Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / půl roku..
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
viky
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 15:01
- Nahlásit

dzejba
no ono na kazdyho psa musis pristupovat individualne, to co platilo kdysi na myho staryho psa, neplati na mladocha. Ja nevim takovy ty metody, jedna pro vsechny se mi moc nelibi, nepotrebuju mit odlozeni za dva dny, ale potrebuju aby bylo spolehlivy a rada si s tim vyhraju. Nechci aby mel pes z nejakyho cviku strach, ale aby ho delal protoze ho to bavi a protoze mi chce udelat radost. ne ze strachu, ze ho servu.

Dannie
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 15:01
- Nahlásit

dzejba
Já moc nechápu,jak ty to cvičíš.... To psa položíš a necháš ho určitou dobu ležet a když se zvedne tak má smůlu a následuje jen trest?

dzejba
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 15:03
- Nahlásit

psa odlozim a schvalne ho nachytam,dostane sprdunk a znovu odlozim.po odlozeni obrovsky pochvalim.zadna veda v tom neni

dzejba
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 15:05
- Nahlásit

viky
upozornuju te,ze mame vsichni super odlozeni.psi nejsou vystresovany,proste vedi,ze kdyz jsou odlozeny,tak je to dany a nic vic!

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 15:05
- Nahlásit

Jandula

Sara si moze podat packy s Hugom Hugo v odlozeni, okolo neho pobehovalo stena, Hugo sa zrazu zvalil nabok a zrazu sme poculi uz iba chrrrrr Tiez najlepsie co vie, je odlozenie, od mala maleho Ucili sme nenasilne. Pochopil hned na druhy krat, ze ak zostane na mieste, tak pride panicka s odmenkou, ked nezostane, tak pride zamracena a aj tak si musi lahnut naspat

Dannie
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 15:06
- Nahlásit

dzejba
Ale když se psem na odložení začínáš tak přece vůbec nechápe, o co tam jde...To se podle mě musí zvednout hned....

dzejba
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 15:07
- Nahlásit

Dannie
no vzdyt jo,prece tam nebudu cekat,az se pes vychrape a po hodine odejde.

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 15:08
- Nahlásit

Dannie

Urcite to dzejba cvici tak, je to stara skola

Dannie
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 15:09
- Nahlásit

dzejba
Tak to ho v tom případě odložíš a hned musí přijít trest.... (nebo to aspoň soudím podle svýho psa,kterej by se zvedl hned).... Moc mi to nejde do hlavy.... A co máš prosím za psa?

dzejba
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 15:10
- Nahlásit

pigie
ale o to jde,pak to pochopi hned.k cemu me je od stenete po 5minutach?tohle je proste cvik u ktereho pes musi zustat lezet i kdyby cert po koze jezdil!!

dzejba
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 15:12
- Nahlásit

Dannie
mam NO.no vzdyt jo,das mu lehni,zustan a kdyz se zvedne,tak ho sprdnes a znovu odlozis.samozrejme,ze to sprdnuti musi byt adekvatni a ne ze se pes pomoci...

Jandula
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 15:13
- Nahlásit

dzejba
Jenže ty děláš výcvik policejních psů... Já svýho mazlíka...

pigie
Jo, na zkouškách v odložení se mi stalo, že já schovaná za revírem, Sára asi půl hoďky v odložení, když k ní přílítlo štěndo, který se vysmeklo svýmu majiteli, já to naštěstí neviděla, ale podle úděsu ostatních to byla docela sranda...

dzejba
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 15:16
- Nahlásit

Jandula
ale prave u tohodle vycviku,musis psa piplat a pracne budovat jeho sebevedomi.to je horsi,nez jiny vycvik.muj pes me musi tak absolutne duverovat,ze kdyz ho poslu do nejvetsich sracek,tak on tam pujde,protoze mi veri,ze kdyz ho tam posilam,tak se mu nic nestane!to si prave kazdy mysli,ze u nas je to pohoda.

brut
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 18:45
- Nahlásit

dzejba
Nedovedu si představit, jak ten můj hyperaktivní pošuk vydrží v 9 měsících odložení. I teď není schopen zvládnout 5 mých kroků od něj. Neustále se zvedá. Nemá to cenu, ještě počkám. V jakém věku ty učíš odkládání? Vím, že každý pes je jiný a univerzální recept neexistuje. To jen pro orientaci.

dzejba
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 19:24
- Nahlásit

brut
to zalezi na hodne vecech.
pokud ho cvicis na zakladni poslusnost.tak se to uci,jako posledni cvik a vzdycky to musi pes zvladnout psychycky.vetsinou se to uci zhruba kolem 1roku.
ja,protoze jsem se soustredil hlavne na obrany,kde jsem ho nechtel vubec srazet.tak jsem to zacal ve 2letech,az pred zkouskama.u stenat se mi to nezda dobry napad ucit odlozeni.

brut
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 20:49
- Nahlásit

dzejba
Díky. Jen jsi mi potvrdil to, co jsem si myslela. Zatím cvičíme základní poslušnost, časem by jsem chtěla obrany, ale vše záleží na psovi. Teď vypadá dobře, ale jak říkáš, ještě je brzo na závěry. Je to australák a kousání ( spíše štípání) má v krvi. Chtěla bych to postupně trochu korigovat. Snad se to podaří. Máme tady ale problémy s figurantama, tak pak budu muset někoho dobrého sehnat.

evina
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 20:54
- Nahlásit

JandulaAle v sedmi měsících vydržela na zkoušce 45 minBych chtěla vidět tu zkoušku kde je 45min. odložení a kterou může skládat pes už v 7.měsících!!!

arsiela
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 22:52 - Změnil/a: arsiela
- Nahlásit

odložení jsem s ovčandou už v půl roce trénovala taky,musím teď dost lovit v paměti,ale v půl roce toho uměla už dost,chůzi u nohy,aporty,kladinu,stopy s jedním lomem.Ale všechno bylo roztrénovaný.Co se týče odložení tak už si nepamatuju od kdy vydržela ležet dlouho a správně ale asi dost brzo,protože mi ten cvik neutkvěl,že by s ním byl problém.Teď už je to starej mazák a odložení má velice dobrý,nevím co by ji zvedlo.Ale srnka,nebo zajíc ji nezvedne ani náhodou,cuky má nepatrně u kousaček,když ji odložím a slyší kousačky,tak to sní hraje,ale nezvedne se.
Jinak s chodským psem jsem před lety dělala zkoušku ZOP už v deseti měsících a tam odložení určitě bylo.

arsiela
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 22:54
- Nahlásit

brut
co máš za ACD?

dzejba
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 22:59
- Nahlásit

brut
mas naprostou pravdu,ze to zalezi na psovi.je vzdycky lepsi chvili pockat,nez psa zacit lamat,vetsinou dosahnes praveho opaku(myslim ty obrany)
zalezi,jake obrany chces delat,pri sportu se klade duraz na kazdy detail,tam musi ten figurant byt fakt kvalitni.
pri sluzebnich,ci proste klasickych se klade velky duraz na rozvijeni zloby a je vetsi priprava psa pred prvnim zakusem.u nas to nemusi byt tolik technicky ciste. v9mesicich mate jeste hodne casu

brut
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 23:29
- Nahlásit

arsiela
Mám modrou formu. Je nádherný, ale jak už jsem psala svéhlavý. Miluje psy, nejraději malá plemena ( máme doma fenečku křížence jezevčíka s malým kníračem), tak si myslí, že všichni jsou z něj nadšený. Bohužel nejprve řvou páníčci / paničky a potom psíci, pokud se k nim dostane. Má totiž trochu nevybíravý způsob seznamování.

dzejba
Asi by jsem chtěla klasickou obranu, ale on je dost temperamentní a tak časem uvidím, jestli by nebyla lepší sportovní. Ale korigovat jeho přirozené kousání bych chtěla. Teď totiž nemůžu jít ani k doktorovi a svlíknout se. Mám nohy plné drobných modřin od jeho štípání. Dětem jsem musela psát do školy omluvenku a k mladšímu klukovi jsme se šli i podívat.Ve chvíli kdy "štípl" učitelku, si už nestěžuje a nechce volat sociálku.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání