| Autor |
Zpráva |
Kamca
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 11:23
- Nahlásit
Poradíte mi, jak přesně jste učili povel "Pusť"? Naše drahé štěňátko totiž kdykoliv najde venku nějaký fujtajbl a chceme mu jej vytáhnout z tlamy, hodně nás pokouše - a to myslím doopravdy hodně, kdyby měl víc síly, chybí nám už aspoň každému 3 prsty .
|
evina
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 11:35
- Nahlásit
Kamco:v tomhle případě já neučím pusť ale prostě fuj...a pak mu to z huby jenom páčím(někdy i z krku)
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 11:45
- Nahlásit
no jo, ale on nereaguje v tomto případě (když mu třeba něco zavoní) ani na fuj, ani na nesmíš - a vytahujem mu to taky, akorát už nás nebaví být pořád pokousaní....
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 11:51
- Nahlásit
kousne i když mu vrazíš do tlamy po stranách prsty přes jeho kůži?
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 11:54
- Nahlásit
zuzka
to jsem nezkoušela - jak to přesně myslíš?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Led 2006 11:59
- Nahlásit
natlac mu pysky na zuby,psa to zaboli a okamzite pusti.je to uplne normalni praxe.k tomu mu durazne dej povel pust.
petr
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 12:00
- Nahlásit
Kamca
zespoda chytíš psovi tlamu a přes tu volnou kůži v koutcích mu mezi zuby vrazíš palec a prostředník, druhou ruku máš volnou na tahání nepravostí z tlamy, tedy pokud to k vytažení je
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 12:27
- Nahlásit
petr, zuzka
Díky moc, určitě to vyzkouším
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 12:48
- Nahlásit
Kamca
Mně tohle udělal Rot jednou!!! Venku u popelnice žral nějakou "dobrotu". Nereagoval na "pusť, fuj" nic... byl jak divej v žraní. Chytila jsem ho ze zadu a on se dost drsně ohnal. švihla jsem ho vodítkem, protože jsem nic jiného po ruce neměla a po vypáčení ten hnus pustil!! Odteď všechny věci posuší dobrovolně a běda, kdyby se po mně ohnal!!! Je to štěně...pes by se podle mě neměl ohánět v žádné situaci a v tomto případě by se podle mě měl použít tvrdší trest!!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Led 2006 12:53
- Nahlásit
zuzka
přes tu volnou kůži v koutcích
V koutcích? Nebo normálně přes spodní zuby?
Niko
pes by se podle mě neměl ohánět v žádné situaci a v tomto případě by se podle mě měl použít tvrdší trest!!
A to je podle Tebe co?
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 12:54
- Nahlásit
Anonymní
Právě to švihnutí vodítkem a nebo vytahání za kůži a né jen vytáhnutí čehosi z tlamy..., když nereaguje na fuj apod.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 13:01
- Nahlásit
Já myslím,že když si pes dovolí ohnat po pánovi,tak tam není pevně stanovené místo ve smečce.Sice jsem štěníkovi hubu také páčila ale ohnal se jen jednou.Už si to více nedovolil.Ono v tomhle směru záleží hrozně na tvojí reakci při tom ohnání.Většinou pak pes odevzdává dobrovolně,jakmile ho upozorníš(mluvím o psu na vodítku).Dle mého se ožene jen pes který si myslí,že je nadřazený.
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 13:04
- Nahlásit
Taky si myslím, co píše Evina. Můj se právě ohnal jednou a naposledy. A to jsem mu dala patřičně najevo, že to teda NE!!! Teď si nechá vytáhnou s tlamičky cokoliv - i tu nejlákavější dobrotu....
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 13:09
- Nahlásit
nojo, jenže když můj westíček je hodně tvrdohlavý. A když ho jednou za něco potrestám (třeba když trhá koberec jsem ho seřvala, vytahala za kůži, a když to nepomohlo, ještě jsem ho převalila na bok a chvilku přidržela), tak sice (obvykle) dá na chvíli pokoj, ale příště to udělá s klidem angličana znova. Teď bude mít půl roku, myslíte, že je šance, že z toho "vyroste"?
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 13:13
- Nahlásit
Můj puboš začíná raplovat. Např. vyrážíme ven už projistotu teď na šnůře, on obrovská radost, skáče běhá do kolečka skáče na mně. Šnůra mu vadí tak ji začne kousat. Okřiknu ho "fuj" a on ji sice přestane kousat, ale začne vrčet běhat skákat po mně, kousat mi do bundy a po rukách...
Znovu ho okřiknu, škubnu za vodítko... a on to prostě dělá furt. Pokud škubnu tak ještě víc.
Jediné co mi pomáhá je zařvat sedni, on si sedne, zklidní se a potom "začít něco dělat", třeba cvičit poslušnost.
Co si o tom myslíte?
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 13:13
- Nahlásit
Kamca
Mému je 7 měsíců a taky je někdy pěkně paličatej!! Někdy mu musím zákaz k určité věci "zopakovat" několikrát a až pak to pochopí. Člověk musí být vytrvalí. My teď máme problém s aktivním výtáním návštěvy a to je teda oříšek....
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 13:14
- Nahlásit
Terri
Jo!!! To u mě taky pomáhá!!! Dám mu prostě povel "sedni" nebo "lehni" a on se sklidní...to zabírá, když přijdu domů z práce a chci, aby na mě neskákal a bouřlivě mě nevítal...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 13:16
- Nahlásit
Niko
Přesně, když přijdu domů, je to o vyražené zuby.
My vlastně máme stejně staré velké psy, co?
Takže myslíš, že nemám trestat, ale spíš zklidňovat?
Po mně se totiž už taky ohnal..
A jak říkám, když ho začnu "škubat", tak na mně začne skákat, vrčet kousat atd. (ale tady to je jako by hra, není to "zlé" vrčení)
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 13:17
- Nahlásit
Terri
Já mu radši "jdeme ven" neřikám, protože on na to slyší a pak se ohromně raduje, že se jde ven!! Tak si vezmu boty a obleču se...on je v nejistotě, jestli náhodou nejdu pryč a on nebude doma sám...no a těsně přede dveřmi mu nasadím vodítko a jde se...pak je klidnej a je to OK.
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 13:18
- Nahlásit
Kamca
Nevyroste. Jestli ho necháš růst jak dříví v lese, tak z něj bude za chvíli doma velkej šéf, jestli už není teď a klidně tě zas rafne, až budeš dělat něco, co se jemu nebude líbit.
Chce to důslednost, důslednost a důslednost. Když doma začne kousat koberec, ty ho potrestáš a on za nějakou dobu začne zas, opět ho potrestej a trestej pořád, když to bude dělat. Není to zamozřejmě jen o trestech, ale hlavně o odměnách. Když mu vynadáš, vytaháš za kůži atp. a on přestane - pochval ho a třeba mu nabídni nějakou hračku, o kterou se s ním budeš chvíli tahat.
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 13:19
- Nahlásit
já to labrasetra učím tak, že ho chytnu na kůži pod uchem..to nenávidí
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 13:19
- Nahlásit
grendel
cože to máš za psa?
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 13:21
- Nahlásit
Terri
Kolik je tvému hafíkovi - nebo hafině???
Já, když je aktivní a chová se jak "blázen" mu buď dám nějaký povel a když to ne a pořád na mě skáče apod., tak se otočím ke zdi a stojím, aby na mě nemohl skákat...to se pak taky uklidní...venku mi cvičitelka radila rázně škubnou vodítkem, když po někom či něčem skáče a táhne...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 13:23
- Nahlásit
grendel
Jak vypadá labrasetr?
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 13:24
- Nahlásit
S tím oháněním a kousnutím bych byla extra důsledná a tvrdá... Mně se to vyplatilo, ale je pravda, že v tu chvíli má každej člověk jiný rekace.
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 13:24
- Nahlásit
jinak jestli je labrasetr kříženec labradora se setrem tak prosím prosím fotku, mám totiž jednoho doma
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 13:26
- Nahlásit
Mě to zase zajímá proto, že naše mladší labradorka a irský setr našich přátel se milujou, je to celoživotní láska od jejího štěněčího věku.. tak abych věděla, co čekat až jednou neuhlídáme
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 13:28
- Nahlásit
Ketrin
a jakou má labradorka barvu?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 13:29
- Nahlásit
WhiteWolf
Žlutá bez hnědého genu.
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 13:29
- Nahlásit
Anonymní
ty prsty (palec a ukazovák/prostředník) mu dáš mezi zuby (horní a dolní) a máš je chráněné jeho kůží. Pes se sám nekousne a proto nemůže skousnout.
tohle je hmat, jak udžet psovi otevřenou tlamu. To, že pes kouše, to samozřejmě neřeší
|