Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Neposlusnost len pri fenach
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
pigie
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 10:34 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Ja mam taky problem so svojim 14 mesacnym steniatkom , ze asi do roka sa v pohode dal odvolat od fien. Ako vsak cas ide, tak s nim mam stale vacsi a vacsi problem a nezalezi, ci fena hara alebo nie. Ja viem, uspech je v 100% privolacke, lenze ta bola a teraz pri fene si musim pre psa ist (taka hanba ). Vcera sme stretli fenu BSP (ono to plati pri vsetkych fenach) a on okrem toho, ze sa nedal odvolat, tak feny stale len lize, lize a lize a nic ine ho nezaujima. Prejde ho to vekom? Povedzte, ze ano, prosiiiim

fromeli
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 10:36
- Nahlásit

asi s ním mlátí puberta a cloumají hormonymožná bych ho dala na stopovačku, aby se dalo reagovat, když neposlechne přivolání

Ketrin
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 10:53
- Nahlásit

pigie
Nebo by mohl natrefit na nějakou starší dominantnici, která by ho za lízání (=drzost) pěkně zrubala. Přijeď k nám, já na něj vypustím dámskou část smečky

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 11:07
- Nahlásit

Ketrin

Presne to by bolo treba! Len u nas su take fenky, ze radsej idu za mnou, aby som si ho odchytila, alebo si sadaju, ale este ani raz nedostal vyprask. A tomu by som bola velmi rada, keby ho schytal. Akurat len jedna jedina kamoskina fena sa zazene, tak tej jednej jedinej da pokoj.

Denisa
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 11:13
- Nahlásit

No anebo je taky možný, že ti ho nakopne "dominantní" majitel té feny, kterou takto obtěžuje a která se sama bránit neumí, to jsem už viděla párkrát, nevím zda to pomohlo nebo ne, ale to jsou už takový situace, který se škaredě vyhrocují a je lepší jim předcházet... já bych mu nechávala stopovačku, kterou by za sebou tahal a zkoušela odvolání od fenek. Samozřejmě, že je to taky dospíváním, ale pokud se to nepodchytí, můžeš mít z něho takovýho toho chronickýho vopruzovače všech fen a takový psy potkávat je horor!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 11:21
- Nahlásit

Já myslím že pigie není z těch co to nechaj dojít tak daleko. A Hugo je taková váhová kategorie, že si ho asi dominantní páníčci fen rozmyslej nakopávat

fromeli
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 11:23
- Nahlásit

No já jsem majitel fenky poseroutky a "vopruzovači" jsou pro ní noční můrou, takže jsem ráda za každýho rozumnýho majitele psího kluka, který s tím něco dělá.

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 11:35
- Nahlásit

Ja to zatial riesim tak, ze ho nepustim k fene, nastastie STOJ ovlada dokonale a ani v tejto chvili ho nezabuda. Avsak, ked chcem, aby sa pohral, najma z tymi psami rovnakej vahovej kategorie, tak mam problem... Psa mi nikto nenakopne, vsetci jeeeej ten je kraaaasny. Som z toho zufala a presne ako pise Denisa sa bojim, aby sa to nestalo chronicke.

Druha moja kamaratka, co ma chovnu stanicu zl. retrieverov mi hovori, ze ked z neho chcem mat chovneho psa, tak nesmiem na neho ziapat a hovori mi, ze fena si musi urobit poriadok. Ale ani jej fena taka nie je pri Hugovi, podla mna to je tou velkostou.

Proste som Huga vcera nerozvazne pustila za Adelkou (BSP) a tu som potom lutovala, inak, ona nas uz obchadza, ked nas vidi. Ja som ho uz aj zbila, aj na nom lezala, aj vselico. Ale stretneme znova a znova ma jazyk tam a tak. Jedine riesenie co vidim, nepustat k fene. Lenze tych je tu viac ako psov. A mam panicku hrozu z malej fenky,ktoru zacne vylizovat tak, ze najprv jej podobre nozicku a potom ju prehodi na chrbatik a lize a lize a lize. A bitka naozaj nepomaha. Ja som myslela, ze to je pubertou a ze to prejde... Ale mam pocit, ze asi nie

Denisa
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 11:38
- Nahlásit

Aha, tak to nevím jaká je váhová kategorie, ale i tak bych se na to nespolíhala, lidé jsou různí a taky bych se nespolíhala že ho to přejde věkem jak by ráda Pigie slyšela, já bych to v této těžké pubertálnífázi právě nacvičovala, aby to nedělal, případně se nechal odvolat. Ono ani malý, ale přitom neodbytný milovník není nic příjemnýho ani pro jednu stranu. Ale já to vidím z pohledu majitelky feny věčně naháněné nějakým psím blízálistou a naskakovačem

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 11:50 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Denisa

Moj pes je novofundlandsky pes a teraz vazi 55 kg. A ja tu hladam radu ako nato. Pes poslucha vo vsetkych inych situaciach aj pri fenach, s ktorymi sa casto stretava. Avsak pri fenach, s ktorymi sa stretava malo alebo ich vidi prvy krat sa sprava neovladatelne. Ja ked vidim, co mi robi pes, tak ho zavolam, raz, ak nepride idem si po neho. Obas je mierny a len cucha, ale obcas za nim bezim, aby som nepredlzovala nic co nechcem aby robil ani o sekundu. Ja som zodpovedna a preto hladam radu. Nechcem, aby zbytok zivota prezil na voditku koli hormonom.

A este k tej stopovacke, psa som ucila chodzu na vodidle tak, ze musi ist pri nohe. Ak vencim je na volno. Ak mu pripnem stopovacku, automaticky sa zaradi k nohe a odmieta ju opustit. AK mu dam volno, pozera na mna ako na vola. To s tym voditkom som robila hlavne koli tahaniu, aby vedel, ze voditko = chodza pri nohe, ziadne predbiehanie, odbiehanie, tahanie.

Denisa
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 11:59
- Nahlásit

Pigie, tak to je bezva, že zvládá to stůj! Pak bych si ho projistotu dala na vodítko. Může ho to přejít s tím jak odezní puberta, ale taky nemusí. Nevím jak na to. Já bych zkoušela zákazový povel který zná, NE, FUJ,..., samozřejmě na vodítku a s fenama, který znáte. Otázka je pak co s tím krytím, kdyby měl být krycí pes. Zdá se mi to blbost, přece ti krycí psi nemůžou na potkání feny obtěžovat?! Nebo majitelé krycích psů je nepouštějí si hrát různě po výbězích nebo tam kde se venčí pejsové? Snad ti poradí někdo zkušený v tomto.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 12:05
- Nahlásit

pigie
Pigie, ty ho chceš uchovňovat, se všemi těmi problémy s pohybovým aparátem? Nic ve zlém, ale to snad ne....

Denisa
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 12:05
- Nahlásit

Pigie, já jsem to pochopila od Ketrin tak, že je malý, a proto ho nikdo nechce nakopnout, aby mu neublížil.
Seš dobrá, že se k tomu takto stavíš, držím vám pěsti!

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 12:07
- Nahlásit

Denisa

Pozri sa vyssie, tam som to doplnila o tu stopovacku. Povel Fuj zabera tak napoly - on sice sa od nej odtiahne, ale ide jej v petach a lize vzduch . Ked dam povel nesmies, vie, ze sa k fene nesmie priblizit, resp. psovi, to jej jedno. Problemom je, ze naozaj fenky, ktore stretavame casto neolizuje, resp, len pri stretnuti skontroluje a je v pohode. Avsak uz napr. ak sa stretnu on + 2 fenky, tak pri tej s ktorou sa pozna menej, vyuziva situaciu a snazi sa nadskocit zatial, co ona sa hra s tou druhou. Je to vychcana potvora. Musim ho proste zavolat, lahne si pri mne a mne je strasne luto, lebo dve fenky sa krasne hraju, on na ne pozera a mne je do placu...

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 12:08
- Nahlásit

Ketrin

Preboha to NIE. Ja len tak velmi dufam, ze vsetko bude OK a bude tam vsade 0/0, 0/0. Samozrejme urcite nebudem kryt, ak tam nieco bude. Ale zatial, kym som si neni ista, co by nemalo byt dlho, tak sa proste bojim nejak tvrdo zakrocovat

Bora
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 12:13
- Nahlásit

pigie, mrkni na stránky Rudy Desenského a přečti si téma přivolání - http://erbak.com/PES/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=35 - určitě tam najdeš nějakou radu, jak na to. Můj pes ještě loni (bylo mu 1,5 roku) jel na kousání se dvěma háravkama v autě a nijak ho to nebralo. Já bych u svého psa volila stopovačku, rázný škubanec po neposlechnutí a nebo bych si pro něj došla a asi hodně vážně bych na něj pouštěla hrůzu , aby si byl vědom, co bude následovat, když se někde "zapomene". Tresty jsou případ od případu, na Dastyho zatím většinou stačí, když ho po neposlechnutí varovně oslovím jménem a rázným krokem pro něj vyrazím, v horším případě přimáčknu psa k zemi. , jinak obtěžování fen zatím řeším okřiknutím a doufám, že to ještě nějaký čas vydrží.

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 12:14
- Nahlásit

Bora

Isty cas mi to vydrzalo ako popisujes...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 12:15
- Nahlásit

pigie
Tak to jó - naděje umírá poslední. Já to moc dobře znám, taky mám doma poměr chovný ku nechovným 1:2

Denisa
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 12:20
- Nahlásit

aha, už jsem si to přečetla. No já to mám úplně jinak hele ale myslíš si, že když bys tu stopovačku prostě nechala na zemi, aby ji tahal za sebou a nevšímala si ho, tak že za celou dobu co budeš venčit se od tebe s tvým souhlasem, nevzdálí. On na ni jakoby zapomene. Já jsem takto chodila když byla ta moje v pubertě a zhoršilo se přivolání. A chůzi u nohy si tím nepokazíš, to máš jistě krátký vodítko a dáš povel k noze. Psi to rozliší...
No k naskakování je jednoduchá rada, budeš se motat u nich a když naskočí, tak ho prostě sejmeš, sundáš nekompromisně dolů s ostrým Fuj třeba. To jsem viděla když to praktikovala holka ve výběhu, pes to sice zkoušel furt znova, ale ona přitvrzovala a ke konci už nenaskakoval. Ta fena byla právě submisivní. Moje mu dala najevo, že takhle ne, tak si samozřejmě vybral tu druhou. Tak ho nechej hrát, pokud to majiteli feny nebude vadit, ale choď furt nenápadka za ním a tepej ho za každý projev co nemá dělat. Jdu na oběd.

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 12:25
- Nahlásit

Tak vam vsetkym dakujem, skusim vsetko. Ked pojdem s nim von budem hladat neajku tu fenku Je len jedno pravidlo, cim je fena vacsia, tym je on viac nadrzanejsi. Nastastie velkych fien je tu malo

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 12:28 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Budem na neho tvrdsia nez doteraz, verim, ze sa to podari zvladnut. Je to milacik, inac poslusny, tak mu tie jeho snahy nejak vybijem z hlavy

Bora
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 12:59
- Nahlásit

Pigie, ještě mně napadá používat kovový stahovák, nejlépe těžší. Nikoli ale psu na krku, ale na házení. Ještě to chce naučit se trefovat a jako trest nebo vyrušení z nežádoucí činnosti je to dobrá pomůcka. O víkendu jsem viděla na vlastní oči, že po několika takových lekcích stačí jen zachrastit.

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 13:18
- Nahlásit

Bora

To je napad, hned to vyskusam (teda az bude prilezitost), stahovak mam Kedysi som pouzivala kluce, pes vsak chodi vonku bez obojka i voditka, takze je to lepsie ako kluce, aspon ich nemusim oberat od travy. Diky moc Bora.

Bora
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 14:06
- Nahlásit

Pigie
Když na kroužek přivážeš kousek barevného provázku, tak se takový stahovák hledá lépe i ve vyšší trávě. Jinak tohle trestání funguje i při jiných příležitostech. Je fakt, že u některých psů první reakce nejsou nijak výrazné (třeba můj pes), ale při vícerém použití je to lepší. Nejlépe to prý funguje, když pes ani netuší, co se na něj chystá (zbytečně nechřestit) a najednou mu přistane v kožichu.
PS: házení doporučuji trénovat bez psa

Jandula
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 14:10
- Nahlásit

Ano ano, házejí je důležité natrénovat ať nedopadneš jako já. Na cvičáku používáme takové malé lahvičky od mléčných nápojů naplněný trošku kamínkama, nic těžkýho. No a úkol při neuposlechnutí psa (resp. odvolání psa ze hry) bylo trefit se do blízkosti. Já při prvním hodu to napálila Sárině přímo na papulu, ta teda čuměla a já taky

Bora
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 14:19
- Nahlásit

Jandula,
alespoň máš natrénováno, až ti třeba bude lovit slepice.

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 15:01
- Nahlásit

Hej, ja som hadzala kluce (zopar krat ked bol maly a mal tendencie zrat, co nasiel) prestala som potom, co som psovi hodila medzi oci a on zaknucal... Ale pri tomto, nech si knuci kolko chce.

Jandula
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 15:08
- Nahlásit

Bora
Ta??? Ještě nikdy jí neviděla, ale můžu hádat co by udělala, nejdřív se šíleně lekla, poté by začala svojí taktiku já se přece ale vůůůbec nebooojím... tzn. hysterické štěkání...
A poté??? Ví bůh...

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 15:12
- Nahlásit

Jandula

A pote by zistila, ze sliepky sa jej boja a to by bola nahanacka

Jandula
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 15:21
- Nahlásit

pigie

No doufám, že ne... Ale pipinky (myslím ptáčky) v lese honí spolehlivě. Na to, že je to retriever, tak asi v 6 měsících zahnala nějakýho ptáčka do křoví a málem ho zadávila... Tele jedno, mohla jsem si kvůli tomu vyřvat hlasivky...

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání