdravím,
chtěla bych poradit, máme velmi temperamentní, rozjívenou,roční fenku maďarského ohaře, která trochu víc zlobí. Když něco provedla, jenom jsem jí vytahala za kůži na krku a jenom na ní zařvala že to nesmí a nikdy jí neplácla přes zadek. Ale připadá mi, že to na ní jako trest nezabírá, že si z toho dělá srandu, že to na ní zabíralo jenom když byla malá. Chtěla jsem proto vědět jaký máte názor ná plácnutí přes zadek, nemyslím zbytí psa, myslím vytahat za kůži a ještě plácnout přes zadek..
chodili jsme na cvičák, aby se trochu zklidnila, ona tam poslouchala jak hodinky a když s ní chodíme sami ven tak je prostě "rozjívená" co s tím

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 11:03
- Nahlásit

Lumik
u nas v baraku zije velmi temperamentni, rozjivena sousedka, ktera taky trochu vic zlobi. tak jsem ji minule taky zkusil placnou rukou pres zadek. a dostal jsem pres hubu, takze ja nedoporucuju ....

Syska
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 11:05
- Nahlásit

Lumik
No Jiříka nesmíš brát vážně víš... já nikdy neplácala rukou, já plácala novinami a osvědčilo se mi to. Teď když rošťanda hoooodně zlobí, tak stačí jen ukázat srolované noviny a je klid...

ola
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 11:05
- Nahlásit

Jirikovo
Ty když poradíš, tak to je fakt slovo odborníka...

nika00
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 11:06
- Nahlásit

u nas paltily noviny nebo ukazat placacku na mouchy

žanda
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 11:14
- Nahlásit

Lumíku na cvičáku poslouchat musela-jao ve škole....vycházka je pro ní něco jako přestávka......tak že já bych zkusila metodu "buzerplacu" i na vycházce.....prostě věnovat část vychajdy- i třeba jen 10 minut cvičení.....začně dělat rotyku-zase se cvičí.....aby si uvědomila, že tvé slovo platí všude.
Noviny-nevím,má zkušenost je taková,že to je bezva věc na hraní) Plácání přes zadek.........bych taky vynechala.

jindriska
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 11:17
- Nahlásit

Lumik
no nevím, jestli je vhodné přitvrďovat ve fyzických trestech. Tam podle mne cesta nevede. Zkus si pročíst rady na stránkách Rudy Desenskýho: http://dogs.erbak.com, bylo tam téma jak trestat.
U nás se stačí upřeně zle podívat do očí, zavrčet nebo ignorovat, to je pak radosti, když o ní znovu projevím zájem. Dodám, že mám půlroční fenečku, když měla jankovité chování, taky jsme vyklepávali za kožuch, ale oklepala se a začala klidně pokračovat.

Zet
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 11:20
- Nahlásit

Lumik
Jasně, že ji klidně plácni přes zadek. Ty jsi šéfka smečky a můžeš své podřízené trestat podle svého uvážení. Pokud je fenka velmi temperamentní a sebevědomá, nejspíš ji nějaké vyhubování a vytahání za kůži příliš nerozhodí. Trestej podle stupně provinění. Za lehký prohřešek stačí vyhubovat, pokud se prohřeží těžce, klidně jí naplácej Ale důležité je, aby sis uvědomila, že spíše než míra trestu je důležitá důslednost. Pokud fenka zlobí, bude to nejspíše způsobeno tím, že nejsi zcela důsledná
Jirikovo
:-D

jindriska
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 11:35
- Nahlásit

Zet
Ty jsi šéfka smečky a můžeš své podřízené trestat podle svého uvážení
tak takhle jednoznačně bych to netvrdila, post šéfky smečky nezískává ten, kdo má největší sílu a uplatňuje jí, kdy se mu zamane. Spíš spravedlivým, citlivým přístupem, duševní rovnováhou a zachováním si chladné hlavy a rozhodnosti.

Pokud fenka zlobí, bude to nejspíše způsobeno tím, že nejsi zcela důsledná
každý psík jiná nátura a jestli zlobí temperamentní roční fenka, tak bych v tom neviděla pouze nedůslednost, ale i pubertu a logicky i rozjívenost dannou věkem a ano chce to hlavně trpělivost a důslednost, ale nemusí to být nutně způsobeno absencí důslednosti.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 11:50
- Nahlásit

Taky jde o to, co je vlastně to "zlobení". Třeba fena chce a potřebuje více zaměstnat?

shiba
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 11:57
- Nahlásit

Než bych došla pro noviny, tak zapomenu, že jsem jimi chtěla plácnout psa, a začnu si je číst
Proč bych psa nemohla plácnout rukou, to opravdu stále nechápu. Když je potřeba - což je výjimečně - tak to udělám. Nikdy žádný pes s tím neměl problém. Tož nevím, no. Jestli na to nejdou někteří vychovatelé moc vědecky

evina
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 12:01
- Nahlásit

Zet:tak teď jsi mě vážně dostala...a já proč ten můj furt zlobí
Lumik:já bych se spíše zeptala na konkrétní zlobení.Mého jsem přes zadek sice plácla ale opravdu jen vyjímečně,myslím,že jsou vhodnější formy trestu.Ale já na každý prohřešek reaguju trošku jinak,to podle zavážnosti prohřešku.

Meta
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 12:03
- Nahlásit

Já psa plácám přes čumec!
(Když štípe, potvora. )

Zet
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 13:20
- Nahlásit

shiba
Souhlas ... moje ruka trestá, moje ruka hladí
Ale, chápu, že ty noviny mají něco do sebe. Příklad: Bohužel mám doma smečku jezevčíků a jak známo, smečka jezevčíků je neuvěřitelné štěkací komando ... křič na ně, snaž se je plácnou, když začne smečka štěkat, nic nepomáhá I já chudák majitel smečky jezevčíků jsem začala používat metodu odstřelování pantoflemi. Jakmile začala smečka štěkat, zula jsem pantofle a ze vzteku je po nich hodila. Dnes stačí, abych sundala botu, zvedla ji v ruce a houkla na psy. Všichni okamžitě ztichnou S těmi novinami to může být podobné. Stačí je zvednout v ruce a pes ví, že okamžitě musí přestat dělat, to co dělá, jinak bude mazec.
evina
Ono není zlobení, jako zlobení

Garfield
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 13:29
- Nahlásit

Nejlepší je koženej pásek s velkou kovovou přeskou, vytáhnout z kalhot, převrátit na 3x, psa přehnout přes koleno a už to fičí.

Martina
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 13:57
- Nahlásit

Já teda psa taky plácám přes zadek, ale jednou mi tu někdo psal, že ruka má hladit ne mlátit. Ale vidím, že nejsem sama.
Od mala jsem se snažila trestat novinama, ale pokaždé když jsem je vzala do ruky, tak se mi potvůrka ještě víc rozbejčila.
Takže u nás noviny nezabíraly.

fromeli
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 14:04
- Nahlásit

metodu odstřelování pantoflemi

zase jsem si vzpomněla na knížku Malinkatý kretén od Frýbové, tam též mlátila a vyhrožovala botkama

žanda
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 14:07
- Nahlásit

fromeli a proto jsem se vždy při čtení knihy tak nasmála, dokud jsem si nepořídila teriéra))

Syska
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 14:12
- Nahlásit

žanda
A je konec srandy co...já se výborně bavila jak u Robina (ale toho už jsem četla jako holka, takže už si moc nepamatuju obsah) tak u Života s jezevčíkem. A taky Herriot je nesmrtelný, jeho psí historky mám přečtené několikrát!

Mně teď malá začala taky zlobit, vždycky ráno, když odcházím, zavírám dveře do pokoje, aby tam nemohla (přece jen mám o ni strach, aby se z nudy nepustila donějakých kabelů) a on si se mnou normálně hraje na schovávanou, zalízá pod postel apod. A to když nejvíc spěchám samozřejmě! To fakt pak chytám nerva a nejradši bych jí naplácala ne rukou ale vařečkou na prdel. Samozřejmě to neudělám, že...

fromeli
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 14:14
- Nahlásit

Syska
no Život s jezevčíkem samozřejmě vede. Často jsem se v tom poznala, je to super knížka. Jen kolemsedící lidi v metru koukali podivně na tlemícího se člověka

Evik
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 14:19
- Nahlásit

ještě k tomu trestání - podle mě nemá smysl trestat psa jakýmkoli "nepsím" způsobem, takže plácnutím rukou nebo novinama je pro psa trestem nepochopitelným - proto na něj taky většina psů kašle Účinné a pro psa srozumitelné jsou prostředky, jaké sami psi používají mezi sebou. Psi se mezi sebou "za trest" taky nekoušou do zadku

Kalliope
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 14:28
- Nahlásit

Evik

no ale neni to zas tak jednoduchý, vytahání za kůži u mýho rotvíka moc nezabírá, abych se s nim válela po zemi a obracela na záda to taky nee, nemám ten správný grif a taky se mi to nezdá jako trest jen tak pro něco, no a takový to obligátní: soustředěný výraz, pohled do očí a temné zavrčení - ten pes ze mě má akorát srandu a ještě víc se rozdovádí, takže já mám proutek (netřískám ho do krve, ale jen takový to štípnutí, aby se lekl), tohle je zatím nejspolehlivější no a když není ruka tak plácnutí přes zade, ví co to znamená a nepřijde mi, že tomu trestu nerozumí

žanda
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 14:30
- Nahlásit

Sysko, život s jezevčíkem- to neznám to je ostuda, tahle knížka mě utekla. Herriota mám a taky moc pěkné počtení.

no konec srandy,ale naštěstí není devastátor bytu a zdrhač, ale teriéra nezapře,paličák, sebejistý, ale
miláček-jak jinak,že)

Někdo tu už myslím psal ......ale na našeho hafa platí třeba i vykulený oči a zvednuté obočí a můj upřený pohled......ale tyhle věci se dají používat na krátké vzdálenosti,ne když máš psa zaujatýho honěním králíků atd)

Zet
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 14:31
- Nahlásit

žanda
Nápodobně ... také jsem se bavívala při čtení Života s jezevčíkem

žanda
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 14:33
- Nahlásit

zet- a dá se ta knížka ještě normoš někde sehnat? to jste mě tedy naštvaly) že jste jí četly(i) a já ne)

fromeli
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 14:35
- Nahlásit

žanda
já ji měla půjčenou z knihovny, vyšla někdy na počátku 90. let

žanda
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 14:35
- Nahlásit

Kaliope a zkoušela jsi mu vrčet přímo do "čumáku" ? Většinou si ho drapnu pod bradou za kůži a vrčím a čumím mu do oka.......bohužel za kůži taky nezvládnu vytahat a pokládání za každou blbost mi nepříjde adekvátní,navíc bych byla vorvaná jak borůvka.

Zet
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 14:40
- Nahlásit

žanda
Koupit myslím ne. Vyšla cca před deseti lety a žádný dotisk se od té doby nekonal. Takže jedině v knihovně nebo antikvariátu. Autorkou je Miroslava Moučková a vydala jednak "Život s jezevčíkem" a jednak pokračování "Bertík". To třebas Robin, Robin druhý i Malinkatý kretén snad měly v poslední době dotisk, takže se dají sehnat. Ale Moučková holt není Frýbová

Syska
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 14:41
- Nahlásit

žanda
Jestli chceš, ti ji pošlu....až si ji přečteš, pošleš zpátky, hm?

žanda
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 14:46
- Nahlásit

sysko to bys pro mě fakt udělala? to jsi zlato,ale takovéhle "cennosti" se nepůjčují!
Ale já tedy knihy vracím, protože sama nesnáším, když se zadrhne má oblíbená někde. Odkus jsi?

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání