Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Naděje pro NO?
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Tchor
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 09:17
- Nahlásit

za 9 let praxe se mi to ještě nestalo, že by někdo normální chtěl agresivního psa. Vždy to byli lidé, kteří řešili sousedské spory a chtěli zabijáka
Ruda tyhle psy vyhledava a dava je do kupy tak ze jsou nasledne v pohode. Hele ted jsem tady mel modryho dobrouse ktery pokousal lidi v rodine. Pes byl naprosto v poratku kdo nebyl v poradku byla ta rodina.

kery
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 09:20
- Nahlásit

Tchor
Pes na obrázku je moc krásný. Fandím Ti za Tvůj zájem a péči o nechtěná zvířata.
Otazka byla velmi jednoduchá? Vezmeš si Lotranda?
Odpověď je taktéž jednoduchá? Ne. Další zdůvodnění netřeba.
Tak kdo si ho vezme?

Tchor
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 09:22
- Nahlásit

kery
Pokud najdu nekoho pro tohohle howika tak si ho treba vemu a dam ho do kupy, ale ted nemuzu.

kery
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 09:22 - Změnil/a: kery
- Nahlásit

Tchor
Rudovi jsem nabízela 3letého křížence bulteriéra, který útočil na krk. Nechtěl ho. Pes je utracen.
Hele ted jsem tady mel modryho dobrouse ktery pokousal lidi v rodine ale to se nestalo tobě, ty jsi za toho psa v té chvíli nebyl zodpovědný.

kery
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 09:23 - Změnil/a: kery
- Nahlásit

Tchor
Já ti ho nevnucuji. Ale pořád tady zní "až" nebo "já nemůžu" nebo "rád bych, ale teď"...., "ale určitě bych mu dal/a šanci...", "snad se někdo najde...". To jsou samé nejistoty.
Lidičky, já nejsem vrah psů, jen se snažím být zodpovědná.

Ronka
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 09:24
- Nahlásit

kery
já ti vcelku rozumím ,jen je mi líto toho psa ,je pravda že když si lidi přijdou vybrat psa do útulku vyberou si toho co se k nim mazlí a ne toho co je chce sežrat, třeba se ještě zklidní ,to co popisuješ mi fakt připadá jenom jako jeho strach z toho že mu někdo způsobí bolest,je to chudák.

Tchor
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 09:27
- Nahlásit

kery
Ruda uznava ze psy bulterieroveho typu neumi, neumi s nima najit spolecnou rec. Je to prirozeny kazde plemeno je jinak nastaveny i tak ma Ruda ohromny rosah psu se kterymi dokaze delat. Ja si treba troufam jen na evropsky pracovni psy. Ale uz treba ne na lovecky.

Tchor
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 09:31
- Nahlásit

kery
Jestli tomu psovi fakt hrozi utraceni dam o nem Rudovi vedet. Ma ted docela plno, ale pokud je to fakt vazny tak si myslim misto udela. Ale ty by jsi si mela uvedomit ze minimalne 90% beznych pokousani vyprovokovali lidi co byli pokousani. Uz se mi dostalo do rukou nekolik takovych psu a vzdy to byli psi naprosto normalni akorat nemeli nastaveny mantinely sveho chovani stacilo par dni a byli v pohode.

kery
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 09:33
- Nahlásit

Ronka
Lotrando je chudák v každém případě.
Moje fenka se taky příšerně bojí bolesti a vůbec nemá ráda doteky cizích lidí, ale nekouše kvůli tomu, prostě jen uhýbá. A když už je tedy zahnaná do rohu a není úniku před např. vakcinací či odběrem krve, tak jen řve a neútočí.
Jenže jak dlouho bys čekala? Co by pro tebe byl důvod k euthanasii? Až by vážně někoho pokousal? Nebo nějaký časový limit, jak dlouho riskovat?
Ronka, je to vážně moc těžké. Kdyby se měl zklidnit, tak by se dávno zklidnil, už by zjistil, že ošetřovatelé mu nebudou ubližovat.
Většina zájemců o psa se ptá po štěňatech, nejlépe labradorech a jorkšírech, pokud možno s PP, ne po starých nevyzpytatelných zoufalcích.
Podívejte se na inzeráty, tolik chovatelů produkuje takové kvantum štěňat, že ostatní nemají šanci.
A pak jsou tady množitelé a "chorobní sběratelé zvířat", kteří své psy, kočky, koně neuvěřitelným způsobem týrají, a proto i na ně by měla směřovat naše pozornost a energie, aby se jim v tom zabránilo.

kery
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 09:35
- Nahlásit

Tchor
Já ti věřím. Jen si nepřeji, abych pak toho psa měla zase na svědomí já, nebo někdo jiný v útulku. Tak jako Yaga.

moll
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 09:39
- Nahlásit

Tchor
mrkni se na svůj mail - poslala jsem ti kontakt na možného zájemce o hovika. moll

Ronka
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 09:42
- Nahlásit

kery
těžko říct ,sama nevím co by byl pro mě důvod k utracení ,na jistotu vím že vážná nemoc mého psa ,ale v případě pokousání nevím,už se mi stalo že mí psi párkrát kousli ale nikdy to nebylo zas až tak dramatický ,asiatovi na zvyknutí stačilo pár týdnů ,kříženec pita je u mě 3 roky ale úplně v pohodě není ale je to jiný to jsou mí psi , v útulku fakt nevím kolik času bych mu dala ,už někoho kousnul nebo jen vrčí?

Tchor
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 09:43
- Nahlásit

moll
Diky urcite ji kontaktuju, ale tenhle howik nema PP doufam ze to nebude vadit a pokusime se najit majitele spolecne.

kery
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 09:45
- Nahlásit

Ronka
Je vidět, že jsi mě pochopila a uvažuješ nad tím. Díky moc.
už někoho kousnul nebo jen vrčí? - to já nevím, jsem z jiného útulku, ale co píše jitkaT, tak není možné mu dát ani vodítko, vyjíždí po rukách. Pochopila jsem, že skoro půl roku žil s náhubkem, aby byla možná manipulace s ním.

kery
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 09:47
- Nahlásit

Jo a ještě jedna pro mě důležitá věc. Všechny tyto "napravené" psy bych kastrovala, páč se najdou i tací lidé, kterým nevadí jejich minulost, jen když budou mít krycího psa. Na to pozor. To byl i Yagův případ.

Garfield
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 09:48
- Nahlásit

Tchor
Zcela od tématu. Vzkaz pro Sali.
Včera dávali nějaký pořad o anatomii člověka a přínosu patologie pro kriminalistiku. Byla u nás návštěva, která konstatovala při pohledek na pitvu člověka, že to může dělat jen úchylák nebo psychopat (patologa), tak jsem se smála, že znám (fiktivně-abstraktně) ženu - patoložku, ale že ona úchylák určitě nebude a asi ani psychopat, bo se zajímá už jen o buňky a tkáně a vzorky a krvičky a tak, páč je to už primářka, tak ta se má už líp. Znechuceně se na mě podívali: "No, tak o to to musí být horší, k tomu primariátu se musela prohrabat mrtvolama a propitvat si kariéru úplně humusácky."

kery
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 09:50
- Nahlásit

Garfield
dík za odlehčení diskuze

Tchor
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 09:51
- Nahlásit

kery
Zkus si o tom promluvit osobne s Rudou nejlepe u nej na kafi. nema cenu psat jeho nazory prez prostrednika.

Klára
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 09:53
- Nahlásit

kery
Neber to prosím špatně, ale pokud Scape skončil zase v útulku, rozhodně bych z toho nevinila Rudu, tím míň bych mu vytýkala jakési sklízení ovací na zachránení psa. Ruda se snaží převychované psy umístit, jak nejlíp to jde. Ano, někdy to nevyjde, ale to se může bohužel stát i majiteli CHS, který pro štěně vybírá myjitele klidně taky pěkně dlouho. V momentě, kdy Ruda dává někam psa, pes je zvladatelný, pokud má určité specifické momenty ve svém chování, je na ně nový majitel dobře upozorněn a vyzkoušena souhra mezi nimi. Ovšem co si budeme povídat, někdo to holt nezvládne dodržet a pak je problém.

Ty tvrdíš, že ty jsi tu paní odhadla po 5 minutách. Tak to buď ráda, ale kde bereš jistotu, že ty jsi někdy nevydala psa do rukou někomu dle svého názoru dobrému a pes skončil špatně a toho člověka by za nevhodného zase během těch 5 minut správně určil Ruda nebo kdokoliv jiný?

Za práci v útulku mí klobouk dolů u mne každý, kdo to zvládá. Já bych to dělat nemohla, nemám na to povahu, útulky bych málem obrečela.

Zase na druhou stranu mám doma jednoho ze svých psů, který je, řekněme, hůře zvladatelný. Vzhledem k tomu, z jakého "chovu" pes je a když vezmu v úvahu, kolik jeho sourozenců běhá po světě, tiše si doufám, že jsou lépe zvladatelní. Skončit můj pes v útulku, jsem přesvědčená, že by z něj taky nakonec byla zlá kousající psí potvora, bohužel

A přesně kvůli tomuto psovi jsem se kdysi dostala i k Rudovi. Žít jako on bych nemohla, ale věř mi, že je jen málo lidí, kteří pro psy dělají tolik. Odsoudit něčí práci podle jednoho psa je lehké, ale stejně takhle by jsi mohla třeba odsoudit mě, kdybych se svým psem intenzivně nepracovala. A to je to můj vlastní pes, ne cizí hafan jen na dočasný pobyt. Tak asi tak.

kery
Člen
- Nahlásit

Tchor
ale Lotrando není můj svěřenec, jsem z jiného útulku. To musí vyřešit jitkaT.

Tchor
Člen
- Nahlásit

Garfield
, no muzes ji ujistit ze pitva vesele dal a ze kdyz jsem u ty pitvy byl ze jsem si tam niceho humusoidniho nejak nevsim. Soudni patologie je ale trochu o necem jinem.

Tchor
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 09:55
- Nahlásit

kery
Ja nyslel o tech nazorech na prevychovu problemovych psu. Agresivni pes vetsinou neni problem, mnohem vetsi problem jsou psi co se boji.

Garfield
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 09:58
- Nahlásit

Tchor
No na těch záběrech byla obyčejná lékařská pitva. U té soudní by návštěva zřejmě nedopila ani kávu a nedojedla Opavia oplatky
To Ti jako docela aji závidím... i když...

kery
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 10:00
- Nahlásit

Klára
neodhadneš všechny lidi, to víš, že se mi to také stalo. Snažíme se umístěné psy kontrolovat a z nevhodných podmínek je bereme zase zpátky.
Znovu: NEKRITIZUJI R. DESENSKÉHO ANI JEHO PRÁCI, jen jsem ukázala na jeden výsledek. NIC PROTI NĚMU NEMÁM!
Jen je třeba trošku domýšlet při zachraňování, tzn. pokud Scape nebyl plně předělán, a to nebyl, neumísťovat ho.
Neplést si lítost s falešnou lítostí, neplést si konání dobra s pácháním dobra.
Píšeš:majiteli CHS, který pro štěně vybírá majitele klidně taky pěkně dlouho. - no právě, to říkám také, je problém najít majitele pro "normální" psy, natož pak pro problémové.

Evik
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 10:25
- Nahlásit

kery

já ti povím, že jsem měla jednou blbý pocit už jenom z toho, že můj mladý pejsa - milovník dětí a lidí, porazil jednu malou holčičku jen proto, že si s ním chtěla hrát a on špatně odhadl svou sílu.....Taky jsem viděla ten strach v očích toho dítěte a to se jednalo jenom o to, že si holčina sedla na zadek, protože do ní pes strčil při hře a olízl jí pak tvář......Její matka to naštěstí brala sportovně, ale mně bylo hodně trapně ...
A když se jedná o skutečné napadení, tak některé děti pak po takových zážitcích mají na dlouhou dobu (některé napořád) trauma ze psů.... Mojí kolegyni jako malou dost ošklivě pokousal dobrman a ona se od té doby bojí velkých psů toho "pracovního typu" a to tak, že jak nějakého vidí, zajde si raději "2 kilometry", než by prošla kolem psa.....
Chápu jak je pak těžké sehnat domov pro psa, který si už získal pověst "zabijáka"......Snad jedině u takových lidí, jako psala Ronka, že k psovi přistupují bez předsudků....

Evik
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 10:28
- Nahlásit

jak se tu rozběhla diskuse dál, než jsem odeslala svůj příspěvek, tak to teď vypadá trochu mimo téma....já to psala k tomu příspěvku Kery o napadení děcka a že je pak problém takové psy umístit...

kery
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 10:43
- Nahlásit

Evik
Dík, že mě chápeš.

Tchor
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 10:55
- Nahlásit

kery
Psal mi Ruda ted nema cas se na to podivat, ale urcite se sem koukne pokud bude moct neco udelat tak to udela.

Tchor
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 10:57
- Nahlásit

kery
Ja te chapu taky taky vim ze je tohle problem, ale neni to problem tech psu, ale lidi.
1)majitele neb ma znat sveho psa a podle toho si ho zajistit
2) lidi jez nevi jak se v pritomnosti psa chovat

Artemis
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 11:29
- Nahlásit

kery
Cítila jsem se příšerně před mámou 9ti letého kluka, na kterého mi bezdůvodně skočil NO a prokousl mu předloktí.

Jasně, že znám ten pohled, ale to, že to pes udělal, byla především tvá chyba. Stejně jako třeba při řízení auta na náledí musíš u psa s agresivními sklony neustále předvídat a podle toho, co popisuješ, jsi tohle nezvládla.

Co se týče toho dědy z Plzně, pokud tu budu mít na něho místo, vezmu si ho. Zatím jsem jim poslal pár základních iformací, jak se s takovými psy dělá.

Jestliže tu budu mít ár pejsků na hraní, jako jsem to míval před lety, Yaga bych okamžitě přivezl k nám, jenže teď tu nemám vhodné prostředí k adaptaci staříka na dožití. Umím si s ním poradit, dlužím mu to a jsem si jist, že by by to před časem zvládnul, ale v tuto chvíli nejsem schopen dostat počet psů pod deset a to by na něho bylo moc. On potřebuje jediného člověka sám pro sebe a takového, který bude respektovat jeho stáří. Převozem k nám bych ho jen donutil k tomu, aby to rychle vzdal.

Tvé názory na utracení chápu, jsou vedeny nadpočetným množstvím psů, které tam máte, přesto se s nimi nemohu ztotožnit, proto se zabývám alespoň tou skupinou psů vyvrhelů, kterým dávám další šanci a věř mi, že mám skutečně bezvadný pocit, když z člověkem zrazeného psa udělám takového, který si s novým pánem hraje při procházkách přírodou někde stranou od druhých lidí, které už třeba akceptovat nedokáže. Ale pořád mi to přijde přijatelnější, než psa hned dořešit "závěrečnou injekcí". Nechápu tvé názory, že by se člověk s převychovaným zabijákem musel bát o děti. Je mnoho možností, jak zabránit tomu, aby se s nimi kdy dostal do kontaktu. Hlavně když se naučí milovat svého pána a případně jeho rodinu.

Věř tomu nebo ne, ale pejsan, který je teď na rekreaci u Tchoře, byl kdysi také nebezpečným pro své páníčky a jejich okolí, teď je z něho rodinný mazel.

Mám jedno základní motto: komu jsme život nedali, tomu ho nemáme právo brát, jestliže o to nepožádá se skutečně hodně vážným důvodem.

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání