| Autor |
Zpráva |
Kamca
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2005 18:40
- Nahlásit
Fifi:
Já mám West Highland White Terriera, neboli "Westíka Benyho". Veškeré jeho zážitky, problémy a humorné příběhy jsem popsala na adrese: http://www.beny.estranky.cz/ . Budu ráda, když naše stránečky navštívíte
|
ppga
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2005 19:35
- Nahlásit
Fifi
Takže Canny sa celým menom volá Canny Joseph Staff, otec je Shadow of Aire G-Man a matka Off Limits from Bruing na Boann.
Celkom ti verím, že tvoja erdelinka počas troch dní odmietala zobrať žrádlo. Ja som si tiež povedala, že keď zvyšní psi mohli jesť všetko, čo dostali do misky, výnimkou nebude ani tento. Lenže jeho trucovanie vydržalo dlhšie ako to moje. Takže celkom nesprávne som mu nakoniec tie granule vždy niečím ochutila. Napríklad primiešanie takého vajíčka hneď prinieslo dva poznatky: ja som zistila, že Cannymu vajíčko náramne chutí a Canny zistil, že sa to vajíčko len veeeeeeľmi ťažko oddeľuje od granúl, tak ich nakoniec zožral. Najprv totiž každú jednu granulu zobral do papulky, olízal z nej vajce a vyplul ju naspäť do misky. Našťastie ho to prestalo veľmi skoro baviť a zožral aj tie nenávidené granule.
Psí ranný budíček by som tiež nemenila a neviem si predstaviť, že by sa ku mne nedošla nejaká tá psia potvorka ráno pritúliť. Kým sme mali len "krpcov" chodili si do postele, kedy sa im zachcelo. Ibaže vlastnenie erdela prinieslo poznatok, že naša posteľ nie je vôbec tak veľká, za akú som ju pôvodne považovala a buď sa v nej pohodlne vyspím ja s manželom alebo jeden z nás s erdelom.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2005 19:56
- Nahlásit
Kamca
Ahojda, Benik je moc peknej, rostarny mu koukaji z oci!
ppga
Ja myslela, ze treba budeme mit nejak pribuzny erdeliky, ale bohuzel...Byli jste s Cannikem nekde na vystave nebo je to pouze domaci postelovy pejsek?
Dneska zase chlupatice sezrala jen pulku zradla, ja krmim hlavne varenym masem, takze holt nekdy se ji chce zrat a nekdy ne. Zato zbyle 2 rotvice by sezraly i slona, tem chutna vsechno, jsou to prasata! Jinak na fotecky i povidani o moji erdelce se staci podivat na www.agayaga.com Nemas nejakou fotecku Cannyho? Nebo stranky..
|
ppga
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2005 22:43
- Nahlásit
Fifi
My na tie výstavy veľmi nie sme. Boli sme s ním len na dvoch klubovkách (na jar v Bratislave a nedávno v Nitre). To bola tiež sranda, pretože my laici sme vôbec netušili, čo za titul to to naše psisko vlastne dostalo (CAJC), ešte že tam bol aj chovateľ a aspoň približne nám to vysvetlil. Možno sa raz stane zázrak a pochopíme významu všetkých tých titulov. Napriek tomu Canny nie je posteľový psík, aj keď v tej posteli vylihuje veľmi rád. Manžel sa s ním venuje záchranárskemu výcviku a keď všetko dobre pôjde, na jar by mali robiť prvé skúšky. No uvidíme ešte.
Vlastnú stránku ešte nemáme, ale Cannyho fotečky môžeš vidieť na www.celysvet.cz A ak zajtra nezabudnem, pošlem ti nejaké aj na mail.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 3 Pro 2005 23:39
- Nahlásit
Myslíte že mi někdo může odpovědět na můj dotaz ohledně váhy jorka? Děkuji,
Papyk.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2005 13:08
- Nahlásit
ppga
Canny je fesak, slusi mu to! Na mailik se budu tesit, a ke zkouskam drzet palce! Kdybych to mela blizko nekam, kde se dela zachranarina, taky bych vyrazila, znam spoustu erdeliku, kteri jsou na to mooooc sikovni. My spise trenujeme takovou vsehochut - od stop pres poslusnost(zatim mame slozeno ZOP a ZZO) a pristi rok snad taky splnime nejake dalsi zkousky. Taky bych rada zkusila agility, ale uvidim, jak se to bude ty moji palicaty fene libit...
Anonymní
Ja bych rada, ale yorky neznam, takze bohuzel...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2005 18:48 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Zkusim poprve v zivote sem vlozit fotku..
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2005 18:54
- Nahlásit
A ono to VYSLO!!!
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2005 19:02
- Nahlásit
Fifi
Taky moc pěkný pejsek
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2005 19:31
- Nahlásit
Kamca
Diky! Ale ty prace, nez takhle vypada - to je trimovani, skubani, strihani, cesani - moje zada stenaji, puchyre natekaji a alergie jasa!! Ale, co jsem chtela, to mam, takze de facto - ja si nestezuji..
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2005 19:41
- Nahlásit
A takhle vypada nase smecka cela pohromade..
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2005 09:51
- Nahlásit
My máme Irského teriéra
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2005 13:47
- Nahlásit
Terri
Toz nam neco o nem napis, nebo posli foto! Poznaji lidi, co mas za plemeno? Mne se obcas lidi ptaji, jestli mam obarvenyho knirace nabo - klasicky - Dasenku...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2005 14:21
- Nahlásit
Takhle vypadal, když byl malý a pak mladý . Je to naprosto skvělý, pohodový, hodný pes. Učenlivý, temperamentní, mrštný. To hodný bych zdůraznila. Mazlivý, kontaktní, chytrý, bystrý. Nekouše, netrhá, hraje si.
Ale taky se velmi rád vydá po stopě za srnkou. Potřebuje hodně pohybu, jinak je rudou střelou...
Prostě zlatý pes pro někoho, kdo mu dá hodně citu a pohybu.
Poznají ho jen lidé, co znají teriéry, jinak se ptají...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2005 14:29
- Nahlásit
No to je smudla nadhernej!!! To s tou zveri znam, je to asi ve vsech vyssich terierech, nam se to zatim zvlada ukocirovat.. Ja s erdelinou jezdim hodne u kola nebo radi jak silena se psama na cvicaku - fakt to chce spooouuustu pohybu.
Hele, oni by se meli trimovat nebo staci bezna udrzba..?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2005 15:26
- Nahlásit
Terri
Nemuzes smaznout ty nablbly prispevky od Amy nebo jak se jmenuje..?
|
franceska1
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2008 20:21
- Nahlásit
Ahojte ve spolek. Já si před týdnem přivezla 8 týdenní štěně irish soft coated wheaten teriéra. Je to sice miminko,ale mám jednu věc,která mi vadí. Máme zahradu a kolem ní živý plot. Před 2 dny si tam malá začala lozit a tahat hračky. Nevím proč to dělá,ale chci ji v tom zabránit,nevím ale jak. Taky tam "kaká", nechce před námi,zaleze vždy stranou. Na moje volání se nechce z toho křoví vrátit,ani jako když dělám že utíkám pryč.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2008 07:38
- Nahlásit
franceska1
to mi dělá už druhý pes- celý život nemusí,aby na něj někdo v intimní chvíli koukal a když to jde,zaleze...........
já mám amerického stafordšírského teriéra.
|
olympus
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2008 10:19
- Nahlásit
Jé ahoooj, já mám doma také teriéry, irského a cairna.
Terri, odkud máš irčánka???
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2008 10:34
- Nahlásit
žanda
někde jsem četla nebo slyšela, že to má co dělat s dominancí... prostě v tu určitou chvilku je pes takový dost nechráněný, tak aspoň zaleze, aby mohl nebezpečí čekat jen z jedné strany... a celkem se s tím i ztotožňuju, protože Gary to dělá taky, zastrčí prdel do křoví, takže kdyby ho chtěl někdo sežrat, tak by na něj bafl asi zepředu a tam by ho nepřehlídl ... a dominantní vůči psům - to on je
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2008 10:39
- Nahlásit
Mel
Jo, tak teda ten muj exot jak kdy, ale taky radši někde za rohem, u stromu, nebo tak - a jak trefně prohlásila kámoška o svým "ten vůl kdyby byl na posečený louce, a jen jedno jediný stébélko trávy by tam zbylo, tak se 100% jistotou se vysere na to stéblo"
Kdežto malej exot zase kadí na těch nejlépe vyditelných místech, těsně u chodníků a na vyvýšeninách všeho druhu
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2008 11:17
- Nahlásit
Mel
no i bych tomu věřila, proč ne,ale předchozí hafan mi to dělal taky a to nebyl dominátor- u krakena mi to sedí )
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2008 11:19
- Nahlásit
Dines
jen jedno jediný stébélko trávy by tam zbylo................šla jsem se psem do středu Prahy....všude beton, kníkal a pořád se rozhlížel,bylo jasný co hledá-našel ) dvě travičky chudinky z betonu lezly,alespoň ty že byly, jinak snad praknul. (že kadil cestou k metru nevadilo,musel zas),pak že je všude dostatek zeleně )
|
Saita
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2008 12:03
- Nahlásit
Já mám tři jorkšírské teriéry. První Nikky je můj první pes vůbec Minulý týden oslavil pět let. Je velmi přátelský jak ke psům tak k lidem i dětem. Před rokem bohužel prodělal mrtvici ale zotavil se s ní a opět si užívá života. Má takovou malou úchylku a to že se neustále zamilovává do štěňátek pejsků(ne feneček).
Druhá je Hany, je to tříletá fenka agiliťáčka. Když byla malá tak byla naprosto neuvěřitelná, malá nebojácná přátelská střela, když jsem ji poprvé dovezla domů, polítala tryskem celý byt, poskákala Nikkyho, vyčůrala se, vykakala a byla doma. Dnes dokáže být velmi klidná a hodná ale naopak i velmi temperamentní. Miluje vodu a už máme i pár úsměvných zažitků s vodou spojených. Je přátelská, neagresivní.
Třetím pejsek je skoro dvouletý Jamie. Ten má více takovou tu kritizovanou jorkšíří povahu. Když byl malý tak vyjížděl po každém pejskovi, odmalička cvičí agility a dnes už je k pejskům zdrženlivý, spíš bojácnější ale rozhodně lepší než kdyby vyjížděl. Jinak teriéří temperament rozhodně nezapře je to nejaktivnější člen smečky, neustále běhá, skáče, lítá tryskovou rychlostí a štěká. K lidem i dětem je zdrženlivější ale pohladit se nechá i se občas mazlí, má oblíbenou holčičku s Downovým syndromem se kterou se vždycky jak ji potká k našmu údivu něžně mazlí.
|
Meemies
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2008 12:57
- Nahlásit
Ahojky, my máme boston teriéra, všichni nezasvěcený teda nevěří tomu, že to je teriér a tipujou francouzskýho buldočka (už mě to začíná docela štvát ). V každým případě si ale myslim, že je teriérem tělem i duší, takhle živý zvíře jsem dlouho neviděla. A to se všichni ptaj "To je asi klidný zvíře, co?" Vůbec nechápu, podle čeho tak usuzujou, neustále musí někde pobíhat, něco nebo někoho ožírat a celkově je strašně hyperaktivní. Na druhou stranu je to taky pěknej gaučák, spát musí jedině s náma v posteli a to ještě pěkně nalepenej nejlépe na naší hlavu, aby sme mu náhodou neutekli. Je to naprosto úžasný zvíře!
|