Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Zkamarádit NO s hovawartem
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
krsinda
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 20:04
- Nahlásit

Ještě bych měla jeden dotaz. Tchán mají rok a půl starého NO a vždycky byl ostrej na psi, ještě ho k žádnému raději nepustil, jelikož by ho zcela určitě pokousal. Chtěli jsme je seznámit s naší fenkou 4.měsíční a málem ho nemůžeme udžet. Když jsme v dálce skáče v ohradě a div nekňučí, že by jeden řekl, zkusíme to. Ale jak se blížíme k boudě, v tu ránu má pěnu u huby a obnažený zuby až na stoličky. Prostrkává hlavu a chňape po ní. Chtěla bych, aby byli kamarádi, ale nevím jak toho docílit.

makrel
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 20:08
- Nahlásit

krsinda
A jste si jistá, že je to známka agresivity? Není to jen tím, že tak strašně chce jít za ní?

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 20:11
- Nahlásit

krsinda
Jestli ho v životě k žádnýmu psovi nepustili, tak je to totální asociál a tam to bude těžké.

krsinda
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 20:13
- Nahlásit

makrel
To je právě to co nevím a co se strašně bojím zjistit. My totiž jsme ho měli na vodítku, to nebyl v té boudě, to jsme zkusili jako první a úplně stejná reakce. Nechali jsme každého zvlášť očuchat i pelechy, ale pořád je to stejné. Dělá to i na jiné psi. Tchán mu domlouvá, vždycky jen kouká a když potom s tou naší vystrčíme jen čumes je zase jako v tranzu.

krsinda
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 20:14
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
Jako štěně nebyl problém, hrál si se psy, normálně. nevím kdy se to zlomilo.

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 20:17
- Nahlásit

krsinda
Zkuste mu dát košík a nechat je dojít až k sobě, ale ne, aby on byl v té boudě, zkusila bych to někde na procházce, aby si náhodou nehlídal své území.

makrel
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 20:19
- Nahlásit

krsinda
Taky bych je vzala ven, třeba na dlouhé vodítko, ať můžete rychle zakročit, ale jestli není úplný magor, tak by neměl štěněti a ještě k tomu fence ublížit

kejtlin
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 20:23
- Nahlásit

krsinda
taky myslím, že jste hodně podcenili u NO socializaci, vemte je na neutrální půdu někam ven na pole, louku to je jedno a NO na vodítko a štěndo taky, nechte je opatrně očuchat, normální dospělý pes štěně fenku nenapadne.

krsinda
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 20:24
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
Ještě tedy upřesním, že poprvé, když jsme to zkusili, podruhé a potřetí, to bylo právě u nás na dvoře. Na třetí setkání jsme mu dali náhubek. Od té doby chodíme jen k nim a jen tak když je v boudě nebo zavřený na zahradě. Jak píše makrel, je to "magor". Když byli u nás, vždycky se pak obrátil proti tchánovi, jednou jsem ho musela stáhnout. On je chlap jako hora, měl zimní bundu, ale šel po něm strašně.

makrel
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 20:26
- Nahlásit

krsinda
No tak jestli se neumí chovat ani k majitelům a nerespektuje je, tak nevím, jestli to má cenu se snažit je spolu zkamarádit.

krsinda
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 20:26
- Nahlásit

kejtlin
kejtlin
Já z toho mám fakt strach, už jsme to chtěli zkusit. Když vidím co dělá jen za těma vratama, nebo když jde kolem hradby jiného psa. Ona je navíc nebojsa a pěkně na něj štěká

krsinda
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 20:28
- Nahlásit

makrel
Je nevychovaný, ale je to čistě jejich chyba.......Nesnažili se o to. On se proti nim neobrací. Ale tchán mu proto aby netáhl na vodítku dal ostnatej stahovák. Vždycky, když škubne, tak po něm vystartuje. Říkali jsme mu, aby mu ho nedával

kejtlin
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 20:39
- Nahlásit

krsinda
ostnáč do ruky laikovi vůbec nepatří, to mě sere lidi si pořídí pracovní plemeno a dají ho do kotce nebo na dvůr a to je všechno , já svým psům byt´ dělám sebenepříjemnější věci tak nikdy po mě žádný nevyjel, prostě jsem jejich nejvýše postavený pes a respektují mě tolik, že mám právo je jakkoli "týrat"
to štěkání je spíš výzva ke hře nebo něco jako pojd´ blíž at´ se seznámíme u štěnětae agrese nebývá, jinak je jasný, že na něj štěká za vratama hlídá si svoje, moje kao a no by sežraly cizího je jedno jestli psa, kočku, člověka, ale venku to jsou zlatíčka venku je to jiný, tam si nemá co hlídat.

makrel
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 20:41
- Nahlásit

krsinda
Otázka je, jestli vás pes poslechne, když ho vezmete někam ven. Když je to cizí pes ( hlavně od tchánovců) tak to někdy bývá docela složitá domluva.A ten ostnáč mluví bohužel za vše

krsinda
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 20:44
- Nahlásit

kejtlin
On právě ze začátku nebyl ve svém, byl na jejím území....
Tchán měl před tímhle 12let NO, ten byl skvělý. Neni začátečník a věnuje se mu jak může. Bohužel je prakticky slepý (tchán), proto nad ním nemá tak stoprocentní kontrolu jak by potřeboval. Ale chyby dělal!! To jsem mu říkala, ale nedal na mě. Ten ostnáč mu poradil jakýsi chytrý pán, že prý bude poslouchat. Rozmlouvala jsem mu to, ale nic...

krsinda
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 20:48
- Nahlásit

makrel
poslechne mě?Proč mě?

kejtlin
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 20:51
- Nahlásit

krsinda
to je jedno je v uzavřeným a zná to tam, venku je to fakt nejlepší.
tchán mělasi štěstí na povahu u předchozího NO a když má tak velký handicap, tak si měl pořídit něco míň náročného, já mám taky zdravotní potíže a až budu cítit, že bych na další štěně velkého psa fyzicky neměla, tak přejdu na menší.
ostnáč používám zřídka, ale cvičím psy asi 13let a prošlo mi hodně psů pod rukama abych si to mohla dovolit posoudit a než ho použiju, tak sik to ještě 2krát promyslím, nebylo by od věci s NO i malou navštěvovat kynologické cvičiště, NO je ještě hodně mladý, dal by se ještě vychovat.

makrel
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 20:52
- Nahlásit

krsinda
No já myslela, kdyby u toho nebyl tchán

krsinda
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 20:57
- Nahlásit

kejtlin
Určitě měl štěstí na povahu u toho předešlého, ale on dřív takový handicap neměl. Stalo se mu to během 3/4roku. A vzhledem k tomu, že ten předešlý byl zlatý, nepředpokládal, že to bude náročné. Myslíte, že by zvládl se svým handicapem chodit na cvičák?

kejtlin
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 20:59
- Nahlásit

krsinda
makrel
No já myslela, kdyby u toho nebyl tchán
mohl by poslechnout, bude vyjevenej, že je venku, to chce zkusit, pro jistotu s košem

kejtlin
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 21:02
- Nahlásit

krsinda
Myslíte, že by zvládl se svým handicapem chodit na cvičák
k nám chodí pán a má obě nohy umělý, já nevím to musí zkusit, ale nevím proč ne, teta mám invalidní důchod pro částečnou slepotu má 22 a 24 dioptrií a chodí na cvičák s flat coated retrievrem.

LucieS
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 08:45
- Nahlásit

Jestli je mu rok a půl a jako štěně si se psy hrál, tak bych to neviděla tak černě. To, že obnažuje zuby až na stoličky, znamená spíš nejistotu a strach než agresivitu.
Vzala bych ho k vám na dvůr, dala mu košík, vypustila ho z vodítka (to je důležité, pes na vodítku se chová hůř) - můžete mu nechat třeba courat stopovačku, aby ho bylo za co rychle chytit, kdyby byl problém. A pusťte mu tam tu fenku. Oni si poradí. Hlavně kolem toho nedělejte haló typu "tři lidi drží jednoho psa", to je akorát vynervíte.
Za toho psa se přimlouvám, abyste je skamarádili, měl by parťačku na blbnutí, musí mu to hodně chybět.

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 08:53
- Nahlásit

krsinda

jen ještě dodám, že ten koš, bych dala asi radši ten umělohmotnej - pokud to nemá nějakou technickou závadu, jako , že si ho třeba proti kovovému může snáz stáhnout - máte někdo zkušenosti? Já ne. Páč ten umělohmotný není tak tvrdý a kdyby přeci jen pesan začal blbnout, tak je to bezpečnější. A on nemusí ani blbnout ve zlým, vzhledem k tomu, že je bez psích kontaktů, nemusí tak odhadnout svoji velikost, velikost štěněte, může to být hromburác a chovat se jako slon v porcelánu. Určitě - pokud to nemá nějaký úskalí - bych použila ten umělohmotný.

krsinda
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 09:07
- Nahlásit

LucieS
Já bych právě taky chtěla aby byli kámoši. Protože ta naše si hraje úplně s každým psem. Začali jsme právě u nás na dvorku. aby nebyl na svém území. To co píšete zní hrozně rozumně. Já mám toho NO taky ráda a proto mě to mrzí, že se tak chová a docela bych se přiklonila k tomu, že se spíš bojí. On není zlý. Jen ten ostnáč ho hrozně svazuje. Ale asi bych potřebovala právě tu třetí neutrální postavu v tom seznámení. Sice neděláme, že bychom ječeli, křičeli apod. Já to beru s nadhledem, ale nechci aby jí ublížil

moll
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 09:10
- Nahlásit

krsinda
a ten ostnáč se nedá sundat? kromě koše bych se na setkání pesů vybavila gumovým lanem - je to perfektní věc, když potřebuješ vyvěsit psa zakousnutého do jiného - ubírá kyslík, ale neřeže kůži. to nepíšu abych tě strašila, jen rada ze života.

krsinda
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 09:20
- Nahlásit

moll
určitě se dá sundat, ale zatím to proběhlo, že byl tchán na obvyklé dvouhodinové procházce a cestou domů se u nás stavěl. Doma a na spaní ho nemá. Jen na tu procházku. To gumové lano, na to se poptám.

krsinda
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 09:56
- Nahlásit

LucieS
Ještě bych se vás zeptala,raději jsem se zetala, ten čas hrozně letí. V únoru mu budou dva roky

handula
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 13:02
- Nahlásit

jestli není úplný magor, tak by neměl štěněti a ještě k tomu fence ublížit

jestli neni socializovany a je zavreny v kotci, tak mu klidne ublizi, bez kosiku to naostro nezkousejte

krsinda
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 13:14
- Nahlásit

handula
Vysvětlete mi prosím, co přesně znamená socializovaný? Není stále zavřený v kotci. Mají prodejní stánek, tak je zavřený jen po otevírací dobu, pak volně běhá. Dnes jsme to zkoušeli, mají oddělenou zahradu a dvůr. Štěkali na sebe, lítali kolem hradby, ale zase to bylo okousek lepší. Když byl NO malý, prosil mě tchán, abych ho vycvičila. Ráda jsem souhlasila, ale pod podmínkou, že se k němu budou chovat, tak jak jim řeknu a ne jinak. Několikrát to porušili a dělali to po svém, takže jsem výcvik vzdala. Proto si myslím, jestli tedy on nežárlí spíš na mě. Jelikož jsem asi jediná na koho se nikdy neohnal a vždy poslechne. A když mě teď vidí s HW, tak je mu to možná divné???

handula
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 13:35
- Nahlásit

krsinda
no presne z wikipedie je to tohle: proces, během kterého se jedinec začleňuje do společnosti.
laicky bych rekla, ze ho proste od mala zvykate na ruzne situace, chodite mezi lidi, psy, chodite do metra, do busu, aby si proste a jednoduse zvykal a pak se nechoval nejak nestandartne jen proto, ze se boji, nevi....

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání