| Autor |
Zpráva |
corgi
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2011 20:42
- Nahlásit
Gerda
Já taky "ochozuju", ale přece jenom na vesnici to jde hůř než na sídlišti. Když ke mně feňule přišla před 2 měsíci, bála se i kočárků, kol, dokonce i šneka, co se k ní plazil nebo lesknoucí se plechovky pohozené v trávě. Tohle všechno jsme dávno překonali, já věděla, že to mám neřešit, nechlácholit, prostě se šlo hlava nehlava. Desítky věcí, co jí dělaly problém, jsou pro ní teď už normální. Na cvičáku, když vidí figuranta práskat bičem, jí to nevadí, protože vidí, odkud ten zvuk jde. Ale když jdeme loukou a v lese za námi myslivci začnou střílet, zpanikaří. Vedle cvičáku ze zahrady zakokrhá kohout a totéž. Musím jí vycukat jako prase, aby mě začala vnímat. Už nám rostou kuřata, brzo snad začnou kohoutci kokrhat, takže jí snadno ukážu, odkud ten zvuk pochází. Ale bouřku, tu jí teda neukážu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2011 23:19
- Nahlásit
Vero
ale cítím to takhle. Přijde mi, že to je něco jiného než strach z něčeho, co jde bezpečně dávkovat a fakt jako to "nic není".
jo, díky taky to tak nějak vidím
|
Bukča
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2011 14:07
- Nahlásit
díky všem za rady, bohužel jsem právě zjistila, že reaguje i na blizkou stavbu (člověk si už ty zvuky vůbec neuvědomuje), která tu ale bude už jen 5 let !!!
jsme pražáci, takže kolem je hluku dosti, ale ona je venku v pohodě ...........naše mylady šílí doma a chce ven....už je asi na psychologa
budu asi chodit k té stavbě na lavičku, ale jinak nevim......
začnu prostě asi šílet taky
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2011 14:45
- Nahlásit
Bukča
to je blbý, blbý, spojila si to asi s bytem (stejně jako Ešus bodavce s chalupou - včera při venčení bez potíží pročuchával keř pilně obydlenej hmyzem a ani nemrknul) todle je podle mýho horší než venkovní varianta. Já nepomůžu, chce to odborníka, ale nevím, kde ho najít, aby to opravdu odborník byl
|
Bukča
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2011 22:16
- Nahlásit
Ahojky,
jen díky za všechny rady.....běží čas a malá se srovnala
teda bouřky se bojí pořád, ale už nešílí každý večer jen se setmí a přestala reagovat na stavbu v sousedství - už pozná, že to není bouřka a prdí na to
Zůstává nám bouřka a rachejtle, ale pořád na tom pracujeme. Musím říct, že než jsem začala aktivně "pejskařit" nikdy by mě nanapadlo, že se vychovává i ignorací. Když začne Mayče blbnout, tak nasadím výraz "jako co se děje" a pak jen pronesu "Co blbneš ?" a pokračujem v tom se dělalo předtím.
Snažím se při bouřce pozavírat okna a eliminovat hluk........ a uvidíme
.....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2011 08:56
- Nahlásit
Bukča
..běží čas a malá se srovnala
no tááááák tak ať se daří i dál.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2011 15:46
- Nahlásit
Bukča
U nás bohužel změna žádná - snad jen to, že bouřky přestaly...
|