Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / rady amaterum??
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
darja
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2006 18:42
- Nahlásit

ted jsem si vybavila jeste dalsi extrem ameriky.tady lidi nemaji k sobe tak blizko a trpi samotou, hodne se pak fixujou na domaci mazlicky.ted si probojovali v jednom ze spoj.statu spolecny hrbitov "lidi a zviratka",aby jim byli nablizku.je to humorne,videt zvireci hrbitov s nahrobkami.nechci to nijak zesmesnovat,jen je to jiny fenomen kultury.

viveka
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2006 18:58
- Nahlásit

darja
Víš, já zas tolik zkušeností nemám... . Předloni jsem dala na jaře Frontline Spot On - krapítek mezi lopatky, ono to rozleze po celém těle, a když pejska nekoupáš v šamponu, tak to vydrží, měli jsme od blech pokoj do konce roku. Loni jsem nedala nic (nezbývalo mi moc peněz), asi čtyři blechy jsem odchytila a spláchla, jinak byl klid.
Někde jsem četla, že blechy kladou vajíčka a pak se vyvíjejí hlavně v pelíšcích a všude tam, kde pejsek rád líhá. Hodně pomůže často pelíšky prát a vyměňovat "povlečení", aby se blechy nestihly množit. Tak o to se snažím, a blechy celkem nemáme ani bez chemie.
Jeden můj známý používá obojek proti blechám: ten uvolňuje drobný prášek, který vlastně pejsek stále roznáší hlavně na svá oblíbená místa a tím je "dezinfikuje" od bleších larev.

darja
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2006 19:02
- Nahlásit

maleho zvykam na auto,chudacek bude obcas s nami cestovat.ted jsme zkouseli povel "pojd sem".to bude legrace.maly si kouskem piskotu pak hral asi 10 minut.

darja
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 13:47
- Nahlásit

dekuji za rady.dali jsme huga k nam do loznice i s jeho peliskem a spal temer celou noc.az na jeden kakanec.jdu ted poprve do prace od te doby ho mame,ale jen na 5 hodin.tak snad se hugo nezblazni.

Maya
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 14:38
- Nahlásit

darja
Promiň, jestli jsem tě urazila, ale já si pořád myslím, že alespoň ty nejzákladnější věci má mít člověk nastudované jinde a předem. Co budeš dělat, až dojde na pořádnou výchovu a výcvik?

darja
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 20:34
- Nahlásit

no dostala jsem celkem hodne odkazu,tak mam velkou skalu ruznych informaci...i o vychove.to uz mame precteno.ja mam inernet doma,takze neni problem si to jen otevrit...jako knihu.a je to aktualizovano.vyvoj bezi hodne kupredu,takze mnozstvi informaci je silene.uz jsme zacali i s vychovou.zatim nam to jde.takze nemej obavy maya.
rovnez jsem byla dnes v obchode pro pejsky a nakoupila ruzne nesmysly pro huga.odblesovaku meli asi 50 druhu.pujdeme to vyzkouset.

darja
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 16:27
- Nahlásit

jeste mam jeden dotaz.s hugem si casto hrajeme,ale poslednich par ndu pri hrani zacal hezky kousat.ted uz je to celkem bolestive.rada bych si s nim hral,ale mam uz tolik kousancu a skrabancu,ze je to divne.prejde ho to,nebo ho mam nejak uklidnit?ja vim,ze si hraje,ale chci aby vedel,kde je ta hranice...co uz jako nee

aren
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 16:35
- Nahlásit

darja
Vím, o čem mluvíš. Když byly štěňata menší, měla jsem ruce a paže samou modřinu od kousanců z hravosti a sympatie... Nejdřív jsem setrvala v nadšení, jak si roztomile hrajou, později jsem dělala AU!, pejsek velmi překvapený, ale postupně se stal ohleduplnějším.

zuzka
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 09:25
- Nahlásit

darja
naše Bela kousala a to dost, nejhorší to bylo těsně před přezubením (ostré zoubky a už pevný stisk)
zkoušela jsem různé metody (křičela jsem au, Ne, Nesmíš, dávala "přes čumák", taky jakože "kousala"-stisk kůže mezi prsty...), ale nic nezabíralo
vypadala jsem jako oběť domácího násilí, nosila jsem jen staré oblečení, protože díra byla dílem okamžiku.
Někdy byla situace obzvlášť zoufalá, neměla jsem daleko k pláči, osvědčilo se mi rozdováděné štěně vzít do náruče a podržet ho pevně, ale jemně tak, aby na mě tlamičkou nedosáhlo a držet ho dokud se neuklidnilo, celou dobu jsem na ni mluvila a hladila.
To se prý používá u vzteklých dětí

Přestalo to až s novými zuby.

Zdenka
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 09:44
- Nahlásit

Moje zkušenost, když jsme si přivezly naši malou, tak jsme daly boudičku k posteli a já měla asi tři dny celou noc ruku v boudičce, sice ráno to byla hrůza ale byl pak klid zvykla si.A samozřejmě tam měla ještě plyšáky ty miluje sice je různě demoluje ale ještě že náš syn jich má dost.

darja
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2006 03:43
- Nahlásit

hugo ma zuby jako jehlicky,ted dokonce zacal chytat nohy pri chuzi.uz se nemuzu dockat az se venku otepli a pujdeme pekne vyvadet ven.doma se uz asi nudi.v noci se budi a snazi se k nam dostat do postele.snazim se delat pevne pravidla,ale mam pocit,ze kdyz jednou povolim,tak uz neni cesty zpet.jake mate zacatky se stenaty vy??

Eimy
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2006 08:48
- Nahlásit

Já bych se možná vyjádřila k té kleci / přepravce.... Pokud chce darja pejsana později vzít do ČR, tak by ho na přepravku měla pomalu zvykat, aby tam vydržel zavřenej, protože pokud vím, tak v letadle psi lítají v zavazadlovým prostoru právě v přepravce, takže se to bude hodit...

zuzka
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2006 09:30
- Nahlásit

darja
došel ti mail? všechno v pohodě, podařilo se ti to otevřít?

Ronka
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2006 13:28
- Nahlásit

darja
štěňata koušou všechna ,bíglové koušou hrozně ,ale přejde ho to samo až bude měnit zuby

darja
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2006 14:07
- Nahlásit

haleluja,ze prestanou,pac ja mam ruce,jako bych obirala ostruziny..hugo zacal ted skytat.skyta dlouho a hrozne hlasite,snad se nemam ceho obavat.z letadla mame uz nocni muru oba dva.me ho je uz ted lito,jak tam sam bude sedet asi 8 -9 hodin a vsechno kolem bude pekne hucet.neda se jim dat nejake uspavadlo,aby to nebyl takovy sres pro neho?jo email dosel.parada...moc dekuji.

darja
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 15:13
- Nahlásit

jak casto koupet dvoumesicni stene?sampon je zatim jediny mozny proti bleskam,v tomto veku.tak abych mu neposkodila.taky se mu to moc nelibi.zvykne si?nebo je to uz jasne,ze nebude priznivcem koupani??

birma
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 15:17
- Nahlásit

darja
nekoupat

Endy
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 15:29
- Nahlásit

Dvouměsíční štěně klidně můžeš vykoupat,ale pozor na prochladnutí venku.Přeci jen je zima.Pokud se koupní brání,tak ho aspoň často strkej do vany a sprchuj jenom nožičky a sprchou(zavřenou) mu jezdi po tělíčku.Ať si zvyká.Blešky bych řešila raději sprayem.

Ronka
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 16:09
- Nahlásit

pokud není fakt špinavej třeba že se někde vyválí apod. tak bych ho nekoupala ,štěňata by se koupat neměli ,bíglové jsou psi vodomilní takže toho že se bude bát vody bych se nebála ,ale psi se nemají koupat v šamponu zbytečně ,blašky bych radši řešila kapičkou nebo sprejem

darja
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 01:12
- Nahlásit

mame trochu problem s blechami.byla jsem s nim u "odborniku",abych koupila nejake to odblesovadlo a oni mi doporucili pouze sampon,ze vsechno je na neho prilis silne.jsou to sampony pro stenata.vysvetlili jak vykoupat a tak.hold amerika je stale jina.nic jineho mi nechteli pro neho zatim davat.blesky ma asi porad.doufam,ze nehrozi nejaky presun na nas...

zuzka
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 08:30 - Změnil/a: zuzka
- Nahlásit

darja
v okamžiku, kdy už blechy má, spot-on nepomůže, já bych vykoupala, řekla bych, že blechy jsou jednou z těch situací, kdy štěně koupat.
Zároveň je třeba důkladně (buď na vysokou teplotu nebo s nějakou dezinfekcí) vyprat vše, kde štěně lehá. Pelíšky, křesla ..., sprejem postříkat třeba i koberce a to, co nejde vyprat.
Blechy se drží většinou mimo tělo psa.

Šampon bude pravděpodobně ještě nějakou dobu účinkovat, ale pak je třeba štěně proti blechám ošetřit, my používali sprej (bylo na něm napsáno, že je možné s ním nastříkat už 5-ti týdenní štěně), od půl roku jsme začali používat spot-on.

Blechy psí na člověka nejdou, alespoň dokud mají na blízku psa, na člověka jdou jen v krajní nouzi

Endy
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 11:38
- Nahlásit

zuzka
Tak to si Ti dovolím oponovat.Blechy jdou na člověka i když mají v blízkosti psa.Ne že by se na tobě usadily a zůstaly ve vlasech,ale dokážou Tě pořádně pokousat.Vypadá to jako štípnutí od komára.I když na někoho moc nejdou a někdo je přímo přitahuje.
Na dvouměsíční štěně bych klidně použila Frontline,může se používat od druhého dne věku.Spíš ho veterinář neměl a tak doporučil to,co je na skladě.I když s ním odblešíš jenom psa,blechy se nemají kde rozmnožovat a zmizí.

zuzka
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 11:50
- Nahlásit

Endy
tak jo, mně blechy ještě nepokousaly

záleží jak moc je zablešený, na většině přípravků, které slouží k prevenci, je napsáno, že se nemají používat při značném zablešení psa ...

štěně se nemá zbytečně koupat, ale taky to není nic tak fatálního,
Bela bude velikostně srovnatelná s beaglem a v osmi týdnech hupla do rybníka, vylovili jsme ji, zabalili do flanelové košile a doma osprchovali čistou teplou vodou a přežila to bez újmy na zdraví (i když já jsem z toho šílela, protože byla den po očkování)

darja
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 14:43 - Změnil/a: darja
- Nahlásit

zjistila jsem,ze jsem tehotna....nemusim se niceho obavat??holky me strasi,ze muzu neco chynout,ale s toxoplazmozou jsou spojeny jen kocky,co ja vim.doufam,ze se najdou maminky se zkusenostni.

zuzka
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 14:49 - Změnil/a: zuzka
- Nahlásit

darja
blahopřeji

nemusíš se ničeho bát, pes by teoreticky mohl onemocnět toxoplazmózou (od koček), ale NEMŮŽE ji přenést na člověka

darja
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2006 16:11
- Nahlásit

posledni dobou se nas hugo chce silou moci dostat k nasemu jidlu.hlavne,kdyz mame navstevu a on vyskakuje na nizky stul a domaha se jidla.misku ma vetsinou plnou.my jsme mu jidlo ze stolu nikdy nedavali.jak ho setrne odnaucit zadonit o jidlo a vyskakovat na stul?chapu,ze mu to bude vzdycky vonet,ale je treba dodrzovat "zasady stolovani".poradi nekdo?

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání