Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Páneček muž, panička žena aneb autorita 2x jinak
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Falco
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 21:43
- Nahlásit

omlouvám se, ještě pokračuji:
Výsledek: pes poslouchá (když) mě, ale pokud se zdržím v práci, ani si toho nevšimne. Ovšem není-li v 16.30 doma páníček, sedí pes přilepen u dveří a čeká a pak ho vítá s takovým halasem, že toho já se nikdy nedočkám.

evina
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 22:01
- Nahlásit

Tak jsem ráda,že patříme taky mezi ty výjimky...pes je mi doma neustále v patách,poslouchá mě a na manžela kašle.Když doma nejsem,kašle na něj stejným způsobem jako když doma jsem.Chceli mu manžel něco uloupeného vzít,vrčí na něj.Přiblížím-li se já,raději mu to nechá.Děti poslechne jen když z toho má prospěch ve formě piškotků

Evik
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2006 08:21
- Nahlásit

no tak já mám tentýž "problém" jako Garfield.....Já jsem pánička našeho mladého, já ho cvičím, já ho krmím...prostě všechno já, ale pes si ze mě prostě rád občas dělá srandu....Zato dělat si prču z přítele by si nikdy nedovolil a když už mu on nějaký povel dá, poslechne ho hned.
Druhý pejsa z útulku má za páníčka mého přítele a toho taky poslechne, mně sice taky, ale třeba v případě přivolání poslechne hned jenom přítele.
Naproti tomu jsem ale pro oba psy tím největším miláčkem já, protože ke mně si oba chodí pro mazlení, pamlsky a mojí přítomnost vyhledávají oba víc. Navíc druhý pejsa mě považuje za svou fenku Takže toho mám za zadkem pořád
Asi je to všechno holt tou přirozenou mužskou autoritou ....Paradoxem ale u nás taky je, že ve vztahu ke svému příteli jsem taky šéfem já a přesto psi víc poslechnou jeho....

Meta
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2006 08:35
- Nahlásit

Taky velím celé rodinné smečce, ale musím poctivě přiznat, že když dojde ke krizi, propadám panice, kdežto mužský zachová klid a jedná. Takže ten pes to určitě vycítí. Ale zase, když se páneček zlobí, hádejte za koho se pejsek jde schovat?

ola
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2006 08:45
- Nahlásit

No, jak tak koukám, tak z 80% jsme tu hlavou rodiny my ženský... Možná to ti psi fakt instinktivně vycítí a proto dochází k tomu, že ty naše chlapy poslouchají líp. Pes si prostě řekne : "když už toho chlapa doma neposlouchá NIKDO, tak mu teda budu zvedat to sobevědomí aspoň já, no!"

sarax
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2006 08:48
- Nahlásit

ola
to je teda bezva takže když jdeme s přítelem a já jsem za bl*ce,a k němu přibíhá hnedka,vlastně ho pejsa lituje..to mě utěšilo,polituju ho taky

stamir
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 09:12
- Nahlásit

ola: "...tak z 80% jsme tu hlavou rodiny my ženský..."

Teraz asi vstúpim do jamy levovej... kde ale sú samé levice
Tých 80% - ono je to skôr tak, že chlapom vyhovuje, keď žena riadi chod rodiny a domácnosti, a často je to viac ako v 80% situácií. Chlap zvyčajne pohne zadkom, až keď nastane kríza. Tak si ich nastavte tak, nech majú prah citlivosti nižšie (Ideál okolo 50% ??). Ide to, je to zasa len o výcviku Spýtajte sa tej mojej ))

stamir
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 09:18
- Nahlásit

O inom: Na nete vidím takmer výlučne psíčkarky. V dedine aj v meste vidím takmer vždy len venčičky. Čím to je ?

A. Naozaj je to tak, že koníčka/psíčka majú viac ženy ako muži.
B. Chlapi sú nekomunikatívni (písať na net) a leniví (venčiť).

Asi platí oboje. Čo hovoríte ?

wami
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 09:22
- Nahlásit

stamir
je to hodne o tom, ze zena je vic emotivnejsi a proto potrebuje vic kontaktu, nez chlap. Proto zvirata - miluji bez otazek...

Je to tak vsude - ale zajimave je, ze kdyz muzi v tehle oborech delaji to, co zeny, tak vetsinou jsou mnohem ambicioznejsi a dostanou se dal, vic potrebuji doping ve forme uspechu, nez zeny, kterym staci se zviretem pracovat...

Je to videt na mistracich, a plati to treba i u koni: na nizsich soutezich je to sama zenska, ale na spickovych mistrovstvich uz je to samej chlap...

Garfield
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 09:50 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit

wami
Máš 100 % pravdu. U psů si myslím, že nejsou ty rozdíly až tak markantní, protože úspěch se psem je i pro ženy relativně dostupný.
U těch koní opravdu bývají ženy obvykle pracovními jezdci, protože je těší a uspokojuje jen samotná práce se zvířetem. Smetánku na vysokých soutěžích (ST, T) slízávjí obvykle muži. Ale je to také tím, že je to psychicky náročná záležitost a chce to v podstatě dost odvahy a naprosto chladnou hlavu. V tom mají muži navrch, ty přívaly adrenalinu snášejí lépe než ženy. Žena najíždějící na oxer 1,60 m většinou krizovou situaci psychicky nerozdýchá.

zuzka
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 10:05
- Nahlásit

U nás je to podobně jako u Garfieldů, jen mě Bela poslouchá líp než manžela,
ke mně se Bela chodí tulit, ode mě si nechá stříhat drápky a jiné úkony, i když venku zapíská manžel (pískáme každý trochu jinak), přijde ke mně a ne k němu ...

ALE manžela olizuje kdykoli k tomu má přiležitost, na bradě, na uších, na nose, já olizování nesnáším, tak jsem jí to hned na začátku zatrhla, ale teď mě to občas trošku zamrzí, kdyby aspoň náznak, který bych mohla odmítnout

a co mě nejvíc mrzí: ráno se manžel jen přetočí na posteli a už k němu Bela hupsá (spí v pelechu vedle postele) a olizuje ho, ke mně jen tak "ze zdvořilosti" čuchne a jde zas na něj

pantau
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 15:18
- Nahlásit

Ale to jste si nejak popletli tady tu tabulku, Garfild je preci kocka.

wami
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 16:53
- Nahlásit

Garfield
U psů si myslím, že nejsou ty rozdíly až tak markantní, protože úspěch se psem je i pro ženy relativně dostupný.
Covece, kdyz kouknes na opravdove mistraky - zavody, tak je to i u psu samej chlap... Zase - na nizsi urovni plno zenskych, ale rekni mi jedno jmeno zenske, ktera dela kynologii opravdu spickove (vcetne vysledku) a na kolik chlapu si vzpomenes...
Ted nemluvim o zkouskach, ale o zavodech...
I kdyz zase je jina situace v zachranarine a jina v klasicke sportovce - ale to je podobne, jako ukoni drezura x parkur, tam se ty pomery taky trochu meni...

evina
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 17:34
- Nahlásit

stamirA. Naozaj je to tak, že koníčka/psíčka majú viac ženy ako muži.
B. Chlapi sú nekomunikatívni (písať na net) a leniví (venčiť).

Já bych řekla za C.Chlapy jsou komunikativní také ale v hospodě

Terri
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 10:35
- Nahlásit

Garfield
Řekla bych že u koní je muž/žena ještě jeden důležitý faktor a to "strach o ksicht". Aneb úrazy. A taky těhotenství a rodina. Čili větší strach.
Co také slýchávám, tak jsou ženské "měkčí" (já říkám to je dobře, dostiháči "to je špatně").

U psů bych viděla rozdíl hlavně v tom, že chlapi jsou daleko víc než ženské v průměru nastaveni na výkon, ženský na vztah.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání