Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Neposlusnost len pri fenach
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
pigie
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 15:25
- Nahlásit

Jandula

Ja to hovorim preto, lebo Hugo nema tendencie nic nahanat, pokial ono samo to nezacne tesne pred nim utekat. Takze obcas ponahana macku, sliepky a tak. Zaujimave je, ze tu sa DA VZDY spolahlivo odvolat. Preco preboha pri fenach nie?

Jandula
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 15:30
- Nahlásit

pigie

No jo, fenka je fenka... A když ona tak krááásně voní, a nakrucuje se přede mnou... toť určitě straší v hlavě toho tvýho obra...

Já zase soudím z druhé strany... Kroutím se kroutím a ono to psisko by furt myslelo jen na to jedno... Já chci taky nějaký city a hru... Ty psi jsou hrozníííí, ještě že jsem holčička toť zase myšlení mé fenky...

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 15:31
- Nahlásit

Jandula

Ty si ma taaaak pobavila, ze sa tu rehocem, az omietka pada

Bora
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 15:51
- Nahlásit

Tak můj haf teda pipinky (slepičky) "obvykle" nehoní, ví že mám očka všude ale když tuhle stál u vrátek ze slepičího výběhu a objevila se mu přímo pod čumákem třepetající a kdákající vyděšená pipka, tak také neodolal a vzal jí to tlamy. Stačilo ho oslovit a pipku pustil, nic jí neudělal, ale tvářil se tak, jako že kdo to má snášet, když mu to řve pod nosem. Kdybych mu ale nechala volný prostor, tak by si určitě s chutí zalovil.

Bora
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 15:54
- Nahlásit

Je to výhoda, když má pes rozzářené oči pro balónek a ne kvůli čubě!

Jandula
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 15:56
- Nahlásit

Bora
Sárina od jistý doby (moje máma říká, že od tý doby, co jí nechávám hladovět, chudinku malinkou....) má oči jen a jen pro odměnu... Což je zase problém při odložení, včera vydžela deset minut a pak si přišla, styl tak už jsem ležela dlouho jak kreten, prší na mě a ty se tu klidně vybavuješ, mně je zima a chci žrát a hrát si.

Bora
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 16:09
- Nahlásit

Jandula
Maminka (a u nás i babička) mají vždycky pravdu! Hlavně to platí v případě pejsků a jejich hladovění!

Jandula
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2005 09:00
- Nahlásit

Bora
Paradoxně mně pomohlo to (když jsem byla v srpnu v ČR - a máma na odměřování Sářina žrasa řekla, že mi taky začne přesně odměřovat, kolik můžu sníst), že doktorka diagnostikovala dyspalzii a řekla, že klidně může ještě zhubnout (podotýkám, že v tý době byla normální pro mojí maminku, pro mě by mohla mít o kilo míň) tak, aby mi lidi říkali, že je hubená a vychrtlá... Když jsem to řekla doma, tak všichni zmlkli a už ani slovo.

pigie
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2005 21:13
- Nahlásit

Mozno svita na lepsie casy. Teraz som sa s Hugom vratila z vonka, kde sme stretli jednu psiu slecnu, s ktorou sa vela nehrava, ale aj tak som ho pustila, lebo to je jedna z tych "vychovavajucich". A predstavte si svetu svete ju zacal nahanat a krasne sa hrali. Ani raz jej nesiel ocuchat ziadne z jej partii... Podla mna to cely jeho zivot bude tak, ze niektore mu proste budu vonat stale a niektore nie Ale aj tak som rada, lebo na prve odvolanie pribehol a uz sa za "slecnou" ani neotocil Mozno to je sposobene aj tym, ze je hladny, lebo ma dietu koli hnacke , ale radsej si budem mysliet, ze ho to prechadza

pigie
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2006 19:26
- Nahlásit

No, tak ja sa vratim k tejto teme. Hugo a fenky, kapitola sama o sebe. Ale zlepsil sa riadne. Dnes mi vsak vybehol za fenou, kde sa uz riesilo, ze pan nemohol od haravej fenky odohnat cudzieho psa. Zastala som aj s priatelom, keby mu bolo treba pomoct, Hugo pri nohe. Zrazu len cara a Hugo bol uz pri fene. Priatel mal rychlejsie reakcie (ani jeden z nas sa ho nepokusil odvolat, lebo bol dost blizko), tak na tri doby bol tam a psa zdvihol do vzduchu (ruka na krk, druha nad bedra) a otocil okamzite. Pobavilo ma, ako Hugo ani nechapal, co sa stalo, ale potesil sa, ze ma vidi a isiel ku mne. Tak som toho pana poprosila, ci by mu nevadilo, keby sme sa okolo nich zopar krat presli. Co ma prekvapilo bolo, ze pes proste posluchal, knucal si sice pri tom. Ale isiel mi pri nohe, pri fene na povel si lahol, vstal, urobili sme zo dve otocky okolo nich a normalne sme zase odisli a predtym podakovali majitelovi fenky. Povedzte mi, preco ten pes zdrha, ked nema problem pri haravej fene urobit poslusnost???

Ketrin
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2006 07:58
- Nahlásit

pigie
Tak to prostě zkusil, no... co kdyby... jinak smekám, jak ho máš zmákutého.

evina
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2006 10:54
- Nahlásit

pigie:skvěléJÁ začínám řešit také čubinky.Svého hafa jsem dala na šňůru a taky buzeruju a buzeruju!50x přijde v pohodě a po 51 zkouší dělat hluchého.Doufám,že se to také umoudří a že ho to chytá jen tou pubertou.Taky z něj nechci mít psího milovníka.A i kdyby byl jednou krycí pes,tak kolikrát bude případně krýt a kolikrát musím venčit kolem fen.Myslím,že priority mám jasně už dané!

pigie
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2006 19:24
- Nahlásit

Ketrin
Zmaknuty bude, ked sa mi na pol ceste otoci, ked ho zavolam od tej feny

evina
Vies, co by som dala za to ja, keby to bolo len pubertou? Si predstavim, ze este raz tak dlha doba ako ho mam a bude kludny . Ale pochybujem. Fenky ho budu zaujimat do konca zivota urcite. Ak ho prestanu, bude s nim uz velmi zle

birma
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2006 19:31
- Nahlásit

pigie
Povedzte mi, preco ten pes zdrha, ked nema problem pri haravej fene urobit poslusnost???
Tak tohle mi přijde jasný - pokud zdrhne, tak za běhu ho nechytíš a on si aspoň čuchne, ale když je u nohy a ví, že si na něj v tu chvíli dáváš velkej pozor, tak mu to za to nestojí, protože k feně by se nedostal a ještě by si na něj nebyla hodná

aren
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2006 19:40
- Nahlásit

pigie
Já jsem za to pejsky netrestala, je to velmi silný pud, koneckonců vím co to dělá s chlapama, tak mám soucit. Tahala jsem je na vodítku od fenky, oni vyli a zmítali se, já jsem skoro brečela, jak mi jich bylo líto. Ale můžu Tě potěšit: je to věkem lepší. 1,5-2 letí kluci nevidí, neslyší, existuje pro ně jen fenka. Starší pejsek v pěti letech se dal klidně odvolat.

pigie
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2006 20:11
- Nahlásit

aren
Ani ja ho netrestam, len ho dam dole z feny a zavelim "Podme". Tiez reaguje na povel "Dolu", kedy vie, ze musi zoskocit sam. Mna len stve, ze okolo tej feny prejdeme, poslucha a az ked ju mame za chrbtom tak zo 15-20m, vtedy mi uleti (vzdy ked uz mam pocit, ze je to OK...). Nic mi nevadi, len toto. Este viem pochopit, ze ide predo mnou, zvetri a vystreli (ale to uz na nom vidim, ze citi haravku a pouzijem povel stoj, ktory plni ochotnejsie vtedy ako povel ku mne), ale je to vychcanek, ktory ma najprv ukludni, aky je sikovny, ze to zvladol a pri prvej prilezitosti sa otci a frrrrnk Na druhu stranu, co by to bolo za psa, keby s nim feny nic nerobili

pigie
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2006 20:14
- Nahlásit

birma
No, neviem, kedysi to bolo tak. Ze mi pes knucal, volne okolo feny byt nemohol, ruky som mala vytahane, ak som ho dala na voditko. Dnes v pohode volne, aj ho zavolam, ak ho pri nej pustim. Ale ten spinac, ak ju zaciti nepochapem. Ze mu to stoji za to si cuchnut, ked vie, ze za par sekund bude odtiahnuty a moj nesuhlas zjavny

aren
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2006 20:14
- Nahlásit

pigie
Já myslím, že je to pes se srdcem na pravém místě. Chce zvládnout obojí: Nejdřív uspokojit paničku, pak i fenku .

pigie
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2006 20:21
- Nahlásit

aren
Ty si na to kapla!!! Vidis, to ma nenapadlo

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání