Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Naděje pro NO?
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
kery
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 11:54 - Změnil/a: kery
- Nahlásit

Artemis
Mám jedno základní motto: komu jsme život nedali, tomu ho nemáme právo brát, jestliže o to nepožádá se skutečně hodně vážným důvodem.
Jaký to prosím je? Když se ho dozvím, moc mi to ulehčí moji práci.
Jak tedy řešit situace přeplněného útulku, když nemáš kam dát odebrané zvíře pro týrání a 5 let ti tam zabírá místo nevyzpytatelný pes nebo více psů. Sám máš kapacitu na 10 jedinců, u nás prošly desítky problémových psů.
Přiznejte si, že nezachráníš všechny psy. Jak si vybíráš, že Lotranda zachráníš a jiného ne. Je to otázka náhody?
že to pes udělal, byla především tvá chyba
Byla to jen moje chyba, ale trošku mě omlouvá, že to byl první útok a já jsem nepředvídala a vodítko dosáhlo na kluka.
Co se týče toho dědy z Plzně, pokud tu budu mít na něho místo, vezmu si ho - snad neskončí zase u nás v Třebíči....
A co se týče Yaga, stejně půlku života prožil za mřížemi, moc času nemá...

Vím, že problémové chování psů je ve většině případů zaviněné člověkem, setkávám se s tím denně. Přede mnou nemusíte hájit psy a jejich práva. Starám se o všechny svědomitě a pečlivě, obětuji se pro ně, kvůli nim zanedbávám vlastní psy.

Vzhledem k tomu, že kapacity se přeplňují a financí se nedostává, musíme volit, kdo dostane šanci a kdo ne. Jak se rozhodnout? Pečovat o "zabijáka" nebo čas a peníze věnovat na péči pohodové ovčačky, které se přihodí torze? Co je priorita???
Rudo, uznej fakt, že nezachráníš všechny. Víš to ty, vím to já.
Jsme lidé, kteří se o tu záchranu alespoň pokoušejí aktivně, ne jen "hubou".

Artemis
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 12:21
- Nahlásit

kery
Taky tady mám některé ležáky na doživotí, většinou křížence nebo patologické ranaře. Psy si vybírám citem. Jestliže vím, jak myslí a je tam shoda našich názorů na lidi nebo celkový život, má přednost. Zní to možná divně, ale tak to dělám už řadu let, nutno podotknout, že tihle psi a hlavně fenky mi jdou levačkou.
Yago byl v Děčíně také mým favoritem a oblíbencem, jenže jsem musel zrušit tamější psinec a odtamtud vypadnout. Ty bys ho nechala utratit, já mu našel pána. Že se z ní vyklubala pomatená kráva, která skončila v kriminále, to jsem předem předpokládat nemohl. Věř tomu, že jsi stejně jako v jiných útulcích i ty dala nějakého psa někomu, koho já jsem vyhodil. Tomu se totiž zabránit nedá, chybí nám totiž operativní propojení databází lidí nežádoucích. Tyto seznamy jsme si vždy tvořili jen v rámci dosahu v regionu a mimo ně jsme byli při prověrkách nahraní. Tehdy jsem ani já neměl internet.

kery
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 12:34
- Nahlásit

Artemis
Ty bys ho nechala utratit, já mu našel pána
A co je tedy lepší? Milosrdná smrt nebo doživotí za mřížemi útulku. Říkáš, že on potřebuje jednoho pána a individuální přístup, ten u nás nemá. Na to není čas. On jen 6 let nebo jak dlouho přežívá, každý den se neskutečně těší na krmení, které zhltá a na to, zda se někdo odváží vzít si ho na procházku. To není plnohodnotný život.
Vidíš, i ty máš oblíbence a favority. Já taky, asi proto že jsem ženská, upřednostňuji perspektivní psy s menšími riziky. Musím volit.
Tomu se totiž zabránit nedá, chybí nám totiž operativní propojení databází lidí nežádoucích. Tyto seznamy jsme si vždy tvořili jen v rámci dosahu v regionu a mimo ně jsme byli při prověrkách nahraní. naprosto souhlasím!
Věř tomu, že jsi stejně jako v jiných útulcích i ty dala nějakého psa někomu, koho já jsem vyhodil. tohleto jsem už taky uznala, moc dobře to vím, ano, taky jsem narazila.
Stále si však troufám říci, že čas a peníze vložené do Yaga byly celkem zbytečné, zasloužily by si je např. týraní psí, kteří jsou ustájeni v nevhodných podmínkách, je s nimi krutě zacházeno a byli by vděční za záchranu.
Zase je zde otázka volby a hlavně peněz. V naší "branži" platí všichni za jednoho, jeden za všechny - v dobrém i zlém.

moll
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 12:44
- Nahlásit

každý den se neskutečně těší na krmení, které zhltá a na to, zda se někdo odváží vzít si ho na procházku
a jak se na vysněné procházce chová? moll

kery
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 12:52
- Nahlásit

moll
chce si ji co nejvíce užít, chodí na stopovačce. Je tu jeden člověk, kterému Yago učaroval a začal ho brávat ven. Chvíli trvalo, než šel ven s mužem, těch se obzvlášť bojí. Jenže pán nemá tolik času, a tak se Yago dostane 2x někdy jen 1x v měsíci ven, někdy taky třeba vůbec. A i ten pán tvrdí, že Yago moc vděčnosti neprojevuje, jen pána toleruje a neupíná se na něho. Žije si ve svém vysněném vlčím světě.

Artemis
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 13:02
- Nahlásit

kery
každý den se neskutečně těší na krmení, které zhltá a na to, zda se někdo odváží vzít si ho na procházku

O důvod víc k tomu, nechat ho dožít. Takových tu mám hned několik a nikdo a nic mě nedonutí, nechat je uspat. Za co? za to že jim někdo zbabral život? Psi jsou narozdíl od nás zvyklí brát co je, ne polemizovat o tom, co by mohlo být. Rád plním psům jejich sny, do kterých vidím možná líp, než kdokoliv jiný z vás, ale jsem v tom sám. Já nemám kolegy a spolupracovníky...

Kdybych to měl k tobě přes kopec, naučil bych tě s ním dělat a zcela jistě by tě Yago ještě teď překvapil svými schopnostmi, kterými i na svůj věk strčí do kapsy mnoho mladých psů, ale bohužel ...

kery
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 13:15 - Změnil/a: kery
- Nahlásit

Artemis
zcela jistě by tě Yago ještě teď překvapil svými schopnostmi, kterými i na svůj věk strčí do kapsy mnoho mladých psů, ale bohužel ... ale já vůbec o Yagovy nepochybuji. Obdivuji ho svým způsobem, mám slabost pro vlky. Ale pořád tady zní kdyby. Život není o kdyby. Nepotřebuji naučit, jak zacházet s Yagem (i když by mě to zajímalo), ale potřebuji pro něho trvalý domov, to je moje poslání.
Útulek slouží jako dočasný domov pro opuštěné psy, nikoliv odkladiště psů. Pokud by se nedělala "selekce", máme zde za 12 let 60 psů natrvalo a šmitec. Nejsme a ani nemůžeme být konečná stanice.
taky tady mám některé ležáky na doživotí, většinou křížence nebo patologické ranaře Vidíš, otázka volby. Pomůžeš-li "ležákům", nemůžeš pomoci jiným, možná i nadějnějším.
Takže zase všichni za jednoho, jeden za všechny. Nebo ne?

kery
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 13:53 - Změnil/a: kery
- Nahlásit

tak jsem chtěla vyrazit do terénu a vzít na procházku stafordku Shakiru. Jsem o ni psala, i foto přidala.

Jaksi se mi vysmekla a začala zběsila lítat podél kotců a přes plot se hádala s ostatními psy a snažila se útočit na ně (asi).
Hodila jsem ji smyčku kolem krku a odváděla, spíš vlekla, k bráně ven. Rázem se ke mně otočila a začala vyskakovat na hlavu, ramena, ruce trup a naznačovala útok, jen nedokousla. Bylo to velmi nepříjemné. Znovu jsem ji pustila a chytila na odchytovou tyč. Útoky zase zopakovala, naštěstí bezvýsledně, protože to nešlo.

Tak a co těď. Kdo mi poradí? Jedná se o mladou cca 1,5 roční fenu, která nerespektuje nic a je si vědoma své síly. Nenávidí psy, doslova.
Dát ji šanci? Jakou? Shakira se musí převádět do jiného kotce kvůli úklidu. Každý den se s ní musí manipulovat. Hrozí od ní opravdové napadení?

Artemis
není to vymyšlené, opravdu vážně, poraď, co s takovým psem, prosím. Žádná ošetřovatelka ji nedůvěřuje, spíš se jí bojí.

Artemis
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 18:29
- Nahlásit

kery
poraď, co s takovým psem

To po netu moc dobře neumím. Tohle učím lidi tady u sebe, kde můžu modelové situace vyvolat u svých psů a předvést praktickou korekci.

Ronka
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 22:54
- Nahlásit

kery
ta fena jde asi spíš po psech než po vás ,bohužel v takový situaci kdy je rozdivočená a vzrušená může pokousat i vás ,což ale i normální domácí psi taky když se začnou rvát ,tuhle situaci jsme řešila denně s Dickem když jsme ho vyváděla z kotce a museli jsme projít kolem dalších 13 řvoucích psů kteří se vzájemně většinou nesnášeli,ale vy už o tom taky víte ,tak prostě pevně držet a dát jí hlavně košík ,myslím že v prostředí bez jiných psů u zodpovědnýho majitele by takhle mladá fena mohla v pohodě žít.

moll
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 07:28
- Nahlásit

já bych to taky viděla na velké vzrušení vyvolané těšením se na procházku a probíháním a ořváváním ostatních psů. pokud by ji dostal vyrovnaný a klidný majitel, mohla by mít šanci. moll

kery
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 10:35 - Změnil/a: kery
- Nahlásit

Ronka
moll
Děkuji za rady, obávám se, že na procházku se netěšila, vyloženě se naštvala, že ji nechci pustit rvát se se psama, tak to zkusila na mě. Problém je v tom, že o tyhle psy v našem regionu není žádný zájem a postupem času pobytem v útulku se otupují a hledají si vlastní řešení situace - např. honění misky po kotci, štěkání na připevněnou misku, okus boudy, provokace ostatních psů, následně hubnou, ničí se chrup a jsou z nich "nerváci". Při pohledu na ně je každý potencionální zájemce odrazen.
Největší strach mám z toho, že by mohla mrzačit ostatní psy, jedním skousnutím překousla hadici s ledem. Shakira je jak šílená a psy vyloženě nenávidí.
Na náhubek bohužel přivyklá není, nenechá si ho ani nasadit.
může pokousat i vás ,což ale i normální domácí psi taky když se začnou rvát - jenže vlastní psy znám a vím, co si k nim mohu dovolit a jak je zvládnout. Shakiry se už bojím, kdyby byla NO, tak zasáhnu jako už v jiných případech, ale stafordka?

Artemis
to mi nedošlo, písemně nelze radit. To je jako když někdo zavolá veterinářovi a chce po něm po telefonu stanovit diagnozu a začít léčit. Je to moc těžké. Bojím se, aby nedošlo k nějaké nehodě jiného psa či ošetřovatele nebo civilisty.

Ronka
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 12:41
- Nahlásit

kery
jestli už se jí bojíš pozná to a nic moc s ní nenaděláš ,to je jasný že byla naštvaná na ty ostatní psy a tak se dala alespoň do tebe ,ten můj pitbulí pitomec když ho rvu od dalšího psa tak by mě snad v tom záchvatu taky kousl zatím to neudělal ale chňapal ,tady je fakt první věc dostat jí na hubu košík.

Ronka
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 12:45
- Nahlásit

Artemis
ještě otázka pro tebe,dneska jsme tak přemýšlela ,myslím že zkažená fena je nebezpečnější než zkažený pes ,je to jen můj názor nebo je to pravda?Jám mám většinou psy ,měla jsme několik fen ale ty byly normální ,sice nechtěné ale ne týrané ,ale v práci jsme měli fenu NO majitelka jí mlátila násadou od koštěte ,byly hodně agresivní a nějak se mi nevedlo se s ní zkamarádit,myslím že feny jsou citlivější ale taky labilnější a hůř se to u nich napraví asi ,nevím ,ale já si prostě líp rozumím se psem.nevím jestli jsme to napsala dost srozumitelně .

kery
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 14:17
- Nahlásit

Ronka
bojíme se jí všichni. Viděli jsme, jak jedna stafbulka urvala hlavu jezevčíkovi a jak Xbulíka rval čelist jezevčíkovi přes mříže (psovi urval špičáky a řezáky, zlomil čelist a stáhl ji z kůže, naštěstí pes přežil a nějakou chvíli žil u pěstouna), za týden zase chytil jagoše a protahoval si ho za hlavu k sobě, otřesné zážitky. Mimochodem Yago si takhle protahoval velšteriéra, bylo z toho šití, omlouvá ho to, že ho jako první kousl ten velš.
Máme před pitbuly, stafordy, bulteriéry a jejich kříženci obrovský respekt, neumíme předvídat jejich reakce.

VÝZVA:KDO CHCE SHAKIRU? - nutně potřebuje pána se znalostmi tohoto plemene!

Artemis
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2006 09:28
- Nahlásit

To přetáčení se psa do pána se nazývá přenesená agrese. Pes si najde náhradní objekt, pokud je mu bráněno kousnout si do toho, do čeho chce a nejblíž je člověk, co ho vede.

Ronka
...myslím že zkažená fena je nebezpečnější než zkažený pes ,je to jen můj názor nebo je to pravda?Jám mám většinou psy...

Zákon přírody ve smyslu párování je důvodem k tomu, že psi spolupracují spíše se ženami a mužům naopak lépe vyhovují fenky.

jitkaT
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2006 22:50
- Nahlásit

Trošku možná potěším zprávou o Lotrandovi, s jednou ošetřovatelkou uzavřel přátelství, bez problémů ho vzala na vodítko, odvedla do výběhu a později s ním šla na vycházku. Pes jí důvěřuje asi víc než ostatním, protože jí i bez protestů poslouchal na povely. Snad mu to vydrží a přibere i ostatní lidi. S těmi staršími psy je to vždy na delší dobu, ale Lotrando vzdoroval dlouho. Náš starší kříženec asi ovčáka a dobrmana jménem Frodo byl zpočátku také hodně uvrčený, ale ted je z něj prima pes do kterého se tam i zamilovali lidé a pravděpodobně si ho vezmou.
Je pravda, že na rozdíl od jiných útulků mě celkem netlačí boj o místo, prostě Lotrando kotec má a je počítáno s tím,že od nás už asi neodejde. A když srovnám Lotranda s naším supermagorem křížencem staforda jménem Flíček, kterého vedení útulku nikdy pryč nedá, i když u něj šance mít z něj trošku normálního psa je nulová, tak by mě utratit Lotranda bylo líto.
Vím, že to není příliš optimistické pro psa dožít v útulku, ale když srovnám životy některých psů na vesnicích, tak si to dožije královsky
kery[b][/b]
kdyby to byl No, tak zasáhnu jako v jiných případech, ale stafordka..
to je zvláštní, já to mám trochu obráceně, osobně si nedovolím víc k ovčákovi než k stafordovi. Ted nám vrátili po dvou letech stafordku s tím, že přeskakuje ploty a napadá psy, byli jsme z ní taky na nervy, protože se hrnula na každého malého psa, ale ted už stačí povel fuj a nedovolí si trhnout ani vodítkem.
Se stafordama je děsná potíž, protože v útulku po nějaké době spíš magoří než se zklidní a hrozně špatně se pro ně hledá zodpovědný člověk. V květnu nám jakýsi "chovatel" vysypal před útulkem sedm měsíčních šteňat, takže jsme je "piplali" s tím, že některá z nich určitě ještě uvidíme, i přes snahu dávat je k adopci lidem, kteří "vypadají", že to zvládnou.

Ronka
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2006 09:02
- Nahlásit

jitkaT
to jsem ráda ,pořád jsme na něj musela myslet,uvidíš že se skamarádí když uvïdí že se mu nic špatného neděje.

wikyp
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2006 14:38
- Nahlásit

Hlavně ne desenskýho, viděl jsem, co udělal z ovčákem v televizi. Nasadit psu náhubek, přivázat k topení, kleknout si na něj a bušit s ním o zem není hrdinství. Vím, co jsem viděl.

Tchor
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2006 16:49
- Nahlásit

wikyp
Hele Rudu a jeho pristup ke psum znam osobne a snaprosto klidnym svedomim reku ze k nemu uplne v klidu, co se tyce prace se psem umi opravdu hodne.

wikyp
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2006 03:25
- Nahlásit

Tchor
No netvrdím, že o psech nic neví. Jen ten přístup mi přijde zvláštní. Vím, co jsem viděl a nejsem malý, aby se mi někdo pokoušel nabulíkovat, že to co bylo v telce, bylo nainscenované. Pokud by to bylo nainscenované, nechápu, jak nato mohl přistoupit. Poškodil tím především svou pověst. A pokud to bylo nainscenované bez jeho vědomí, proč se proti tel. stanicím nebránil a nechal si pošpinit pověst.

wikyp
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2006 03:45
- Nahlásit

jitkaT
V plzeňském útulku jsem kdysi také pracoval (dlouho před tebou). Měli jsme tam také nejen NO, který byl velice sebevědomí a nevyspitatelný. Jednou vystartoval, jednou ne..prostě člověk nikdy nevěděl, co udělá. Stalo se mi, že sem k němu vlezl do kotce, nechal mě tam vlést v klidu a pak najednou vystartoval. Nestihl jsem mu ani přetáhnout pásek od náhubku a měl jsem ho tak pod krkem. Myslím, že kdybych použil metody vrčení a řvaní, asi bych neuspěl..jak bych asi skončil. Dalo nám práci, aby se srovnal, ale nakonec se umoudřil a zvykl. Jenže napřed jsem odešel já, postupně všichni ze staré party. Zvykl si na nás a potřeboval při zvykání na nové lidi zvláštní přístup. Nikoho by to nenapadlo, ale pak jsem se dozvěděl, že tenhle a další ostřejší psi, které se podařilo srovnat (zvykli si na nás), nechali utratit údajně, protože měli nemoc. Ale od jedné holčiny jsem se dozvěděl, že se jich báli.

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání