Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Už nevím...
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Verca
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 11:14
- Nahlásit

Niko
Jen ať to nezařekneš! Já když jsem se chlubila, že mi prcek nedělá už louže na koberec, tak ji do pěti minut udělala.

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 11:18
- Nahlásit

zuzka
bylo důležité přivolat ve chvíli, kdy se zarazila a koukala, jako v transu, občas jsem musela třeba tlesknout, aby mě začala zas vnímat.
Když jsem tuhle fázi prošvihla, pak už přivolání nemělo cenu, ale byl tu další moment: v okamžiku kdy přibíhala k objektu zájmu (pes, člověk), to pak doběhla k němu, čuchla a obratem mazala ke mně.

Presne, to je uplne presne, co robi aj Hugo. Mozem sa spytat, ci ju to prechadza (okrem tohto jedneho popisovaneho privolania)? Vzdy posluchne, ak vystihnem ten okamih, ked sa rozbehne, tak uz nemam sancu...

wami
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 11:25 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Ono to tu padlo, tak jen jeste doplnim:
Kdyz uz to s privolanim vypada vselijak (ale pes je jeste porad v dosahu), tak je dobry jakymkoliv zpusobem na see pripoutat pozornost a teprve pak treba privolat nebo zacit utikat pryc. Osvedcily se mi budto klice (ktere se ale blbe hledaj a navic je pouzivam jen kdyz je uz jooo zle), ale vetsinou tleskam nebo dupu. Na nejaky hlasity zvuk pes aspon otoci hlavu a v ten moment uz musi byt vetsinou "muj"...

Jinak na privoalni zdrhacich pejsu (cizich) pri spolecnem venceni vyuzivam jeste i "zachranne brzdy", po ktere se otoci nebo zarazi temer kazdy pes (a vetsina pak na privolani prijde) - VELMI ostre a intenzivni hvizdnuti na prsty. Bohuzel pak par minut moc neslysim, ale pro psy je to tak durazne, ze vetsinou prisvisti i nejvetsi zdrhaci...

Niko
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 11:26
- Nahlásit

Verca
No právě!!!!! Abych to nezakřikla!!!!! Musím zaťukat!!!!!

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 11:30
- Nahlásit

Ja co sa lietajucich klucov tyka, odporucam nosit retiazkovy obojok. Kluce sa fakt zle hladaju, hlavne ked sa ponahlate do prace a nik nie je doma, potom to je fakt problem

Verca
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 11:31
- Nahlásit

Niko
jj a pořádně!
wami
neumím pískat. Teda jen tak s našpulenou pusou, což by jistě neslyšela, ale an prsty ne. ale máš pravdu, že to pomáhá...Dělá to tak můj přítel a vždycky se otočí a to já si můžu uřvat hlasivky, pak už jen pištím , a ona se stejně nepodívá a ¨peláší. Ale jak jinak se to má naučit než navolno? Nebo na stopovačce...

zuzka
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 11:33
- Nahlásit

pigie
jojo je to pořád jen lepší, jednak já už ji mám líp přečtenou , jednak je mnohem klidnější
většinou se mi ji daří odvolat i když už vyběhne, zaleží i na jejím rozpoložení, na začátku procházky je víc "nadržená" na psí kamarády, ale pak už je to v pohodě.
Když se pohybujeme mezi větším množství psů a je na volno, spíš ji nechám běhat a nepřivolávám pokaždé, když vidím psa na vodítku, ona stejně jen přiběhne, čuchne a běží dál, než se ten pes stačí naštvat nebo bát.

Taky je docela učenlivá, když dostane pořádné "kapky", tak si dá příších pár dní véééliký pozor.
Třeba chodíme okolo dvou potoků, z mnoha důvodů nechci, aby tam lezla. Dokud byly zamrzlé, tak tam nechodila, ale zurčící voda je hrozné lákadlo, takže když roztály, hned na začátku tam hupla a nejenže se vyráchala (to bych jí ještě odpustila), ale naprosto ignorovala přivolání, tak jsem se dala na úprk a když mě dohnala, dostala sedni-lehni-vstaň a šly jsme domů i když to byl začátek procházky.
Příště už tam nevlezla.

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 11:35
- Nahlásit

wami
Ty brdo, to musim skusit. Ja viem velmi dobre hvizdat, ale na vlastneho psa som to este nikdy nepouzila!!!

zuzka
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 11:36 - Změnil/a: zuzka
- Nahlásit

Niko
no já taky jen potichoučku a nesměle přiznávám, že Bela poslouchá dobře a vůbec jsme nezažili pubertu!!!
(jsou jí skoro dva roky, tak snad už to nepřijde )

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 11:36
- Nahlásit

zuzka
No, kedze su s Hugom priblizne rovnako stari, ale male plemena dospievaju skor, dala si mi nadej Dakujeeeeem

wami
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 11:38 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

pigie
No jo, ja zas furt ten retizkovy obojek zapominam brat s sebou, ale je fakt, ze ty klice potom obcas hledam (moc se netrefuju, kam chcu)...

Co se tyka hvizdani - zkus to. Ostry hvizd a jak jen trochu zavaha, hned privolani. Vetsinou to funguje, ale vtip je v tom, ze to nesmi byt az tak zvyk, jinak se na to vykasle stejne, jako na privolani. To hvizdani jsou proste hozene klice na dalku...

zuzka
My zatim (13 mesicu) taky pohoda, puberta probiha vsude jinde, jen ne u privolani...

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 11:41
- Nahlásit

wami
Jasne diky, chapem. V case nudze, ked viem, ze by som netrafila Retiazkovy obojok som aj ja zabudala, potom som si kupila bundu s vackami len so psom na von, obojok dala do vrecka a ejhla, mam ho konecne po ruke, ked potrebujem!

Shadow
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 12:28
- Nahlásit

no moji malou moc přivolání nebere na zahradě poslechne ale když jsme venku a už jdem domů tak už se těší tak zdrhá 50m přede mnou a nepříde ani kdybych se měla zbláznit přeběhne silnici a počkala až u vchodu a kouká na mě to sem viď paničko šikovná šla jsem sama. No když mi tohle udělala tak jsem nepřišla ke vchodu a chodila po silnici sem a tam asi čtvrt hodiny a pak jsem pomalu odcházela pryč nakonec začala kňučet a běžěla zamnou od tý doby už prostě nechodí na volno protože neposlechne.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání