| Autor |
Zpráva |
Barča
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:11 - Změnil/a: Barča
- Nahlásit
Uvažuji o tom,že si koupím dalšího mazlíčka,aby měla Amy kamaráda,ale v jakém věku by asi ten náš malý rozmazlenec přijal kamaráda?Je jí 8 měsíců.To je asi ještě malá.Ale tak v roce a půl?Podotýkám,že bych si asi pořídila zase štěnátko
|
pajinka
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:17
- Nahlásit
Ja jsem druhyho psika poridila kdyz bylo prvnimu psikovi 9 mesicu. Od prvniho dne jsou nerozlucna dvojka, nedaj bez sebe ani ranu...
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:58
- Nahlásit
Rozhodně doporučuji. Naše smečka se utěšeně rozrůstá a i když mají spolu občas nějaké nesrovnalosti, je to s nima moc fajn. Rozhodně dva psi vydají fakt za dva naprosto ve všem. Dvojnásobné potěšení z jejich společnosti, radost koukat se na to, jak jsou štastní a spokojení že jsou spolu, ty nekonečné hry, časem jsou jako jedno tělo a jedna duše . Kdo má možnost, vřele doporučuji. Na věku naprosto nezáleží, snášet se budou většinou naprosto skvěle. Snad jen, že výchova dvou štěňat je podstatně náročnější, než když si pořídíte štěně k dospělákovi. Štěně dospěláka kopíruje v mnoha směrech, takže je s ním daleko lepší pořízení. Pokud jsou dvě štěňata, je nutné s nimi trávit spoustu času odděleně, aby vzniklo žádoucí pouto člověk pes, a to u každého štěníka zvlášť. Je to náročnější i na výcvik. Takže pokud vaše štěndo má 9 měsíců, tak bych zřejmě počkala, dokončila s ním výcvik dle svých představ, tj. alespoň základní cviky poslušnosti, plus běžné povely pro každý den a teprve potom uvažovala o štěněti. Je to velmi rozumné.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2006 18:29
- Nahlásit
Máme doma taky malou smečku. 13 letou "bábu" a 9měsíčního mlaďocha. Taky 9 letýho psa, ale ten je teď u ségry. Až nám štěně ještě trochu dospěje ( po ukončení puberty ), tak chceme ještě jednoho nebo jednu. Už teď si smečku nemůžeme vynachválit. Když nejsme doma, tak se vzájemně zabaví a "bába" mladého pomáhá vychovat. Jen to cestování je malinko složitější ( 3 děti,3 psi, kočka a spousta další havěti). Hlavně s dovolenou bývají problémy. Málokde chtějí tolik psů. To jen pro představu možných problémů s více psy.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 09:10
- Nahlásit
Evicka
Chtěla jsem se zeptat, zda je velký rozdíl mezi tím, mít jednoho psa a mít dva psy. Nikdy jsem dva psy neměla a vážně o tom uvažuji. Finančně si to umím představit, ale nevím jak se to zvládá s výchovou, s venčením, s prostorem, který potřebují, atd.
|
Barča
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 10:25
- Nahlásit
To by mě taky zajímalo.A jestli druhý pes přilne zase ke stejnému členovi rodiny jako ten první.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 11:53
- Nahlásit
Barča
no u nás je jednoznačné že bude druhá dogina zase jenom moje.Rodina mi to toleruje,ale jinak se neangažuje.Jenom si s doginou hrají,ale nesnaží se ji vychovávat.Ja už to mám za pár a je u nás druhé štěndo.Mělo by se narodit 2.4. tak se strašně těším.Pak ti poreferuju jak Dora přijala malou slečnu u nás doma.
|
Barča
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 13:11
- Nahlásit
monika
No tak to jsem opravdu zvědavá.Určitě napiš
|
pajinka
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 17:00
- Nahlásit
Oba psi jsou na me "zavislaci", jen mozna ten prvni je lepe vycviceny, kdyz cvicim toho mladsiho, tak furt kouka na starsiho a dela jako ze se ho to netyka. Trebas ucim pac, starsi mi ji furt podava a mladsi z toho ma prcu ))
|
evina
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 21:43
- Nahlásit
GájaChtěla jsem se zeptat, zda je velký rozdíl mezi tím, mít jednoho psa a mít dva psy. Nikdy jsem dva psy neměla a vážně o tom uvažuji. Finančně si to umím představit, ale nevím jak se to zvládá s výchovou, s venčením, s prostorem, který potřebují, atd.
Já myslím,že rozdíl je docela velký.Prostor je v pohodě i když nevím jak velké pejsky myslíš,tak já osobně měla jednoho i dva na stejném prostoru.Venčení taky v pohodě.Ven musíš ať máš jednoho nebo dva.Finančně je to horší,s tím ale zřejmě už počítáš.Trošku horší je to u výchovy.Druhého bych si pořizovala až první bude zvládat základní poslušnost.Jakmile jí mít nebude,budeš mít zlobidla dvě.Prostě dva psi jsou už smečka...Snad nevadí,že jsem odpověděla i když otázka směřovala na evičku
|
brut
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:58
- Nahlásit
evina
Naprosto souhlasím, jen bych ještě připojila, že u některých starších psů se může objevit žárlivost a může se projevovat neposlušností ( i když před tím to byl vzor poslušnosti). Většinou to bývá na omezenou dobu. I když znám případy,že starší pes přestal poslouchat úplně ( ale to si páníčci nenechali poradit a psa si moc nevšímali).
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 11:06
- Nahlásit
evina
Naopak, jsem moc ráda, že jsi mi odpověděla na dotaz (i když byl pro evičku, týkal se koho-koliv, kdo má více psů a zkušenost s nimi).
Raději tedy počkám, až tu poslušnost zvládneme, i když u nás to asi nikdy nebude na 100% (máme bígla), ale aspoň ty základy. Ona i ta jedna naše holka ušatá toho zničí docela dost, zatím je v pubertě, a mít to teď zrovna dvakrát, no nevím, nevím. Až se feňule trošku zklidní (prý tak ve 2 letech), tak potom bych do toho šla. To už i děti budou starší a snad i samostatnější a lépe to budu zvládat. Ještě jednou díky.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 13:39
- Nahlásit
Chtěla jsem se zeptat, zda je velký rozdíl mezi tím, mít jednoho psa a mít dva psy. Nikdy jsem dva psy neměla a vážně o tom uvažuji. Finančně si to umím představit, ale nevím jak se to zvládá s výchovou, s venčením, s prostorem, který potřebují, atd.
Já v tom vidím rozdíl pouze ten, že člověk je více omezován ve svých aktivitách. Tj. musí stále brát ohledy na to, že dva psi potřebuí více času, nelze je už tak jednoduše dát někomu na hlídání, je potřeba se jim věnovat jak společně, tak individuálně. No a potom ty finance, ale to se vždycky nějak vyřeší. Takže ten, kdo je ochoten se přizpůsobit malinko náročnějšímu požadavku dvou a více psů, tak je to OK.
Já osobně preferuji mít dva psy. Více psů je již opravdu hodně náročné, především na vyžití všech psů, na udržení harmonie a rovnováhy, bez zbytečných šarvátek. My doma máme teď 8 kousků, z toho 2 psy a 6 fen a pořád je něco k řešení. Venčit se musí po skupinách, atd. ale to vás nezajímá, jak funguje tak velká smečka. Zpátky ke dvěma psům. Rozhodně se nemusíte obávat. Člověk, ať se snaží sebevíc, nikdy nemůže nahradit psovi příslušníka stejného druhu, obzvláště vezmemeli vúvahu, že pse je zvíře smečkové, po celá staletí žil smečkovým způsobem a smečku ke svému spokojenému životu nutně pořebuje. Málokteý člověk na tak skvělé úrovni svých znalostí, aby dokázal rozpoznat veškeré komunikační projevy a signály, které k nám pes vysílá a mnohdy dochází k nedorozuměním, nepochopení, nepřiměřeným reakcím. Dva psi si v tomto směru dokáží perfektně porozumět a sladit se jeden s druhým. Pokud máme dospělého psa, s dobrou výchovou, event. výcvikem, je výchova štěněte podstatně zjednodušena, neboť mlaďoch má tendence staršího napodobovat, sledujeho a učí se dobré i špatné věci, takže člověk má ušetřenu spoutu práce s vysvětlováním některého žádoucího chování. To prostě přichází tak nějak samo. Co se pohybu týče, je to daleko lepší, protože spíše to v praxi vypadá tak, že pes utahá člověka, vyžadujeho jako patrnera ke hře a k pořádnému vyvenčení a hlavně vyblbnut potřebuje více času, více se člověk nachodí. Dva psi si naprosto vystačí, takže se dá říct, že v rámci vybití energie je to nejlepší prostředek a pohoda pro člověka. Psi se spolu skvěle zabaví i v době naší nepřítomnosti. Z praxe mám ověřeno, že jedni naši známi měli fenku, která velmi tesknila a vyla, když byla sama doma. Pak jí koupili kámošku a i když se obávali počáteční žárlivosti, tak je to teď naprosto nerozlučná dvojka, kteá se miluje a vytí, zásadní problém na pražském sídlišti je pryč. Překopíruji vám sem dopis, který mi mailem poslali a z toho si udělejte sami obrázek o soužití dvou psů. Stačí tak? Jo a vůbec nezáleží na vzájemných rasách, jen nejít doextrému, např. chrtovi pořídit buldočka. Ne proto, že by se nesnesli, to by bylo asi super, ale každý má trochu jinou fyziognomii, jiné potřeby pohybu a mohlo by to činit jisté potíže. Ale jinak je to všechno OK.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 13:47
- Nahlásit
Takže tady je překopírovaný dopis, je rozdělen na dvě části, nepodařilo se mi ho překopčit najednou:
Milí Pospíchalovi,
zdravíme Vás a jsme tu zase s pár informacemi o chlupatých slečnách. Život nám plyne šílenou rychlostí, ale to Vám asi taky, je to asi nějaká součást té dnešní doby, každý si nato stěžuje. Žofku a Fanču to ale naštěstí nepálí a zdá se, že jsou naprosto spokojené. Sžily se spolu a máme dojem, že se milují, protože jedna bez druhé nedá ránu. Když v noci spí každá někde jinde, tak ráno, když se shledají, vysloveně se radují a „pusinkují“ se. Což ovšem neznamená, že se po zbytek dne neperou, a to s takovou vervou, že někdy trneme, aby si něco neudělaly. Ale ony jistě dobře vědí, kam až zajít, aby se vzájemně neohrozily. Žofinka je jinak jako starostlivá máma nebo starší sestra, pečuje o Fandu, čistí ji a všemu ji učí. Fanča je pěkné číslo, je to vztekloun a neuvěřitelný řvoun, všechny svoje pocity projevuje náležitě hlasitě, k radosti našich sousedů (naštěstí si ještě nikdo nestěžoval). Ale je to náš miláček, je stále neuvěřitelně mazlivá a milá a je to herečka, po které by jistě sáhly všechny divadelní scény, jenomže my ji nikomu nedáme. Taky je pěkně vypečená a chudinku poctivku Žofku leckdy žulí, všechno jí sebere, ve všem ji předběhne ba podfoukne. Když jsme u Žofinky, tak má za sebou už jednu falešnou březost, dělala si hnízdo, pečovala o hračky a jejím hlavním štěnětem byl manžel, kterého neustále opečovávala, hlavně pravidelným olizováním. Byli jsme z toho dost nešťastní, ale kamarád veterinář nás ujistil, že je to v pořádku, že to prostě k životu fenky patří, když má za sebou hárání a nečeká štěňata. Co ale neustále řešíme, je kastrace, nemůžeme se o tom dohodnout. V té souvislosti jsem se Vás chtěla zeptat, jestli se u Vás v chovu vyskytla rakovina mléčných žláz, ale nevím, zda zda chováte ty foxíky tak dlouho, abyste s tím měli vlastní zkušenosti. Kamarád veterinář nám to vcelku doporučuje, protože ví, že nechceme mít štěňata, tedy alespoň zatím si to myslíme. Uvažujeme totiž vážně o tom, že bychom na pozemku mých rodičů (nyní již mém) postavili dům a přestěhovali se z Prahy, takže potom by to možná připadalo v úvahu, myslím štěňata, ale není to jisté. To je problém, který nás pořád trápí, ale víme, že nikdo to za nás nevyřeší. No, dost o tom.
Fanynka je jinak dost veliká, bude asi větší než Žofka. Říkáme jí Grošáček, protože celá zflekatěla, je jak postříkaná od bláta, hlavně na předních nožičkách. Hlavičku má nádhernou, tím, jak má světlejší masku než Žofka, má výraznou mimiku, hlavně očička. Krásně se obě k sobě hodí a musím Vám říct, že když jdeme ven, leckdo se zastavuje a obdivuje se jim. Tady v domě, ve vedlejším vchodě, bydlí staří manželé, a ti se nám přiznali, že se vždycky těší, až vyjdeme s holkama ven za dům, protože to mají jako krásné divadlo. Říkají, že hezčí pejskové tady prostě nejsou a že kdyby byli mladší, hned by si takového pořídili. Ale to my sami dobře víme, že máme ty nejkrásnější pejsky pod sluncem, a jistě to těší i Vás. Každopádně neuplyne den, abychom si neříkali, jak je to dobře, že jsme si je od Vás vzali.
Takže vidíte, jak může být soužití krásné a inspirující. Takže rozhodně dva pejsky. Budete šťastnější vy i váš osamocený hafík. Jinak, když si tihle lidičky brali Fanču v 10 týdnech, zamluvili si ji okamžitě asi třetí den po porodu, tak měla Žofka 2,5 roku.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 13:49
- Nahlásit
evicka
takze energicky vorisek mensiho vzrustu (13let) a stendo JRT se k sobe hodi ne??
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 13:50
- Nahlásit
Jo Gájo, rozhodně bych k tvojí bíglici nedoporučovala zase bígla. Bígl je honič, má hluboko v genech vloženo honění kořisti a neznám opravdu jediného bígla, který by vynechal příležitost něco pořádně prohnat. Druhá fena nebo pes už utvoří smečku a ta loví naprosto jinak než jedinec a v tomto případě by ti mohli způsobit víc potíží než radosti. Uvažuj spíše o jiném než loveckém plemeni. Dva bíglové není právě nejlepší volba pokud pro ně nemáš nějaké kloudné využití, např. právě myslivost.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 13:55
- Nahlásit
JRT není můj favorit. Možná je to tím, že každý si toto plemeno pořizuje protože je modní, prakticky nic o něm neví a myslí si, že je to nejúžsnější plemeno na světě. Já osobně znám v povaze i exterieru (kombinace těchto dvou vlastností) daleko více lepších a vyrovnanějších plemen. Už ses na ně byla někdy kouknut na výstavě? To, co se vystavuje je katastrofa a totální mišmaš. No, to ale uvidíš sama.
Ale jinak je to kombinace OK. Ono k terierům se hodí prakticky cokoliv. Jsou to skvělá plemena, aktivní, veselá, milující, jen se musí vědět jak na ten jejich nezkrotný temperament a dodržet určitá pravidla při výchjově a výcviku.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 13:58
- Nahlásit
evicka
no to je jasny, kazdemu se libi neco jineho..a o tom to je JRT si neporizuju kvuli jeho modnosti...vsak uz jsem o tom rekla tady dost
ten nas vorisek je krizenec jezevcika a spice..taky "bezva" kombinace palicak josef...vostrej a ustekanej spic...
porad tedy nejaka pravidla pri vychove a vycviku terieru obecne, prosim!! diky
PS: na vystavy nechodim..popravde me vubec nezajimaji
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 14:08
- Nahlásit
Evicka
Hrozně moc děkuji, i za dopis k přečtení. Já se přiznám, že jsem tak trochu myslela na bígla, ale taky v tom nemám ještě úplně jasno. Taky hodně přemýšlím o útulkáři a vždy jsem chtěla labradora. No nejlépe od každého jeden "kousek". To byl bohužel, jen žert. Manžel by mě vyhodil i s pejsky, no možná by si nějakého pejska nechal a ze mě by byl bezdomovec. Ještě mám čas na rozmyšlenou, než naše feňule dospěje a zklidní hormon a to bude jistě ještě nějakou dobu trvat. Do té doby na to snad připravím manžela a rozhodnu se jaký pejsek by to měl být. Pár majitelů bíglů mi psalo, že bíglové ve smečce jsou skvělí, tak nevím. Myslivosti se nevěnuji, ale jinak jsme celkem aktivní rodina. Moc děkuji za rady. Jedno vím určitě, chci mít dva pejsany a věřím, že to zvládnu.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 14:15
- Nahlásit
Škoda, že nechodíš na výstavy, viděla by jsi tam JRT, kteří mají tolik hrubých vad exterieru jako žádné jiné plemeno mezi teriery.
Pro všechyn teriery platí být důlsedný, už od nejútlejšího dětství striktně vyžadovat přesné splnění povelu. Nedovolit žádné odchylky, protože terier jakmile pozná, že autorita a kázeň je malá, postupně si začne majitele testovat drobnými nepřesnostmi, začne dělat jako že neslyší nebo má jiné nutné čuchání a skončí to tak, že si začne dělat co sám uzná za vhodné. Je potřeba, už od malička zakázat , a to velmi důrazně jakékoliv projevy loveckých vloh, i když u tohoto plemene jsou tak obrovské rozdíly v povaze, že se ani neopovažuji tipovat, jak na tom s loveckou vášní je. Rychle se učí, především za pamlsek. Potřebuje hodně blízký kontakt s člověkem, naučí se různé nesmysly, na to jsou terieři jedničky. Jsou prostě skvělí, miluju je a neměnila bych. Ještě bych k nim něco přidala, jako třeba pointra nebo NO, ale pro to nemá pochopení manžel, takže zůstanem u té naší party.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 14:18
- Nahlásit
Dva bíglové jsou skvělá dvojka, ale fakt nedoporučuji, jsou i jiná skvělá plemena, aktivní, která vyváží tuhle honičskou touhu daleko lépe nebo lépe odvedou pozornost. Rozhodně žádné lovecké plemeno. Ono totiž málokdo umí perfektně zvládnout odvolání psa a taková bígl nebo jiný lovečák ve víru lovecké vášně je v afektu a nevidí, neslyší.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 14:20
- Nahlásit
Evicka
Ještě bych dodala, že teda zírám o kolik psů se staráte a věřím, že dobře. Upřímně a v dobré vám závidím tolerantního manžela. Budu už muset běžet, ale budete-li mít chuť napiště mi jak to stíháte a máte čas na sebe??
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 14:36
- Nahlásit
Evicka
dekuju, s tou duslednosti pocitam...vsak nas Orry to na nas taky porad zkousi..jednou povolis a otoci se to proti tobe!! Me se libi psi komedianti s chytrym pohledem..a to jack vazne je navic me bavi pejska ucit ruzne "kousky"...na to je i Orry sikulka a i ted ve stari se neco noveho naucil..takze rikat, ze stareho psa novym kouskum nenaucis u nas neplati hehe...ikdyz je fakt, ze povely, ktere umi z mladi dela na 100% ty nove mu musim pripominat!!
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 14:40
- Nahlásit
evicka
ja zas jeste obdivuju bernskyho salasnickyho ale toho si poridim az v budoucnu...k Orryckovi se nehodi velikosti, ani povahou
jeste jsem se chtela zeptat...myslis, ze kdyz nas Orry je trochu ostrejsi na lidi (nema cizi lidi v lasce...a je tezke si ho ziskat! je v tomhle hodne svuj), ze i JRT ho muze v tomto napodobit? a nebo je to dane rovnou povahou urciteho psa? O JRT jsem slysela, ze maji radi lidi a spolecnost...deti...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 14:41
- Nahlásit
ehm ehm....to sandy na 100pro umi tak akorat sedni...ale da si rict...venku ji bez problemu odvolam...ale ona je i takova ze nepotrebuje moc komandovat..da si proste rict....dokonce umi i zpivat...za pamlsek
ale nejaky lehni ji moc nebere
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 14:44
- Nahlásit
orry
ja bych rekla ze povaha je z urcite casti v genech ale taky je docela dost mozny ze bud orry odkouka neco dobreho do jacka ale taky je pravdepodobne ze se jack nauci neco od orryho a bude taky kolem sebe blafat..ale podle me to bude brat spis jako zabavu nez aby doopravdy po nekom vyjel...tot muj nazor
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 14:50
- Nahlásit
russel je terier a všichni terieři milují lidi, takže tohodle problému bych se vůbec nebála.
Jinak to zvládáme společnýma silama s manželem v pohodě. Můj muž je aktivní mylsivec, který stále někde se psy jezdí, loví, dohledává nebo prostě pracuje. Taky je za mé pomoci cvičí a předvdí na zkouškách. Je rozhodčím pro spousty zloušek malých plemen, takže pokud je někde jako rozhodčí, tak na zkouškách absolvuji já, ovšem velmi nerada, protože to není moje paleta a psi se mnou nikdy nepodají tak skvělý výkon jak s manželem. Jinak bydlíme v domku, máme velkou zahradu, hafani si tam můžou běhat. Já většinou jezdím po výstavách nebo takových akcích. Ale nemáme to nějak rozdělené. Děláme prostě všichni všechno. I naše malá dcera, bude mít 4 roky, už začíná pomáhat. Má svého pejska. Samozřejmě výchova a výcvik je na nás, ale má to pozitivní vztah na její zodpovědnost vůči přírodě a živým tvorům. Je to náročné, nemůžeme nikaj jet společně, hlídat tolik psů je problematické, navíc naši psi lidi sice milují, ale neposlouchají. Takže v tomto směru jsme jejich otroky, ale zvolili jsme si tenhle způsob života dobrovolně, takže to tak berem. Manžel má firmu doma, takže během dne je x krát pustí, na zahradě trénuje aport, a jiné nesmysly, za lesem máme les, nádherný, vysoký, takže naši psy mají klturu. Na procházky je bereme po dvou, max. po třech, protože už je z nich hned lovící smečka a ta je vždycky dosti obtížná.Takže takhle si žijem a závistivce a ty, kteří nechápou, že máme tolik psů a díky těm psům spoustu přátel, prostě odpálkujem. Občas mi to leze krkem, ale většinou jsm ráda, že je doma veselo. Jinak odkaz na naše hafany je www.pospichal.wz.cz. Je to náš styl života. Příroda, myslivost, zvěř, kynologie, lovy a zážitky s našimi hafany.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 14:54
- Nahlásit
nika00
ja si ani nepamatuju ze bych orrycka neco nekdy vylozelene ucila..je mu vse stacilo rict jednou a uz to opakoval treba sedni, lehni, v pohode....umi taky davat pac...a to i tu druhou, prosit panackovanim, udelat podrizenost (tu teda dela dost nerad!!), umel i trochu povel plazit se (ale to uz se ucil ke stari, tak to neni 100% to dela jen za neco vylozene dobreho!!), taky se na povel otrepe (kdyz je spinavy z venku nebo mokry!), sedne si automaticky nez mu otevru dvere (to jsem ho ucila ve stari) kdyz hraju na harmoniku tak zpiva , posloucha na sičaka, posloucha i na posunkovou rec...akorat nam moc nejde zustan (teda hlavne venku, to se boji ze ho nekde necham) a kdyz vidi fenku...tak se musi jit presvedcit..a pak teprv prijde, zmetek jo a je nauceny od ciziho si nic nebrad..a zrat jen na povel vezmi (to taky nekdy flaka..ale staci rict NOO...a hned vi co ma delat )) jinak je to desnej hlidac..nekdy az mooooc...rikam ze se z toho hlidani asi zblazni..treba na srubu bude radsi cely den u chajdy, jen aby tam nekdo cizi nesel...to ho hlavne peroval bracha a myslim ze to az prehnal...jinak taky jeste umi na povel vycenit zoubky Rockyska chci naucit skakat do naruce a taky povel mrtvy pejsek hehe
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 15:00
- Nahlásit
evicka
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 15:05
- Nahlásit
ja se nechci nejak dotknout..prave jsem dokoukla ty stranky...a moc se mi tam nelibila ta hlava jelena nebo co to bylo...a taky se mi moc nelibi foty z vystav ..takove ty "pozy pro fotografy" kdy se psum pridrzuje ocas a hlavu maj pritazenou az do oblak aby meli ten spravny postoj....jen muj nazor...ale jinak moc krasni psi...vypadaj jak PRT
|