Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Pes samouk
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 07:28
- Nahlásit

Tak jak mi můj mišoidní Gaf ukázal sám od sebe, že tu černou mokrou studenou bambulku na konci šňupáku nemá jen na ozdobu (a mokření skla v autě) a rozhodně ji chce používat a všem ukazovat jak je jako fakt dobrej (a já teda pokorně nastudovala pachové práce a zaměstnala psa bohulibou činností), tak včera mi ukázal, že ani to ostatní zařízení pod onou bambulkou v podobě široce rozevřené mordy plné sněhobílých zubů, taky nemá pro nic za nic. Házela jsem mu aporty a on v jednu chvíli vyskočil do vzduchu po tom aportu v ruce a zakousl se mi do rukávu. Tak jsem se sklonila, aby mi neroztrhnul bundu a zařvala fuj. Pes mě pustil a provinile na mě koukal, jakože to samo. Pak mě svitla hlavou myšlenka a už jsem jej tou ruku zabalenou v rukávu začala dráždit, couvala jsem a s výrazem mlsného kocoura jej sváděla ke krvelačnému ataku. Pes atakoval. S rozběhem skočil do vzduchu a zagřefl se mi do ruky. Pak následovalo dlouhé rvaní, chudák lítal vzduchem, cukání a přetahování o mou vlastní ruku toho času pronajatou čtyřnohému příteli. Pak opět následovalo hlasité a přísné "Fuj!", pes pustil a posmutně koukal, proč nesmí, když mohl. Dostal pochvalu, kokino, zůstat na místě, já couvla a znovu se předklonila s napřaženou rukou. Další atak. Situace se pak opakovala mnohokrát. Jistě znáte všichni tu bolest, když psí zuby přejedou přes šlachy v zápěstí, nebo někde praskne žilka, nebo prostě drží zápěstní kůstky a odmítá povolit. To pak člověk řve opravdickou bolestí a pes je děsně nadšenej, jak je ta hra fakt vychytaná. Bunda padla za vlast, ale pes byl spokojenej a já taky. Bohužel to nelze praktikovat na odbornější úrovni se skutečnými profíky... no chudinka... malá... plyšová...nemocná.

Joker
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 07:35
- Nahlásit

Ale proč povel FUJ? To musí nadělat psovi v hlavě děsný zmatek, pokud ho používáš i na zákazy. Spíš by bylo lepší PUSŤ. Jinak pozor, aby to pak neodnesla nějaká nová bunda

Meta
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 08:14
- Nahlásit

Taky mám dvě mikiny jako cedník. Tak jsem si radši ušila pešky...A z jedné mikiny je hadr na dráždění. A FUJ na ukončení řádění taky nepoužívám. Hnusně mu zdůrazním, že "DOST" a když chce pokračovat, drze mu sám "Sedni" a to se pak rychle sklidní...Jsi dobrá, když si necháš hmoždit ruku, já se odvažovala tak do konce čtvrtého měsíce věku pesáka, ale teď už bych držet nechtěla. Obzlášť když vidím, jak s potěšením ohryzává syrovou vepřovou packu, až z ní nezbyde vůbec, ale vůůůůbec nic.

žanda
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 09:25
- Nahlásit

vám závidím, že můžete použít rukáv od bundy........moje zlatíčko by si asi odneslo rukáv i s mou rukou(

ale souhlasím s Jokerem..........pusť

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 09:27
- Nahlásit

Garfield
ano a od teto chvile nebude tva krvelacna bestie na nebohe male vystrasene nevinne deti jen stekat a vrcet, ale zaroven jim bude skubat rukavy i s naplni ....
... dobre jsi ho to naucila. jsem docela rad, ze bydlime od sebe tak daleko

Jandula
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 09:54
- Nahlásit

Garfield
Ač se říká, že retriever se na nějaký takovýhle věci nehodí, Sára dokazuje pravý opak (aportovat nemusí, ale rukáv - teda můj - hryže dokonale)...

Většinou s ní takhle blbnu ráno na procházce, abych jí unavila... Ale na konci používám povel "pusť"...

Garfield
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 09:55
- Nahlásit

Jirikovo
...ale zase u těch malejch dětí to má i výhodu...zatímco příroda mu velí jít po krku, tak takhle si zafixuje, že se žere jen ruka a rozsah zranění bude menší... Všechno zlé....je...dobré.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 10:03
- Nahlásit

Garfield
mas pravdu, dite bez ruky je na tom porad o trochu lip nez dite bez hlavy ...

ola
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 10:12
- Nahlásit

Jirikovo

Ronka
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 12:38
- Nahlásit

no jednou jsem udělala dobrou kravinu ,nechala jsme psa zakousnout do polene a točila jsme ho vzduchem a on se v tom nadšení a radosti naplno zakousl do mého palce a odkousnul mi nehet,opravdu příjemné ,až jsem se bolestí připočůrala ,doktor na pohotovosti na mě koukal trošku divně kdÿž jsme mu popisovala že mi to udělala pes ,a ještě jsem já blbec musela táhnout na veterinu nechat vyšetřit vlastního psa ,chtěli totiž potvrzení že je zdráv .

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 12:40
- Nahlásit

Ronka
mela jsi vzit doktora z pohotovosti, ktery ti na ten prst prece taky sahal a tahnout ho rovnez na veterinu a chtit potvrzeni, ze je zdrav ... o svem psovi to prece vis, ale doktor je cizi a ten by mel byt preventivne vysetren, zda treba netrpi vzteklinou ...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 12:47
- Nahlásit

Jandula
A proč to nevyužiješ při tom nácviku aportu?

Jandula
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 13:00
- Nahlásit

Ketrin
Myslíš jako když mě chytí za rukáv, tak jí říct "drž"???

Ona při tom začne kousat, což u aportu není úplně ok...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 13:06
- Nahlásit

Jandula
To ne, ale když je takhle natěšená, tak bych jí vrazila do huby aport a snažila bych se ty zlozvyky odbourávat třeba tím, že by při tom musela chodit u nohy apod... odvést pozornost, aby to "zapomněla" kousat atd...

Jandula
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 13:10
- Nahlásit

Ketrin
No dneska budem trénovat, tak uvidím...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 13:12
- Nahlásit

Nečekej hned zázraky, to je na dýl.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 13:13
- Nahlásit

Ketrin
tak to je jedna vec, ktera se mi u ®onie snad nikdy nepodarila. odvest pozornost tak, aby zapomnela cokoliv kousat .... ja se nekdy divim, ze si po vychazce da ty granule, kdyz venku sezere tak deset kilo ruznych klacku a sisek ....

Jandula
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 13:15
- Nahlásit

Ketrin
To jsem poznala včera na cvičáku... Jsme tam byly zaručeně nejhorší...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 13:30
- Nahlásit

Z toho si nic nedělej.

Jandula
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 13:41
- Nahlásit

Ketrin
Já vím, cvičitelka byla v pohodě, ví, že Sára teď tři měsíce nic nedělala, takže je roztěkaná a víc než já jí zajímá všechno okolo, spousta psů atd... A já jsem byla zase spokojená, že se Sára super unavila...

Jitule
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 14:19
- Nahlásit

Pro Jandulu
Mám taky retrievra a musim říct, že ho aport baví, ovšem absolutně nezvládáme pust, přijde ke mě a čeká, že mu ho budu chtít vzít, jasně že hned začne poskakovat a provokovat, aby byla honička. Na povel pust nereaguje a to i přesto, že když mu ho vezmu tak ho chválím,jako že pustil sám. Když zavelím sedni tak sedne a okamžitě mu v tý chvíli aport vypadne z pusy. Takže děsný, ale chtěla jsem ti hlavně říct, že po rukávu jde od mala taky, zajímavý je, že z celé rodiny to občas dělá pouze mě.Nikomu jinému nikdy.

Jandula
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 15:00
- Nahlásit

Jitule
Já Sáru učila Pusť tak, že jsem na ni jako na psychicky labilního jedince trošku víc zvýšila hlas... to stačilo...

Ale jinak je spousta možností: dát povel sedni, vypáčit z tlamy a odměnit...

Na cvičáku se zmiňovali ještě o jedné, ale s tím, že jí nemáme používat: a to nabídnout hračku výměnou za jídlo...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 15:11
- Nahlásit

No když budete za aport odměňovat ňamkou, tak vám právě bude předčasně pouštět, protože se nemůže dočkat už už toho piškotu. Když nevíte přesně jak na to, tak lepší je za aport odměňovat jenom slovně-pochvalou, nebo tím že si pak pohrajete.

Jandula
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 15:24
- Nahlásit

Ketrin
samo máš pravdu, proto jsem uváděla, že nám to na cvičáku nedoporučovali.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 15:28
- Nahlásit

Teď jsem viděla na klubovém webu, že někdo našel 8-letého goldena v "dosti zuboženém stavu", podle tet.čísla našel chovatele a ten "si nepamatuje, komu psa prodal"

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 15:30
- Nahlásit

Ketrin
a ja bych tomu klidne veril, ze si to nepamatuje. proste nekdo prisel, prinesl obalku, tak co by se ptal na jmeno .... sama moc dobre vis, ze takovych lidi je dnes spousta ....

Ketrin
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 15:32
- Nahlásit

Jirikovo
To máš pravdu, ale vést si o tomhle písemné záznamy je POVINNOST!

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 15:33
- Nahlásit

Ketrin
rozumi se pisemnym zaznamem i to, kdyz to nacmara v hospode na tacek od piva a po dvou letech ho pri uklidu vyhodi?? bez to tak. ty jsi zodpovedna a vis o svych psech. nedelas to pro penize ale z lasky ke zviratum. no a nekdo jen pro penize a vsechno ostatni okolo krome inkasa tucne sumy ho zdrzuje, nebavi a obtezuje ...

Jandula
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 15:41
- Nahlásit

Ketrin
A to to nejde zjistit jinak???

Ketrin
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 19:54
- Nahlásit

Jandula
Asi těžko-chovatel je zjistitelný na plemenné knize, ale majitel... pokud psa v minulosti třeba vystavoval, tak by byl ve výst.katalogách, ale jinak... nic mě nenapadá.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání