Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Elektrický obojek
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
bado
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 18:20
- Nahlásit

Dobře , můžete doporučit na kterou konkrétní cvičitelku v Koiře se obrátit?

birma
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 18:35
- Nahlásit

bado
já znám víc akorát Lenku Wami, Magdu jsem viděla párkrát na nějakém semináři, ale nikdy jsem jí neviděla se psy pracovat a Julku jsem viděla trénovat obedience, ale ne řešit problémového psa. Věřím, že holky jsou skvělé, ale já mám zkušenosti jen s Lenkou, za to tedy ty nejlepší

bado
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 18:36
- Nahlásit

OK, dík, našel jsem si její stránky a vypadá to zajímavě.

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 19:22
- Nahlásit

bado
Ohledně přetahování , já nevím, protože se pes rozdivočí a vrčí u toho jak hrom.
Hele, to by chtělo vidět. U velké většiny psů znamená to vrčení při přetahování prostě jen to, že si to náramně užívají. Taková "hra na agresi" bez skutečné agrese. Když můj pes začne při přetahování "zle" vrčet, tak jásám, protože vím, že teď je v té hře skutečně 100% se mnou, nemyslí na nic jiného a užívá si to na maximum. Nicméně věřím, že jsou psi, které může přetahování (zvlášť pokud nejsou srozumitelně nastavená pravidla hry) skutečně přetáčet do agrese.

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2014 19:30
- Nahlásit

A jinak souhlas s birmou, Lenka Wami je úžasná. Má hluboké teoretické znalosti, ix let praktických zkušeností, má psy neuvěřitelně nakoukaný, takže dokáže rozklíčovat i nejjemnější signály, a hlavně umí úžasně pracovat i s lidma. Což u odborníků na psy nebývá tak docela běžné.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 09:46
- Nahlásit

bado
A právě teď jde např. o docvičení přivolání, které je na stopovačce takřka 100%, na volno tak 50%. Jak načasovat korekční impuls, který nechci používat, jen v případě krajní nouze tak ať nevznikne nežádoucí spojení.
Tak hlavně, pokud nevíš jak, tak se o to nepokoušej.

dám povel např. "Ke mně!" pokud neposlechne ruším povel hlasitým NE!
jakože tím ne mu dáváš najevo, že jsi povel zrušil, že teda už to nemá dělat? Tos někde vyčetl?

a zkusím znovu připraven v době reflexního oblouku ke korekci stopovačkou a dokončením cviku.
jo tohle je dobrý na vzrušený debaty s některými mítními odborníky na metody v kynologii, ale mohu tě ujistit, že na komunikaci se psem samoptnou je mnhem lepší s tím psem komunikovat mít s nim slušnej vztah

Jak do toho všeho zakomponovat ale obojek.
Nijak. Proč bys ho tam komponoval, když nevíš k čemu má sloužit. Kdybys to věděl, musel by jsi přeci i vědět, jak ho tam zakomponovat.

Dám povel -neuposlechne -varování pípakem (toto se dá stihnout v rámci oblouku,
jako tvuj pes ma ledku, ktera se rozsviti, kdyz ma zapnutej reflexni oblouk nebo jak to poznas?

ale co dál když nesmím opakovat povel a pes neuposlechne?)Zrušit NEE!- Znovu povel a pokud neposlechne okamžitě impulz již bez pípaku?
takhle to muzes delat klidne teda i s bicem a praskat s nim treba vedle sebe, treba to zabere .... neboli nejak mi v tech tvych popisech chybi popis toho, jakou ten pes dostava motivaci k vykonani toho ci onoho...

Asi to možná píšu dost zmateně, jedná se mi ale o to, že i kvůli dalším věcem chci psa naučit ,že pípak el. obojku bude spojen s tím, že je to špatně! , a pokud nebude okamžitě splněn povel tak příjde již elektrický impulz.
Hm no možná lepší si pořídit dítě a mydlit ho, děcko to většinou pochopí lépe, protože mu dodatečně můžeš říct, proč jsi ho zmydlil, psovi to sice taky můžeš říct, ale nebude ti rozumět.

Hlavně už nečti ty knihy, je to možná fajn pro někoho, kdo už nějakej slušnej vzah se psem vytvořil.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 09:49 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

aňoňouma
A jinak souhlas s birmou, Lenka Wami je úžasná. Má hluboké teoretické znalosti, ix let praktických zkušeností, má psy neuvěřitelně nakoukaný, takže dokáže rozklíčovat i nejjemnější signály, a hlavně umí úžasně pracovat i s lidma. Což u odborníků na psy nebývá tak docela běžné
No jak s kterejma lidma.
"Práci" se mnou na forech na netu opakovaně vzdala z duvodu:
1-nezvladatelnost
2-zabity pripad s nedostatkem intelektu

bado
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 10:15
- Nahlásit

TO-ZBRND- děkuji za velice vyčerpávající a hlavně přínosný příspěvěk k mé otázce.

Opět se potvrdilo, že každy bude mudrovat ale nikdo konkretně nic neporadí a není ochoten pomoct. Za zo kritizovat to jde každému náramně. Mrzí mne, že jsem vůbec zde něco do fora napsal. Věděl jsem, že je to dost ožehavé téma.

Takže děkuji za tip na knihu a na pani Lenku a budeme zatím "bojovat" tak jak doposud.
Přeji hezký den.

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 10:18
- Nahlásit

bado
Mrzí mě, že si myslíš, že jsme nechtěli poradit a jen kritizujeme.

bado
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 10:29
- Nahlásit

Podívejte se ten pes má tři možnosti
1, zbavit se ho (asi víte jak a bylo mi to navrhnuto)
2,uvázat na řetěz a nechat ho tam na doživotí (má necelé dva roky)
3,zkusit proto něco udělat .

Tím bych to celé z mojí strany ukončil.

kachna_
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 12:03
- Nahlásit

zbrnd
to většinou končí destrukcí psychiky psa
nechápu

zbrnd
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 12:08 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

kachna_
tusim, ze jsem ti uz vcera ci kdy psal, ze se omlouvam, ale ze si uz nevzpominam, na co jsem tim reagoval ci jak jsem to myslel, promin, moje chyba

bado
děkuji za velice vyčerpávající a hlavně přínosný příspěvěk k mé otázce.
pokud ti nepomohl a nejsi ochoten premyslet nad tim, proc a kde je chyba, urcite ti doporucim moznost psa se zbavit a hlavne nikdy si uz zadneho neporizovat, uplne idealni pro spolecnost by bylo v takovem pripade nejspise to same aplikovat i na sebe.

Baggie
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 12:16
- Nahlásit

bado
Nevšímejte si zbrnda
Když vám poté, co vy pro toho psa děláte, napíše, že se ho máte zbavit a psa si nikdy nepořizovat - proč na něj reagujete? Vždyť je to chudák.
Kamarádka měla psa - podobný případ jako vy... No, užila si s ním děsně - od páníčků byl pět let týraný, takže nečekané a šílené reakce, taky to byl rváč... No, piplala ho rok a půl, pak se rozhodla ho nechat vykastrovat. Půl roku po kastraci, čili dva roky poté, co se s ním piplala, je z něj skvělý společník, spolehlivě poslouchá, není agresivní a chápe, že ona mu dala nový a lepší život.
Vytrvejte, prosím vás! Já si vážím toho, co pro toho psa děláte a fakt se nenechte otrávit. Vy víte, proč to děláte a na blbcích nezáleží.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 12:16 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

kachna_
Aha už vím, reagoval jsem na tohle:
Problém už je vyřešenej. Majitelka nedokáže včas reagovat, takže používá jinou metodu (pouští psa tam, kde nehrozí nebezpečí a pomalu pracuje na celkové ovladatelnosti)
majitelka sice nedokáže včas reagovat a tak na psovi trénuje někde, kde nehrozí nebzpečí až takové .... jenže pokud nedokáže včas reagovat, je prostě jediná rozumná cesta psa nepouštět, protože včas nebude ragovat tak jak tak. Tím "odlehlým" místem vyřeší akorát tu možnost, že nastane problém nebo ji omezí, ale nevyřeší tím to, že nereaguje včas. Takže v podstatě ať tam s tím psem dělá "cokoliv" pravděpodobně mu nalomí psychiku přímo úměrně tomu, jak moc se "snaží".
Hlavně teda takovýmu člověku elektrika rozhodně do rukou nepatří.
Stejně tak nepatří do rukou lidem, kteří nejsou ochotni v první řadě hledat chybu v sobě a pracovat na sobě, nevědí, co s tou elektrikou vlastně dělat, ale vědí, že ji chtějí a podobné případy.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 12:20 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

BlekotaKdyž vám poté, co vy pro toho psa děláte, napíše, že se ho máte zbavit
vs
pokud ti nepomohl a nejsi ochoten premyslet nad tim, proc a kde je chyba, urcite ti doporucim moznost psa se zbavit
Nauč se číst s mozkem v poloze "on" .

Baggie
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 12:49
- Nahlásit

zbrnd
No, jestli ti připadá, že pisatel není ochoten přemýšlet nad tím, proč a kde je chyba, tak holt nemáš mozek vůbec.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 12:56
- Nahlásit

Baggie
No, jestli ti připadá, že pisatel není ochoten přemýšlet nad tím, proč a kde je chyba, tak holt nemáš mozek vůbec.
Tak to jsem se vyloženě urazil, naprosto to bolí dozvědět se takovou krutou pravdu od takový palírny jako jsi ty.

Baggie
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 12:57
- Nahlásit

zbrnd
S tvým kachním žaludkem a hroší kůží se s tím určitě srovnáš

Nicky
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 16:01
- Nahlásit

bado - určitě je přínosné, že jdeš s kůží na trh a zeptáš se, ať už zde, nebo jinde. Jiní nemají odvahu ani k tomuto kroku.
Nicméně radit na netu s problémovým psem, je jako radit chirurgovi po telefonu, jak udělat operaci. Neber to jako urážku. Je dobře, že máš teorii nastudovanou, ale praxe je praxe. Většina lidí, si neuvědomí, že dělá chybu, pokud není na ní upozorněna a ještě si to taky musí přiznat, že je člověk chybující. Když se lidé přes toto přenesou, dají pryč své EGO a přiznají si, že není chyba na straně psa, ale vždy na straně člověka, pak se můžou posunout dopředu. Je zřejmé, že ve výchově opakuješ stejné chyby a neuvědomuješ si to, proto potřebuješ, aby tě jiný člověk na ně upozornil, vysvětlil a navedl, jak správně na to. Zde ti lidi můžou doporučit knihu, cvičitele nebo cvičák, ale 100% návod jak opravit psa, ti skutečně nikdo nedá. Pokud jste spolu s tvým psem došli až sem, pak to nevzdávej. Nebojuj proti němu, ani s ním, ale buď jeho přítel. Když budeš mít pocit, že bojuješ, ustup a ukaž dobrou vůli, tím ho naučíš i jiné cesty, než znal doposud. Tímto nemyslím, že máš ustoupit ze zásad výchovy. Pokud pes měl stopku, na ní fungoval a bez ní nefunguje, vyfasuje ji znovu, prostě jsi povel nezvládl. Nešla bych cestou el. obojku, ale laskavým přístupem. Pesan je moc pěkný. Držím palce, ať najdete někoho správného, kdo vám pomůže.

Baggie
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 16:09
- Nahlásit

Nicky
Když budeš mít pocit, že bojuješ, ustup a ukaž dobrou vůli, tím ho naučíš i jiné cesty, než znal doposud. Tímto nemyslím, že máš ustoupit ze zásad výchovy.
Do kamene tesat!

bado
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2014 14:29
- Nahlásit

Doporčuji shlédnout:
https://www.youtube.com/watch?v=DDWk_EW7mrg

birma
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2014 14:43
- Nahlásit

bado
Doporčuji shlédnout
a proč to máme shlédnout?

Pokročili jste se psem nějak?

bado
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2014 14:49
- Nahlásit

protože je to celkem zajímavá podívaná.
Jinak jo, dík za optání. , zatim dobrý.

birma
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2014 14:50
- Nahlásit

bado
je to celkem zajímavá podívaná
to jo, jen to není moc relevantní ve vztahu ke psům, protože ti jsou prý v tomhle směru výrazně citlivější.
jo, dík za optání. , zatim dobrý.
tak to je dobře

Walda
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2014 23:23 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

bado

Doporčuji shlédnout:...zajímavá podívaná

Takhle jsme testovali EO kdysi na srazu cz-psa v Mariadolu. Ve dvě ráno, po několika lahvích moravské ***vice

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2014 08:29
- Nahlásit

birma
jen to není moc relevantní ve vztahu ke psům, protože ti jsou prý v tomhle směru výrazně citlivější.

A hlavně ten člověk věděl, co bude, a byl na to připravenej.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2014 11:22
- Nahlásit

bado
Doporčuji shlédnout:
jako kérky má pěkný,no,ale to je asi tak všechno

bado
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2014 19:52
- Nahlásit

No právě, taková omalovánka,"borec jak cyp" a moc tomu nedal.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2014 22:25
- Nahlásit

birma
protože ti jsou prý v tomhle směru výrazně citlivější.
já zas někde slyšel, že čím větší, tím citlivější, ale tvrdit to fakt nechci

u elektriky spíš vidím rizika možností ovlivnění jiných funkcí těla, přeci jen hoidně toho o fungování těla ještě nevíme, tak proč do něj pouštět elektřinu, když nejsem schopen vyloučit možnost jeho poškození

zbrnd
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2014 22:26
- Nahlásit

bado
No právě, taková omalovánka,"borec jak cyp" a moc tomu nedal.
vony kerky uz nejsou IN?

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání