| Autor |
Zpráva |
ennieska
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 10:39
- Nahlásit
Ahojky, měla bych na Vás tady jednu prosbu...děláte někdo sportovku s australákem? Jak mu jdou obrany?
Mám dvouletého psa a obrany jsou naše slabá stránka. Je nedůvěřivý, až moc, dokonce bych řekla že se občas i bojí, i přes pořádnou socializaci. Figurantovi nevěří, nenechá se pohladit, nemá zájem o přetahování s ním. Přitom jinak je to obrovský kořistník. Ale při obranách je nervní, překusuje, vrčí, nějaké dohlídání, nebo podsedačky není možné ho naučit, protože se vyhýbá očnímu kontaktu s figurantem, nevydrží to dlouho, kouká všude kolem...nekouše na plnou tlamu, nemá plné a pevné zákusy...
i přes rok a půl práce na úvazku, gumě, s kůží, klínem, čímkoliv...se zkušeným figurantem...nemáme výsledky...nevím, co s tím, už si prostě nevím rady...
do ničeho pejsu nenutím, nelámu to...
děkuju za odpovědi
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 10:41
- Nahlásit
ennieska
na koho koušeš a odkud jsi?
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 11:01
- Nahlásit
ennieska
podle mě s tím teda moc nenaděláte. pokud nechcete nic lámat, s obranama bych přestala. pokud to do něj pomocí třeba jiného zkušenějšího figuranta dostanete, radost z toho ten pes asi stejně nikdy mít nebude. a to já už považuju za lámání
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 11:28
- Nahlásit
PeKrato
taky nemusí být vždy pravda, i zkušený figurant může být na psy tvrdý a některého tím odradí a když se změní figurant nebo přístup, tak se pes rozkouše sám.
|
ennieska
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 11:31
- Nahlásit
jezdíme na cvičák do Pyšel ( www.zko-pysely.estranky.cz )
koušeme na Jindru Urbana, občas na Jirku Palečka.
dřív můj pejsa kousal na mě, ale to jen tak ze zábavy, myslela jsem, že mu to pomůže oprostit se od nervů, že zjistí, že o nic nejde, že je to sranda. Když kousal na mě, bylo vše na sto procent. Mohla jsem mít klín, nebo rukáv, vše v pohodě...kousání z podsedačky, dohlídání, zadržení v revíru, hladký...perfektní zákusy, na plno, pevné, obrovská radost, drive, nadšení, přesvědčení, tvrdost...jenže takhle kouše jen na mě, a ještě na moji nejlepší kámošku, kterou miluje. jenže to nemá absolutně cenu, protože na ostatní kouše pořád stejně, a to špatně.
mám v kapse jeden jedinej poslední nápad, jak se to pokusit zlepšit, a myslím, že když nezabere ani to, tak už asi nic....
z obran má suprové revíry, takové běhačky, jako má on, nemá hne dtak každý NO od nás. je schopný oběhat z fleku šest maket, a to na každém cvičáku, na place,na louce, kdekoliv...Vyštěkání je také perfektní. Ovšem to je tak vše....
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 11:39
- Nahlásit
ennieska
tak není srdčař, oba figuranty znám jen z doslechu, ale pco vím tak preferují tvrdší psy, zkusit někoho jiného třeba jestli znáš karla krupku je z poděbrad, ale často se vyskytuje na mělnicku.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 11:51
- Nahlásit
kejtlin
tak potom co ennieska dopsala vysvětlení, že na ni a kamarádku kouše výborně, tak samozřejmě souhlas. změna figuranta by mohla pomoct.
|
Keilor
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 12:14
- Nahlásit
Doma jsem mela/mam neco podobneho.U nas to bylo opravdu zapricineno tim, ze pes byl z figuranta nejistej, i kdyz figurant byl zkusenej a sympatickej a ja nevim co.Prvnim a dulezitym krokem je co nejdriv najit jineho figuranta. Chtelo by to takoveho , co ma pochopeni pro jine natury nez NO a BO a jit na to pomalu, ale jiste.
BTW pri tech dohlidackach apod jak pises, ze to nevydrzi dlouho...tzn. ze jde do figuranta?
|
Keilor
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 12:15
- Nahlásit
Jo a pokud to psa bavi...tak to nevzdavej, hlavni je zkusit to napravit....kdyz se to nepovede, tak bohuzel, jestlize ano tak parada
|
ennieska
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 12:28
- Nahlásit
Jméno Karel Krupka mi vůbec nic neříká, zkusím se porozhlédnout po netu, a jestliže jezdí občas na cvičák do Mělníka, není to zas až taková štreka, abych se tam nezajela podívat. Na Mělník z Pyšel odešel Michal Noháč, neznala jsem ho osobně, ale co jsem slyšela, pro mého psa by to rozhodně nebylo to pravé ořechové ;)
co se týče dohlídačky, do figuranta rozhodně nejde. Jen pod ním sedí, občas na něho koukne, když na něj zavolá, ale nerad. To, že to nevydrží dlouho, znamená, že sice pod ním sedí, ale kouká kde co lítá, zajímají ho úplně jiné věci...Přitom, aspoň podle mě, ví moc dobře, co má dělat, alespoň když mám v ruce klín, nebo rukáv já, či kamarádka, tak dřepí a zírá na mě, či na ni. Jen čeká, až si bude moct kousnout.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 12:30
- Nahlásit
ennieska
OT..nebylas v létě v jílovým na cvičáku?
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 12:36
- Nahlásit
ennieska
že na dohlídačce civí kde so lítá je vina figuranta není pro něj zajímavý a nedokáže ho upoutat na sebe, ale to není chyba co ba se nedala napravit. karel spíš jezdí do mlékojed a koušou na něj policejní psi, je to jeden z nejlepších figurantů co znám, nebo ve štětí nejsou špatní figuranti, jsou tam asi 3 osobně neznám, jen jsem je několikrát viděla.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 13:20
- Nahlásit
ennieska
Já bych ti mohl zrovna na tohle - práci s mladým nebo bázlivým psem - doporučit Luboše Jonáše. Párkrát jsem to viděl a . Dobrá zkušenost.
http://www.bewidog.cz/vycvik.html
|
ennieska
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 13:28
- Nahlásit
na Jílovským cvičáku jsem byla, ale ne v létě, bylo to na podzim, na závodu o Jílovský talíř, byli jsme v ZZOčkách tys tam taky byla?
s tou dohlídačkou, zkoušeli jsme to mimo jiné s piškotem, že by mu ho figurant ukázal, že ho má v ústech...to sice bylo fajn, koukal na něj, jenže pak se, potvora, zajímal jen o to žrádlo, a kousání šlo stranou.
on je vůbec ten můj pejsa takovej protipól. Najednu stranu je to docela tvrdej pes, jen tak něco ho nezlomí, nějaké fyzické tresty, pokud něco provede, nemají cenu, nedělám to, na něho se musí jinak...to, co mi dost lidí říkalo, že AUO je citlivej pes, že es na něho nesmí zvýšit hlas, že by se rozsypal, u něho rozhodně neplatí...ať už to má na svědomí výchova smečky NO, či něco jiného, on je zkrátka takovej drsňák. na poslušnosti se na něho musí úplně jinak než na obraně, tam je právě naopak takovej nevyrovnanej, v ničem jiném se takhle nevyrovnaně neprojevuje...v ostatních věcech je to naprosto vyrovnanej spolehlivej pes, s každým psem vyjde, poslušnost po něm můžu chtít třeba v Benešově na náměstí mezi lidmi(což už máme vyzkuošené ) a je připravený spolupracovat. Je fakt, že občas má náladičky, kdy je schopnej stíhat vnímat všecko kolem, hlavně si ktomu vybírá nejmíň vhodný chvíle, ale to se lepší...tak doufám, že zlepšíme i tohleto...jdu mrknout na odkaz od Waldy
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 14:13
- Nahlásit
ennieska
my sme tydlety )))
|
ennieska
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 14:19
- Nahlásit
jééé, no tak to je skvělý!! naše konkurentka Máňa ahoooj!!! no to bych nečekala, že se tu sejdem ;) japa se máte? půjdete na jarní závod v Jílovým? O Jílovský dukát?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 14:22
- Nahlásit
ennieska
to bych nečekala, že se tu sejdem ;)
se tu scházíme už pár tisíc stran ))))))))))))
http://www.cz-pes.cz/diskuse/7_5614_4196.html
stafte se taky )))))
do jílovýho se těšíme jak malý děcka,ta zas*aná zima nám to kazí ,už máme absták!!!!
já du s nánou na dukát asi do ZMT a gerda s Maryjí pudou do ZZO ))
|
ennieska
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 14:23
- Nahlásit
Walda
nějak se mi nedaří najít kontakt na pana Luboše Jonáše, co jsi mi doporučoval, je tam víc odkazů, a nevím, který je ten pravý...
na který cvičák jezdí? Rozdělov?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 14:25
- Nahlásit
ennieska
http://www.bewidog.cz/kontakt.html
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 16:16
- Nahlásit
davidkova renata
hezke kozy, slecno gerdo
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 16:18
- Nahlásit
argosek
hezke kozy, slecno gerdo
Nó, tady se trochu chlubí cizím péřím.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 16:21
- Nahlásit
Walda
to je ten outsourcing, ne?
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 16:24
- Nahlásit
ennieska
naše konkurentka Máňa ahoooj!!! no to bych nečekala, že se tu sejdem ;) japa se máte? půjdete na jarní závod v Jílovým? O Jílovský dukát?
nazdar pani! vy ste ta s tim hnědym australákem? jak se spolu dělíme o osmé a deváté místo? ))) Trénujem aport, abysme vás příště porazili
argosek
to je ten outsourcing, ne?
todle je naturalismus...bo sou přírodní...
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 21:47
- Nahlásit
Gerda
...bo sou přírodní...
Biokozy.....?
|
ennieska
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2010 10:36
- Nahlásit
Gerda
jooojoo, to jsme přesně my přesně tak myslím, že se na závodech v Jílovým v dubnu zase potkáme a my jdeme opět do ZZO...nemáme stále ty obrany, jak to vyplývá tady z celé té diskuze ;)
ale už jsem z toho celá nějaká nesvá, a normálně jsem tomu svýmu psounovi řekla, že jak se ty obrany nezlepší, je to letos napsled, co s ním jezdím po závodech, protože abych příští rok s tříletým psem pořád tvrdla v ZZOčkách, na to mu peču...tak doufám, že mě pořádně pochopil ,a zachová se podle toho
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2010 10:44
- Nahlásit
Walda
Biokozy.....?
to je blázinec... ))))))
ennieska
protože abych příští rok s tříletým psem pořád tvrdla v ZZOčkách, na to mu peču.
na břevnově byl pán s nadupanou malinou a závodil s náma v kategorii zzo. Malina už měla ípo chůzi, znala i revíry, ale do vyšší kategorie nešel. Takže s tříletým australákem klidně můžeš být v zzo )) Potkáme se zcela určitě, u aleksy se závodí dobře, mají pěkné ceny. My zůstanem asi už na věky v zzo, ale to neva, furt je co zlepšovat, hodně věcí vůbec nemáme. Busu se na tebe těšit!
|
ennieska
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2010 11:09
- Nahlásit
tak to koukám, že bysme nebyli jediní to jo, líbí se mi prostředí toho cvičáku, navíc, už to tam trošku známe, hlavně Rasťák, ten potřebuje mít prostředí okoukaný, jinak je mimo, takže to je dobře, a sponzory maji opravdu štědrý
taky se budeme těšit!
jo-chutnalo Marii to psí pivo? ten můj chlupáč se nad ním ofrňoval, přitom na chuť nebylo zas tak špatný ;) nedalo mi to, a musela jsem okoštovat....nakonec ale zbylý tři flašky skončily v tombole u nás na cvičáku na členský schůzi
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2010 12:14
- Nahlásit
ennieska
chutnalo Marii to psí pivo
jedinej kdo ho vychlastal byl náš figurant a moje Nána ,eště si lízla doga vod hally001
|
ennieska
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2010 13:31
- Nahlásit
davidkova renata
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2010 13:49
- Nahlásit
ennieska
chutnalo Marii to psí pivo? ten můj chlupáč se nad ním ofrňoval, přitom na chuť nebylo zas tak špatný ;) nedalo mi to, a musela jsem okoštovat
Tak to máme stejně, mařena to nechtěla ani omylem, samože sem to taky koštla, se jí nedivim, bylo tu hnusný, takže to vylemtala Nána a fižirant. Nána byla jak šílená, šla po pívě jak vosa po mědu. Příště si vyhrajem pivo pro lidi, nebo radši slivovičku, jo?
|