Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Jsem blb
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 6 Led 2006 09:10
- Nahlásit

Artemis
Protože ten konkrétní kůň by to neprostál psychicky a pes následně fyzicky...

Ebony
Člen
# Zasláno: 6 Led 2006 10:32
- Nahlásit

Garfield, Meggi
nezlobte se na mě, ale nachávat psa běhat vedle auta je nezodpovědnost, hazard a lenost.......opravdu mi zůstává rozum stát
a Garfield, někdy je nutno si uvědomit, co chceš....někdy mi připadá, že vůbec nechápu, na co toho psa máš

Ebony
Člen
# Zasláno: 6 Led 2006 10:35
- Nahlásit

Meggi
spíš záleží na inteligenci psovoda, proč s nima neběháš po louce sama?

Garfield
Člen
# Zasláno: 6 Led 2006 10:35
- Nahlásit

Ebony
Na to, abych ho měla ráda, aby mi s ním bylo dobře, aby mi do života přinášel i něco hezký, skutečně hezký a trvalý...

Garfield
Člen
# Zasláno: 6 Led 2006 10:37
- Nahlásit

Ebony
Já se psem lítám po louce i po lese každej den a celý léto se koupeme v přehradě a pokud možno jsem s ním pořád, ale prostě ten úsek lesem je nutno nějak překonat a mě přišla škoda mít psa zavřenýho v autě, když tam je hezky a klid...

Ale nechci se alibisticky obhajovat... máš pravdu.

cherry
Člen
# Zasláno: 6 Led 2006 10:41
- Nahlásit

Mě se to nezdá vůbec špatné. Pokud jede lesem tak proč by pes seděl v autě, když se může proběhnout a je vyběhaný. Pak ho musí naložit a dostat se domů. (spojeno nutné s užitečným)
Není to tak přece, že na vycházku jede autem.

Ebony
Člen
# Zasláno: 6 Led 2006 10:53
- Nahlásit

víte, co, mně je to jedno, už se musím jen smát......
já jsem opravdu asi málo kynologicky vzdělaná, že jsem ještě neobjevila kouzlo "běhání psů za autem"
jinak u mě v galerii je taky jeden psík, co rád běhal za auty, je to ten bez přední nohy.....

Garfield
Člen
# Zasláno: 6 Led 2006 10:57
- Nahlásit

Ebony je dnes jak vosí hnízdo před deštěm , couvám, mlčím, distancuji se, už tu nejsem...

moll
# Zasláno: 6 Led 2006 11:37
- Nahlásit

myslím, že lidi dělají se psy naleko horší věci než že je nechají v lese běžet u auta. s těmi ale nikdo nediskutuje, protože se na fórech jako je toto neobjevují. taky nevidím nic špatného na tom, že když každý den jedu z místa A do místa B a kousek cesty vede klidným lesem, tak pejsana vystrčím ven z auta aby se proběhl. že pak ztrácí respekt před jinými auty je moje riziko a musím se podle toho zařídit.moll

Ebony
Člen
# Zasláno: 6 Led 2006 11:43
- Nahlásit

Garfield
já říkám věci na rovinu všem, ať je to kamarád nekamarád, jestli nejsi schopná snášet kritiku, tak sorry, to není můj problém, pokud chceš slyšet pochvalu, jak skvěle ti pes běhá u auta, tak se pak obrať na jiné "odborníky"

moll
menší zlo, je pořád jen zlo, taky může dát doma psa na řetěz a kasat se, že aspoň dostane nažrat narozdíl od sousedovic hladovýho

birma
Člen
# Zasláno: 6 Led 2006 11:44
- Nahlásit

Garfield
Já nechci rejt, ale nějak mi hlava nebere, proč nezaparkuješ u posledních baráků a nejdete tim lesem pěšky spolu....

Garfield
Člen
# Zasláno: 6 Led 2006 11:47
- Nahlásit

birma
Tam žádný baráky nejsou to je zcela mimo obec a ta silnic po níž pes běhá je "slepá ulice hluboko v lese" nikde žádný parkoviště prostě nic a nakonci slepé ulice obrovský jezdecký areál.
Obvykle v tom autě vezu 15 kg mrkví a jablek pro koně, vyprané oblečení a jezdecké potřeby...
Ale zkusím ho nechat na krajnici na hlavní a sešupnout to i s nákladem pěcha

Meggi
Člen
# Zasláno: 6 Led 2006 12:25
- Nahlásit

Ebony

Já snima po louce běhám!!! Jestli jsi dobře četla, psala jsem, že je to naučil páníček!!! Ze začátku jsem mu taky na to řekla, že je to lenoch línej a neumí čubu (dřív byla jen jedna) vzít na procházku. Jenže pak když přídou dny, kdy se dostaneš dosti pozdě domů , nebo se dostaneš jen na 10 minut a pak letíš tam a tam a nechceš se na ty čuby vykašlat a říct jim, zahrada je dost veliká, tak dneska nikam nejdete, tak holt vemeš auto a uděláš jim rychlou projíždku u které se stačí dosti vylítat a udělat veškerou potřebu a ty si pak v klidu stihneš ostatní věci. A kdyby něco, už jsem se setkala s dosti pražákama, kteří si vyjedou na víkend na chatu i s hafem, kterého 3 km vyhodí z auta a haf běží na chatu sám. protože se na to těší, protože se mu to líbí a protože mi to taky příde na hlavu stavěný, ale pes je celej nervozní, protože ví, že už chce vystoupit a utíkat tak to udělají.
Ty máš svůj názor přísnýho kynologa a já mám svůj názor, že svoje čuby miluju a když maj něco rádi, tak jim to dopřeju

Anonymní
# Zasláno: 6 Led 2006 13:21
- Nahlásit

Je sice hezké, že někteří z vás takovýmto způsobem ušetří čas a možná máte i psy dobře ovladatelné i z toho auta, ale mě se staly dva špatný případy a jediný, kdy takhle páníčkové vyvezli svého pejsánka jednou to byl dobrmánek a podruhý NO. totálně neovladatelný a koho nepotkali po cestě mě s mým NO a s dítětem. samozřejmě si psa neodvolali a oba se se pustili do mýho psa, který mi šel u nohy a z druhý strany šlo mé 3ĺeté dítě. Páníček sedí v aute řve skrz okýnko, sedí a stále sedí a řve a čeká asi až zahřmí a já sama od sebe psy roztrhnu. naštěstí v obou případech stačilo splna hrdla zařvat a cizí psa za hnat řevem až do auta a dál pokračovat na toho idiota v autě kterej stale seděl.
Nechci tím narážet na někoho z vás kdo takovým způsobem venčí svýho psa,. jen vyjadřuji svou nelibost a averzi když nekoho takovýho potkám
Martina

Anonymní
# Zasláno: 6 Led 2006 14:03
- Nahlásit

taky znám pár takových

Meggi
Člen
# Zasláno: 6 Led 2006 14:17
- Nahlásit

Anonymní
Anonymní

No jenže s takovýhlemi případy se lze setkat i normálně bez auta. Je spousta lidí pěšmo na procházkách a své psy si nedokážou za žádnou cenu odvolat. U nás má jeden blb NO, který ho absolutně neposlouchá a tak mu na procházky dává náhubek, že pes ani hubu řádně neotevře chudák, ale místo aby ho vzal na šnůru tak ho nechá běžet na volno, pes samozřejmně hned k nám a to se čuba zrovna hárala, jenže ženich se jí ani trochu nelíbil tak byla naježená a vzteklá ať ten vypelichanec jí nechá být a jeho dementní páníček si nadále stál těch 200m a jen na něj volal, tak jsme tam tak stáli dalších 10 minut, než se laskavě ráčil si pro něj přijít, jenže to už ho přítel táhnul křovím směrem k němu, neboť čuba už z něj byla totálně vyřízená.
Pokuď je pes dobře vycvičný a poslouchá na slovo, je jedno jakým způsobem je venčený toť můj názor.

Lucca
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 09:43
- Nahlásit

Garfield
A proč by to ten kůň psychicky neunesl? To bych se být tebou začala věnovat i jeho výchově a výcviku, ale to není téma pro kynologickou diskuzi.

Garfield
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 09:46
- Nahlásit

Lucca
Nebudu to komentovat. Jen řeknu, že jsou koně, kolem kterých mi může po lese běhat 5 dovádějících štěkajících psů, může kolem nás projíždět autobus, můžou vedle startovat motorky a koníkovi je to šumafuk a jsou koně, na nichž nemůžeš v sedle ani vytáhnout bílý kapesník a vysmrkat se, protože by se jim podlomila kolena, jak by se lekli a zastavili by svůj úprk domů (70 km/hod.) až ve stáji o zeď.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 09:48
- Nahlásit

Garfield
z toho ale jednoznacne vyplyva, ze kun by se nakonec zastavil, takze by se vlastne nic tak hrozneho nestalo ...

Lucca
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 10:33
- Nahlásit

Garfield
To je mi jasné, někteří koně umějí vyvádět různé věci. Ale odstranit se toho dá taky dost. Já myslím, že kdybys na tom začala dělat, tak by to bylo super hlavně pro psa, pořádně by se na vyjížďce vylítal.

neonka
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 15:01
- Nahlásit

Lucco, mám hodně hodnýho a klidnýho koně, ale jde-li s námi pes, leká se toho šustění co pes produkuje. Pole je v pohodě, ale křoví je průšvih a jezdí-li nějakého lekáčka, měla by problém.

Jinak teď ve Světě koní je článek řešící jak zvyknout koně na psa a jak je seznámit a naučit je chodit pospolu.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání