Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / půl roku..
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Jaji
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:17
- Nahlásit

Ahojte pejskeřský lide, mám půlročního ovčouna a tak a mě jenom napadlo, co by tak měl v tutom věku už umět (co se týče sport. výcviku)... Co už uměli vaši pséci, když jim bylo půl roku?Chtěla bych jen tak porovnat s ostatníma. Napadlo mě třeba, jestli už trénujete revíry, jestli už viděli figuranta, jak stopy a co poslušnost... Prostě, co všechno takovej prďola (i když už tak nevypadá ) už může dělat...díky a zatim

viky
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:20
- Nahlásit

Jaji
jeje my, uz behame ( 7 mes. ) reviry, stekame, kouseme, kladinu, samozrejme privolani, odlozeni.....

drum
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:23
- Nahlásit

viky

Odlozeni? To tam toho psa prilepis? Neni mi jasne jak ho tam udrzis, co mas za plemeno?
Odkladacky na kratko, mozna, ale odlozeni?

viky
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:26
- Nahlásit

drum
No, ja to taky nechapu, ale trnujeme to pomaloucku uz asi mesic a dneska uz tam vydrzi 15 - 20 minut, Kdyz to srovnam se svym starym psem, tak mam tedkom genia...

drum
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:31
- Nahlásit

viky
A neni to zbytecné takto dlouho? I mi to prijde brzo.

Meta
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:31
- Nahlásit

Jsem v sobotu viděla na závodech 7-mi měsíční štěně a vydrželo v odložení, než přecvičil další pes...

drum
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:33
- Nahlásit

Meta
Bylo živé?
V 7 mesicich by melo byt plne zivota, a ne byt na dlouhodobem odlozeni 15-20 minut.

viky
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:35
- Nahlásit

drum
ja nevim me ani ne, cviceni ho strasne bavi a tesi se na to. Taky necvicim kazdej den. Nepretezuju ho, to si hlidam, cvicime tak max. 2x tydne, ale myslim si, ze je lepsi driv a nenasilne, nez to potom vtloukat do hlavy dospelymu pesanovi.

Meta
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:35
- Nahlásit

drum

Přísahám, bylo živé a každý tvrdil, že v odložení nevydrží a vydrželo!

(Je to značně depresivní, když my v 10 měsících vydržíme pět minut, myslím, jak jsme pokročili...)

viky
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:36
- Nahlásit

drum
a muzu ti rict, ze je plny zivota, nekdy az moc

dzejba
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:37
- Nahlásit

tak to je rachot,pul rocni pes a odlozeni??
vzdyt to je jedinej cvik,kdy musi pes dostat za nesplneni sprdaka,jako by pokousal male dite!!!!to se dela,az u psu,kteri to psychycky unesou a takove stene je jeste male dite!!

viky
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:39
- Nahlásit

dzejba
hele ja jsem jeste na Vikyna nemusela sahnou, staci hlasitejsi ne nebo lehni a on se nezvedne. Samozrejme potom musi dostat jak pamlsek tak jeste kousnout do pesika a poradne si pohrat a nesmime to delat kazdej den nebo vickrat po sobe.

Jandula
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:41
- Nahlásit

drum
mně Sára v 7 měsících vydržela v odložení asi hodinu, dokonce na cvičáku několikrát usnula, normálně se převalila na záda a usnula... Vždycky měla nejlepší odložení ze skupiny...

dzejba
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:41
- Nahlásit

viky
spravne odlozeni se dela,ze psa odlozis a schvalne kolem neho posilas psy,ostatni delaji aport....a nachytas ho.potom dostane poradne servano,kdyz odejde,aby si to uvedomil.jen tak je potom odlozeni 100%

Jandula
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:42
- Nahlásit

dzejba
Já nevím, ale můj pes by nevydržel rachot jako kdyby pokousal dítě ani teď, a to jí je rok a půl...

Jandula
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:43
- Nahlásit

dzejba
Náš cvičitel to dělal tak, že my jsme měli psi v odložení, on vzal svojí borderku a nechal jí přes naše psy skákat, Sára se nezvedla ani když skočila přímo na ní... A začínaly jsme v půl roku metodou pomalýho odstupování...

viky
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:44
- Nahlásit

Kamos mel fenku, rikali jsme ji Kraken, protoze to byl Kraken. Vetsiho silence jsem nevidela, byla vic nez hyperaktivni, ale v osmi mes. mela lepsi odlozeni nez stari psi. A nevim o tom, ze by ji nkdy nejak potrestal nebo neco, proste zacal driv a nenasilne a slo to.

dzejba
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:44
- Nahlásit

Jandula
tak delej odlozeni,az na to pes bude mit.na male bazlive dite taky nebudes rvat,aby sedelo a ani se nehlo....

viky
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:46
- Nahlásit

dzejba
cvicim i ve skupine a i kdyz cvici nekdo druhy, neni to muj prvni pes, tak vim jak se dela odlozeni, ze zacatku jsme to delali na delku voditka, ted tak 10 -15 metru.

dzejba
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:48
- Nahlásit

viky
odlozeni je proste odlozeni a ne jen na urcitou delku,nebo jen na 5minut.pes musi lezet i kdyz ho otravuje dalsi,kdyz se u neho strili,kdyz si ostatni hrajou.to je u me odlozeni a ne nejak na etapy a domluvama

Jandula
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:51
- Nahlásit

dzejba
Ale já na ní neřvu, ona odložení pochopila sama... bez řvaní, bez tlačení na zem... Přečti si to pořádně...

Náš cvičitel to dělal tak, že my jsme měli psi v odložení, on vzal svojí borderku a nechal jí přes naše psy skákat, Sára se nezvedla ani když skočila přímo na ní... A začínaly jsme v půl roku metodou pomalýho odstupování...

viky
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:52
- Nahlásit

dzejba
ok, ale k dokonalymu odlozeni se musis dopracovat tema etapama, strelba mu nevadi, aportovani jinych psu mu taky nevadi - muze se to jeste zvrtnout netvrdim ze ne, ale zatim ( zaklepu to ) to zvlada i bez rvani a trestani. Prijde mi lepsi to pomaloucku trenovat uz treba od 6 mes. nez to do neho potom vtloukat, az je mu rok -rok a pul a rezat ho za to, ze si stoupl, zdrhnul nebo cokoliv jinyho.

dzejba
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:53
- Nahlásit

Jandula
jak dlouho vam trva,nez mate 100% odlozeni?

dzejba
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:55
- Nahlásit

viky
nerikam trestat,jen poradne servat.musi si uvedimit,ze kdyz odejde,tak je pruser a ne pozvolna na etapy.to bych se psem v 6mesicich neudelal ani omylem!!

Jandula
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:55
- Nahlásit

dzejba
začínaly jsme v půl roce, teď je jí rok a půl... Ale v sedmi měsících vydržela na zkoušce 45 min. a na tréninku hodinu za střílení, za bouřky (přiznávám, že tohle bylo náročný), i když si druzí psi hráli...

dzejba
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:56
- Nahlásit

Jandula
vidis a nasi metodou maji psi tohle odlozeni 100% druhy den

viky
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:57
- Nahlásit

dzejba
ale proc rvat, kdyz staci ho dvakrat vratit durazne mu rict misto-zustan a on se uz nezvede. Ja nevim jestli rvani neco vyresi, mnhody se mi zda, ze to zpusobuje pravej opak.

Jandula
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:58
- Nahlásit

dzejba
Ale já na svojí retrieverku nemůžu řvát ani teď v roce a půl, fakt ne... Nechci mít trosku...

Dannie
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:59
- Nahlásit

Jandula
A co máš za pejska? Jám mám strašně střelenýho boxíka... Teď jí je rok a v odložení vydržíme tak pět minutek... Začala jsem to s ní později trénovat.... Ona byla totiž pořád hroznej rapl... Takže trénujeme chvíli(tak od 10měsíců)a prodlužujeme čas a vzdálenost...Ale zatím jsme na začátku.... Snad to zvládneme....

dzejba
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 15:01
- Nahlásit

trosku?to jsi me pobavila!
pri nasem vycviku prave nejvic zalezi na tom,abych psa nikdy nezlomil,nezradil,nikdy neprohral a aby byla naprosta souhra psa a psovoda.chodime kolem nich cely vycvik po spickach,ale tady musime pritvrdit!

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání