Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Cvičák Hafbezobav
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
nels
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 18:42
- Nahlásit

ahoj, je tady někdo kdo na tenhle cvičák chodí?

nefer
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 18:46
- Nahlásit

chceš konatakt a má také RR

nels
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 18:59
- Nahlásit

no ahoj

já tam chodím s nelsnem,jen jsem si chtěla vyměnit zkušenosti
my chodíme do štěnat a chtěla jsem právě vědet jak to chodí u "dospěláků"...
p.s.: moooc krásné fotky jsi mi poslala.virginii to tam moc sluší,jak přeskakuje překážku

nefer
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 19:56
- Nahlásit

Tak to jo, kámoška tam právě také chodí s RR a je spokojená.
za chválu díky, škoda, že nejsem autorem, páč ty fotky jsou fakt super

jindriska
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 08:34
- Nahlásit

nels
my chodíme do dospěláků s roční fenečkou a nemá to tam chybu. Hlavně na konci ta společná procházka, to je úplný balzám na duši, jak všichni lítaj, hrajou si, páníčkové si povídaj, perfekt....., něco takového jsme hledali. Mám kříženečku a hlavně bazíruji na přivolání a abych pro ní byla středobodem světa, tzn. být tím nejlepším páníčkem, který je po zásluze milován a kterému je bezmezně důvěřováno. Nevyžaduji bůhví jaké výkony s dokonalou přesností, spíše bezproblémového parťáka. A tam se mi tohoto dostává.

Anonymní
# Zasláno: 6 Pro 2005 08:51
- Nahlásit

To zní skvěle. Můžete mi, prosím, říct, kdy a kam chodíte na tento cvičák
a jak tam s pejsky pracujete?

jindriska
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 09:24
- Nahlásit

vypadá to zhruba takto: sejdeme se všici dohromady (sobota, Stodůlky, dospěláci v devět ráno), pejskové navolno, ti trochu s prudérnější povahou mají košíky, začíná se přivoláním od skupiny, pak se cvičí buď v kruhu, řadách - základní poslušnost, např. minule chůze na vodítku (což jsem velmi přivítala, naše hrozně tahá), chůze u nohy, odložení atd. a na konci se jde do polí a hájů na prochajdu. Odbornější výklad a všechny informace najdeš na www.hafbezobav.cz - výchova, výcvik.

shmoldie
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 10:21
- Nahlásit

já tam chodím taky se svojí mladší čubinou, cvičíme na dospělácích a pak se ještě vracíme i na štěníky, se kterýma právě chodíme na procházku. je to proto, že si čubina najednou usmyslila, že mi bude machrovat na štěňata a kousat do nich a moc moc si vážím toho, že mi Končulovi s tím problémem pomáhají. po pravdě řečeno jsem spíš čekala, že mi řeknou, že nebudou zbytečně vystavovat štěňata stresu. Veryna je tam s košíkem a stopovačkou, musím jí mít neustále na očích aby něco neprovedla, ale seká dobrotu, najde si tam vždycky nějakýho kámoše a chová se velice slušně. myslím, že dělá obrovský pokroky - takže tak za nás. já na tenhle cvičák nedám dopustit.

nels
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 10:35
- Nahlásit

no já jsem taky úplně nadšená.je to tam perfektní,každou sobotu se všichni těšíme jak malé děti. akorát tam je tolik RR,že mám někdy problém najít toho našeho
uvažuju ale o tom,kdy přestoupit k dospělákům.kolik mají vaši pejsci?

shmoldie
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 10:48
- Nahlásit

mojí čubině je 14 měsíců a mám pocit, že do dospěláků jsme začaly chodit nějak kolem 8mi - mi jsme ale nechodily na štěňátka, začly jsme rovnou v dospělých.

Evik
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 10:57
- Nahlásit

no já už jsem o návštěvě na HafBO taky mockrát uvažovala, a to z důvodu "léčení" dušičky mého mlaďocha....jeho jako štěně 2x napadl jeden RR od nás z ulice...(jeho panička je pitomá a psa nezvládá, občas se psem chodí její syn, který ho zvládá ještě méně a vůbec se ani nesnaží psa v jeho projevech agresivity krotit) pejsa se z toho jako štěndo ještě docela oklepal, ale když už ho tentýž RR napadl jako téměř dospělého a pak ještě jinde jiný RR, začal RR nesnášet a na každého co potkáme se preventivně snaží vrčet....Já mu to zakazuju, on se pod mým dohledem kontroluje, ale vidím na něm, v jakém je napětí a jak mu ten kontakt vadí......Takže my bychom potřebovali potkat vícero majitelů zvládnutých a neagresivních RR, aby jim můj pesa zase začal věřit....je mu 19 měsíců, takže by ještě neměl být problém....
Jinak mě dost mrzí, že RR jako plemeno doplácí na to, že je teď tzv. "v módě". Pořizuje si je spousta blbců, kteří vůbec nevědí, jak s nimi zacházet, jak je cvičit apod....a vytváří tak plemeni a slušným majitelům špatnou pověst...

jindriska
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 11:18
- Nahlásit

Evik
tak to neváhej a přijď, páč koncentrace RR je tam dosti značná, já jsem je neměla v oblibě, nějak mi neseděli a neměla jsem k nim důvěru, ale tento názor jsem přehodnotila - okouzlili mě jejich zvláštním pohledem a šarmem, náhodou jsou to velmi impozantní psi!

Evik
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 11:25
- Nahlásit

mně se RR na pohled líbí, ale právě po zkušenostech s těmi agresivními, nevychovanými jsem k nim také přestala mít důvěru. Asi potřebuju i já pomoci na duši... (jinak já sama se žádného psa nebojím a jsem schopna a ochotna svého psa bránit před každým psem, který by ho napadl.....taky už jsem to musela několikrát udělat...)

nels
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 11:43
- Nahlásit

Evik

tak to určitě přijeď,tam je fakt ridgebacků hodně.když jsme tam byli poprvé,tak i nelson byl z toho úplně vykulenej - všude spousta psů,z toho většina stejně zrzavejch jako on
fakt ale je,že ta atmosféra tam je tak moc příjemná a plná lásky ke psům,že tam konflikty ani nevznikají.opravdu,i my áme někde s naším RR problém,že štěká na všechny kolem,ale tam je pořád na volno,nikdy se ani nenaježil a to tam je těch psů fakt hodně a skoro všichni fakt velký plemena.po každé hodine mám opravdu dobrý pocit,takže neváhej

nels
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 11:45
- Nahlásit

shmoldie

myslíš,že je mezi těma hodinama,dospěláci x štěnata, velký rozdíl? našemu je 8 měsíců,tak nevím jestli má smysl jít už k starším nebo je to v podstatě podobný

Anonymní
# Zasláno: 6 Pro 2005 11:58
- Nahlásit

já myslím, že to záleží na tom jaký je Nelson péro, v těch dospělácích je víc klid, nejsou tam pauzy kdy si štěnda jdou zahrát - spíš se asi poraď s Míšou, Petrem nebo Zdenkou oni vás pozorujou při cvičení, takže budou víc kompetentnější než já.

shmoldie
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 12:00
- Nahlásit

to sem byla já - jsem si to před chvílí shodila a už jsem se nepřihlásila

nels
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 13:02
- Nahlásit

shmoldie

tak to asi ještě dlouho zůstanem u štěňat

shmoldie
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 13:07
- Nahlásit

nels[b][/b]

MD1
# Zasláno: 6 Pro 2005 21:01
- Nahlásit

To Evik:

mam stejny problem, sice ne s RR, ale vlcaky a hovavarty a vubec vetsimi psy nez je ten muj, taky mi ho parkrat napadli, a on od te doby vrcit na vesti, chlupate a tmave psy, taky nevim co s tim, potrebovala bych poradit, taky jsem uvazovala o tomto cvicaku, chodi tam kamaradka a hodne si to vychvaluje...

petl
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 08:26
- Nahlásit

Všichni

Ahoj docela jste mě nalákali, chtěla bych se tam někdy zkusit zastavit - nejezdíte někdo kolem Kralup či okolí? Na PH samozřejmě přispějeme já i pejsa.

Evik
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 08:42
- Nahlásit

MD1
tak se tam třeba můžeme potkat.....co máš za pejska? Já chodského psa - tj. střední velikosti, chlupatý, černý Je to ale jinak velký kámoš s takřka všemi psy.... Pokud na něho třeba nějaký pes jenom vrčí a nesnaží se ho napadnout, tak si toho nevšímá, bránil by se jen, když by se ho cizí pes snažil napadnout. A to já mu zas nedovoluju, aby se bránil sám, vždycky ho bráním já a jemu do toho nedovoluji zasáhnout.
Můžeme třeba zkusit seznámit naše pesany, třeba se ten Tvůj taky zkámoší, když uvidí, jak na něj ten můj vrtí ocasem a zadkem

redhead
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2005 14:19
- Nahlásit

My máme staforda, skoro dvouletého a potřeboval by ten cvičák jako prase drbání. Poslechne, když má zrovna chuť a jak vidí psa, kočku, zajíce, to si můžu vyřvat plíce a nezájem.

nels
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 10:10
- Nahlásit

Tak jsem Nelsona omylem přihlásila na tuto sobotu do dospěláků.nějak jsem si toho nevšimla,až včera,takže VŠEM co tam tuto sobotu budou taky se dopředu omlouváme za otravování jejich psů,skákáni na lidi apod.

kathy
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 18:19
- Nahlásit

ahoj všichni, co nejdřív se na cvičák hafbezobav chystám se svojí fenkou bandoga. jen mi není úplně jasná cena - to se vážně platí tak malá částka jako předplatný nebo se ještě platí každá hodina zvlášť?

nels
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 19:56
- Nahlásit

kathy
ahoj, je to opravdu 50 za štěňata a 30 za dospěláky

Evik
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 08:15
- Nahlásit

nels

a bylas tedy v sobotu v těch dospělácích? Jestli jo, tak sis mohla všimnout, co tam můj chodan vyváděl za "psí kusy" Vůbec se mu v sobotu nechtělo makat....jediné, co ho zajímalo bylo otravovat čubiny...

nels
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 10:25
- Nahlásit

Evik

nebyla jsem,nakonec nám to nějak nevyšlo.jdeme zítra,ale ještě do štěnátek
kdyby jsme tam ale byli,tak si nelson uurčitě s tvým choďákem padne do oka a budou se flákat spolu

Chiqui
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 11:15
- Nahlásit

Ahoj,chtěla bych se zeptat jak výcvik probíha,byla sem se tam podívat a žádnej cvičák sem tam nenašla,to se cvičí na louce nebo na poli?

Evik
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 13:05
- Nahlásit

Chiqui

ano cvičí se na takové loučce a někdy když je na cvičící ploše moc zamrzlo, tak "na poli" kousek od toho....Tam žádný přímo cvičák není.....Pokud chceš jít taky cvičit na HafBO, musíš se na jejich stránkách www.hafbezobav.cz na cvičení přihlásit. Jinak se to praktikuje tak, že ti, co nevědí, kde to je se vždycky s někým domluví, kdo je tam dovede, dává se sraz na konečné busu 174 - Velká Ohrada

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání