| Autor |
Zpráva |
nika00
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 15:09
- Nahlásit
orry
tak to je dobrej..sandy zvlada sedni pac i druhou,umi zpivat a stekat na povel,taky umi z "nahoru" a oklepat, lehni teda moc ne..jen kdyz jsme doma a moc ji prekecavam....pak se taky trochu umela plazit...jinak zustan a cekej v pohode...na sicaka taky posloucha ale vzdycky kdyz ji reknu vem si ho, nebo supak..tak povali me od ciziho si taky nic neveme...ani od vet....a to sem ji to neucila
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 15:19
- Nahlásit
nika00
ja nekdy ani orrymu sicak rikat nemusim..jemu je hned kazdy cizi clovek podezrely...provokuje ho uniforma..takze policajti a pruvodci ve vlaku..to je neco!!! Vetsinou ale pousti jen hruzu, rozhodne nikdo na nej cizi nesmi hned sahat..na to je fakt haklivka a kdyz jsem doma sama, tak nehce pustit ani kamaradky...to ho musim odvolavat
na vet je posera..to ztrati nozicky a je cely v kreci, a kdyz tam neco dostane tak to vezme do huby a jako opovrhovane vyplivne hehe a jednou nachval u vet sezral vsechno co tam meli..jak kdyby nedostal tyden nazrat a pak doma nam na to prdel schvalnivka no
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 15:21
- Nahlásit
orry koukalas na ty stranky evicky?
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 15:27
- Nahlásit
nika00
jj koukala...me se stejne JRT libi vic a ta srnci hlava...no me se to taky nelibi...ale myslivost je myslivost!!
no a kejhu, nechces taky druhyho pejska, kdyz to tady tak ctes??
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 15:28
- Nahlásit
chci....ale az budu bydlet sama....chci nakyho malyho
ale jinak myslivost je myslivost...ale co to je za zabavu ?
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 15:31
- Nahlásit
nika00
tak to jo to ja zas pak chci i velkyho , ale ted s tim druhym pejskem jsem doma slibila, ze trochu omezim ten svuj zverinec...
jj je to zvlastni zabava... treba srnky mi prijdou strasne krasne
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 15:37
- Nahlásit
Holky, myslivost rozhodně není zábava, střílení zvěře je tou nejposlednější věcí, ale na toto téma jsem diskutovala již mnohokrát, nehodlám se stále opakovat.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 15:38
- Nahlásit
ja vim, myslivce asi bavi ten pocit toho lovu a spoluprace se psy...ale stejne...pak si doma treba povesit parohy...me se to proste nelibi i kdyz to beru jako ritual...
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 15:46
- Nahlásit
evicka
kdyz se myslivost dela poctive a s laskou, nemam nic proti ale nekteri myslivci jsou bezcitni (strileni psu apod.)
nika00
bracha ma srub plny paruzku a zadnou zver nezabil...stavy se musi regulovat, ale nekdy mi to prijde hodne krute...treba kdyz si nakdy prachac zaplati ze si muze srnu zastrelit..to je nechutny...proste ma radost z toho ze ji zabil...spravny myslivec strili protoze musi..ale vetsina toho i zneuziva...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 15:55
- Nahlásit
ja nevim ja tomuhle nerozumim....
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 16:14
- Nahlásit
Rozhodně žádný pracháč neplatí za zastřelení srny. Srny jako potencionální matky a základ populace se střílejí v naprosto minimální míře, většinou jde pouze o asanační odstřel z důvodu nemoci, věku, zranění.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 17:52
- Nahlásit
evicka
majitel firmy (Nemec), ve ktere pracuju si tohle plati...a chlubi se vzdy ulovkem ve sve restauraci..hraje si na myslivce, a pritom chodi jen a jen strilet..zadne krmeni zvere atd... mozne ne srny..tak srnci.to je fuk
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 18:02
- Nahlásit
Evicka
To je nádhera, přeji hodně štěstí a trošku (opravdu jen trošinku) závidím.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 18:08 - Změnil/a: Gája
- Nahlásit
Evicka
Ještě poslední dotaz, jaké tedy plemeno doporučujete k bíglovi, např.....(aby bylo vhodné k dětem, středního vzrůstu a nezatížené genetickými vadami)???
|
nels
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 17:28
- Nahlásit
Lidi já chci tak strašně druhýho psa celé dny jenom koukám na stránky útulků a chovatelských stanic.jenže vím,že nelson je ještě asi moc mladej,tak se snažím být trpělivá,jenže pak tady napíše někdo kdo má 2 (3,4,..) psi a já tak závidím
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 19:33
- Nahlásit
Tedy tohle téma mě zajímá, protože minulou sobotu jsem si přivezla štěně k 3letému psovi. Musím říct, že někdy jsem na vážkách, co dělat, třeba když štěně doráží na staršího psa, ale fakt fest, štěká a skáče po něm, tak nevím, jestli ho mám trochu krotit, protože starší pes mi připadá, že se přede mnou dost krotí v reakcích. Možná si to vyříkají, až budou venku sami, ale teď je bohužel ještě sníh a štěně nemůže být delší dobu venku.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 19:59
- Nahlásit
Maya
Tak u nás od začátku platí, že "bába" si vše řeší sama. Hned první den si Bruta srovnala a on jí od tý doby respektuje. To ovšem neznamená, že jí "neotravuje" - je o dost větší než ona, tak jí neskáče po těle, ale jemně jí štípe do stehen, "polyká" hlavu a myje uši.... Ona na něj zavrčí a potom na něj i vyjede. Ale vše s mírou. Pravda, nejvíc jí vytáčí jeho způsob buzení, to jí totiž vždy shodí s pelíšku. A ona na něj "řve" tuplem. Za chvíli se uklidní a mazlí se spolu.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 07:58
- Nahlásit
tak dneska vecer si jedu pro druheho pejska tak jsem zvedava jak to predstavovani probehne u nas , poradte mi prosim jak nejlepe noveho clena smecky predstavit starsimu pejskovi?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2006 15:02
- Nahlásit
brut
U nás je problém, že starší pes ho za týden srovnal tak dvakrát, jinak se vždycky úpěnlivě kouká na mě pohledem "paničko zachraň mě" a já nevím, co mám dělat - zachraňovat nebo ne? Navíc u nás je poměr sil opačný, štěně je o 20kg lehčí.
Orry
Já štěně postavila do chodby, řekla "to je moje", starší pes si ho očuchal a znechuceně odešel. Až za čas pochopil, že štěně je tu napořád, tak se pořád vnucuje a já ho vic drbu a hladím a uplácím mlskama. Navíc taky starší pes ze začátku reagoval na slova určená štěněti, třeba pojď nebo fuj, takže jsem ho taky odměňovala, ale už jsem se naučila říkat před tím jmého a starší pes už to taky pochopil, takže teď když kárám štěně, tak už nereaguje, naštěstí.
|