Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Jak naučit povel "Pusť"
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Terri
Člen
# Zasláno: 23 Led 2006 13:30
- Nahlásit

Niko
hafík, 7. měsíců, velký knírač, polopracovní,
Add vycházka - já mám jiné hadry "do práce" a jiné když jsem s ním, on to moc dobře ví. Ale doma je ok, klidně i sedí když se obouvám..až vyjdem ven tak začne...

Škubnutí vodítkem - táhnutí, skákání po někom něčem - ano, pomáhá. Ale když ho kouše? A když skáče po mně?

tím oháněním a kousnutím bych byla extra důsledná a tvrdá... Mně se to vyplatilo, ale je pravda, že v tu chvíli má každej člověk jiný rekace.
Určitě. Ale zase, to škubnutí - už jsem psala. A stejně tak kdybych ho chtěla chytnout za kůži. Jakoby to nepomáhalo!

POmáhají mi "fuj" "sednout" zklidnit, počkat, nalákat na jinou činnost či hru. Jenže ne vždy to jde si hrát...
A u toho ohnání se vlastně dělám stejný postup. Jen nevím, zda to není málo... (asi je, protože se to opakuje).

Kamca
Člen
# Zasláno: 23 Led 2006 13:30
- Nahlásit

evina, WhiteWolf
jenže já si pak připadám jak tyranka, když na něj několikrát denně musím řvát, příp. ho trestat (jsem s ním vždycky celý den, takže je to někdy děs..). Navíc je problém, že někdy si trest zamění s hrou a někdy mi dokonce donese v takové chvíli i hračku Tak nevím.... A jak přesně mu mám ukázat, že není ten "nadřazený ve smečce?"

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 23 Led 2006 13:31
- Nahlásit

Ketrin
Tohle vzniklo po neumyslném skřížení černé labradorky a irského setra.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 23 Led 2006 13:33
- Nahlásit

WhiteWolf
Zajímavé... a povaha?
Já znám křížence LR x velký černý knírač. Vypadá jako trochu menší černý VK, má trochu míň těch "fousů", ale povaha ve všem všudy labradoří.

Terri
Člen
# Zasláno: 23 Led 2006 13:34 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

WhiteWolf
pěkný!

dokonce donese v takové chvíli i hračku
Mi to taky občas udělal - spíš mi to připadalo jako usmiřování. I teď mi dělá, že po něm "řvu" a on mě vyzývá ke hře...

Ketrin
To bych chtěla vidět fotku!!! Nemáš?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 23 Led 2006 13:37
- Nahlásit

Terri
To ne, ale můžu ho časem vyfotit - je to pes chalupářů co mají chalupu u nás za lesem.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 23 Led 2006 13:45
- Nahlásit

Ketrin
Povaha? No... když byl mladší, tak to byl setr, teď je mu šest a je to spíš labrador.

Niko
Člen
# Zasláno: 23 Led 2006 13:45 - Změnil/a: Niko
- Nahlásit

Terri
Jéé..tak to máme opravdu stejně staré hafíky...já mám Německýho pinče... Je známí, že je na něj třeba pevná ruka.
---Škubnutí vodítkem - táhnutí, skákání po někom něčem - ano, pomáhá. Ale když ho kouše? A když skáče po mně?---
Já jsem ho naučila povel "dolů" a když je na dvou, tak mu to řeknu a on seskočí... Můj vodítko nekouše a kdyby to dělal, tak bych zkusila "fuj" "nesmíš" s důrazem a povelem "k noze" a "jdeme", aby měl v tu chvíli myšlenky jinde... pokud ho už učíš chůzi u nohy...ale to asi jo, viď.
---Určitě. Ale zase, to škubnutí - už jsem psala. A stejně tak kdybych ho chtěla chytnout za kůži. Jakoby to nepomáhalo!---
A zkoušela jsi ho něčím rázně plácnout. Zařvat na něj a zavrčet!! Opravdu hrozivě, aby si uvědomil, že to teda NE!!!
Dala bych mu co proto a fakt bych mu nařezala třeba novinama, pokud třeba bufetí doma a tahá věci z koše a úlovek nechce pustit, aby věděl, že ty jsi tu pánem!!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 23 Led 2006 13:54
- Nahlásit

WhiteWolf
Každý správný labrador je v mládí povahově "spíš setr"

evina
Člen
# Zasláno: 23 Led 2006 16:10
- Nahlásit

Kamco:to není ani tak o trestání...můj naopak jakmile je trestán plácnutím obrací to v obrannou reakci.Já začala dodržovat takové ty zásady smečky jako,že pes jí až druhý,vchází ze dveří po mě,uhnout musí on mě,nesmí na můj pelíšek,hru začínám a končím já.Jako malej byl hroznej a myslela jsem ,že je dominantní ale chyba...pejsek šel hrozně do sebe,jen to chce důslednost.
Terri:my máme snad ty psy naklonované,ne???Můj také žere vodítko.Na nás je venku pohled,škubu vodítkem,křičím fuj,pes přestane a za chvíli znovu.Paní mi radila dát tam kovový řetízek.Nějaké škubnutí je mu fuk.V sobotu jsem ho dala na škrťák a raději by se uškrtil než šel spořádaně.Mě nervy ničí tím,že občas "nečekaně" vyběhne na vodítku.Už jsem ohnula klíč v zámku a ještě mi ruplo v zápěstí.Ten pes mě jednou přizabije

Kamca
Člen
# Zasláno: 23 Led 2006 16:40
- Nahlásit

evina
Jak ho donutíš, aby ti např. uhnul? Nebo aby šel do dveří až po tobě, když třeba zrovna není (např. v bytě) na vodítku? Jinak spím s ním na gauči, takže to, že by nesměl "do mého" pelíšku, je taky celkem náročné. I když je fakt, že poslední dobou začal občas spát i sám - najde si své místečko a je tam i celou noc - ale to jakkdy

evina
Člen
# Zasláno: 23 Led 2006 16:51
- Nahlásit

Kamca:na uhnutí není nic složitého...pes je např.proti tobě ale ty ho neobejdeš,opatrně jdeš proti němu(můžeš ho sunout před sebou koleny),on uhne sám.No a ze dveří...to je tak trochu o rychlém postřehu.Co nechat pejsu sedět a pak mu dovolit jít?

Kamca
Člen
# Zasláno: 23 Led 2006 16:57
- Nahlásit

evina

Dík, zkusím to... Za jak dlouho to např. v tvém případě začalo fungovat? Je to otázka týdnů či měsíců...?

Terri
Člen
# Zasláno: 23 Led 2006 17:22
- Nahlásit

Kamca
Nechci Tě samozřejmě strašit, ale moje potvora mi uhýbá, chodím první, jím první, hraji si kdy chci atd. a stejně rapluje Určitě to chce tímto začít!
evina
No přesně, jako bych viděla mojeho. Mimochodem, kovový řetízek máme... A to vyběhnutí - už jsem Ti říkala, že přerval druhou stopovačku?
Niko
Díky, ale obávám se, že plácnutí nefunguje - je to jak u EVINY - vyvolá to u něj snahu se bránit...
Palice jedna černá tvrdohlavá..

Ingusik
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 22:59
- Nahlásit

Kamca
Ahoj, Kamca. Tiez mam westika, teraz ma 8 a pol mesiaca. Tento nas fesacik - Ňuňo ho volame, je asi z inej odrody, lebo okrem priatelskej, milej a privetivej povahy sa nanho vela z povahy westika nehodi, myslim skor tie negativne veci, ze je velmi tvrdohlavy, atd. Nastastie nam nic neobhryza, ani kable, ani nabytok, ako nam bolo povedane, ze bude, jedine, co obhryza je botnik z ikey za 3 kilecka aj tak mu to stale vyhovaram, aby apriori nehryzol nic, ale ten botnik nevie pochopit. Inak je velmi inteligentny, ale ked neposluchne, snazim sa mu prisnejsie dohovorit, a zatial to klape, ked nanho dost kricim, pochopi, ze je zle a stiahne uska a myslim, ze vie, ze urobil zle On je ale taky dobrak, ze vacsinou ho mam problem sama so sebou ho vobec vyhresit, lebo nerobi vec zle zo zasady, akurat mu obcas nieco nevyjde. Skus ho potrestat napr. tym, ze si ho chvilu vobec nevsimaj, oni su velmi pritulni a to ho bude urcite velmi trapit, to na nasho Nunka plati 100%tne.

Ingusik
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 23:01
- Nahlásit

Kamca
Ahoj, Kamca. Tiez mam westika, teraz ma 8 a pol mesiaca. Tento nas fesacik - Ňuňo ho volame, je asi z inej odrody, lebo okrem priatelskej, milej a privetivej povahy sa nanho vela z povahy westika nehodi, myslim skor tie negativne veci, ze je velmi tvrdohlavy, atd. Nastastie nam nic neobhryza, ani kable, ani nabytok, ako nam bolo povedane, ze bude, jedine, co obhryza je botnik z ikey za 3 kilecka aj tak mu to stale vyhovaram, aby apriori nehryzol nic, ale ten botnik nevie pochopit. Inak je velmi inteligentny, ale ked neposluchne, snazim sa mu prisnejsie dohovorit, a zatial to klape, ked nanho dost kricim, pochopi, ze je zle a stiahne uska a myslim, ze vie, ze urobil zle On je ale taky dobrak, ze vacsinou ho mam problem sama so sebou ho vobec vyhresit, lebo nerobi vec zle zo zasady, akurat mu obcas nieco nevyjde. Skus ho potrestat napr. tym, ze si ho chvilu vobec nevsimaj, oni su velmi pritulni a to ho bude urcite velmi trapit, to na nasho Nunka plati 100%tne.

Kamca
Člen
# Zasláno: 28 Led 2006 10:38
- Nahlásit

Ingusik
dík

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání