| Autor |
Zpráva |
bengal
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 14:15
- Nahlásit
Dobry den . Mam taku otazku mam osem mesacneho jack russel teriera a u mna je 5dni naucil sa uz pitat von , ked ide na velku potrebu a to tak , ze prejde dole po schodoch pri dvere a tam si sadne a caka a ja by som chcel vediet ci niekto nema radu ako ho naucit , ked pride pri tie dvere aby zastekal lebo niekedy sa moze stat ze ho neuvidim ako ide dole. dakujem
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 14:19
- Nahlásit
bengal
A tak zrovna u jacka by to nemělo být nic těžkého, prostě pokaždý když půjdete ven ho doma u dveří rozdráždi na nějakou hračku až začne štěkat, pak ho pochval a otevři dveře, naučí se to hned, ale počítej s tím, že pak ti bude štěkat u dveří x krát do hodiny, nejen když bude chtít na wc, ale i když se bude chtít jít jen tak mrknout ven. A mnohá psiska celkem rychle pochopí, že štěkat na dveře se dá i zvenku.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 14:24
- Nahlásit
bengal
Ono to s vekom pride samo. Moj tiez len tisko sedel pred dverami, ale casom sa naucil, ze ked nik nechodi, tak treba pre dotycneho dojst a tie dvere mu ukazat ;)
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 15:20
- Nahlásit
Ona je to dvojsečná zbrań naučit psa štěkat na dveře, tu chybu, že jsem to psa naučila, jsem udělala jednou kdysi už nikdy více, teď raději pozoruju chování psa, on se většinou opakuje, jeden můj pes, když chce ven, tak přijde, sedne si přede mě a upřeně mi čučí do obličeje, druhý zase začne pobíhat a čuchat po koberci chce to jen sledovat a pochopit
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 15:30
- Nahlásit
Maya suhlas. Stekanie je predsa len otravnejsie ako to cucanie do oci - to je presne to, ze prijde pre mna a ked nezaregistrujem ani to, tak si s knucanim lahne k noham, aby som videla aky nazor ma na panicku, ktora ho takto tyra. A ak mu treba naozaj moc = hnacka v noci, tak vtedy nepozna zlutovanie. Kludne po mne poskace, pooblizuje, ale proste zobudit ma musi. A nik ho to neucil, prislo to samo
|
bengal
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 15:47
- Nahlásit
dakujem vam rozhodol som sa ze ho radsej nebudem ucit stekat
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 19:57
- Nahlásit
pigie
Jj, ty moje to taky nikdo neučil.
bengal
Myslím, že dobře děláš, ono pokud je pes jen trošku chytřejší a to většina je, tak brzo pochopí, že štěkot je klíčem ke dveřím a působí jako sezame otevři se jak zevnitř, tak zvenku a pak tak akorát si můžeš platit dveřníka, co bude stát celý den u dveří a co 5 minut psa pouštět dovnitř a ven. Jinak se pak z toho štěkotu zblázníš, případně budeš mít zničený dveře, který pes poškrábe, když se mu bude zdát, že se dlouho neotvírají
Je to k vzteku, vím o čem mluvím, dělám takhle dveřníka dvěma kočkám.
Jedině se to snese u psa, co je převážně venku, že když ho občas vezmeš domů, tak si štěkne, že chce ven, ale předpokládám že jack není venkovní pes.
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 20:46
- Nahlásit
Štěkání je otrava, ale mnohem horší je škrábání na dveře. Ovšem úplně nejhorší je, když se pes naučí otvírat dveře sám. Což je náš případ. To snad naštěstí u jack russela nehrozí...i když, když to umí i kočky, proč ne teriér
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 21:17
- Nahlásit
bengal
Ja mam nemluvnou veteranku rtw. Steka jen, kdyz hlida, se svym jednim neuronem povel stekej nikdy nepochopila.
Od mala si pozornost, kdyz neco potrebovala, upoutavala pohledem nebo klepanim usisek nebo funenim spicimu cloveku do obliceje. Naucila se pres den povel "Co chces??! " - a svou gestikulaci dovedla k dokonalosti, nejen stekanim muze pes s clovekem komunikovat. A v noci prijde, uprenym pohledem spiciho cloveka vzbudi, protoze cumi a funi - co chces? - hura, potrebuju ven!
A souhlas s pigie - prijde to samo casem, pes pochopi, ze kdyz si ho nevsimnes u dveri, prijde ti to po svym rict - naznakem tela, pohledem.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 21:29
- Nahlásit
Fifi
Aj vy mate otazku co chces? Je to nadhera, ale pes na to krasne funguje. Co chces? Alebo Ukaz co chces? Pes pricupita k skrini a bucha do pixle so susenymi vecami. O chvilu cumi zas, co chces? Pes odcupita ku kuchynskej linke, kde lezi kus rozka. A krasne kontroluje, ci ide fakt niekto za nim, lebo ak nie, tak ta pride "aj nosom do zadku potlacit" Uz sme mu totiz par krat spravili, ze sme vyskocili, pes fujazdil a my sme si zase spokojne sadli
A budenie na cumenie a funenie tiez poznam dobre
A takto u nas vypada Co chces, omluvte bordel, bola som na PN s hnusnou chorobou, tak to tak u nas aj vypadalo... (pomlcim, ze uz z najhorsieho vonku ) Ale je tam krasne vidiet ta komunikacia a ako mu leziem na nervy tym, ze sa tvarim, ze nechapem
http://www.youtube.com/watch?v=PkQQupwKEjs
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 21:37
- Nahlásit
pigie
Ale je tam krasne vidiet ta komunikacia a ako mu leziem na nervy tym, ze sa tvarim, ze nechapem
no jo no, maj to ty psove s nama nekdy tezky.
Ale todle http://www.youtube.com/watch?v=MONGKKqMPDY&feature =related vypada, jak kdyz sezral Hugous tu samici od vetrelce a ocasek uz proste neda.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 21:51
- Nahlásit
Neboj, nakoniec to dal, to mal prvy krat hovadzi chvost a tvaril sa strasne znepokojene, ked sa mu to furt krutilo a krutilo a nechcelo sa to poddat ako on chcel. Doteraz obcas pride vratit niektore veci, ze treba pokrajat Hajzlik to je
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 22:10
- Nahlásit
pigie
A takto u nas vypada Co chces
mnoo, buď ráda, že Tě nenapadlo jako mě ten blbej trik s miskou, že čoklid jen čumí a nechodí ti za zadelí s prázdnou mísou a výmluvným pohledem
pigie
Maya
tak jsme se tu zase sešli jako u fontánky??? Překvapující , že??
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 22:11
- Nahlásit
Fifi
tu samici od vetrelce a ocasek uz proste neda
fůůůůůůůůůj seš hnusná!! ale pravdu máš to je fakt
a jak von se tvááříí - bůra by mu jeden dal
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 22:14
- Nahlásit
pigie
vtááááčiiiik spevááčiiik ty vado záchranář
a zase - bůra by mu člověk dal.
proč s ním nejdeš žebrat??? :¨D
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 22:25
- Nahlásit
PetraK
fůůůůůůůůůj seš hnusná!!
Dybych byla hnusna, budu ti popisovat, jak rano Kremylek louskal hlavicku potkanovi, kteryho laply perdelice, ale to prece nedelam.
pigie
Ty videa nemaaaj chybu! Sem si cvrnkla, jak urob hopik.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 22:34 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Som vam mala co ukazat ale tak, aspon sme vas pobavili
Mimo to - na vysvetlenie vtacika spevacika. pes ma 2x posluchol a skocil, kedze vdaka DBK nikdy ani z clna neskace, len sa zosuchuje, tak sa 2x suchol po betone, uz som ho do vody cez ten beton potom nedostala, zato zacal robit to ujukanie. Pre neho to bol strasny psychicky tlak, nevie sa vysporiadat so skutocnostou, ze ja som vo vode, ked on nie je. Tak ma velmi potesilo, ze ma z tej vody aspon chcel dostat. Za ruku ma vo vode nikdy nechyta - moja chyba vychovy - preto ma velmi prekvapilo, ked ma odtial za tu ruku tahal. Je to zlaticko. Ked nerozmysla, kona aj pudovo
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 22:38
- Nahlásit
Fifi
louskal hlavicku potkanovi
proč ju neyužiješ na louskání vořechůch rači?
pigie
to neni čokl, to je zanedbanej čék
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 22:39
- Nahlásit
Fifipigie
Jednou jsem dělala něco v komoře, najednou za mnou přišla pitbulinka. Začala strašně kňourat. Vypadalo to, že umře. Hlavou mi prolítlo tisíc možností, co se jí mohlo stát, počínaje otravou, konče torzí. Vyběhla jsem za ní, dolítla do obýváku. Tam stála Vendulka u konferenčního stolku, na kterém byly na talíři kosti od kuřete. Zjevně to bylo strašlivý utrpení . To současný megery by si s tim vůbec hlavu nelámaly, maximálně by se servaly o to, kdo to sežere první
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 22:41
- Nahlásit
No to som sa chcela spytat aj ja. Treba tieto cinnosti, ktore maju nejaky osoh predsa podporovat
pigie
to neni čokl, to je zanedbanej čék
Mozem ja za to, ze sa vzdy tvari, akoby sme ho tyrali?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 22:41
- Nahlásit
pigie
Uhni, potrebujem povysavat!
je ten čokl vůbec při vědomí??
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 22:43
- Nahlásit
kachna_
Sa nehanbis takto tyrat psa? Ale musim povedat, ze pri tomto sa Hugo este knucat neodvazil. To len sedi, hlava zvesena a pohlad zapichnuty na objekt zaujmu. Dokaze pred nim presediet alebo prelezat hodiny a vzdy, ked ide niekto okolo, tak sa posadit a naklanat sa nad to stylom, uz mozem?
V zivote hentak kvikal len dva krat. Pri vode a ked sme ho nechtiac vyvreli na balkone
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 22:44
- Nahlásit
pigie
zachrana
ty vado! Von je rozvážnost sama!! ten můj idiot by mě zahlušil
akoby sme ho tyrali?
a ne?? .
Treba tieto cinnosti, ktore maju nejaky osoh predsa podporovat
že jo?? Zrovna dneska sem vod kolegyně dostla pytlik vořechů, přemítám, kdo by je tak mohl vyloupa, páč já to rozhodně nebudu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 22:46
- Nahlásit
pigie
a naklanat sa nad to stylom, uz mozem?
to znáááááááááááááááááám a když je nejhůř, jako že dlouho nepřichází kladná odpověď, tak jde do koše na papíry, vytáhne něco a přijde jakože "To sem tady našel, mám to asi vyhodit, žejo??" páč ví, že za vyhazování papírů do odpadků jest odměna /nebaví mě furt uklízet /. Hajzl jeden vychytralej. Pak mi budou vědci řikat, něco o čistě pudovým jednání
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 22:46
- Nahlásit
PetraK
Ty to vobec nechapes, to pozeras v zlom poradi! To ma byt ukazka toho, ako dokazem psa socializovat na vysavac
Takto to vypadalo prvy krat a pes bol k tomu cudu spociatku dost nedovercivy http://www.youtube.com/watch?v=Owd4BYvqwMQ
A to tebou spominane video som natocila o 5 dni Aspon vidno, ako rychlo to zvieratko prijal do rodiny. Teraz si od neho necha aj chvost povysavat
Takze pozor pani! To nie, ze ci je pri vedomi. To je dokaz mojich vychovnych schopnosti!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 22:49 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
pigie
http://www.youtube.com/watch?v=Owd4BYvqwMQ
no prt, to bych se mohla snažit pozerať vo správnom poradí asi tak tisíckrát, no je to iba súkromé (napísala som to dobre po slovensky? ) neboli mě to tam nepustí a ani normálně nevokazuje v seznamu.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 22:49
- Nahlásit
PetraK
pigie
Protoze vorechy pak sezere!
pigie
Mozem ja za to, ze sa vzdy tvari, akoby sme ho tyrali?
Ale ze to umej skvele. Treba pri probuzeni..
kachna_
am stála Vendulka u konferenčního stolku, na kterém byly na talíři kosti od kuřete.
Vendulka je dite nebo jinej pef?
Sadlo melo prekerku nedavno, strcila si kousek mrkve za gauc a prisla mi to pozalovat.
A rano bude bengal, ze sme to tu zaneradily.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 22:51
- Nahlásit
tak jde do koše na papíry, vytáhne něco a přijde jakože "To sem tady našel, mám to asi vyhodit, žejo??" páč ví, že za vyhazování papírů do odpadků jest odměna
Tak na toto prisiel ten hajzel velmi skoro. Ako stena si dokazal pricupnut a tvarit sa vonku, ze cura, lebo chcel piskotu
A o tom, ze vie, ze vonku sa veci zrat nemozu a nosi mi kusy rozkov a zemli v papuli domov do misky o tom ani nehovorim Sak z misky sa moze
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 22:51
- Nahlásit
Fifi
Protoze vorechy pak sezere
evidentně nedocvičený cvik!
sééém ftipnáááá
Vendulka je dite nebo jinej pef?
u nich je to nastejno
A rano bude bengal, ze sme to tu zaneradily
ešče nebyla večerka ne?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 22:52
- Nahlásit
pigie
Sak z misky sa moze
mrchy sou to!! :
víš co?? Líbí se mi rozvíjet je v tomhle směru, je to pravda nebezpečný, ale.... člověk se nestačí divit , jaký maj kapacity
|