| Autor |
Zpráva |
Vero
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 21:01
- Nahlásit
Jak srozumitelně vysvětlím psovi, že jsem mu nepřinesla večeři, že to má být spíš parťák?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 21:06
- Nahlásit
Vero
No v našem případě stačilo na psa zařvat, když se zdálo, že chce koťata posnídat. Pro jistotu jsem samozřejmě při prvním setkání měla psa na vodítku. Po prvním škrábanci přes čumák pes pochopil, že k jídlu to opravdu není, a už spolu spokojeně sdílí zahradu půl roku.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 21:10
- Nahlásit
corgi
Tož já si tak nějak říkám, že zkrátka jít na to tak nějak intuitivně bude to pravé. Ale zas abych něco naivně neopomenula, tak radši vyzvídám, jakou kdo má zkušenost...
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 21:14
- Nahlásit
Vero
moje smečka naše kočky nehoní, ale když tam přijde cizí a já u toho nejsem a kočka není dostatečně rychlá tak bohužel, mí psi vědí, že co je naše, se nezabíjí u nás taky stačilo ukázat, zařvat když náhodou a v pohodě, jen bych se bála mám ted´ 2 malá kotata když je nechám se psy bez dohledu aby je neumučili olizováním, tlapkama je nutí aby se hýbali apod, větší kopčka už si to se psem vyřídí, má ostré a rychlé drápky.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 21:21 - Změnil/a: Janiii
- Nahlásit
Vero
a jak starý je pes? zvládá poslušnost styl "nesmíš!, nech ho, je malej..." ?
my máme kocoura domácího a psa napůl venkovního a domácího
psici bylo necelých 5, když jsme přivezli domů kotě, je pravda, že kotě bylo na psy trochu zvyklé. Berni se chtěla na toho prcka podívat a očuchat si ho, kocour zavrčel, zaprskal - čuba stáhla uši a 14dní u nás velelo kotě .. no a po nějaké době ...
a když je Berni na kocoura moc hrr stačí klasické houknutí "pomalu!!"
|
Barča85
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 22:07
- Nahlásit
Tak u nás stačilo říct jasný "NE" a pohoda..Holky cizí kočky honí, ale našich si nevšímají..
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 22:13 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
corgi
ty jsou krásné!!!
Janiii
Bernii je starostlivá mamka
Myslím, že kotě versus fena bude asi mnohem jednodušší než pes. U feny to asi hned vyhrajou mateřské pudy. A u berňáků vůbec - jsou to až řehnaně starostliví psi Jinak taky usměrňuju ,,pozor" a ,,hoši pomalu, joo?!"
Ježíš, zapoměla jsem, jak se kočičák jmenuje - u někoho byl Barnabáš.....??Proti našemu Leonovi (ale je to možná světlem) se mi zdá světlejší, spíš trochu jako Gucci
Naši psi jsou s kočkama v pohodě, kočky se melou maximálně tak mezi sebou a Worka to lítá rozhodcovat a usměrňovat Myslela jsem, že Worick v tom lovícím afektu bude chtít cizí kočky lovit (alespoň venku na vodítku se tak tváří) ale je to pár dní, co bylo v noci jeho poštěkávání, myslela jsem že ježek, ropucha, užovka či tak něco a ona to v křoví prskající cizí kočka. Spíš vypadal, že se jí bojí a neví, jak ji odsaď vystrnadit
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 22:24
- Nahlásit
Barča85 Jé ta je podobná naší Zuzance. My bohužel měli první kočičku a pak pejska. Takže takovýhle vztah nemají, už takhle se divím když si lehnou od sebe 50cm a nebo když je jídlo to u sebe klidně sedí a loudí
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 22:28
- Nahlásit
Barča85
hééézká sestava u nás se taky občas takhle chrní, ale u nás venku, ne na gauču
|
Barča85
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 22:42
- Nahlásit
worick
no, sestavička se nám trochu pozměnila - přibyla ještě jedna číča a jedna čubina..
ale vztahy mají pořád super..jen to nemám zdokumentovaný..
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 23:42
- Nahlásit
Vero
Jak srozumitelně vysvětlím psovi, že jsem mu nepřinesla večeři, že to má být spíš parťák? - sorry, jsme si tady z toho udělali vlastní prezentaci mazlíčků a tobě moc neporadili...
Já bych koťátko v prvé řadě nechala načichnout náma, barákem. Nevím, jakové máte podmínky, jestli ho na nějaký ten den vpašuješ domů, aniž by ho pejsa vyčmuchal. Nevím, jestli je to vážně správný postup, ale napadá mě taky, že kdyby z kotěte pejsa cítil i sebe, tak by ho to taky mohlo zaujmout a zmást případné chutě ho lovit. Šlohnula bych mu nějakou oslintanou hračku či hadr z pelechu a nechala chvíli u koťátka, aby načichlo. Já bych na to šla prostě nějak takhle Kotě alespoň přivést s tvýma ,,hodně nošenýma" ponožkama
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2010 01:27
- Nahlásit
Ono hodně záleží, jestli je kotě zvyklé na psy nebo ne. Kotě zvyklý nezdrhá, sedí a nechá se očuchat, takže s normálníma psama bývá v pohodě, kotě, které zvyklé není, zdrhá a psi pak maj logicky tendenci ho lovit. Já si loni přinesla prvně kotě, co do té doby nevidělo psa, při jejich spatření normálka dostávalo hysterák, ječelo a skákalo metr vysoko a pak samozřejmě zdrhalo, byl to teda trochu záhul a trvá to pak dýl, ale dá se, dneska jsou největší kámoši a kočky největší zábava je skákat psům po zádech.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2010 15:18
- Nahlásit
Ono hodně záleží na plemeni,něco jiného je přinést kotě zlaťákovi nebo bernáškovi,něco jiného ho přinést loveckému teriérovi apod
|
Barča85
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2010 18:43
- Nahlásit
jana33
Dixinka je kříženec bígla a teriéra - vášnivý lovec(pokud bych to dovolila) a kotě vychovala...Takže na plemeni záleží, ale pokud je pes normální a člověk mu dokáže vysvětlit, že tahle kočka se nežere, tak se prostě tak bude chovat..
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2010 19:05
- Nahlásit
Barča85
Když myslíš
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2010 19:34
- Nahlásit
já mu to ani nemusela vysvětlovat, on to pochopil sám
omlouvám se za kvalitu fotek, je to foceno z fotky na digitál
|
Barča85
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2010 19:34
- Nahlásit
jana33
jasně, je to pes od psa a člověk od člověka..
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2010 19:39
- Nahlásit
Barča85
Ja tu bez dechu sleduju souziti psa a kocky - krasa. U nas by se souziti konalo tak asi 3 vteriny a pak neziti.
Takže na plemeni záleží, ale pokud je pes normální a člověk mu dokáže vysvětlit, že tahle kočka se nežere, tak se prostě tak bude chovat..
Mam normalni cuby (erdelice) a tohle jim proste nevysvetlim. Jsou to lovkyne, dneska sem bohuzel byla svedkem, jak mlada lapla v letu pani drozdovou. Ac jsem zarvala a hned ji flusla, bylo po ni - proste chnap a drap. Stejny by to bylo s kockama.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2010 19:42
- Nahlásit
Fifi
Já věděla,že ty budeš vědět, o čem mluvím
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2010 19:48
- Nahlásit
jana33
Bohuzel.
Tak ja jen foto im memoriam a z jinyho soudku.
Monty
Takovyho zrzka jsme taky meli coby venkovniho. Meli. Frajeril tak dlouho, az to jednou nestihnul.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2010 19:53
- Nahlásit
Fifi
Smečka zabila kočku málem v týdnu. Ale byli v tom ted nevině,na cestě se rvali dva kocouři a jeden se vysmekl a snažil se zdrhnout tím,že přeskočil plot k nám,kde přilákáni řevem hlídkovali psi - skočil jim přímo na hlavy naštěstí jsem byla venku,tak jsem je stačila uřvat. Ale u nás by prostě kočka taky nepřežila,spratek začne,ostatní se přidaj
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2010 20:01
- Nahlásit
Fifi
my ho doma neměli, chodil k babči na zahradu. Monty má rád i králičky, křečky a pod.
|
Barča85
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2010 21:01
- Nahlásit
Fifi
jana33
oukej, některý psi jsou prostě řáchlý.. Ale určitě nejde jen o to, jestli je to teriér...zakousnout může kdokoli, stejně jako kdokoli může vychovat a zbožňovat..
mimochodem, u nás by taky cizí kočka nepřežila...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2010 21:08
- Nahlásit
Barča85
Nooo,neznám jagdteriéra,kterej by snesl kočku ale samozejmě,vždy je to o konkrétním psovi,nicméně pravděpodobnost,že se dospělý pes zžije s novou kočkou je u některých plemen větší,u některých menší a u některých jen hypotetická (což samozřejmě nevylučuje výjimky)
|
Barča85
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2010 21:20
- Nahlásit
jana33
nojono, jagdteriéři jsou vůbec případi (nic ve zlym
co má vlastně zadavatelka za plemeno??
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2010 21:26
- Nahlásit
nove kote dobre mete
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2010 09:11
- Nahlásit
ty vado,tak to jsou super fotky!!
já už kocoura nemám,Nána s nim strávila 3 roky,fotky mi bohužel někam zmizly za duhový počítačový most ,kocour byl první,zpočátku strávil asi tejden na skříni jako vždycky,když jsem dotáhla nějakýho čokla ,ale u Nány se kupodivu nepochcal za trest mě do postele ,takže byl založen základ úspěšného soužití .Lovila by ho byla taky,ale jednak se s tim moc nesral a jednak jsem to zkorigovala hned od začátku.Ted si ale nejsem jistá,kdybych dotáhla kotě ,ona je celkem dost lovivá hlavně od doby co se jí povedlo dostat veverku ,muselo by se to vyzkoušet ...nevylučuju,že by to šlo.Kamarádka ma stafordku zabijáka na drobný zvěrstva,ale z nějakejch důvodů úpa malý kotata snáší a dokonce je opečovává,ted si dotáhlaasi před měsícem kotě a zatim žijou oba
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2010 10:35
- Nahlásit
Kámošky berňák nebožtík byl taky chůva pro všecko živý. Mařeně celkem slušně vysvětlil, že jeho koťata se nehoněj, takže svýho psa jsem vodila do "školy" k druhýmu psu, kterej vysvětluje srozumitelněji než já. Současná běrňačka kámoščina je podobná, vyndavá si z klece morče a puští si ho v obýváku po koberci a kouká na něj. Ujídá mu mrkev a morče pak ujídá z misky salát jí. Moje čuba se koček bojí, velice ráda kočku prožene, ale kočka se nesmí zastavit. Pak už neví, co s ní má dělat a ječí, aby jí zase rozběhala. Největším stresem jí bylo, když sem ji vzala k lucynce z kočičí naděje a mařku si přišel zkontrolovat lucčin megakocour samíček. Přesto bych svýho psa o samotě s kočkou nenechala, nikdy nevim, kdy jí ten strach přejde. Naposledy to zkusila na kocoura strážce stájí, kde zle pochodila, přičemž kocour se nepohnul ani o centimetr, jen Mařka vylítla ze křoví rychlostí blesku s krvičkou na čumáku )) Já bych možná nechala co nejvíc zvyknout kočku na prostředí, aby si zjistila únikový cesty a vyvýšená místa, aby se uměla orientovat v prostoru, zvyknout si na přítomnost psa, a pak je seznamovala.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2010 12:33
- Nahlásit
před Montym jsme měli ang. kokra a ten kočky taky miloval
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2010 12:56
- Nahlásit
tady důkaz