| Autor |
Zpráva |
Fifi
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 15:43
- Nahlásit
Máte jakéhokoliv TERIÉRA? A co vaše zážitky, problémy, uspěchy, složené zkoušky, humorné příhody atd..?
|
milovnikpejsku
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 15:50 - Změnil/a: milovnikpejsku
- Nahlásit
nemám
|
Fifi
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 15:56
- Nahlásit
To ja jo!
A asi jsem sama...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 15:57
- Nahlásit
Fifi
Evicka má foxíky a má jich hodně. Až se tu objeví, určitě se ti ozve
|
Fifi
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 16:08
- Nahlásit
CHMMM... Ja doufala, ze se ozve nekdo treba s erdelem apod... No nic.
Muj 5 minut stary zazitek - holky si odsunuly jedno ze shnilych prken sousedova plotu a sly zkoumat.. Soused je chalupar, cili v zime nefunguje, tak ho nevydesily... A ja si rikala, ze je venku nejak mooooc velky ticho!!
|
papyk
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 16:15
- Nahlásit
Já mám Yorkšíra
|
Fifi
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 16:45
- Nahlásit
A co vaše zážitky, problémy, uspěchy, složené zkoušky, humorné příhody atd..?
papyk Jinak neni co dodat???
|
papyk
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 17:13
- Nahlásit
Má 4 1/2měsíce ale něco tak hyperaktivního jsem v životě neviděl! Je naprosto úžasný, už když jsme ho dovezli tak se otrkal během 1hod. a první noc taky O.K., teď už jen lítá po bytě a venku jako raketa a má úžasné zrychlení Akorát to denní česání se mu zatím moc nelíbí a z jeho prvního koupání se mohl zbláznit.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 17:51
- Nahlásit
ja mam Jacka Russella ....je to bamba plemeno
|
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 17:52
- Nahlásit
chtela jsem rict bomba plemeno
|
ppga
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 17:53
- Nahlásit
[b][/b]Fifi
No tak sa teda ozýva niekto s erdelom. Ten náš výmyselník má 16 mesiacov a volá sa Canny. Za tých takmer 14 mesiacov čo ho máme bolo zážitkov samozrejme viac než dosť, občas aj tých humorných situácií. Ale kde začať? Tak skús najprv ty napísať nejaký krásny zážitok alebo humornú príhodu a potom mi možno tiež niečo napadne.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 17:57
- Nahlásit
papyk
Jj,a to maj asi vsichni terieri spolecny - rychly, mrstny pohyb! Cesani je vzdycky zpocatku boj, staci minutka a pak piskotek - u nas to tak fungovalo, a ted erdelice drzi na stole jak pribita treba 2 hodiny! Ale bacha na to koupani ted v zime(je mi jasny, ze ve vane a teplou vodou!), ale i tak,at vam mimi nenastydne!!
A Jack Russel - po tom jsem jiz take posilhavala, ale moje tlustosky by stenatko asi zaslaply, tak si PROZATIM musim nechat zajit chut..
|
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 18:00
- Nahlásit
Fifi
Ale nezaslaply ...ta si dava sakra bacha a je tak rychla za utece i pred myma ovcakama
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 18:03
- Nahlásit
ppga
No super, kamarati zo Slovenska a jeste s erdelem!!
Mno jo, mas pravdu, kde vlastne zacit??? Ja toho muzu napsat spoooouuuustu, erdelina me nikdy nenudi. Treba jako dneska s tim plotem
A ty mas pejska s PP? Bydli s vama nebo v kotci? Moje prdelka je samozrejme v dome a vydatne umi pomahat pri jakemkoliv vareni cehokoliv, je hrozne upovidana, a umi po erdelovsky chrochtat, kdyz neco opravdu chce!
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 18:07
- Nahlásit
Anonymní
No, erdelka byla taky sakra rychla jako stene, ale i tak ji ty moje spekatice stihly zvalcovat, kdyz hnaly ke plotu za bubakem!
Anonyme(!), delas nejake aktivity se svym Russelackem? Nebo je jen pro radost?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 18:15
- Nahlásit
Fifi
Jen pro radost tady se toho moc delat neda....je tady jenom jeden cvicak a ten je zameren jen na sportovni kynologii.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 18:20
- Nahlásit
Anonymní
Ale jdi!!! A co agility, coursing, fly ball, frisbee.... nebo treba zkousky KJ Brno? To u vas nebo pobliz neni vubec nic???
|
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 18:24
- Nahlásit
no je nekolik km od nas a nemam bohuzel auto takze to bude jenom domaci mazlicek )
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 18:26
- Nahlásit
Co vic by si moh pejsek prat??? Pod perinku, papani a mazleni...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 18:30
- Nahlásit
Fifi
To papani ji bavi nejvic ....a mazlit se moc neda protoze mi potom hrozne kouse
|
Endy
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 18:58
- Nahlásit
papyk
To jsem si taky říkala,když jsem si pořídila jorkšíra.Úžasný temperament a velké srdíčko v malém psovi.Prostě teriér.Teď mám stejně starého krysaříka jako Ty jorka a můžu říct,že vydá za deset jorkšírů.
|
papyk
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 20:18
- Nahlásit
To je možný, já to srovnávám s těma knírama co jsme měli, ti když byli štěnda tak to byli takový hromádky neštěstí, vylekaný a ze všeho vykulený a teď ten náš árny, hotový pekelník
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 20:49
- Nahlásit
Anonymní
Hele, a to te kouse pri krmeni nebo jen tak ze srandy?? Ja mela s erdelici podobny problem asi do 5 mesicu, vzdy jsem ji to po dobrem vysvetlila a bylo to casem uplne v poho..
|
ppga
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 22:56
- Nahlásit
Fifi[b][/b]
Takže hafana máme samozrejme s PP. Ono na Slovensku myslím erdelov bez PP ani nezoženieš. A keďže bývame v byte, je s nami pekne v teplúčku, kde poslúcha nás, ale najmä svojho "šéfa" 8kg kríženca. Pri varení veľmi neasistuje, pretože je to nežravec obyčajný. Jeho mlsný jazýček je veru poriadne vyberaný a len tak jeho výsosť bársčo do papulky nezoberie. A keď niečo chce, uprene hľadí na človeka. Keď to náhodou nezaberie, začne na striedačku podávať labky. Najlepší je ale ráno. Má totiž povolené chodiť do postele len ráno a ráno je predsa vtedy, keď aspoň jeden člen smečky je už zobudený. Takže to najprv začne dupať okolo postele ako stádo slonov a keď unaveno zdvihnem hlavu ja alebo manžel, rýchlosťou blesku sa odrazí a už ho máme v posteli. Blbé, že niekedy ten jeho skok ja dosť dlho rozchádzam keď na mne pristane tých jeho 26kg nie je mi všetko jedno.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 23:16
- Nahlásit
ppga
Nase erdelina sice pri vareni pomaha, zhltne cokoliv, co upadne od prkynka(slupky z mrkve, celeru, brambory), ale jak prijde na krmeni, je to slechticna, ktera se nad vsim sklebi a maloco vezme do tlamy! V lete vydrzela na psich taborech potravu stornovat treba 3-4 dny! - nekecam, krome par psich piskotu za den nesezrala NIC!
A ze erdel na Slovensku bez PP je tezko k sehnani je super! - podobne je to i zde, zkratka to vzhledem k srsti neni plemeno na mnozeni...
Muzu znat rodice Cannyho?(treba na mail fiddli.diddli@seznam.cz), dik predem!
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 23:25
- Nahlásit
ppga
Jinak skoky do postele po ranu prodelavam hned natrikrat - od erdelky, ta je nejlehci a nejsetrnejsi a pak nasledujou dve rotvajleri delovy koule... Ale at si kdo chce co chce rika, nemenila bych, takovy vzbuzeni po psim je kouzelny a kam se hrabe na budika! A ze mam psy v posteli ? - je to uzasna masaz a povzbuzeni do novyho dne!!!
|
Lara
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 23:27
- Nahlásit
Já mám černého ruského teriéra - půl roční fenku, ale to už jsem tu psala mockrát, tak už to asi všichni víte. Oni jsou rusáci trošku netypičtí nejen tím, že jsou to teriéří giganti. Zatím mám pocit, že jsem měla s výběrem štěněte hodně velkou kliku. Dost lidí mě před tímhle plemenem zrazovalo. Neštěstí jsem si dost naštudovala než jsem si jí pořídila. A hlavně jsem na ty sýčky nedala. Lara je děsně hodná. Bydlí s námi střídavě v Praze v bytovce a na venkově, kde jsem častěji.Miluje všechna zvířata - ostatní psy( pes - fenka nerozlišuje, kamarádí se s oběma), kočky, ... štvou jí jen ptáci, kteří si klidně odletí, když ona by si s nimi chtěla hrát. Nejstaršího kamaráda má sousedovic koně, se kterým se přátelí od svých sedmi týdnů, kdy jsem si ji přivezla. Olizuje se s ním přes plot a užírá mu vojtěšku, kterou mu dávám. Občas je paličatá - jako teriér, ale oproti velšteriérovi ( kterého jsem měla dříve) je daleko zvladatelnější. Učí se celkem snadno a povely nezpomíná. Na cvičáku říkají, že je šikovná.Nudí jí opakovat naučené a dá mi to najevo. Naše začátky s obranou jsme tu řešili....Tak už vás nebudu nudit. Ahoj
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 23:37
- Nahlásit
Lara
Ahoj Laro, ja myslela, ze posles neco vic po prvnim mailiku!! Jinak fotecky KRAAASNY!A urcite nikoho nenudis!
Erdelka by zas vsechno lovila a ptaci, zejmena kosaci, ji stvou svym poplasenym revem a tim, ze nejdou chytit! S konema je taky kamoska, ma z nich respekt vzhledem k velikosti, a tak o jejich uloveni ani neduma...
Jinak je to pekny prase, reje tim chluatym rypakem, kterymu rikam BRCKO(neb ho vsude strka), kde to jen jde a pak vypada naprosto nechutne!!
|
papyk
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2005 00:25 - Změnil/a: papyk
- Nahlásit
Možná trochu blbej dotaz, ale kolik by měl vážit jorkšír ve věku 4a1/2 měsíce? Ten náš má 1,4kg, je s PP (pravda, chovatelka mi je ještě stále neposlala), dávám mu krmnou dávku přesně podle chovatelky i jak je na pytli od granulí. Ptám se proto že jsem tak projížděl ze srandy inzeráty na netu a všude u prodeje štěnat uvádějí rodiče s váhou:1,2; 1,4; ..... až 2,2; 2,5kg?????? Je teda fakt že to byli většinou bez PP, ale je to v pohodě když má ted už 1,4kg? Vím že standard je do 3,2kg ale přesto P.S. když jsme ho brali ve 3měs. tak měl 1kg.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 3 Pro 2005 18:39
- Nahlásit
Fifi
Kouse jen tak ze srandy kdyz si s ni hraju ....kolikrat mam okousany ruce ze je mam uplne cerveny
|