Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Agresivní chování psa-jak na koho.Prosím poraďte
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Evik
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2005 11:33
- Nahlásit

Lidi brzděte, do rodinných vztahů Pavly nám nikomu nic není, tak je zcela zbytečné to nějak vzrušeně komentovat, ne?
Pokud si to Pavla přečte, akorát si tím bude jitřit nervy...jistě k tomu rozhodnutí dát psa "pryč" přistupovala z těžkým srdcem a těmi komentáři jí už nepomůžem.

pavla
# Zasláno: 19 Srp 2005 12:45
- Nahlásit

Já vím,že to pro Arana bude horší než pro nás.To stěhování by možná šlo.I když jsem tam doma.Tedy doma,jak tam můžu být doma,když se tam vůbec netěším.Zkusím to.Oni nemají vůbec žádný vychování.Mamka neteře volala k nám dom a řekla,ať zaponeneme,kde bydlej.Tak co můžu chtít od její dcery,že.Ješťe se ozvu.Pavla

Martina
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2005 12:53
- Nahlásit

Pavlo, nikdo to určitě nemyslel špatně. Přeji hodně štěstí Tobě i pejskovi, snad to zvládnete jak jen to nelíp půjde.

pavla
# Zasláno: 19 Srp 2005 14:13
- Nahlásit

Chtěla jsem slyšet všechny názory.Nezlobím se ani v nejmenším.Zkusím se zeptat jednoho pána u nás.Slyšela jsem,že má byt a pronajímáho.Třeba to vyjde.Tak zatím.Pavla.

Martina
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2005 14:22
- Nahlásit

pavla
Slyšela jsem,že má byt a pronajímáho
Tak to by bylo super. Držím palce, ať to vyjde.

ppga
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2005 14:52
- Nahlásit

pavla
Poraďiť ani pomôcť neviem. Je to hrozné, keď si ani rodina nevie vyjsť v ústrety a urobiť kompromisy. Ale držím palečky, nech to vyjde s tým bytom, alebo nech sa nájde nejaké riešenie k vašej aj hafanovej spokojnosti.

haha
# Zasláno: 19 Srp 2005 20:17
- Nahlásit

pes si na novýho pána sice zvykne ale já bych si nezvykla na takovýhle příbuzný, rozhodně bych s nima nechtěla mít už nic společného

pavla
# Zasláno: 22 Srp 2005 11:07
- Nahlásit

Ahojky všichni.Tak byt je obsazený.V pátek jsme byli na očkování.Chtěla jsem,aby Aran mohl zůstal alespoň do úterý.Když zmokne,nebo nastydne nemusí to přežít.Bohužel,dostala jsem ultimátum/do neděle/.Pro ně je to také bohužel......Ať na mě nic nechtěj.V neděli jsme Arana odvezli do hotelu.Volala jsem tam.Je trochu vystresovaný,ale pán říkal,že jak ho pozoroval,za 2 dny bude v pohodě.Máme ho nechat týden v klidu a pak za Aránkem budeme jezdit a budu ho tam moci i cvičit.Ten hotel je jen tak na 2 měsíce/nemůžu si to finančně dovolit,děti musely vybrat i kasičky/,než si najdem byt,nebo něco vymyslíme.
Já je nikdy nemusela.Mě na nich něco vadilo hned od začátku/na švagrové a neteři/.Už jako dítě jsem měla vyvinutý Xtý smysl a držela jsem si od nich odstup.Bratr se nám diví,proč jsem s mamkou na ně tak naštvané a že je nemusíme vidět.To nechápu proč se tak diví/když ještě nebyla neteř vdaná,nemluvila s mojím bráchou 4 roky.A to bydleli v jednom bytě/.Vždy se dušoval,že by ji k nám nikdy nedal bydlet.A takhle to dopadlo.Berem je jako nutné zlo.Už tam asi zůstanou,i když to mělo být jen na 2 roky.
Někdy si říkám,že všechno zlý je k něčemu dobrý.Ale to zlý by někdy taky mohlo skončit.Je jedno jak.Jestli se odstěhují,změní nebo cokoli jiného.Beru to.Pavla

Sali
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2005 11:29
- Nahlásit

pavla
hele a nebylo by lepší konzultovat právníka a probrat s ním,nakolik mají ostatní spoluvlastníci právo ovlivňovat držbu vašeho majetku,pes je věc,majetek....

elvira
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2005 13:07
- Nahlásit

ahoj,když to měli jen na dva roky,co kdyby jsi jim taky dala ultimátum,to je vrchol,taková drzost,možná,kdyby jsi neustoupila tak by šli oni,ale je to těžké já vím,radit a neprožít to.Drž se a pozdravuj tvého pejska,musí být moc smutný.

pavla
# Zasláno: 22 Srp 2005 14:36
- Nahlásit

To jsme říkali bráchovi před 5 roky,když s nimi začaly problémy kvůli placení elektřiny a vody.Kdyby nemuseli platit,tak by to bylo nejlepší.Začali se dost"roztahovat".Garáž,půda.Nám by to tenkrát nevadilo,jen kdyby tu byla nějaká slušnost a ochota vyjít.
Hafana pozdravovat budu.Dík.Pavla.

Tchor
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2005 15:38
- Nahlásit

FiSt
No je to reseni, ale jen do ty doby nez najdou doma psa otravenyho

jana33
# Zasláno: 22 Srp 2005 16:12
- Nahlásit

Já se tedy nechci nikoho dotknout,neznám přesné poměry v té rodině a Pavla nám to určitě objektivně taky neosvětlí, ostatně jako zaujatý člověk ani nemůže. Ale ono to bude asi trošku o nemožnosti domluvy a kompromisu z obou stran. Něco jiného je pokud by se tu řešil případ ročního psa, který dospěl a začal dominovat a oni ho chtějí dát pryč. Ale tahle situace se vyvíjí 4,5 roku a pokud část rodiny třeba obecně není psům nakloněná a v domě je ostrý pes,který neváhá napadnout i dítě, tak bych z toho asi taky zrovna nadšená nebyla. A Pavla to asi měla začít řešit dřív než situace vygradovala odvozem dítěte. Zkusme se na to dívat i pohledem druhé strany

ppga
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2005 17:21
- Nahlásit

jana33
Máš pravdu, že nepoznáme presné pomery. Ale Pavla aj písala, že tá jej neter mala zavolať z okna, keď pôjde so synom a to odmietla. Neviem, ako je dom riešený vo vnútri, či sú to úplne samostatné byty. Ak hej, tak predsa vo vlastnom byte môžem mať psa akého chcem (veď kto sa ho bojí, nech ku mne neleze). Vonku oplotiť časť záhrady a zas ak sa niekto psa bojí, nech neleze do tej oplotenej časti. Lenže ja mám pocit podľa toho čo Pavla píše, že pre tú jej neter je riešením len odstránenie psa. Ja by som sa o vlastné dieťa tiež bála, ale vyžadovala by som len to, aby majiteľ psa zabezpečil, nech pes nemá ku mne a dieťaťu voľný prístup. Takže dá sa na to pozrieť z oboch strán, ale stále mi len vychádza, že v tomto prípade zlyhala komunikácia a rodinné vzťahy sú na bode mrazu.

Sali
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2005 20:05
- Nahlásit

FiSt
opravdu bych tady v hodnocení rodinných poměrů byla radši opatrná,podle mne to bude jedna z takových těch speciálních rozvětvených rodin s nesmírně komplkovaným systémem vazeb a vztahů,které já jako jedináček z jedináčkovských rodičů,už pár let trhlá a komunikující s nima jen mailem,nechápu a neuznávám....razím teorii,že dělat si co chci a kdy chci a jak chci můžu jen NA SVÉM A ZA SVÉ,a zařídila jsem si život sakra pečlivě podle tohoto.
Nejde zcela jistě jen o pro ně problémového psa,ale o celý komplex komunikace a hierarchie,a psem se to jen demaskovalo,a cesta z toho ven nevede přes psa,ale přes právě tu rodinnou komunikaci.Pes je tady skutečně jen obětní beránek...a jak si poradit z hlediska kynologického bylo řečeno již mnoha lidmi.Hledisko právnícké bylo též vícekrát nadhozeno.Vše co má informační hodnotu bylo jíiž řešřčeno,a dál je to věc interní,věc té rodiny...oni si tu kausu dělají sami,není to tlak zvnějšku....

Garfield
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2005 08:36
- Nahlásit

Vidím to tak, pokud pes dosud nikomu neublížil, namají rodinní příslušníci žádnou možnost podnětu k šetření či stížnosti na přestupek či trestný čin či omezování os. svobody apod. Faktem je, že bych nečekala, až psa otráví a nemachrovala na ně s tím, že jste tady vlastně návštěva a když se vám to nelíbí tak táhněte. Ideální řešení je buď oddělená zajištěná část zahrady nebo kotec, aby se oni mohli volně pohybovat, pes je v pohybu neomezoval a pouštět ho, když nebudou, ale zejména mu dávat pohyb venku. Pohyb a hlavně výcvik s postupným přivykáním na spolubydlící a bafana naučit, že o nic nejde, že nemá proč a před kým hlídat. Je fakt, že až by někomu něco udělal, bylo by pozdě.

Garfield
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2005 08:42
- Nahlásit

Ještě drobnost, opravdu po nikom nemůžeš chtít, aby Ti volal či psal písemné žádosti před každým zvažovaným odchodem, oni musí mít možnost předmět bydlení a jeho příslušenství neomezeně užívat (jsou-li spoluvlastníci či řádní nájemci). Ale pokud píšeš, že máš strach jít se psem ven (aby nepotkal jinýho psa) tak mi to přijde jako tragédie. Působí to na mě, že pes je izolovanej od lidí a psů, jeho reakce jsou i pro Tebe nevypočitatelný a zřejmě jsi vodítko, náhubek a obojek dosud neviděla. Nezlob se, ale chyba je zejména na Tvé straně.

pavla
# Zasláno: 23 Srp 2005 09:52
- Nahlásit

Vím,že chyba je na mé straně.Mívám strach,že když potkáme psa,který bude na volno a přiběhne k nám,tak se porvou.Psů,kteří běhají na volno a poslechnou páníčky až když jsou skoro u jiného psa je hodně.Byla jsem svědkem pěkné rvačky.Nechtěla bych aby to dopadlo stejně.A já bych ho nemusela udržet.Už je mi jasné,že se mělo dělat něco hned ze začátku,když okolo psa chodili s opovržením.Moje chyba.Kdyby malého pes kousnul,bylo by pozdě.
Už jsem koupila ohlávku.Tím by se to mělo trochu zlepšit.A cvičák.Víte,kdyby to bylo obráceně,taky bych se bála o děti,/v tom je plně chápu/ale jsem tak blbá,že bych volala.A snažila bych se s nimi dohodnout.Pomáhala bych jim klidně s kotcem.Víte,když k nám přijde někdo úplně nový,pes ho přijme bez problémů.Taky mě to hrozně mrzí,když se nemůžeme normálně chovat.Díváme se s okna/aby jsme se nesrazili na schodech/,když jdeme se psem ven,jsme s ním venku a hlídáme ho,stále ho přivoláváme.Když odběhne a začne štěkat hrozíme se,jestli náhodou nejsou ve vrátkách.Ještě než jsme si pořídili Arana,měli jsme na 14dní u sebe jezevčíka od ségry.Bylo to to samé.Když neteř viděl mohl se zbláznit.Řekli jsme:no co to je to se nedělá štěkat na paničku.Na to řekla neteř:se mu nelíbim.Já,když nemám ráda lidi,tak nemám ráda ani jejich psy,tak to asi poznal.Jejich kočky za ni ale nemůžou.Když jsou v okně/ty čičiny/,tak na ně vždycky volám:tak jak se máte.
Teď je hafan v kotci a snáší to docela dobře.Je mi jasné,že kdyby byl v kotci u nás,štěkal by.Slyšel by nás a chtěl by k nám.Takhle si na kotec snad lépe zvykne.
Všem Vám patří dík za vaše názory a rady.Jsem ráda,za každou normální reakci.Žádné jiné se tu díky bohu nenašly.Snažíte se mi všichni poradit co nejlépe.A zato Vám patří dík.Pavla/SARA 03/

Sali
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2005 11:15
- Nahlásit

pavla
ale proboha já to pořád pořádně nechápu...kdybyste s takkovýmhle ostřejším psem žila v paneláku s devadesáti byty a jedním společným vchodem a dvěma výtaky ve vestibulu,musela byste taky psa vyvádět z bytu do auta v koši a na vodítku,pěkně těsně u nohy,protože šance že dole u výtahu potkáte někoho,koho pes opere,je 100 procent.Znám,velmi dobře to znám,takhle jsem totiž žila taky...dobrman řádně narostlý samec mě sice poslouchal,byl určený na sprotovní výcvik a osobní ochranu a poslouchal jak hodinky,ale nedokázala jsem mu poručit,aby se nechal kousnout od druhého a držel u toho hubu...v sebeobraně se rval stylem první náraz a první zákus vše řeší,a svýma z rukávu vykousanýma čelistma by zabil menšího psa jedním zákusem,což mi taky naživo předvedl.Provokace sídlištních dětí s dělobuchy u něj taky vedly k aktivní obranné reakci na hlučnou mládež,takže jediná ochrana života a zdraví sídlištního plebsu před ním byla koš,vodítko a ovladatelnost současně...
Na volno se vypouštěl v místech k tomu určených,koš nosil neustále,pokud hrozilo setkání s druhým psem,který by přiběh ažk němu a něco si začal....podotýkám že pes měl vrcholové zkoušky z výkonu a obranářské speciálky,a soutěžil ve speciálních obranářských závodech. Takže neovladatelný rváč to rozhodně nebyl,přesto byl reálně nebezpečný.
Moje dnešní zvířata by byla v takovémto prostředí jako vy popisujete vedená stejně...k obyvatelům ostatních bytů by se v mé přítomnosti chovala neutrálně,beze mne s teritoriální dominancí,byla by v kotcích na zahradě a mimo ně by po zahradě volně neběhala,byla by venčená převážně s košem na místech k tomu určených a bez koše jen tam,kde nehrozí setkání s dalšími lidmi a jejich psy,čili vyvézt autem někam mimo civilisaci, ......stejně jako to dělám dnes a denně.

Když to pro Vás srozumitelně zopakuju jako návod k provozu,tak:
1)pes v kotci na zahradě nebo uvnitř bytu
2)pohyb po společném prostoru na vodítku a s košem
3)venčení na neutrálním území s košem
4)dostatek tréninkového vyžití v disciplínách pro něj vhodných
5)nácvik ovladatelnosti kdekoli a kdykoli
6)nic na světě neopravňuje Vás a vaše děti rušit psem,překážet psem a ohrožovat psem ostatní obyvatele domu!!!!!!!!! ale uvnitř VAŠEHO prostoru jste paní VY.
7)pokud toho dodržíte,nic na světě nemůže oprávnit vaše sousedy k rušení vaší držby.

haha
# Zasláno: 23 Srp 2005 17:28
- Nahlásit

Pavla
pořád moc nechápu co vlastně řešíš, pokud je barák alespoŇ z části můj prostě si vyhradím nějaký prostor na zahradě kde postavím kotec a ať k tomu psu prostě nelezou, i když bych ho měla v bytě ven ho budu vyvádět z náhubkem a na vodítku aby je nemohl napadnout a v mym bytě prostě nemají co dělat,at se ke psu nepřibližujou , nevšímají si ho ,ale mušíš ho zajistit tak aby je nemohl napadnout, měla jsem taky nebezpečnýho psa , prostě byl v kotci a nesměl k němu nikdo lézt, ven chodil z košem a na vodítku, pouštěla jsem ho jenom tam kde nikdo nebyl.

Garfield
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2005 09:13
- Nahlásit

Sali
haha
Přesně tak. Taky jak Pavla popisuje, že má strach, že by ho neudržela... Tomu nerozumím!? To přece není býk nebo slon, je to NO a pokud ona sama nemá 30 kg, tak musí takového psa udržet na vodítku a má-li pes koš, mohou k němu psi doběhnout a měli by být relativně v bezpečí. To, že je pomlátí košem je problém majitelů volně pobíhajících psů. Psa nemusí utrácet, jen minimalizovat riziko úrazu a velmi rychle důmyslně pracovat na jeho socializaci (což už je dost pozdě) a vymezit prostor pro něj určený, kam spolubydlící chodit nebudou, budou psa ignorovat, držet hubu a maximálně tak mohou zasalutovat a slušně pozdravit, kdykoliv půjdou okolo... Jsem se zas nasštvala.

sara03
# Zasláno: 26 Srp 2005 11:43
- Nahlásit

Čauky,on vycítí,že mám strach.A brání mě.Už nechápe ,že
ten strach nemám o sebe,ale o něho a toho druhého psa.Když jsme ho odváděli,potkali jsme hodně psů.Já byla v pohodě a on taky.Každý den tam volám.Je docela v pohodě.Na nikoho nevrčí ani neštěká.S paní je kamarád.Teď si hledá cestu k instruktorovi.Tak ho ještě do příštího týdne neuvidíme,aby nebyl ve stresu.Bude to dobré.Nesmím o tom pochybovat.Dokážeme to oba.

žanda
# Zasláno: 26 Srp 2005 11:56
- Nahlásit

Jak tady čtu-naprosto souhlasím se Sali.
Jsem na svém uzemí a druhej mi nemá co zakazovat. Na mě je abych si ohlídala psa...

Můj pes má taky sílu- a já muší váhu,ale psa,když se nám jinej haf přomotá u cesty udržím-je to i o grifu už asi. Holt když je na volno,řeší to náhubek,kdyby někdy náhodou ......bydlím v paneláku s 50-ti psy sousedů(jsme velký dům o cca 130 partajích) a taky se to dá zvládnout...je pravda že díky nám se naučili konečně pejskaři vodit psy do domu na vodítku a už se to v hale nepere))))

sara03
# Zasláno: 26 Srp 2005 12:21
- Nahlásit

Doma už mám brzdící ohlávku Halti.I když mám sílu,tak v některých případech jsem letěla.To už by se nemělo stávat.A jak jsem se tady také dočetla,že když k nám přiběhne jiný pes si dovolovat a Aran ho praští košíkem,už to bude vina toho majitele a né naše.Tak jsem klidnější.Teď už se nenecháme doma provokovat.Chce to klid.Myslím,že spokojenost bude na obou stranách.Jsem ráda,že existují dobří lidé,kteří se snaží pomoci a že jsou zrovna na těchto stránkách.Dík

Sali
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2005 12:39
- Nahlásit

sara03
nechci Vám do toho mluvit,ale obávám se,že byste potřebovala spíš v reálu "odborné školení" o tom,jak se vlastně žije se psem...přijde mi že jste takový zmatení jakouživatelé něčeho,čemu ani příliš nerozumíte a nějak to zatím náhodou provozně jakofungovalo...
Zrovna Vám bych doporučila někoho velmi trpělivého a edukativního,kdo by vás trochu uvedl do tajů symbiosy s domácí psovitou šelmou....co takhle nakouknout na web Rudolfa Desenského,kde se scházejí lidé se skutečnými problémy,vyplývajícími z neznalosti problematiky,a kde se radí skutečně fundovaně vzhledem k cílové skupině a její informovanosti....

sara03
# Zasláno: 26 Srp 2005 13:00
- Nahlásit

Už tam "nakukuju"týden.Je tam plno zajímavého.Aran je náš 6tý pes a se žádným jiným problémy nebyly.Kažký pes je jiný.My se máme také stále co učit.Každý pes potřebuje jiný přístupChápu proč pes dělá to a proč ono.tedy myslím v chování.Ne co se týká jeho kažkodenních potřeb.Přemýšlím o tom.Snažím se najít vhodné řešení.Rudu Desenského obdivuji.A ti jeho vlci jsou krásní.Jsem vděčná za kažkou radu.Jako zmatení jakouživatel si nepřipadám Sali,ale odborné školení ráda přijmu.Každá nová zkušenost můžebe být přínosem.Dík Sali

Sali
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2005 13:09
- Nahlásit

sara03
omlouvám se,ale opravdu mi tak připadáte,od majitele šestého psa bych očekávala ten samý rozhled jako od sebe....to mi vychází když to hodně zjednoduším na dvacet let života se psy....

sara03
# Zasláno: 26 Srp 2005 16:35
- Nahlásit

Je to 30 let.Já s nimi byla v kontaktu už jako malá.Jednou mě Jeden kousl a já ty lidi prosila,aby mu nic nedělali,že za to nemůže.To co jsem napsala ví každý,kdo má psa.Já taky.To je pro začátečníky.Ale neříkejte mi,že si vždy víte se vším rady.Jestli toho psa teď potrestat tak,nebo onak.A jestli jste to tak dělala tak klobouk dolu.Vím,že Aran je dost starý na výchovu.Je ale učenlivý.Vím,kdy jsem měla začít chodit na cvičák,znám povely a vím jak na ně má pes reagovat.S NO pesou/už bohužel odešla/ jsem na cvičák chodila.Jak se k nám Aran dostal:Jednomu známému zemřel pes.24.12 jsem jela pro Arana.Evidentně chovatelům překážel.Když jsem dárek předala,byl pán úplně nadšený.Volal synovi,ten byl ale vzteky bez sebe.NECHTÉL HO!Psa jsme vzali domu.Bohužel chovatelka řekla,ať si podáme inzerát a zbavíme se ho takhle.NECHTÉLIHOKdyž jsme si ho brali byli mu už tak 3měsíce.Skoro každý víkend jsme jezdili pryč.Děti chtěli vidět tatínka.Já pomáhala v hospodářství.Psa jsme nechávali doma,aby si s ním popovídal onen známí,který ho měl mít.Při 4ech dětech a práci moc času není.Vím,že jsem psa měla brát sebou.Snažila jsem se ale aby ho viděl také druhý páníček.Díky domu měl krásné 2poslední roky života.To mě ale neomlouvá.Cvičila jsem ho doma.Základy má,ale ne v cizím prostředí.Nastal problém a teď ho doma také NECHTÉJÍ.Chci ho jen já a moje 3děti.Nej syn už doma nebydlí.Tak jsem napsala všechno.Nemyslete si,vím kde dělám chyby.Umím je přiznat a snažím se je napravovat.Hlavně se nsažím porozumět všem zvířatům.Oni lidskou řečí nemluví a o to je to horší.Krásný víkend.Pojedu na houby,pak budu mít zábavu s pejskem.Už se nám moc stýzká.

Sali
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2005 20:02
- Nahlásit

sara03
je mi vás líto.Takovej život není nic pěknýho.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání