Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / OTRAVA - RACHEJTLE
Autor Zpráva
jana33
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 09:24
- Nahlásit

Chci všechny upozornit na nebezpečí otravy ze zbytků z rachejtlí - přesněji řečeno ze zbarveného sněhu,který bývá okolo místa,kde byla rachejtle odpálena. Otrávili se mi takhle dva psi, další event. je že by někde olízli zbytky drog,ale kamarádka se byla podívat na místě,kde jsme venčili a byl tam právě nabarvený sníh od rachejtlí a na toto riziko mě zpětně upozornil i lekárník,když jsem si byla pro prášky pro psy - rachejtle prý obsahují různé toxiny, dusičnany a další svinstvo.. Oba měli rozšířené zorničky nereagující na světlo, třásli se,měli křeče, byli dezorientovaný, apatický,ale zároveň přehnaně reagovali na jakékoli pohyby, v jedné fázi zjevně ani nevěděli kde jsou a co se s nima děje. Momentálně jsme z nejhoršího venku,ale stále je tu riziko poškození ledvin - oba kluci nechtějí pít,takže jim vodu stříkám do tlamy,ale přesto produkují obrovské množství moči a labrador se stále ještě počůrává i doma. Takže mám zároveň i prosbu - nevíte někdo o nějaké bylince nebo přípravku na podporu ledvin a močových cest? Momentálně berou vitamíny, hlavně béčka, prášky na podporu nervového systému a prášky na regeneraci jater. Moc díky a dávejte si pozor!

pigie
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 09:36
- Nahlásit

jana33
Vdaka za upozornenie. A je mi tvojich hafanov luto, nech to dobre dopadne.

Lenda
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 09:38
- Nahlásit

jana33
Doufám,že se tvojí pejsani brzo uzdraví.Já bych je vzala k veterináři,protože jestli nepijou,je to špátný pro ledviny.Měli by asi dostat infuzi nebo léky na otravu.
Díky za upozornění .Tady toho je taky strašně moc a tohle riziko by mě nenapadlo.

jana33
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 09:42
- Nahlásit

Lenda
Veterinářka u nás samozřejmě byla, jsou probodaný injekcema a berou ještě kvantum prášků,takže jsou pod dohledem. Vetka jim dává čas do konce týdne,jestli se to samo upraví,pak by museli na další testy a vyšetření ohledně těch ledvin. Myslím,že bez těch injekcí by to nerozdýchali. Já se ptám obecně,jestli někdo nemá zkušenost s něčím na podporu ledvin,co se dává třeba i dlouhodobě na regeneraci.

klára
# Zasláno: 5 Led 2006 09:50
- Nahlásit

já bych do tohodhe akutního stavu bylinky moc nemíchala, mohlo by to napáchat víc škody než užitku! Až bude psům líp, tak bych to možná zkusila, ale teď určitě ne. Bylinky, které se používají na "podrporu ledvin" totiž nutí ledviny k vyššímu vylučování moči a tím se pejsové budou odvodňovat ještě víc!!!

ola
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 09:51
- Nahlásit

jana33
Na regeneraci jater je dobrá hlíva ústřičná (v lékárně v kapslích cca 200,- Kč). Jen nevím, jestli to platí i u psa. Musela by ses zeptat veta.
Našla jsem tenhle článek :
Hlíva ústřičná velmi účinně snižuje hladinu cholesterolu v krvi a také krevní tlak a tudíž je vhodná pro kardiaky. Vhodná je ale i pro alergiky, astmatiky, diabetiky a účinná je rovněž při léčbě vážných chorob, jakými jsou kupříkladu rakovina. Díky glukanům, které mají schopnost aktivovat buňky zajišťující vlastní přirozenou imunitu organismu dokáže nádorová onemocnění zcela vyléčit a mimoto významně tlumí a omezuje vedlejší účinky při chemoterapiích. Dále hlíva odstraňuje bradavice virového původu, léčí ekzémy, zlepšuje ale také metabolismus, regeneruje vnitřní orgány (játra, ledviny, slinivku) a díky zvýšené regeneraci buněk, v podstatě zpomaluje proces stárnutí.

Lenda
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 09:55
- Nahlásit

[b]jana33[/b
To bych zůstala u toho co ti doporučila veterinářka.Jestliže ty ledviny nejsou OK,tak bych je nejakýma močopudnýma prostředkama zbytečně netrápila.Držím pěsti,ať to dobře dopadne.

handula
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 10:52
- Nahlásit

jana33

na ledviny a močové cesty je výborný výtažek k kanadských brusinek od firmy myslím Swiss. Je to 100% přírodní, brala jsem to na zánět ledvin. Myslím že pejskovi by to mohlo pomoci.
Držím palce.

jana33
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 11:03
- Nahlásit

děkuju všem za rady, ty brusinky asi zkusím, určitě zatím nemůžou nic močopudného, aby nebyli dehydratovaný.

handula
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 11:07
- Nahlásit

jana33

ty brusinky jsou na pročištění ledvin a močových cest. Pomůže mu to.

http://www.swissherbal.cz/maxbrusinky.html

Meta
# Zasláno: 5 Led 2006 11:09
- Nahlásit

jana33

Slabý čajík z březového listí na pití. Bříza je šetrná, nedráždí a dává se i kočkám...

moll
# Zasláno: 5 Led 2006 11:23
- Nahlásit

S lidskýma ledvinama hodně kamarádí pampeliška - listí a květy na čaj a kořen na výluh. moll

fromeli
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 11:27
- Nahlásit

no s tou břízou nevím, ta se používá hlavně, když je třeba tělo odvodnit

klára
# Zasláno: 5 Led 2006 11:48
- Nahlásit

Ola
Vhodná je ale i pro alergiky, astmatiky, diabetiky a účinná je rovněž při léčbě vážných chorob, jakými jsou kupříkladu rakovina.
Kdes to četla? Tohle je na žalobu za klamání spotřebitele - taková tvrzení smí být jen na LÉCÍCH, ne na doplňcích stravy
Hlíva asi nikomu neublíží, ale to, co tam píšou je nehoráznost!!!

Meta
# Zasláno: 5 Led 2006 12:13
- Nahlásit

fromeli

Ta bříza se používá sem tam na pití u zvířat preventivně, takže u akutního stavu je rozhodně třeba držet se pokynů veterináře.
To jsem měla taky napsat..., díky.

Rejpalka
# Zasláno: 5 Led 2006 12:35
- Nahlásit

Na ledviny nevím,ale na regenaraci jater cpou alkoholiky jogurtama.

Tina
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 12:57
- Nahlásit

Ahoj Jano, doufám, že se tví psi uzdraví. To je hrozné, co všechno na naše miláčky číhá
Já můžu poradit bylinky, které dávám já. Je to sice trochu dražší, ale kvalitní. Mám malého psa, dávám odměrku denně a celé balení mám už cca 4měsíce a jsem tak v polovině. Určitě si tam vybereš.
http://obchod.hafbezobav.cz/sindex.php?kateg=28&akc=kateg&kategup=27

klára
# Zasláno: 5 Led 2006 13:31
- Nahlásit

Tina
a proč svému pejsovi dáváš bylinky? Co mu schází?

Tina
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 13:37
- Nahlásit

klára
Snad jí neschází nic, ale krmím vařeným a konzervou + přílohama, takže si myslím, že přidávat různé vitamíny je na místě

RoSa
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 13:51
- Nahlásit

Ahoj Jani! To je mi líto, co vás potkalo, a velké varování pro nás ostatní.
Já když měla Sára vloni/teda předloni/ špatné jaterní testy, tak jsem jí dávála Ostropestřec (Carduus Marianus). Prodávají to v různých "skupenstvích": tabletky, kapsle, kapky, semínka. Super to zabírá, při dalším rozboru krve pak měla skvělé hodnoty a vete se moc divila! Doporučuje se také snížit přísun proteinů a tuků.

Se zánětem močových cest jsme se potýkali pro změnu na podzim. Brali jsme ATB a ještě jsem k tomu pak koupila zmíněné brusinky (kapsle), lichořeřišnici (kapky) a taky Uroval (kapky a tablety). Pokud budeš dělat čaj, tak: kopřiva, medvědice, echinacea, řepík, brutnák (stačí ale kopřiva a řepík). Také je prý dobré koloidní stříbro, ale s tím nemám zkušenost.

Vše je volně prodejné a jedná se o bylinkovou podpůrnou léčbu (která se nesmí ale přehánět a samozřejmě v akutním případě nenahradí návštěvu veteriny).

Tak ať se z toho pejskové brzo vylížou!

klára
# Zasláno: 5 Led 2006 13:55
- Nahlásit

Tina
nechci tu rozpoutat již tisící diskusi na téma psí strava. Ptám se jen, že potravinové doplňky jsou můj obor a považuju to za úžasný tahák na prachy z kapes důvěřivých lidí. Osobně se držím hesla - Méně je více! a jakékoli podpůrné prostředky bych dávala jen ve skutečně odůvodněných případech. Nechci tuhle problematiku pitvat veřejně, ale lidi, nevěřte tolik reklamě a používejte hlavu k přemýšlení.

dejavu
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 21:53
- Nahlásit

Ja jsem to cetla na kokrim foru, je to strasne, doufam, ze uz je tvym pejskum lepsi Zname se otravil pes na hristi po pozreni fetackeho hovna.

RoSa
Člen
# Zasláno: 13 Led 2006 16:48
- Nahlásit

jana33
Tak jak se daří pejskům? Už je to lepší?

jana33
Člen
# Zasláno: 13 Led 2006 16:51
- Nahlásit

RoSa
Psychicky už jsou v pořádku,ale mají poškozený ledviny,nezahušťují jim moč,takže se počůrávaj. A nepijou,takže vodu do nich musím rvát. Mají různý prášky a veterinární dietu od Hillsu,takže děláme maximum co se dá,ale jak se to bude vyvíjet a jestli budou mít ledviny v pořádku,to se zatím odhadnout nedá.

RoSa
Člen
# Zasláno: 13 Led 2006 17:14
- Nahlásit

Tak to mě mrzí, že se vám to tak táhne...
Při problémech s ledvinama se prý má v potravě redukovat podíl obilí, pak taky snížit přísun proteinů, fosforu a soli, dobré jsou nenasycené tuky (lněný olej) a vitamínky (K,E,B,C). Ale to máte vše asi vyřešené tím Hillsem k/d.

Když pejsek nechce pít, tak to je blbý. Já to řeším tak (moje fenka odjakživa málo pije), že vodu naředím vývarem nebo šťávou z masa, někdy pomůže jen rozmíchat ve vodě med.

Tak hodně zdaru při "napájení" a ať vám to hlavně dobře dopadne!

mína
# Zasláno: 14 Led 2006 12:56
- Nahlásit

Kláro !!!!
prosím jaký máš názor na kapky z rakytníku řešetlákového ?
píšou všude jako by to byl všelék..... prosím vyjádři se jako znalec, díky !
mína

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání