Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Pes samouk
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Jandula
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 08:28
- Nahlásit

Ketrin
A chovatel nemusí do nějaké knihy uvádět, komu prodal štěňata?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 08:29
- Nahlásit

Jandula
Ne. Musí si to vést v evidenci sám u sebe.

Jandula
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 08:38
- Nahlásit

Ketrin
Tak je to kretén? A nešlo by to zjistit na veterině? Zajet k veterinářům v okolí a podle psa a tetování zjistit majitele?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 09:14
- Nahlásit

A jak? Moje veterinářka taky nemá v evidenci tet.čísla mých psů. (Dobrej nápad, to napravíme, člověk nikdy neví co se může stát). Navíc to podle toho všeho vypadá, že jde o kreténa majitele i chovatele.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 09:21
- Nahlásit

Ketrin
ja bych poradil, ale o me rady asi nikdo nestoji ....
... co takhle zkusit obecni urad, jestli ho nema nekdo prihlasenyho?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 09:52
- Nahlásit

Mám pocit, že ta paní co to tam píše je právě z obec.úřadu...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 09:56
- Nahlásit

Ketrin
no jo, ale tos nam zatajila dulezitou informaci a tudiz jsem zapojoval sve mozkove zavity naprosto zbytecne a chudinky jsem si je uplne opotreboval ....

Hafina
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 07:26
- Nahlásit

Ketrin
Ahoj. Ty určitě víš jak na to a mohla bys mi poradit. Mám velšáka a k uchovnění potřebujeme lovecký zkoušky. Je mu rok. A tak teď pilně trénujeme aporty a předávání. No a to je prostě horor.
Když mu hodím aport, tak se pro něj s chutí rozběhne, čapne ho, ale v tu chvíli mizí donenávratna. Tak jsem ho připla na stopovačku a když aport zvedne se slovy ke mně ho přitahuju. No ale on to buď vyflusne těsně před tím, než po něm natáhnu ruku a nebo teď už potvora ví, že si ho přitáhnu, tak si ho hodí pod sebe a lehne si na něj. Nevím, jak v něm mám zakořenit, že mi to má přinést. Občas už mám sto chutí po přizabít. A když s ním chci cvičit aspoň předání a dám mu aport do huby a řeknu drž, tak se snaží ho tlapkou vyšprtnout, nebo štěká. Už jsem z toho bezradná, prostě nevím jak na něj (první pes).
Uf, doufám, že je to aspoň trochu srozumitelný.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 08:05
- Nahlásit

Hafina
No jo, ale já mám LR a to je jiné. Španěl je hlavně slídič a ten aport tam nemusí být až tak vrozený.
Ale obecně - už jsem to tu psala asi 100x:
když je to takhle pokažené, tak se to musí začít cvičit úplně znova a ne hravě, ale jako cvik. Nic mu neházej, ale posaď si ho, aport mu vraž do tlamy a musí držet. Aspoň chvilku. I kdybys mu to tam měla přidržovat. Pochválit a pusť. A takhle nejdřív vždycky jen krátce a chválit a odměňovat (ale NE pamlskem-jen slovně nebo tím, že si pak pohrajete). Když by aport kousal nebo nějak blbnul, tak mu dej těžší, aby s ním měl co dělat. Taky jsou fajn ty atrapy zvěře, tomu snad žádný pes neodolá - různé dumíky se srstí atd. Dá se koupit i přes internet.
Druhá fáze - když tohle bude zvládat, pak si ho vem na lovecké vodítko přes rameno (předpokládám že na něm umí chodit u nohy) a budete chodit a on při tom bude držet aport. Můžeš zpomalovat, zrychlovat atd.. pes se soustředí na chůzi u nohy a "zapomíná" blbnout s aportem. No a nakonec přidáš to sednutí a předání, co už má vlastně nacvičené od začátku.
Taky pozor na povely atd. Já myslím, že to je prostě pokažené hrou. Chce abys ho honila atd. Když si s ním hraješ a házíš mu třeba míček, tak mu nesmíš dávat povel k přinesení-musí rozlišovat práci a hru. Na zkouškách potom čím méně povelů tím lépe, ale při nácviku se bez nich neobejdeš a hlavně používej důsledně to co sis zvolila, aby věděl co má dělat a neměl v tom zmatek.
Náprava může trvat delší dobu, takže vydrž.

Hafina
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 08:43
- Nahlásit

Dík, už jsem z toho byla fakt zoufalá. Zkusím to, jak jsi mi poradila. On má dumíka jen na aporty, hrát si s ním nesmí, tak k tomu přidám ještě to neodměňování, chůzi u nohy (i když ta taky není perfektní, ale je to s ní lepší než s aportem)...
No doufám, že to nakonec nevzdám...

Hafina
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 08:45
- Nahlásit

Ketrin
A promiň, že tě s tím otravuju, ale po včerejšku jsem z toho byla tak zoufalá...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 08:50
- Nahlásit

Hafina
Jaké zkoušky musíte mít do chovu? podzimky? Jestli nějaké, kde je přinášení kachny z vody, tak ten aport z vody cvič až ho bude mít zvládnutý na suchu. Z vody je to totiž těžší hlavně v tom, že každý pes má sklony po vylezení z vody aport pustit a oklepat se, takže to držení a předávání tam už musí být fakt zvládnuté.
Dumíky mívají okolo půl kila a to je podle mě dost málo a může to být jeden z důvodů, proč s tim blbne. Zkus třeba 1,5-2 kilovou dřevěnou činku.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 08:52
- Nahlásit

Hafina
A nevzdávej to Taky jsem si u první čuby zkazila předávání svou vlastní blbostí a napravily jsme to a za rok z ní byla všestranná fena

Hafina
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 09:30
- Nahlásit

Máme tam buď podzimky, nebo lesní... Ok, nevzdám to, vycpu králíka tak na to kilo a půl (máme toho půl kilováho dumíka) a uvidíme jak nám to půjde. No snad to do podzimu nějak zvládnem, no a když ne, tak se taky svět nezboří...

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání