Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Blbé petardy!
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Mika
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2010 22:53
- Nahlásit

Prišla som na Vianoce aj so psom k našim. Bývajú na jednom nemenovanom veľkom sídlisku, kde malí nedospelí kreténi, sorry za výraz, ale lepší nemám, nemajú na práci nič iného, len hádzať petardy a delobuchy a iné podobné hlučné svinstvo už tri dni pred vianocami, vo frekvencii asi dve za hodinu, pričom frekvencia sa s pribúdajúcim silvestrom bude zvyšovať.
Pes má tri roky a doteraz som to nikdy nemusela riešiť - bývame v pokojnej štvrti, na Silvestra sa pakujeme do hôr, proste šťastný pes.
Teraz zakaždým, keď niečom vonku buchne, tak má pes úplnú tmu v mozgu, bud pride za mnou a snaží sa mi napchať hlavu kam to de, alebo stojí, čumí pred seba a vôbec nevníma - privolanie, odvolanie, položenie, proste mlha.
Za chvíľu sa ukľudní, kým to znovu nebuchne.
Pýtam sa, čo s tým? Všímať si ho, nevšímať si ho, povelovať, nechať na pokoji, neviem. Sedatíva samozrejme neprichádzajú do úvahy, to by som ho musela nadrogovať aspoň na týždeň.
Máte niekto nejaký účinný recept?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2010 23:03
- Nahlásit

Mika
Já bych prostě z toho místa odešla a předtím ještě zavolala policajty a řádně seřvala parchanty a jejich rodiče.

makrel
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2010 23:12
- Nahlásit

Mika
mám to samé, bouchne petarda a pes přijde za mnou, začne se lepit a klepat, Klepání trvá od 1-15 minut. A tak je to až do cca 4.1., nepomáhá nic. Takže to ignoruju a dělám, že mě to nezajímá a jeho projevy mě obtěžujou, Na silvestra ho ale odvezu pryč z města.Homeopatika zlepšily situaci asi o 10%, Bachovy kapky vůbec.

Mika
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2010 23:24
- Nahlásit

Vlčáčková

No kedze to misto je byt mojich rodicov, kam som prisla na vianoce, tak je nejak problem pakovat sa niekam inam. Byvaju v panelaku na siestom poschodi, a predsa je ten rachot pocut. Kym zleziem dolu, aby som im nafackala, su uz davno prec, nehovoriac o tom, ze ten zvuk sa odraza od barakov a vobec nemusia strielat pod nasimi oknami, staci o ulicu dalej. Vinnika sa nedopatras, a pocas dna im to zakazat nemozem, a v noci kvoli jednemu delobuchu hlidku volat taky nikto nebude.

makrel:
30.teho odjizdime pryc, takze na silvestra bude pokoj, ale dovtedy to musime nejak vydrzat. Budem teda ignorovat, a pokusime sa tie sviatky pokoja mieru a radosti nejak v zdravi prezit.

makrel
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 16:54
- Nahlásit

Mika
držím palce, já od zítřka dávám psovi, který se mi za normálních okolností nehne od nohy stopovačku a na velkou procházku budeme chodit buď brzo ráno nebo mimo civilizaci. Dneska tu je jedna petarda za druhou.Nesnáším je.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 23:38
- Nahlásit

hrozně bych chtěla těm parchantum narvat ty petardy do řiti a odpálit! musela jsem dnes mít psy v lese na vodítku, jak jsem se bála, že mi zdrhnou strachy, jak to tam bouchalo!

makrel
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2010 09:04
- Nahlásit

zuzanarosakova
nápodobně paní, my jsme dneska šli už po 7, a pocestě zpátky už zase řádili kokoti petarďáčtí. Jsem měla psa na stopovačce pro jistotu celou cestu.

Yves
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2010 11:45
- Nahlásit

je to hrozný a nesnáším to sama, natož pes. zakázala bych to. na silvestra by si každej zapálil prskavku a bylo by to. HOWGH

Monty
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2010 13:42
- Nahlásit

mí hafani na to vůbec naštěstí nereagujou a nebojí se toho, ale nemám ty petardy a ty hnusné parchanty co to hážou vůbec ráda, protože se toho hodně pejsů bojí, jsou strašně bezohlední

Nahoda
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2010 09:46
- Nahlásit

Také bych zakázala petardy. Moje feňule na ně naštěstí nereagujiu, ale u minulé feny, jsem to zažila a je to děs!
Ony pouze zpozorní, juknou na mě stylem, "kde to bouchlo, jdeme se tam podívat?"
Moje dcera to jednou vyřešila po svém. stalo se jí, že jí nějaký výrostek hodil pod nohy petardu a s ostatníma se šíleně bavili. Ona ho upozornila, jestli to udělá ještě jednou, že mu jednu vrazí a on samozřejmě neváhal a petardu hodil zas. Dcera mu vrazila takovou, že se mu spustila krev z nosu, se slovy "já tě varovala" a byl klid. Hošánkům "spadly" brady...

Gypsy
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2010 14:19
- Nahlásit

Ahoj, musím si trochu postěžovat. Pár lidí v mém okolí nechápe, že raději zůstanu o silvestra se psem doma, než abych se šla bavit. Ran ani střelby se nebojí, ale to neznamená, že ho strčím do kotce odejdu. Slavení silvestra nemusím, ale někomu připadá, že to s tím psem přeháním. Máte také v okolí takové lidi nebo jsem vyjímka?

kejtlin
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2010 14:22 - Změnil/a: kejtlin
- Nahlásit

Gypsy
v pohodě, taky jsem se psy doma
edit- a hodně lidí se tomu diví

inu
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2010 14:24
- Nahlásit

Gypsy
kejtlin
já jsem taky doma, ale já nejsem moc společenská, takže bych asi nikam nešla ani kdybych psa neměla

Gypsy
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2010 14:30
- Nahlásit

Já si právě vezmu pejska do baráku, než přejde ten nejvštší rachot. Moc dlouho mi tam stejně nevydrží - je to malamut. Ale přijde mi lepší mít ho pod kontrolou doma než mít dalších 10 let vynervovaného psa. To bohužel ale lidem, kteří psa nemají nebo na něj kašlou, nevysvětlím.

makrel
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2010 17:35
- Nahlásit

Gypsy
Já to úplně chápu. Vždycky jsem byla se psem na silvestra doma, jen tento rok je výjimka, protože tady je to děs, střílí už od Vánoc a teď lítá jedna petarda za druhou a takhle celou noc a přímo před naším vchodem, takže jsem psa "uklidila" mimo město s rodičema.Ale i tak z toho nemám dobrý pocit a příští rok se uklidím taky mimo civilizaci.

Fifi
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2010 18:40
- Nahlásit

http://www.cz-pes.cz/diskuse/4_2364_0.html

Bych sem jeste zcela vhodne s dovolenim vsunula to upozorneni starsi, na odvracenou tichou stranu rachejtli. Davejte si majzla.

Alexa
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2010 19:07
- Nahlásit

Gypsy
já beru čuby na silvestra domů každý rok, beru je tak kolem pátý a cca do jedný, pak užř je klid. Sice se ani jedna nebojí, spíš maj agresivní reakci, ale jistota je jistota

Fifi
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2010 19:14
- Nahlásit

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/kamil-wichte rle.php?itemid=11556
A jeden zajimavy odkaz od Vlčáčkový. Sračky bouchací.

Saita
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2010 21:37
- Nahlásit

Taky se mi jeden pejsan bojí i vzdáleného střílení. Nikdy jsem nepoužívala nic na uklidnění(i když zrovna on se nesmí stresovat, hrozí mu mrtvice) ale letos mi na veterině dali prostředek Zylkéne. Prý to psa nijak netlumí, je normální jenom se prostě nebojí. Dá se to brát i dlouhodobě, jinak se to dává pět dní před silvestrem. No je silvestr, pes se nebojí ani venku(ale ještě půjdeme na poslední venčení a pak o půlnoci uvidím) akční je až moc vzhledem k tomu že je tu zrovna háravka. Má ho tedy čtvrtý den, poprvé se mu zapomněl prášek dát. Prostředek by měl být velice šetrný i pro nemocné psy.

gabifi
Člen
# Zasláno: 1 Led 2011 07:16 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

no a dnes vyrazí smělí odpalovači rachejtlí do ulic s pytlema a začnou uklízet ten sajrajt, co po nich zůstal

bydlím na kraji Tábora, v bytovce, tady kolem je to asi samý inteligent, páč nějaký rachejtle včera sice byly, ale vše v snesitelný míře. Jsem z toho v šoku, na mých bývalých trvalých adresách bylo kolem vánoc a Silvestra učiněné peklo.

inu
Člen
# Zasláno: 1 Led 2011 10:19
- Nahlásit

gabifi
no a dnes vyrazí smělí odpalovači rachejtlí do ulic s pytlema a začnou uklízet ten sajrajt, co po nich zůstal

fakt? Tady to absolutně nikdo neuklízí. Jeli jsme po půlnoci pro mámu a nevěřili vlastním očím. Nejen tomu, že všechny vyhořelé pozůstatky se válí po vozovce (a i jinde), ale i tomu, že "dobří" lidé odpalují pyrotechniku uprostřed vozovky!!!
A až půjdu dnes se psy ven, je mi jasné, kde všude budu nacházet zbytky římských svic...

gabifi
Člen
# Zasláno: 1 Led 2011 12:05
- Nahlásit

inu
fakt?
bylo to myšleno částečně ironicky a částečně nasraně. To víš, že to ti blbečci po sobě neuklidí a bude se to tady válet ještě několik měsíců!

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 1 Led 2011 12:16
- Nahlásit

Take me ten rachot stve, obzvlast kdyz musim od 22hod do 1hod rano litat z kotce do kotce a klidnit pesany. Je mi jich lito. Ale tentokrat musim pochvalit sousedy, ze sli rachejtlovat jinam a brali ohledy na psy. Takze nakonec to tak hrozne nebylo. Minule mi schvalne strileli nad kotce. To jsem volala policii a ti jim domluvili a zabralo to.
Pristi Silvestr jedu s pesany na chatu na Lipno, tam je klid.

TomášW
Člen
# Zasláno: 1 Led 2011 12:44
- Nahlásit

no a já si myslím, že jednou za rok se to přežít dá a že ty urážky jsou dost vedle

gabifi
Člen
# Zasláno: 1 Led 2011 13:08
- Nahlásit

TomášW
no a já si myslím, že jednou za rok se to přežít dá a že ty urážky jsou dost vedle
jsi na psí diskusi, co jsi čekal?
Mimochodem, moje práce mi velí si kolem vánoc vybírat dovolenou. V mém případě neplacenou, jsem OSVČ. Většinu z ní trávím ve zvuku petard. Děkuji, nechci. Pod všechny "urážky" zde napsané se podepisuju.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 1 Led 2011 13:15
- Nahlásit

TomášW
jednou za rok, jasně, ale když jsou mezi nimi i tací co schválně petardy házejí psovi do kotce tak to je u mě nejen debil, ale něco i o mnoho horšího

danajasa
Člen
# Zasláno: 1 Led 2011 13:31
- Nahlásit

no a já si myslím, že jednou za rok se to přežít dá
No teoreticky se dá přežít i infarkt miokardu i mrtvice ale pakuž to néni vono.Letos nám přistála rachejtle na dvorku lek se i velmi otrlý pakůn kerej bezproblému vrtí na baniku,představa že mi chytí dřevník a blafne domeček byla docela k nepřežití teda,takže já ač od přírody flegmatik sem letos vypustila velmi mnoho "slov"

Mika
Člen
# Zasláno: 1 Led 2011 17:56
- Nahlásit

Ja som nakoniec bola nutena zostat doma (v Brne) a bolo to peklo. Na ich obranu musim povedat, ze sa drzali pomerne dlho, naozajstny ramus nastal az o polnoci, ale to stalo za to. Hned vedla bytovky mame taky maly parcik a tam si zrejme urobili odpalovnu, pretoze nam to rachotilo hned pod oknami. Pustili sme psom hlasnu hudbu, nieco malo prehlusila, ale stejne ta moja hysterka stala, jazyk vyplazeny, dychcal jak po maratone a cumel do blba, resp. sa plazil po zemi do kolecka Je hrozne smutne, ze clovek na jednej strane slavi a chce sa radovat a u toho sa ma divat na psa polosialeneho od strachu Uz nikdy viac silvestra v meste. Je to hnus fialovej

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 1 Led 2011 23:27
- Nahlásit

Ja byla se psama na horach a prez pulnoc jsem je nechala v pokoji na hotelu. Oni se petard nebojejpokud to boucha venku a oni jsou doma. Kdyz to trochu ustalo, vzala jsem je s nama do hospody, mela jsem je na ksirech, aby se mi cestou nevyvlikli, kdyby to bouchlo nekde blizko. Dali o v pohodě. Jeste se mi nestalo, ze by mi petardu hodil nekdo primo po psovi. Asi by nepřežil...

Mika
Člen
# Zasláno: 2 Led 2011 17:19
- Nahlásit

Inak este jeden zaujimavy poznatok, ktory ma celkom prekvapil.
Ked som so psom vonku a rachotia petardy priblizne rovnako nahlas, ako ked sme doma, tak si to pes vobec nevsima. Proste neriesi, venuje sa ocuchavaniu a pobiehaniu a inym bohumilym cinnostiam a nejaky rachot ho vobec neobtazuje. Doma sa z toho moze... viete co. Jeden vecer sme boli narychlo vencit za barakom a udrela petarda psovi za zadkom, fakt blizko, psa vystrelilo dopredu, ale ked som na neho zavolala menom, tak sa otocil a pribehol za mnou. To iste plati aj pri burke - ked sme doma, panika, vonku, pohoda. Reakciu na vytrel ma, ale len celkom slabu - ucukne, ale ziadne metanie na voditku sa nekona. Takze nabuduci Silvester sa asi pojedeme prechadzat vonku za mesto - tlmeny rachot vonku proste vadi menej, nez doma.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání