| Autor |
Zpráva |
Kamca
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2005 19:33
- Nahlásit
Dobrý večer, se svým 4-měsíčním štěnětem mám problém, že v poslední době hodně štěká, kdykoliv uslyší nějaké pro něj neznámé zvuky - např. když jde někdo v baráku po chodbě, anebo když třeba slyší zvenku ohňostroj. Vím, že u psa je štěkání normální jev, ale někdy to už docela otravuje a myslím, že je jen otázka času, kdy si začnou i sousedi (zejména když někdy štěká i pozdě večer) stěžovat. Jak ho to aspoň částečně odnaučit, přip. jak cvičit povel "Ticho"? Díky za rady...
|
Klárča
|
# Zasláno: 25 Pro 2005 21:02
- Nahlásit
Kamca
Docela se osvědčuje,když pejsan začne štěkat,lehce mu přidržet tlamičku a říct TICHO a pak,když ho pustíte a on už štěkat nebude tak ho moooc pochválíte!Je to ještě dobré když neštěká nebo nevyje,když nejste doma,to by se odnaučoval těžko. Ale zase je to jen 4-měsíční štěně,možná se mu to štěkání za chvíli znechutí,ale radši bych to nenechávala náhodě,může se mu to taky zalíbit...
A co je to za plemeno?
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2005 07:52
- Nahlásit
Klárča
je to westík (West Highland White terier)
|
MartinaK
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2005 23:05
- Nahlásit
Dobrý večer, mám prosbičku. Nemáte někdo zkušenosti s obojky proti štěkání? Mám 13-ti letou fenku (nalezence), která je na nás asi hodně závislá, protože po odchodu z bytu vydrží vkuse štěkat.Samozřejmě už začalo přibývat stížností sousedů a já jsem bezradná!!Zkoušeli jsme jí pouštět rádio, tak chvíli dala pokoj, ale teď už asi ví, že během chvilky určitě nepřijdeme.Pokud máte nějaké zkušenosti nebo něco víte z doslechu, prosím dejte mi vedět. Moc moc díky ...
|
Klárča
|
# Zasláno: 1 Led 2006 19:06
- Nahlásit
MartinaK
Obojek proti štěkání? Jak by to fungovalo? Já vůbec netuším...Já bych to řešila tak,že bych záměrně chodila pryč a postupně prodlužovala dobu kdy jste pryč.Musí si na to zvyknou,ale já s tímto nemám zkušenosti,zkuste se zeptat někde,kde na to jsou odborníci....
Kamca-westík...hm...Já nevím,ale co znám westíky tak neštěkají,ale zase znám jen jednoho,tak to nemůžu soudit,každopádně bych použila tu metodu LEHCE sevřené tlamičky a povelu ticho,ale je to štěně a ještě k tomu westíka,snášel by to dobře? (myslím,že třeba menší plemena by se třeba mohli začít bát pána,ale to je jen na povaze...)
|
Klárča
|
# Zasláno: 2 Led 2006 18:52
- Nahlásit
Jo ty jsi ta Kamca co poradila Verči u jejího blondáčka!!! A taky chodíš do té školky pro psy,že? Tak ti tam taky mohou poradit! A jestli můžu kolik ti je let?Já nevím jestli ti mám tikat nebo vykat...
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2006 10:14
- Nahlásit
Klárča
Je mi 25 a můžeš mi klidně tykat . Do školky pro štěňata chodíme, ale teď jsme měli delší absenci, protože manžel marodil s nohou a nemohl řídit (a já řidičák nemám). Ale už je to OK, tak až bude trochu lepší počasí, určitě tam zase zajedem a zeptám se pro jistotu ještě tam. Ale už jsem zkoušela ten povel Ticho s lehkým zmáčknutím tlamičky a zatím to docela funguje
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2006 10:19
- Nahlásit
Klárča
obojek proti stekani funguje dvema zpusobama. bud je elektricky nebo na vodu. v podstate jak to ma pes priply na krku, tak vibrace z hlasivek daji impuls a pes dostane bud sprchu nebo elektrickou ranu ... to ja radeji budu vstavat a mit rano kruhy pod ocima, nez vystrasenyho psa, ktery pri kazdym stekani bude ocekavat uder elektrickym proudem .....
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2006 10:31
- Nahlásit
Jirikovo.... no to je drsný, taky bych ho pesině nikdy nedala.Ať raději štěká ......
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2006 10:45
- Nahlásit
wensday
no nam to doporucoval veterinar. ale doporucoval teda tu mirnejsi variantu, ze pri steknuti mu to rozprskne trochu vody na cumak. ale stejne mam obavu, ze by ®onie potom prestala stekat uplne a pes bez stekani je jako pracovni den bez nastvani se. proste tomu neco chybi ...
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2006 10:48
- Nahlásit
Jirikovo to je teda divný, když TOHLE doporučí vetík ..... Nedovedu si představit toho svýho miláčka, že by štěkla a po nose se jí rozlila voda, o elektrickým výboji ani nemluvě / radši /.
Já jsem stejně kolikrát na vážkách, zda ji za to nějak trestat nebo okřikovat, když štěká třeba v noci, když jde někdo po chodbě / bydlíme v paneláku /. Vždyť nás hlídá a jsem tomu nakonec ráda. Já na ni spíš jen zavolám, že se štěkáním už stačí....a ať jde radši zpátky za námi do postele
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2006 10:51
- Nahlásit
wensday
ja se snazim prvni tri pokusy v noci uklidnovat a chvalit kdyz prestane, pri ctvrtem pokusu ji chytnu za kuzi a odvedu do pelisku a durazne ji domluvim a pri patem, sestem, sedmem a dalsich to slizne novinama. a ona to ta mrcha moc dobre vi, protoze prvni tri pokusy je naprosto v klidu a neboji se, ale kdyz k ni vstanu popaty, tak uz se prikrci jeste driv, nez si vezmu ty noviny. ona ta potvora snad umi i pocitat ....
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2006 10:56
- Nahlásit
Jirikovo
Mno tohle bych nedelal bud je neco zakaznyho a to vzdy nebo je to povoleny a to taky vzdy. Podle mne neni na skodu kdyz upozorni na to ze se neco deje, ale na prvni povel by se mela uklidnit.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2006 10:56 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit
Jirikovo
Co ty seš za člověka?
Ty než, aby jsi vzal malé černé chlupaté štěstí k sobě do postele a něžně ji ňuhňal a svíral na své mužné hrudi a společně pak usnuli jakožto dvě chlupatá stvoření, tak raději budeš po cca 20 min. chodit celou noc likvidovat denní tisk o svého psa, sousedy budeš připravovat o nervy.
Dej na rady dobrého přítele - vem jeji pelíšek, dej si jej na zem do ložnice k posteli, nech si chvilku pesu v posteli, pak jí bude horko a nesnese to tak si sleze na zem a usne jak miminko a vše bude OK.
To jsem zvědavá, co děláš s dočasnými přítelkyněmi, které třeba chrápou!
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2006 11:04
- Nahlásit
Garfield
jsem normalni tyran. ale ®onie je naucena nespat v posteli a spat ji tam ucit nechci, nebot je strasne majetnicka na prostor i prostredky urcene k zakryvani lidskeho tela. pelisek v loznici jsem zkousel, ale ten ona ignoruje a leze do postele a ja se fakt vubec nevyspal .... a denni tisk mam uz precteny, sberna u nas v okoli neni, tak co s novinama??
docasna pritelkyne kdyz chrape ma moznost premistit se do obyvaku ...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2006 11:06
- Nahlásit
Tchor
hmm, asi mas pravdu, kdyz ja furt hledam, jaky zpusob na ni bude fungovat. taky jsem uz zkousel jenom zakazovat a trestat poruseni zakazu nebo jenom uklidnovat, ale fakt to nikam nevede ...
to ze upozorni by mi nevadilo, kdyby dvakrat stekla a na muj povel se uklidnila. ale ona stoji za dverma a histericky rve na cely barak klidne pet minut v kuse, nez k ni clovek vstane ....
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2006 11:09
- Nahlásit
Jirikovo
Ty různé pokusy mi připomněly, že jsem dnes ráno doma rozhodila a poschovávala asi 8 kostí ve slepé víře, že psa zaujme hra na schovávanou a bude je postupně lovit a kousat a nebude mít čas na zařízení bytu.
Vidím to tak, že byt bude zrušen stejně jako vždycky s tím rozdílem, že některé kosti budou zabodlé do zdi, jiné budou trčet ze zrcadla, další budou zaražené do zámků od dveří, zbylými budou rozbitá okna a poslední bude zaražená v zásuvce.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2006 11:12
- Nahlásit
Garfield
nebo dopadneš jako já dřív - byt zdemolován a pes mi na uvítanou nesl neporušenou kost, aby mi ukázal, jak je hodnej, že jí v mý nepřítomnosti neublížil
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2006 11:13
- Nahlásit
Garfield
predpokladam, ze Gaf dneska mel v planu cely den prospat a zcela vyjimecne nic nenicit. ale kdyz mu panicka poschovavala ty dobroty, tak je bude muset urputne hledat, a vsechno rozlozit na prvocinitele, co kdyby ta kosticka byla schovana zrovna v teto bote, teto skrini, pod timto kobercem ....
nejsem si jist, jestli to byl z tve strany dobry napad ...
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2006 11:16
- Nahlásit
Tchor OK, tak prosím poraď, jak se přesně zachovat. Já jsem ráda, že hlídá, ale chci aby neštěkala dlouho / vetšinou štěká, dokud není na chodbě zase klid /. Takže napřed ji pochválím, že štěkla a pak řeknu dost a odtáhnu ji z předsíně ???? Jak je to správně ?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2006 11:20
- Nahlásit
Klárča
Proč jsi přejmenovala mého boloňáčka na blondáčka?????
|
Anonymní
|
# Zasláno: 3 Led 2006 11:26
- Nahlásit
Obojek proti stekani , je dobry, pes se rychle nauci, ze kdyz ho ma nasazeny, nesmi stekat. Neni to drasticke, ale pokud to jde vyresit jinakk, doporucuji jinou metodu.
Ale zase nez mit problemy se sousedy, to radeji obojek. Ten na vodnim principu nedoporucuji, obzvlast, pokuk je pes tak trochu vodomil ) Pak to ma opacny efekt.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2006 11:55
- Nahlásit
muj pes je sice vodomil, ale z rozprasovace na kytky ma fakt hruzu ....
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2006 12:38
- Nahlásit
Anonymní já teda radši problémy se sousedy, než elektrickýho psa
|
Anonymní
|
# Zasláno: 3 Led 2006 13:03
- Nahlásit
příště si pořidtě basenjiho.ten neštěká
|
PetraNaj
|
# Zasláno: 3 Led 2006 14:35
- Nahlásit
Kamca
|
PetraNaj
|
# Zasláno: 3 Led 2006 14:41
- Nahlásit
Kamca
Ahoj Kamčo, se štěkáním svého pejska si nemusíš lámat hlavu. Je to jenom štěně. Neboj vím o čem píšeš. My teď máme 8 měsíční labradorku a ještě před měsícem jsem byli z jejího neustálého štěkání opravu nešťastní. Žádný povel ani potrestání nefungovalo. Naopak. Když už to bylo fakt nesnesitelné tak jsem jí dala starým vodítkem přes zadek, což asi trošku švihlo a od té doby stačí vodítko (jiné než se kterým chodí ven) ukázat a štěkání ani nezačne. Ale stejně si myslím, že to je věkem a ne strachem z potrestání. Přeji pevné nervy.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2006 15:24
- Nahlásit
Anonymní
super rada
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2006 15:26
- Nahlásit
Ludia a co tak hned ako zacne stekat chytit za cumak, zavriet, povedat Ticho! a ked je ticho pochvalit, pomaly pustat a ked nesteka, chvalit a chvalit a dat aport do papule a pod. Chce to trpezlivost, nie obojky a praskanie voditkom cez zadok
|
joli
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 10:17
- Nahlásit
Dělali jsme to tak jak říká Pigie. Ale zdálo se nám, že to moc nechápe. A tak, když jsme ho měli večer doma , dali jsme pejsu na vodítko a když začal "blbě" = bezdůvodně štěkat, tak jsme řekli TICHO a trhli vodítkem. To pochopil okamžitě !
|