| Autor |
Zpráva |
darja
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2006 16:49
- Nahlásit
vcera jsme si koupili maleho beagla,ma 9 tydnu.je to nas prvni pejsek.ja osobne jsem naprosty laik.nemam poneti o tom,kdy a jak ho zacit cvicit.ani nevim nic o ockovani.vim,ze uz dostal jedno ockovani.kdyby mel nekdo trpelivost a ochotu se mnou komunikovat,byla bych velmi vdecna.jelikoz zijeme v usa,je jediny dostup internet.ozve se nekdo?dekuji darja
|
darja
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2006 16:51
- Nahlásit
mozna by mi pomohly nejake odkazy na internetove stranky....dekuji
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2006 16:59
- Nahlásit
Zkus třeba tohle:
http://sweb.cz/faunanet/psi/vycvik-psa/zakladni-vy cvik/privolani.htm
http://larry.kamaradi.com/adam/vychova/zakladni.ht m
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2006 17:02
- Nahlásit
další...
http://boureprichazi.unas.cz/Clanky.htm
http://www.goldenretriever.wz.cz/info/vyvojova_obd obi.htm
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2006 17:05
- Nahlásit
očkování:
http://www.pejsek.cz/tisk/novinky2_6-r.php3
http://www.psi-kocky.cz/Ockovani
|
Ronka
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2006 19:07
- Nahlásit
darja
ahoj ,já mám bígly moc ráda ,taky jsme jednoho 14 let měla ,pokud budeš chtít a budu to vědět ráda se s tebou o zkušenosti podělím a ráda se dozvím jak se žije psům v USA
|
Blueheaven
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2006 19:08
- Nahlásit
máš icq?moje 295929726
|
darja
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2006 21:08
- Nahlásit
trochu mi dela starost navrat do cech...pejska jsme koupili z farmy,ale zrejme nema zadne papiry.nema nekdo zkusenosti,jak se prevazeji pejskove??co za dokumetny potrebuji?
moje icq 296 315 562, nebo darjab@email.cz
budu rada za rady a zkusenosti.pripadam si hrozne trapne,ale vubec netusim,co maly potrebuje.bojujeme ted s curankama a kakancema.navic mame v dome jeste divoke zajice.
|
airin
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2006 21:53
- Nahlásit
darja
http://www.vycvikpsa.cz/consult.html
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 01:52
- Nahlásit
Strucne sepsany zakladni vycvik
http://home.karneval.cz/0358382001/Soubory/Vycvik. htm
|
darja
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 19:57
- Nahlásit
mame pejska asi 3 dny,ale je to boj s temi hromadkami.mame parkety,tak to neni takova drama,ale nechce jit kadit venku.cural uz parkrat venku,ale kakani nic.venku je ted trichu zima,tak ho nechci nutit aby byl venku,ovsem oder je ostry.mam nadeji na nejak zlepseni?
|
Ronka
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 20:14
- Nahlásit
darja
jasně že máš ale musíš pár měsíců vydržet ,pejskovi je teprve 9 týdnů to je jako kdybys po miminu chtěla aby chodilo na záchod a utíralo si samo zadek ,zkus mu dát doma nějaký hadr třeba do chodby ,utři s tím hadrem ty čůránky a když se štěně probudí tak ho na něj postav když se vyčůrá tak ho pochval on to pochopí a bude ti doma chodit alespoŇ na jedno místo ,ale čistotnost můžeš vyžadovat až tak po pejskovi starším půl roku teď to opravdu není v jeho silách ,chce to chodit hodně často ven ,teda pokuď u vás nejsou nějaké velké mrazy.
|
viveka
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 21:23
- Nahlásit
darja
Tady blízko bydlí mladá slečna (paní?), nedávno přijela z Floridy a přivezla si pejska, co si tam vzala z útulku. Má telefon +420 774 959 240.
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 21:43
- Nahlásit
darja
naše fenka, když byla malá kadila jedině na tvrdý podklad, na trávu se jí nechtělo, takže bez problémů už čůrala venku, i si uměla říct, ale kadila pořád doma
důležité je chytit štěně při činu, hmm, takže vznikaly situace: Bela je v chodbě zalezlá pod druhým jízdním kolem a tlačí, já se ji snažím vydolovat a přitom říkám důrazně NE, NESMÍŠ, konečně ji mám v náručí, ale to už to samozřejmě leze, tak přemýšlím, jestli je lepší to cestou na zahradu trousit, nebo to chytat do dlaně (hádejte ), vyběhneme ven, já ji posadím na trávník a nutím se do nadšeného jásání TÁK JE ŠIKOVNÁ, Bela vytlačí poslední centimetr a vítězoslavně slupne mlsek, no a já si jdu vydrbat ruce vařící vodou
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 21:44 - Změnil/a: zuzka
- Nahlásit
no ale zapomněla jsem dodat, že se to nakonec naučila
naše trampoty najdeš tady: www.kocovi.com/bela
|
darja
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 05:07
- Nahlásit
velmi dekuji za vase rady a zkusenosti.maly je opravdu sikovny a po kakancich se stydi.koupila jsem mu maly obojek,napadlo me aby si uz zvykal,ale neustale ho provokoval na krku,tak jsem mu ho hned sundala.kdy se ma ucit pejska na obojek?popripadne i voditko?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 06:03
- Nahlásit
darja
Nasadit obojok a hned ho zaujat hrackou, aby ho prestal vnimat Alebo nasadit pred krmenim, ak je riadny pazrosko Ja som s tym ziadny problem nemala, moj flegmos nespozoroval ani obojok, ani voditko. Proste sme ho nasadili a sli
|
darja
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 14:27
- Nahlásit
dneska jsem prolezela noc v obyvaku s hugem na me.trochu se vrtel.sla jsem si k nemu lehnout,protoze rval jak na lesy.knucel a kvicel.mame ho doma uz od ctvrku a myslim,ze se to nezlepsuje.ma nekdo podobne zkusenosti?prestane v noci vyvadet?a je lepsi ho drzet v klitce,nebo ho volne pustit po dome?
|
viveka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 14:40
- Nahlásit
darja
Prosím, prosím, nedávej pejska do klece, kor štěně. Kvičí a brečí, protože se mu stýská. Je to společenské smečkové zvíře, navíc mládě, potřebuje blízkost někoho milého. Copak si ho nemůžeš vzít do postele?
|
Janysek
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 14:46
- Nahlásit
darja
Já bych ho do klícky nedávala vůbec,nechala bych ho běhat volně.Myslím,že to noční stýskání už brzy skončí.Hodně si ho všímej,mluv na něj,hlaď ho,snaž se ho utahat hrou,kup mu psí hračky.Myslím,že si už brzy u vás zvykne a ztiší se.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 14:53
- Nahlásit
darja
Sbírat tady informace po částech je blbost, protože ty evidentně nevíš ani ty nejzákladnější věci o péči o štěně, které už jsi měla mít zjištěné PŘED koupí psa a napsat sem všechno se nedá, to by byl román. Raději utíkej ihned do nejbližšího knihkupectví a kup si knihu o výchově štěněte, myslím, že i ta nejhorší americká příručka bude lepší než nic.
Rychle jí nastuduj a tady se ptej teprve na to, co ti nebude jasné.
|
viveka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 15:06
- Nahlásit
Maya
Prosím, s americkýma příručkama opatrně. Kdosi tady psal, že v nich se mj. učí, že pes, když ho páníček zrovna nepotřebuje, má být zavřený v přepravce, a že je potřeba ho na to od mala zvykat. To bych se velice přimlouvala, aby se tím Darja neřídila. Vždyť tady ze začátku ji holky daly pár odkazů, kde základy výchovy štěněte jsou.
|
Ronka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 15:25
- Nahlásit
darja
za pár dnů si zvykne a kňučet přestane ,nejlepší je vzít ho k sobě do postele nebo mu udělat pelíšek vedle postele aby byl u tebe ,nezavírej ho do klece strašně tím trpí, pes do klece nepatří není to králík,pes a bígl zvlášť je smečkové zvíře a nemůže být sám uvězněný v kleci.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 15:27
- Nahlásit
Já vím, že ty americké příručky nejsou nic moc, ale podle mě lepší než nic, darja neví nic a podle mé zkušenosti, co si načte na netu, toho polovinu zapomene, a když to má prakticky aplikovat, tak neví, lepší je mít možnost nalistovat to v knize. Jestli jí tedy nepodceňuju a všechno si nevytiskla.
|
darja
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 17:36
- Nahlásit
maya..no zas tak primitivni nejsem.veci,co si prectu si bohuzel pamatuji!ty odkazy,co mi sem lidi napsali mi hodne pomohly.na zacatku jsem psala,at mi odpovi ten kdo ma ochotu a trpelivost,tak si to vemte k srdci.nebo jste to zapemela po precteni?tady v americe jsou precpane utulky.pes je image.cim roztomilejsi,tim lepsi.moje pani u ktere pracuji,zavira psa vzdy,kdyz odchazi z domu.veterinar ordinuje skoro pres zavrene dvere a za kazde zvednuti ruky si necha pekne zaplatit.americky zpusob neuznavam,proto jsem se obratila na mile lidi v cechach.ale i tak dekuji
|
darja
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 17:39
- Nahlásit
apropo maya...rady zkusenych lidi nenahradi sebelepsi literatura!!!a ja se ptam na ty rady.
|
viveka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 17:52
- Nahlásit
darja
To se mi na Tobě právě moc líbí, žes to poznala, že ten americký způsob není dobrý a že lidi jsou lepší, než literatura. Ne proto, že jsou to Češi, ale proto, že mají srdce.
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 18:17
- Nahlásit
darja
nevím nakolik to pomohlo, ale to jsem našla já, než jsme dovezli štěndo:
dát do pelíšku kus deky od chovatele (to už je zřejmě pasé), ale když není, dej mu do pelíšku svoje nošené tričko (ty jsi teď jeho "bůh", bude cítit tebe), my jsme dali Bele plyšáka se zašitým budíkem (má to evokovat tlukot srdce),
taky jsem s ní první noci spala, tam kde měla později spát sama (ale snažila jsem se ji od sebe odstrkovat, aby ležela ve svém pelíšku a třeba jsem jí tam dala ruku a hladila ji)
mám bezvadnou knížku od české autorky Poznej a vychovej svého psa, je velmi útlá, stručná a jasná
půjčila jsem ji, ale zkusím ji vyžádat zpět a naskenovat ti ji jestli chceš, pošli mi mail zuzka@kocovi.com
|
darja
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 18:19
- Nahlásit
VIVEKA: jake mas zkusenosti s prostredky proti blecham,ktere jsou nejlepsi?jdu nejake koupit,tak at neprohloupim.ted me napada ukazka z filmu "na samote u lesa",to jsou blechy psi,ty na cloveka nejdou.pes spal celou noc skoro na me hlave,snad me ty mrsky neokupujou
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 18:24
- Nahlásit
darja
no my používáme Advantix, je to spot-on, ale jaká je situace v americe, to fakt nevím
|