Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / ,,Zvládnu vychovat Rotvajlera?''
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
jessie
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 14:50
- Nahlásit

jkl

Myslím, že pár zapálených pejskařů to zvládne určitě.. Já zas měla přes pubertu ty koně

jkl
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 14:56
- Nahlásit

jessie
vidíš, proto se divím, že jí všichni píšete negativní odpovědi, já bych jí spíš jen upozornla na to co to vše obnáší, ale vědět pak musí sama jestli to zvládne

Petra
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 15:08
- Nahlásit

já jsem v desti dosala NO a vše bylo v pohodě, táta mě vozil na cičák a všechno šlapalo

jkl
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 15:15
- Nahlásit

Petra
je další náš člověk

Petra
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 15:16
- Nahlásit

myslím ale že to opravdu záleží na rodičích, peníze, čas a vše kolem psa

jkl
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 15:23
- Nahlásit

Petra
máš pravdu,

jen by mě zajímalo viděl jste někdo Ms No mládeže, to je supr, hezky vztak dítěte se psem...tam už je to ale opravdu o velké podpoře rodičů

Petra
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 15:25
- Nahlásit

no jasně klidně do toho běž, když ti to dovolí rodiče

PetraN
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 10:16
- Nahlásit

jkl
Fakt ti chci moc poděkovat...svým příspěkvem si mi udělala radost..psa chci už odmalinka a vím že se o něj dokážu postarat jen sem prostě chtěla vědět jesti v mých letech už někdo vychoval Rotvajlera....teď vím že jo....fakt díky...

PetraN
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 10:20
- Nahlásit

Pročtením týhle druhý stránky sem zjistila že hezkejch odpovědí bylo víc a tak vám všem který jste mi to doporučili chci moooooooooc moooc poděkovat....

Kalliope
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 10:35
- Nahlásit

PetraN

Víš, ale tady ani tak nejde o pěkné nebo nepěkné odpovědi, spíš jsme tě tak všichni chtěli upozornit co tě může čekat, tak trochu tě jakoby „varovat“ než se do toho pustíš naplno:

1) pes bude mít v dospělosti až 50 kilo

2) co to půjde, měla bys ho nosit do schodů a ze schodů (kvůli kloubům)

3) počítej, že za žrádlo dáš minimálně 1.300,-Kč měsíčně (až tedy bude pejsek větší), není od věci dávat mu preventicně nějakou kloubní výživu, tu taky neseženeš za dvacku

4) další věc. Můj pes furt běhá na zahradě, bůhví co všechno mu spadne do tlamy, odčervuji ho tedy zatím, dokud je mladý 4x ročně (když mi vet řekl za jedno odčervení 300,-Kč pěkně to se mnou zamávalo, to víš, je to na váhu)

5) psovi se skutečně budeš muset věnovat, já teď dělám dálkově VŠ a tak jsou týdny, kdy na Píďu nemám tolik času, je to hodně znát, dělá kraviny,neposlouchá, kdybych s ním nešla alespoň na hodinovou prochajdu, udělá nám z baráku kůlničku na dříví

6) musíš počítat s variantou, že ti třeba pejsek povahově nebude vyhovovat, co já vim co bude, my teď máme třeba problémy s ostatními psy – samci, zkoušíme to řešit, ale musím počítat i s možností, že do konce života se už nesnese se psy a tak když se rozhodne porvat, musím ho udržet, má 40 kilo, já vážím 63 – abych ho udržela musím se hodně snažit, zvládla bys ho v takové situaci?

PetraN
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 10:37
- Nahlásit

jkl
A můžu se ještě zeptat jak ta tvoje rotvajlerka vycházela s ostatníma zvířatama????

nika00
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 10:43
- Nahlásit

ja nejsem taky proti tomu aby sis ho poridila...ja jen v 18 sem to brala upllne jinak nezu v 15....ted ve 22letech to beru jako ze mam nejlepsi vek....a sem rada ze si touzivam se sandy...v 15ti bych si to tak neuzila

a navic..pracuju, ale muzu rict ze i tak mam nekdy co delat abych to financne zvladla..nikdy nevis co se muze prihodit...ja byla jen na takovem vysetreni..zrovna minuly tyden a na vet sem nechala 2000 a dnes jdeme zas na rtg...pocitam stejnou, ne-li vysi castku....a rtw je myslim hodne narocny...

jkl
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 10:54
- Nahlásit

PetraN
jo v pohodě, protože byla odmalinka mezi psy a byla plně socializovana, ale stejně sem si dávala pozor nikdy totiž nevíš

zuzka
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 10:55
- Nahlásit

PetraN
hodně záleží na tom, jestli tě rodiče podporují
podle mě, při nejlepší vůli, je pes na jednoho člověka pořádné sousto, natož větší plemeno, natož pro čtrnáctiletou holku ...

pokud rodiče souhlasí s tím, že se o něj postarají, když ty nebudeš moct (nemoc, zkoušky atd.), pokud to bude zkrátka člen rodiny, pro kterého jsi sice pánem ty, ale i ostatní ho "berou", pak bych v tom neviděla problém

ati
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 11:00
- Nahlásit

PetraN
moje dcera dostala první rtw fenu v 15 letech,ale vzhledem k tomu že studuje většina starostí je na mě. Pro mě to není problém,je to fena z mého chovu a věnuji se ji tak jako ostatním. Ale je důležité si sednout a v klidu srovnat pro a proti.
1./Kam se chystáš na školu,budeš doma nebo na internátě,
2./Co na to rodiče,jsou schopni a ochotni Ti pomáhat
3./Máš v okolí cvičák kam můžeš chodit
Je toho určitě víc ale tokle je minimum,na které by sis měla odpovědět. Nechci Tě zrazovat od plemene,které sama miluji pokud budeš mít dobré zázemí je to možné zvládnout. Jestli ses rozhodla že to půjde,tak já bych Ti doporučovala vzít si fenu,je ovladatelnější .A raději vybírej rtw s PP.Pokud chceš písni mi na mail pod jménem.

gabifi
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 12:14
- Nahlásit

PetraN
vůbec si nedovedu představit, že bych vypustila svou 15 letou dceru s rotvíkem - samcem, uprostřed nejtužší puberty ven samotnou. Náš mlaďoch má 22 kg (kolie krátkosrstá) a zvládnout jeho puberťácké choutky "jít pokecat s tím nesympatickým psem" nebylo nic jednoduchého. Puberta je sice za námi, ale zkušenost zůstala. Takže Petro, pokud rotvíka, tak jedině fenu s PP. Přesto bych doporučila to, co ostatní. Něco menšího, vhodné pro celou rodinu, vhodné pro začátečníky.

lysette
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 13:23
- Nahlásit

Mam dva feny rotasky a kazda z nich ma zhruba jen o osm kilo mene nez mam ja. Popravde musim priznat, ze kdyby se byt jedna z nich rozhodla ze nekam pujde, tak ji neudrzim. Parkrat jsem se koupala v potucku Mela jsem vzdy jen jednu a nebyla jsem pripravena to je fakt, kdybych se zaprela, tak jsem ji asi udrzela. Kazdopadne obe jsou nyni troufam si rict skvele vycvicene, nebojim se jit ani s obema, mam je na voditku a s kosem.

lysette
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 13:24
- Nahlásit

Jeste chci jenom dpolnit ze jsem je necvicila ja ale muj pritel za asistence dvou lidi, kteri se zameruji na vycvik policejnich psu.

Handy
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 14:46
- Nahlásit

PetraN
Já jsem byl v podobný situaci...Handíkovi bude za chvilku jeden rok, takže s nim cloumá puberta. Má 30 kg a někdy mám problémy s tim, zůstat stát a nenechat se jím vláčet. Rtw maj myslim tak okolo 40-50Kg, ale v tom bych zas takovej problém neviděl. Myslim, že to záleží hlavně na tobě, jak se rozhodneš. Je potřeba se domluvit s rodičema(z hlediska jak by na něj měli čas a taky peníze)a pokud budou souhlasit tak je to jenom na tobě. To pávě ty si musíš srovnat všechny pro a proti. Vycvičit ho by při správným přístupu neměl bejt problém(pokud bude cvičák atd. Ale to až tak moc, protože rtw povahově moc neznam, nemůžu posoudit.

Miky
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 19:23
- Nahlásit

No já myslím, že fenku by Petra určitě zvládla a co se týče diskoték a volného času... Lepší mít psa a starat se o něj, chodit na cvičák, mít pořád co na práci... Než se nudit s partičkou a zkoušet... bůhví co. Dtžím palce!

maidmarion
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2006 19:56
- Nahlásit

Ahoj Petro,
ja myslim, ze pokud pejksa opravdu chces a rodice nejsou proti, tak si ho porid, ale samozrejme pro zacatek bych taky volila fenku...
Ja dostala v 11 buldocka a kolem 16 jsem si vzala extremne nevychovanou a agresivni fenku krizence rtw s vlcakem a taky jsem ji zvladla, ted je z ni pokojovy mazlicek:] U skoly jsem je taky zvladala - a ted jsem odjela pracovta do Anglie a pejsci za mnou za chvili prijedou...Vsechno je to jen o tom, aby si si byla jista, ze se mu chces plne venovat do konce jeho zivota!
Drzim palce

Eimy
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2006 13:20
- Nahlásit

PetraN
Já bych si to, být tebou, ještě pořádně srovnala. Kolik chceš věnovat pejsanovi času atd. Já si doma "vydupala" psa, když mi bylo asi 15,5 a jsem teď docela vděčná mamce, že si stála za svým, že velkýho psa ne.
Taky jsem plánovala, jak začnu chodit s psicí na cvičák a budem dělat, jenže když byla štěndo, zlomila si packu a já najednou měla víc času a začla jsem lítat po venku a tak... Ten měsíc, kdy v podstatě nesměla pořádně ven se na ní docela odrazil. Po tom prvotním nadšení jsem pak už na cvičák chodit nezačala (teda začala, ale až v jejich necelých 3 letech), nadělala jsem v její výchově spoustu chyb, který se pak hodně špatně odstraňovaly... Nechce se mi domýšlet, jak by to celý dopadlo, kdybych si doma prosadila velkýho psa.
A taky jsem byla přesvědčená, že to všechno zvládnu, ale prostě člověk dělá chyby a nikdy nemuže dopředu přesně odhadovat.

Je pravda, že teď už si nedovedu peřdstavit, že bych psici nechala mamce doma. I když jsem měla šanci jet o prazdninách do německa, tak kvůli feňuli jsem zůstala doma.... a takhle teď uvažuju v podstatě se vším. Je potřeba si uvědomit, že se ti hodně cest s pořízením psa uzavře. A to to u nás doma nefunguje tak, že bych měla "na krku" psici jen já. Když je potřeba, mamka mi ji vyvenčí, ale pořád jsem ji chtěla já, tak ten hlavní díl na mě prostě zůstává.

Azoracek
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2006 18:54 - Změnil/a: Azoracek
- Nahlásit

PetraN
Péťo, fakt se rozmysli, jestli budeš i v budoucnu schopna se mu naplno věnovat, jestli ti rodiče budou vycházet vstříc, jak co se týče peněz,tak i třeba venčení, když bys někdy nemohla. Já vím, že se tu opakuje furt plno věcí dokola, ale mně je 15, psa jsem dostala v 8 letech, samozřejmě výchova šla hoodně kolem nás,respektive žádný výcvik se ho ani až do 5 let nedotkl...řeknu to upřímně, do té doby jsem pořádně nevěděla, co mít psa znamená, dost jsem ho zanedbávala, neuvědomovala jsem si, co takovej pes potřebuje. Navíc doma být nemohl,rodiče to zakázali, takže ho mám u babičky.Určitě ti došlo, co muselo zákonutě nastat u dominantního samce, kokra, po tom, co jsem si najednou v 5 letech uvědomila, jaký pitomosti provádím, lépe řečeno co jsme spíš vubec nedělala, co bych měla. Pokud tě napadlo vyjíždění atd, máš jedině pravdu.Pejsa mi neduvěřoval a já po něm chtěla něco, co nikdy nezažil. Byla to těžká cesta, uvědomila jsem si všechny chyby a největší tu, že jsem s ek němu chovala špatně a trávila u něj málo času na to, aby mě mohl nějak uznávat a mít ke mně vztah. A tím okamžikem přestalo uplně chození ven s kamarádkama atak dále. Denně chodím za pejsou, v pejskařskym oblečení ( co si jistě každej umí představit, jak vypadá ), cestou za Azorkem potkávám spolužačky, co jsou nafintěný, namalovaný, a jdou se producírovat po městě. Já na to ale prostě nemám čas.Když je zima,jedu za Azorkem, když prší, jedu zas. Prostě zaměstnání na plnej uvazek Už jsem si tím vysloužila i pár nemilých přezdívek,poznámek a narážek, týkajících se Azorka. Ale nějak to jde mimo mě. Prostě mám svuj svět
Kdo sem na forum chodí pravidelně, řekne si, že se stále opakuju, ale jen chci alespon trošku ukázat Petře, že ne vždy to je med
Navíc rodiče mě moc nepodporujou,finančně tak napul,jak kdy,o psech neví téměř nic,mají Azorka ráda, to jo, ale to je tak vše. Takže podpora nic moc, ale už jsem si je trošku "vychovala",na začátku mě nechtěli s Azorkem pustit někam,zvlášt loni ne na tábor, a letos už to bylo téměř samozřejmostí ale nikdo jinej než já ho nevenčí, nehraje si s ním, jen babička občas podrbe přes plot...o to je ten uvazek horší, že prostě za každejch okolností.

Příští rok jdu na střední, obávám se, že bude mnohem méně času, někdy vubec žádný,no snad to nějak dopadne...tot vše

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání