| Autor |
Zpráva |
dorfa
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 20:42
- Nahlásit
Verca
I york je pes a dokonce teriér a ne žádná kočka aby chodila dělat potřebu na kočkolit do nějaké bedýnky.Proč si nepořídila kočku když nechce chodit se psem ven? Některé lidi já asi prostě nepochopím.Opravdu nemůže být lepší způsob, jak vychovat neurotika. Bohužel nemám radu pro kamarádku. Jediná rada totiž je pes musí svojí potřebu dělat venku a tomu, se musí kamarádka přizpůsobit. Zlomená noha není dovod proč
vykonávat potřebu doma.
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 21:14
- Nahlásit
Ono už se toho asi moc zachránit nedá.V šesti měsících by měl mít pejsek základy čistoty naučeny.Ale tento jork nejspíš vůbec neví,co se po něm chce a kočkolit ho odpuzuje.Je nesmysl ho tam pořád cpát,bude mít z venčení trauma.Pokud kamarádka nechce chodit s pejskem ven(taky nechápu,proč si ho pořizovala),tak ať schová bedýnku a koupí sací podložky.Na ty se pejsek naučí spíš,než do bedýnky.Ta u něj vyvolala opačnou reakci.Do budoucna jí ale hrozí,že jí pejsek bude značkovat po celém bytě.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 00:29
- Nahlásit
já bych neřekla, že mu je kočkolit nepříjemnej, ale že je to špatnej způsob učení. Někde tady psala snad Wami jak jejich známejm vyskakuje fena po vyčurání se oknem a tohle mi přijde stejný..
prostě hlavně chválit
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 07:45
- Nahlásit
Mě jedna paní říkala, že své štěňátka učí taky do bedýnky, že potom nečůrají doma, protože "kde by našli doma kamínky?". Tak nevím. A jinak psala, že jít s ním ven, když má nohu zlomenou nepřichází v úvahu. Je to prý strašné torpédo. Já bych s ní šla aspoň na čůrandu, ale jí to prostě asi nerozmluvím. Tak jak jsem jí nerozmluvila, aby s ním chodila hned ven.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 09:43
- Nahlásit
Verca
Já štěňata, které odchovávám dávám novým majitelům naučená chodit do bedýnky na noviny.Dělá se to tak, že štěňata jsou od narození v pelíšku u maminky a všude okolo jenom noviny.Nejdříve štěňátko vše dělá jen pod sebe a maminka to za něj uklízí. Ale jak se začne učit chodit, tak se snaží nečůrat do pelíšku, a batolí se z ně pryč. A protože všude jsou jen noviny, naučí se dělat svojí potřebu jen na ty noviny, zcela přirozeně. Jak se zvětšuje schopnost štěňátka chodit, zmenšuje se prostor v místnosti s novinami, až nakonec stačí jen krabice od banánů vystlaná noviny. Žádný nový majitel mých štěňátek neměl problém s čistotou u svého pejska.Touto metodou se štěně vychovalo k čistotě naprosto samo a hlavně úplně nenásilně. Pak už je jen na majiteli jak bude ve výchově šťěnda pokračovat. Ale v půl roce je už tato metoda nepoužitelná.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 11:17
- Nahlásit
dorfa
Děláš to moc pěkně! Myslím, že tohle je určitě účinné. Ale máš pravdu, že v 6 měsících to tak půjde asi těžko. Zkusím jí napsat o té plíně. Já jsem jí taky na to učila, i když jsem s ní lítala pořád ven, ale chtěla jsem, aby uměla i na tu plínu, aby když jsme v práci čůrala na plínu(sací podložku) a pak jak jsme přišli domů, tak jsme lítali ven.
|