Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / ZOP - ZPU
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Terri
Člen
# Zasláno: 18 Led 2005 16:57
- Nahlásit

Hm tak to jo - takže to vlastně můžu brát podobně (v Xkrát zmenšeném měřítku) jako naši divokou "potyčku s hadrem".. Taky mě nekousne do ruky

birma
Člen
# Zasláno: 18 Led 2005 17:23
- Nahlásit

Terri
Tak jsem skoro celou procházku přemýšlela, jak ti vysvětlit to, co pro mě představuje "tvrdej pes".
Představ si město tak dva dny po zemětřesení, vedro, vlhko, všude spousta lidí bez přístřeší a taky mrtvých. Je tam hluk a pomalu se začíná množit hmyz. No a v tomhle pracuje pes - hledá ty živé mezi vším tím pachem mrtvol. Je unavenej, jeho páníček ve stresu, má třeba zrovna žízeň, ale prostě maká, protože ví, že je to tak správně.
To je podle mě tvrdej pes

Tchor
Člen
# Zasláno: 18 Led 2005 19:50
- Nahlásit

vera
Obrana není o zlobě na figuranta, ale o zlobě na rukáv

Sportovni obrana neni o zlobe vubec, ale o lovu velke nebzpecne koristi. Ze zacatku, v nacviku, v lovu male koristi. Nemluvi o sluzebni obrane ktera po priprave v lovu musi prejit do pripravy v modu vnitrodruhove agrese.

Když by někdo vyslal psa na figuranta bez rukávu, tak na něj bude koukat a nebude vědět kam má kousnout, když nevidí rukáv

Tohle neni taky neni tak uplne pravda, dobre pripraveny pes si kousne do figuranta i na zivo pokud se bude figurant chovat tak aby si pes kousnul, hodne sporutu (od ruznych Ringu az po TART) se kouse na celotelove obleky a psi co tam kousou rozhodne nejsou nejaky nervaci. Na druhouy stranu pokud vi figurant jak na to vetsinou si do nej ten nervak nekousne kdyz nema.

Nikita
Člen
# Zasláno: 19 Led 2005 09:19
- Nahlásit

Terri
Fyzickému se myslí - kondička, překážky atd.?
To taky. Příklad: Moje malá knírda je cíťa, všímá si bahýnka, louže, evidentně nerada bude ležet ve studené a mokré trávě (teda ležet BUDE, abysme si rozuměli, pokud na tom budu trvat). Když si může vybrat, radši tu louži obejde než by si namočila bříško...
Velké je to jedno, jak se jedná o nějakou činnost, prolítne klidně ostnatým drátem (bohužel nechtěně vyzkoušeno), ani při tom nekvikne a nadšeně půjde dál. A kdybych jí tam příště poslala, tak tam vletí zas.
Jestli mi rozumíš. Tvrdej pes a cíťa je nebe a dudy.
Jinak obranu dělám taky

Anonymní
# Zasláno: 19 Led 2005 10:37
- Nahlásit

Nikita
Hmm, tak to náš Terrík je teda "cíťa". (Což ale oceňuji, když ho čistím ) Poslechne taky tak jak píšeš, ale mokro je mokro a do toho se přece nesedá

Birma, Nikita i ostatní
Díky moc za ucelenou snahu mě přesvědčit na víru - jsem ráda, že si konečně mohu udělat názor nikoliv jen planým mudrováním laiků (rodiče, rádobychovatelé, známí co to vidí v Tv apod.) - kteří pomalu nabourávají přesvědčení o jistých vlastnostech psů
Příklad: Ten, od kterého jsme měli filušku nám říkal: "je to tvrdý pes a musí se na něj tvrdě. Má zvýšený práh bolesti a jen tak ho neusměrníte.. Nebo náš veterinář k Terrimu: je to tvrďák, dominantní, však on vám ještě ukáže - hlavně ženským.

Tak jak to všichni popisujete, tak pak chápu, že lidé s pesany začátečníci, kteří mezi vás přijdou, tak je to musí chytnout
Já myslím, že už vím, co za pes k nám přijde..

Terri
Člen
# Zasláno: 19 Led 2005 10:38
- Nahlásit

Anonym = Terri (se z toho přihlašování a zapomínání na něj jednou asi kousnu

Nikita
Člen
# Zasláno: 19 Led 2005 11:24
- Nahlásit

Terri
Moji VK považuji za dost tvrdou fenu. Je i dost odolná vůči bolesti (zranění, zákroky), a to si takových věcí bohužel vytrpěla dost
Ale co se týče výcviku z mojí strany, není potřeba žádných velkých trestů. Výcvik byl vždycky založený na spolupráci. Netvrdím, že jsem ji nikdy nepraštila - jsou situace, kdy je prostě potřeba psovi trochu "šlápnout na krk". Ale u ní opravdu fyzické tresty nebyly potřeba. Není pravda (ač to někteří propagují), že na tvrdého psa se musí tvrdě. Nemusí.

Tchor
Člen
# Zasláno: 19 Led 2005 11:27
- Nahlásit

No podle meho cim je pes tvrdsi tim s nim po zlim min udelas. Na opravdu tvrde psy musis hlavou nikoli svalama.

Terri
Člen
# Zasláno: 19 Led 2005 11:50 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

Já si to také myslím a i ta naše filuna byla toho živým důkazem.

Nikita
i dost odolná vůči bolesti (zranění, zákroky), a to si takových věcí bohužel vytrpěla dost
No právě, tvrdost v tomhle smyslu asi s sebou nese i tahle rizika.

Nikita
Člen
# Zasláno: 19 Led 2005 12:39
- Nahlásit

Terri
tvrdost v tomhle smyslu asi s sebou nese i tahle rizika
Riziko toho, že do poslední chvíle kolikrát nepoznáš, že tomu psovi něco je. Nic nepoví, nezakvičí. Lítali jsme s durch prokousnutou nohou, až když jsem na to náhodou přišla (bylo to kolem shnilé, smrdělo to zetlelým masem), mohla jsem to začít řešit. Čuba ani nezakulhala...
Jenže zase víš, že Ti pes neskončí s výkonem v momentě, kdy se píchne o klacejček...

Terri
Člen
# Zasláno: 19 Led 2005 13:42 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

Nikita
na to náhodou přišla (bylo to kolem shnilé
Tak to je hustý. Zajímalo by mě, jestli to psík opravdu necítí a nebo to "jen" nedá najevo.

No ale teď když je máš doma, tak si piš, že si všimneš víc, než když jsou venku

a ještě k tvrdosti
Chovatel teriérů nám ukazoval /dokazoval/ tvrdost psa tak, že si nechají líbit vytáhnutí do vzduchu za ocas. Mi to přijde úchylné. Taky si nedokazuju tvrdost pícháním špendlíku do ruky.
Ale pokud se u obran mluví o ostnáči jako korektivním prostředku, pak se nedivím ničemu..

Nikita
Člen
# Zasláno: 19 Led 2005 14:06
- Nahlásit

Terri
Zajímalo by mě, jestli to psík opravdu necítí a nebo to "jen" nedá najevo
Osobně si myslím, že to druhé. Měla to zakryté dlouhou srstí na nohách a jak říkám, ani nezakulhala, tak nebyl důvod detailně prohlížet každý centimetr. Přišla jsem na to úplně náhodou při česání...

si nechají líbit vytáhnutí do vzduchu za ocas
No molky ocas nemají, ale jistě by se něco podobného praktikovat dalo... Jen nevidím ten důvod. Taky do psa nepíchám jehlou jen abych dokázala, že si tu tlapu nechá zašít i bez umrtvení - proč bych to dělala???

Nikita
Člen
# Zasláno: 19 Led 2005 14:07
- Nahlásit

Terri
Ale pokud se u obran mluví o ostnáči jako korektivním prostředku, pak se nedivím ničemu

Tohle jsem nikdy nepotřebovala. Já jsem ostnáč doma nikdy ani neměla a psu jsem ho na krk nikdy nedala, tak nevím

Terri
Člen
# Zasláno: 19 Led 2005 15:21
- Nahlásit

Nikita
Jen nevidím ten důvod
Jsem ráda, že máš stejný názor - mám silný pocit že to bylo něco o dokázání si vlastního ... (u toho chovatele). A stejně tak ten chovatel co nám dal Filuši. Bohužel mě tyto zkušenosti ovlivnily a tak teď pasu po protiargumentech Stejně tak do mě ryli, že ženská psa nezvládá (však jsem se tě už jinde ptala na vztah chlap/pes, žena/fena) - vzala jsem však výchovu Terríka do svých rukou (po zkušenosti s Filou) a myslím, že to dopadlo výborně, takže jsem zpět v otěžích.

hle jsem nikdy nepotřebovala. Já jsem ostnáč doma nikdy

sylvinka
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2009 10:47
- Nahlásit

Jirka Volena
Já jsem dělala ZOPku a chystáme se na zpu1..Myslím si že jsou užitečné-přinejmenším si člověk dokáže že ty hodiny na cvičáku nebyly marné

sylvinka
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2009 10:50
- Nahlásit

Anonymní
Obrany jsou dobrý-dřív sem si taky myslela že jsou obrany na nic,ale pak jsem zjistila že to maxíka baví víc než poslušnost nebo stopy a tak sem ráda

sylvinka
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2009 10:58
- Nahlásit

Terri
A navíc já mám třeba natolik vyrovnanýho psa,kterej jakmile figurant opustil plac tak za ním přišel a nechal se mazlit..

Terri
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2009 15:19 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

sylvinka
to téma je z roku 2005, ale neva, člověk si aspoň pročte co kdy psal...
Můj pesa se s fíkem mazlí vždy a rád, neb "mí" fíci byli normální....

sylvinka
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2009 15:45
- Nahlásit

Terri
já vím mno,ale nedalo mi to abych neodpovědělatakžes změnila názor na obrany?

Terri
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2009 16:33
- Nahlásit

sylvinka
takžes změnila názor na obrany?
Jo i na "tvrdého psa". Na druhou stranu mně hodně toho, co jsem viděla a zažila od výcviku odrazuje...

Baileys
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2009 09:14 - Změnil/a: Baileys
- Nahlásit

Máme volné místa na zkoušky ZOP,ZPU 21.6.,v Ostravě Kunčicích

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání