Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Hodně štěká...
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Kamca
Člen
# Zasláno: 4 Led 2006 10:49
- Nahlásit

Všem moc děkuju za rady, určitě budu zkoušet a snad něco z toho zabere . Už teď se aspoň po povelu "ticho" většinou zklidní.To ho pak pochválím.. A kdyby to už časem nezabíralo, můžu ho zkusit dát na to vodítko, jak radila joli.

pigie
Člen
# Zasláno: 4 Led 2006 10:52 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Kamca
Perfis, len tak dalej.
A vsimla som si, ze povel ticho som dala v slede na koniec. Mal by byt prvy, potom nieco cim ho prerusis a ked je ticho, pochvala, povel mozes pri tom, ked je ticho zopakovat a ukazat mu ako sa tesis, ze je ticho

Verca
Člen
# Zasláno: 4 Led 2006 14:41
- Nahlásit

Jenže ta moje, když jí chci chytnout za čumák, tak začne zdrhat a štěkat ještě víc. Holt nejsem asi dost rychlá.
Ale myslíte, že když štěká při hře nebo když na sebe upozorňuje, tak je to taky špatné?
Já jen když štěká, že třeba někdo jde nebo i venku se jí snažím krotit, protože sousedům určitě není příjemné, když štěká v noci pod okny... Ale teď mě napadá, že vlastně doma při hře jí štěkat nechám, ale při hře venku jí říkám ticho....to jí asi celkem pletu, ne?

Klárča
# Zasláno: 4 Led 2006 15:46
- Nahlásit

Verca
Blondáček,bolonáček,tož to víš,prsty vždycky neposlůchajů....

Klárča
# Zasláno: 4 Led 2006 15:55
- Nahlásit

Verca
Jestli ji dáváš povel ticho při stejné situaci a místu,kde ho dáváš,tak by si měla zvyknout,kde může a kde ne,ale nevím jestli jsem to dobře pochopila nebo jestli ty jsto napsala blbě-[/i] Ale ted mě napadá, že vlastně doma při hře ji štěkat nechám, ale při hře venku jí říkám ticho...[i] Tak proč ti vadí,když štěká venku a doma ne? Dyt sousedi to spíš uslyší,když štěká v bytě,než venku (i třeba za barákem),já nevím,ale připadá mi to divné....

Verca
Člen
# Zasláno: 4 Led 2006 19:29
- Nahlásit

NO já to myslela tak, že venku (večer) se jí snažím usměrňovat, protože se to všude rozlíhá, ale v bytě to zas tak hrozný není. Je to velikánský panelák se 60 byty. A v noci doma jí taky nenechám štěkat (teda snažím se).

len
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 13:52
- Nahlásit

ahoj resim stejny problem se stekanim a nevim si rady. mam 4mes. retrivra-je pres den na dvore a tento tyden se poradne rozstekal-cely den-ve dne, v noci...problem je, ze kdyz se u nej objevim, okamzite prestane, takze nevim, jestli to stisknuti cumaku ma nejaky smysl...zkousela jsem na nej striknout z rozprasovace trochu vody s octem-coz pusobilo jen chvili...premyslela jsem i o tom, ze si vynucuje lidskou pritomnost, ale to bych s nim asi musela byt porad, navic pred tim vydrzel sam i nejakou hodinu..a sousedi se uz prestavaji usmivat..

Zdenka
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 14:30
- Nahlásit

Naše krysařička je taky hrozná štěkna, ale to je tím, že byla vesmečce, kde šňafaly všichni a pomalu v roce ji to taky těžko odnaučujeme, při štěkání zvýším hlas a říkám ticho večer to doma funguje, ale jak je se mnou v práci a kouká z výlohy ven a vidí psa tak můžu řvát a stavět se na hlavu a štěká a štěká.Má tu dva pelechy jeden za výlohou a druhej v regálu, takže když už to přehání tak zařvu a musí do pelechu v regálu, tam se sklidní a nevidí na psi a je klid.Ale dneska mám výčitky neviděla jsem jí když byla za mnou a já otvírala okno a šlápla jsem jí nevšimla jsem si, že je za mnou to je nevýhoda pidi psů, tak chvilku kňučela, ale já se jí celej den za to omlouvám a mám z toho špatnej pocit, měla jsem se pdívat.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání