Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / JE TO NUTNÉ?
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
ami
# Zasláno: 11 Lis 2005 10:22
- Nahlásit

Je nutné chodit s velkým psem na cvičák,když ho mám na mazlíka a základní pokyny umí ?

Garfield
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2005 10:30
- Nahlásit

Opravdu nutné je jen dát psovi žrát, pít, venčit a sem tam džognout protivzteklou vakcínu.

pigie
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2005 10:32
- Nahlásit

A este by som dodala, ze socializovat

Anonymní
# Zasláno: 11 Lis 2005 10:43
- Nahlásit

Pro ami[/b]

Nikam nechoď! Velký pes potřebuje především lásku. nadarmo se neříká: "Jaký pán, takový pes."

Cvičením z něho uděláš leda blbou loutku, které v nezvyklé situaci nebude vědět jak se zachovat. Pes potřebuje odmalička žít mezi normálními, inteligentními lidmi. Pak tam sám hezky zapadne a chová se normálně. Už jsme takhle vychovali pěkných pár pesanů. a na cvičák jsme v životě nevkročili.
- taky pochopitelně závisí jakou máš rasu psa. Některý potřebuje pevnější ruku ale vždy lásku a lásku[img][/img]

určitě NE[b]
rákosku. A nejhorší je když mu jednou něco zakážeš a podruhé mu to povolíš. Musíš stále stejně. Hlavně s láskou.
-teda pokud nechceš vlkodlaka na střežení chemické továrny.

ami
# Zasláno: 11 Lis 2005 10:44
- Nahlásit

Tak fajn,po této stránce má vše

Sali
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2005 11:04
- Nahlásit

Anonymní
jasně,když umíš psa dobře vychovat jako společníka a pokud to nemáš v hlavě předem dobře srovnaný,že chceš dělat jako hobby hundesport,nemá cenu se na cvičáku otravovat s takovými magory,jako jsem já,nebo Ebony,nebo Eny,nebo tak.
Žít se psem se dá nádherně i bez sportovní kynologie.Sportů se psy jsou mračna,a klasický cvičák je třeba jen k jednomu druhu.

Pokud ovšem výcviku rozumíš tak,že klidně budeš tvrdit Cvičením z něho uděláš leda blbou loutku, které v nezvyklé situaci nebude vědět jak se zachovat. tak na to ti klidně napíš FUCK YOU! PRD VÍŠ A MOC CHYTREJ SEŠ.

Anonymní
# Zasláno: 11 Lis 2005 11:20
- Nahlásit

Pro Sali:

Milá Sali, u pravdy se člověk nejvíc zlobí....... ano, lásku, lásku.........

PS: a platí to i (a především) i pro nás lidi. Vždy je lépe s láskou pohladit než křičet a bít!!!

Měj se Móóc fajn a vše dobrý!

Eimy
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2005 11:22
- Nahlásit

Anonymní
Cvičením z něho uděláš leda blbou loutku, které v nezvyklé situaci nebude vědět jak se zachovat.

Jak to mužeš vědět, když jsi nikdy se psem na cvičák nechodil?

Sali
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2005 11:26
- Nahlásit

Anonymní
milý anonyme,já si svou "lásku" nechávám pro svý zvířata,nebudu jí plácat po cizích lidech.To se u mě opravdu nedočkáš.

Ebony
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2005 11:46
- Nahlásit

Anonymní
ne, nejvíc mě serou blbové, ne ti pravdomluvní.
neříkám, že velký pes potřebuje nutně cvičák, ani nevím, co je to za plemeno, ale každý pes, krom lásky, která je snad samozřejmá, potřebuje pohyb a zaměstnání. Protože pes, tak jako člověk, co nic nedělá, zůstane jen blbým, líným a znechuceným tvorem......jako většina lidí,v týhle společnosti, co nevystrčí zadek z auta, leží u televize a cpe se hamburgrama - hlavně, že mají lásku.......
a opravdu mě dokáže nasrat někdo, kdo tvrdí o mých psech, kteří všichni chodí na cvičák, že jsou to jen blbé loutky, co neví, jak se zachovat....takže až k nám někdy přijdeš, srabe, co se neumíš ani podepsat, tak ti ty přiblblý loutky předevedu, oni jsou totiž moc dobře poznají debila, kterej potřebuje natrhnout zadek. Protože oni za svůj život poznali tolik lidí, psů a zažili tolik zážitků, o jakých se tobě ani ve snu nezdálo.

Máš pravdu Sali, lidi si ani zdaleka nezaslouží věnovat lásku, jako psi, protože každej druhej člověk ti vzápětí po úsměvu za pár metrů podrazí nohy......a pak má ještě blbý hemzy, že si za to můžeš sama

Sali
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2005 11:50
- Nahlásit

takže až k nám někdy přijdeš, srabe, co se neumíš ani podepsat, tak ti ty přiblblý loutky předevedu, oni jsou totiž moc dobře poznají debila, kterej potřebuje natrhnout zadek. Protože oni za svůj život poznali tolik lidí, psů a zažili tolik zážitků, o jakých se tobě ani ve snu nezdálo.
zásah do černýho!!!!!!!!!!!

Sali
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2005 11:51
- Nahlásit

pes, tak jako člověk, co nic nedělá, zůstane jen blbým, líným a znechuceným tvorem......jako většina lidí,v týhle společnosti, co nevystrčí zadek z auta, leží u televize a cpe se hamburgrama - hlavně, že mají lásku.......
DALŠÍ ZÁSAH,SNAD JEŠTĚ LEPŠÍ....

handula
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2005 11:59
- Nahlásit

Proč kdykoliv vydím Anonymní, tak si dopředu říkám, že to nebudu číst, protože to bude buď nějaká rádoby rada a blábol dohromady nebo nějaká fakt "inteligentní" hláška. Já jsem se psem taky na cvičák nechodila, ale z huby bych nevypustila, že cvičák dělá ze psů líný asociální blby. Mám fakt dost.

Denisa
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2005 12:04
- Nahlásit

Ami,
ty máš to štěně boxera že jo?!
V jednom fóru se ptáš: [/i]Čauky vždycky jsem si myslela,že aportování je přirozené a každý pes rád aportuje,ale můj ne.Je ještě malý?Nebo ho to mám nějak naučit?Jsou mu 4 měsíce [i]
No vidíš a to by ti předvedli na cvičáku a ostatní věci taky... prostě nemusíte skládat zkoušky a chodit tam věčně, ale můžeš se toho spoustu dozvědět, rozšířit si obzory, to samý tvůj pes... nebo si vyber jinej sport se psem (anebo s ním teda choď jen na procházky) - ale čím víc toho budete dělat, tím šťastnejší pes a boxer teda zvlášť, ten je nadšenej z každý kraviny a je to velice hravý, radostný a akční plemeno, tak by si zasloužil nějakou tu "ekšn"!

Anonymní
# Zasláno: 11 Lis 2005 12:07
- Nahlásit

Anonyme nejmenuješ se V.Dostál ?

Ten "ví" to samý !

Zoro

bob
# Zasláno: 11 Lis 2005 12:17
- Nahlásit

ami

tady vidíte, na co jste se ptala

na cvičáku vás ještě naučí prskat a sprostě nadávat

maáš pravdu anonyme, teroristů, vrahů a sprostých lidí s "dobře vycvičenými" pejsánky máme kolem sebe dost

podle toho to taky vypadá - Sali, ebony, handulo atd - taky byste potřebovali na cvičák - ale učit se trochu být slušnými

Evicka
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2005 12:21
- Nahlásit

Anonyme, jsi trochu mimo. Copak si myslíš, že cvičák je k tomu, aby se tam psi zblbli a plnili nesmyslné povely nebo co? Běž se někdy někam podívat, jak to ty psy baví a jak tam jsou rádi. Určitě jsou šťastnější a spokojenější v ostatní psí společnosti, když se něco naučí, než když mají jen tu tvou "lásku" a sedí doma na prdeli a nudí se.

Eimy
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2005 12:25 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit

bob
Já pořád nemužu pochopit, jak mužete odsoudit něco, co jste podle všeho v životě neviděl, nezažil.... Já se po skoro 3 letech dokopala k tomu, abych něco se svojí fenkou začla něco dělat organizovaně na cvičáku a mlátim se do hlavy, že jsem to neudělal dřív, protože teď jsme obě mohly být úplně jinde. Je pravda, že nechodím na poslušnost, ale na agility, rozhodně nemůžu potvrdit, že by psi, kteří tam chodí i dýl než já nevěděli, co dělat v situaci, kterou ještě nezažili...
Protože pořadí překážek není stejný, různě se to, co pes běží mění, takže i když ho psovod vede, tak ten pes musí přemýšlet a hlavně musí reagovat dost rychle na povely, co mu ten psovod dá...
To není o loutkách... A to mluvím jen o tom, co jsem stihla vysledovat po pár hodinách...
Nemluvím třeba o záchranařině, kde kdyby pes, kterj by byl vykulenej z toho, co nikdy neviděl, nejspíš neuspěl... Nebo věříte tomu, že psi, co dělají záchranařinu v životě nebyli na cvičáku a dělají to ze svojí přirozenosti?

Jinak se omlouvám Ebony, jestli jsem to napsala blbě s tou záchranařinou

Garfield
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2005 12:28
- Nahlásit

Milý anonyme,
60 % psů v mém okolí nikdy na cvičáku nebylo a jsou v poho stejně jako jejich páničci,
30 % psů v mém okolí nikdy na cvičáku nebylo a nejsou v poho proto, že jejich páničci je neustále někde honí a hledají po venku a brečí strachy, že už své miláčky nikdy neuvidí. Nebo jsou nenáviděni okolím pro ustavičný štěkot či skákání na lidi a největší část rodinného rozpočtu jejich majitelů činí účty za čistírnu cizího šatstva. Nebo jsou to nezřízená hovada, která klidně zežerou návštěvě chlebíček přímo z ústu, vše shodí, rozbijí a zničí. Nebo jsou to psi, kteří neustále někde zavazí a zdržují, protože přijdou až na desáté přivolání a pak se hodinu honí ještě s jiným psem. Případně jsou rozjetí po silnicích. Nebo je jich bohatý výběr ve všech útulcích ČR.
10 % psů v mém okolí na cvičák chodí a jsou to naprosto spolehliví inteligentní partneři a kamarádi svých pánů, kteří se nemusejí bát ani o ně ani o jejich okolí, kteří je mohou vzít kdykoliv a kamkoliv a každý je rád uvidí a přivítá, protože jejich psi nejsou nikdy naobtíš naopak možná díky nim jsou jejich páničci oblíbení a uznávaní u přátel. Jsou to psi naprosto přizpůsobiví a samostatní. Nikoliv tupé loutky.
100 % psů v mém okolí podstupuje domácí cvičák a průběžný celoživotní výcvik, který se více či méně liší od toho oficiálního tím, že jsou tam sami se svými pány a naučí se jen tolik, na kolik se jejich pánečkové zmohou = velice relativní.

Meta
# Zasláno: 11 Lis 2005 12:29
- Nahlásit

ami

Nenech se negativně ovlivňovat. Já jsem dospěla k názoru, že se zřejmě bez cvičáku při výchově neobejdu. Nehodlám si shánět "lumpa" po sousedech a stavět žebřík na zahradě. Jdu, zkusím a když nám to s Bertem nebude sedět, skončíme, ne? Zatím si myslím, že se to bude psovi líbit, tak proč mu neudělat radost? Jsem rozhodnutá, že třeba "rovnat" si psa od nějakého "macha" nenechám, nicméně tuším, že ta paní, co cvičák vede, mi bude sedět. On asi taky není cvičák jako cvičák, je třeba se podívat, jak to tam chodí. A pak se rozhodovat.

fromeli
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2005 12:29
- Nahlásit

My máme psa jako mazlíka taky, ale cvičák byl dobrá zkušenost, už jen to, že povel musela plnit mezi ostatníma psama, zvykla si na přítomnost většího množství psů různých nátur a ras.

Absolvovali jsme jen základní kurz, ale s dalším hafíkem půjdu zase.

Než jsme šli na cvičák, uměla základní povely, chodili jsme na psí louku, ale jak píšu, je to tam trochu o něčem jiném.

Ebony
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2005 12:48
- Nahlásit

bob
jo hochu, jak se do lesá volá, tak se z lesa ozývá, já jsem slušná dost, ale jen na ty co si to zaslouží a co neuráží a nelžou

a že by zrovna teroristi a vrazi chodili na cvičáky???? to je dost dobrá demagogie
a nepiš tu za dva lidi, když jsi jeden a sám......

Vcelka
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2005 12:48
- Nahlásit

Souhlasím s fromeli, vlastně bych to napsala asi stejně, taky jsem napřed myslela že bude stačit když bude pes jako mazlík a cvičák nebude potřeba, pak mi to ale nedalo a zkusila jsem aspoň kurz pro šťěňata a určitě toho nelituju. Pes se dostane mezi ostatní pesany, je vždycky ve svym živlu a myslim že se i těší, poznám to na něm že vždycky v neděli už přešlapuje kolem postele abych vylezla a čeká jestli pojedeme na ten cvičák nebo ne. Příští neděli už nám kurz končí a co dál zatim nevim. Ale aspoň jsem se sama něco naučila a myslim že je to dobrá zkušenost.

Sali
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2005 12:49
- Nahlásit

bob
UNIKÁ MI,JESTLI JE TO RECESE NEBO CO....
jako recese je to dobrý.

Ebony
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2005 12:54
- Nahlásit

Eimy
samozřejmě, že ne Eimy, záchranářskýho psa najdeš na ulici a vyrazíš s ním hledat, to má přeci každý pes v sobě

To víš, jenom lidi ,co neví a neznají, mají blbý kecy, na to už je internet tak zařízenej, že si sem každý slaboduchý a zakomplexovaný individuum chodí léčit své churavé já.
A nikdo z těch lidí ani nemá potuchy, kolik práce a úsilí, a hlavně radosti přináší výcvik se psem. Mluvím o výcviku pro radost a užitek, nemluvím o lidech, co si někde na psu honí své ego a léčí komlexy(kvůli tomu ale nemusí chodit na cvičák), zrovna jako si je tady léčí bob a jemu podobní.

Sali
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2005 12:58
- Nahlásit

mám dojem,že je dost velký rozdíl,jestli se na "cvičák" díváte jako na prostor určený ke sportovnímu vyžití,nebo jako na instituci kde váš naučí vychovat si psa,aby se s ním dalo žít...
Rozlišila bych ostře HUNDESPORT jako takový,pro který existují ZKO,členské subjekty ČKS,a TART kluby, a kde se scházejí lidi se sportovními ambicemi a připravují se skládat zkoušky a soutěžit,prostě sportovní kluby jako každé jiné,a cvičák je jejich tělocvična s klubovnou,

a pak PSÍ ŠKOLY a jiné PLACENÉ LEKCE NAPROSTÝCH ZÁKLADŮ, kde se člověk neznalý za své peníze po lekcích učí řídit psa....to není sport,ale prostě placený školení,jako každý jiný takovýho druhu....
a ještě existují PLACENÉ SLUŽBY PŘÍPRAVY PSA NA CHOVNOST PROFESIONÁLEM...to už je pak jen o psu,co tam dáte,zaplatíte a za dva měsíce vám ho vrátí chovnýho....

Nejde to směšovat,každý potřebuje nebo chce dělat něco jiného....

zuzka
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2005 13:35
- Nahlásit

já patřím do těch 60%, co nechodí a jsou v pohodě
ono je totiž cvičák a cvičák, já jako na první narazila na ten "makací" a protože nemám pracovní plemeno, ten vojenský dril se nám ani jedné vůbec nelíbil, zařekla jsem se, že na cvičáku už mě nikdo neuvidí, tak silná byla první zkušenost
teď po víc než roce se zase osměluji a možná zkusíme na jaře agility, zatím se chodíme jen "vyběhat" s pesanama na konci výcviku

evina
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2005 14:10
- Nahlásit

ebony,sali:napsaly jste to výstižně!!!Anonym dělá "chytrého" ale je zcela mimo...Možná si ani neuvědomuje,že původně byli milovaní i pejsci co skončili později v útulku!!!Viděl jste někdy psa na cvičáku jakou má radost,že pracuje a pán si s ním u toho ještě hraje?Patrně ne,protože byste nepsal takové hovadiny!!!

haha
# Zasláno: 11 Lis 2005 14:11
- Nahlásit

ami
nutné to není já taky patřím mezi ty co mají velké psy a na cvičák nechodí,záleží to čistě na tobě jestli chceš nebo nechceš chodit,já mám psy jako kámoše .lítám s nima po lesích a nepožaduju od nich nic než základní poslušnost,na druhou stranu obdivuju lidi kteří se svými psy něco dokážou,rozhodně nesouhlasím s tím co tady někdo víše psal že by si na cvičáku dělala ze psa nějakou loutku apod.záleží na tobě co se ti chce se psem dělat

Ebony
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2005 14:14
- Nahlásit

zuzka
a zuzko kolik ti prosím tě je let? To přeci neznamená, že když potkám jeden špatný cvičák, že jsou špatný všechny, nebo že je snad špatný celý výcvik. S takovýmhle přístupem bys asi nemohla vylézt na ulici, přeci všude, kde figuruje lidská složka, jsou holt špatný a dobrý věci. Zrovna tak by ses nemohla nikdy vdát, protože tě jeden chlap opustí (v lepším případě), nemohla bys nikdy vlézt do auta, protože jsou řidiči, kteří zabíjí, a po parku běhají úchylové, a vůbec, nemohla bys mít psa, protože psi koušou......
Dospělý člověk se přeci ze špatné zkušenosti poučí a posune ho dál a nenechá se zašlapat do země....
Pokud je ti 15, tak promiň, to pochopím.....

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání