Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Zkamarádit NO s hovawartem
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
LucieS
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 17:11
- Nahlásit

Hele, já bych to fakt neprotahovala. Čím víc to budete hrotit, držet ho na vodítku, nechávat za plotem, tím to může být horší. Když mu dáš košík a pustíš je k sobě a budeš to pohotově hlídat (jak jsem psala), nic se nestane. S košíkem jí nic neudělá a i kdyby byl agresivní, za stopovačku ho chytíš během vteřiny, nic udělat nestihne. Stačí na to jeden dva lidi, fakt to nehroťte s nějakým lanem atd.
A ostnáč se dá otočit špiclema nahoru.

krsinda
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 17:38
- Nahlásit

LucieS
Jasný,já to chápu.Kdyby šlo o cizího pejska a můj byl ten NO, udělala bych to stejně. Ruku na srdce, kdyby jste byla ve stejné situaci jako já, měla štěně, které je mi nalepené na noze, pustila byste ho? Jediný, kdo by mohl ve vteřině zareagovat jsem já. Ale ve stejné vteřině se ke mně pohrne ta moje hw, vůbec si tu situaci nedovedu představit.

LucieS
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 01:06
- Nahlásit

Proč? Chytit stopovačku může každý.
Kdyby mi na tom NO záleželo, tak bych do toho šla.

krsinda
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 08:46
- Nahlásit

LucieS
na NO mi záleží, ale víc na té mé HW. Po těch několika nepodařených pokusech už před ním utíká. Tchán je prakticky slepý, pokud nemá vodítko pevně v ruce, stopovačku nevidí a psa nezvládne. A tchýně ho neutáhne.. Nevidím mu do hlavy, zajímalo by mě co si myslí........nechci jen kvůli němu, za každou cenu udělat to tak jednostranně. Aby potom ta hw měla stres z vlčáků. Chtěla bych najít oboustranné řešení. Když s ním jde tchán na procházku a jdou kolem hradby, kde je pes, řekla jsem mu , aby ho nechal ať si každýho očuchá, poštěká, ať ho nestahuje a nezakazuje mu to. Snad to nějak vyvhytáme. Zatím se to postupné seznamování docela osvědčuje ze strany No, ale ta naše hw už začíná couvat. Tak nevím, nevím, jak to dopadne

Alexa
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 09:24
- Nahlásit

krsinda
v žádném případě nespoléhej na to že štěněti a fence nic neudělá. Košík psovi dej koženej 100% zajištěný proti sundání. A počítej s tím, že ještě pár nevydařených pokusů a tvoje bezproblémové štěně už nebude bezproblémové a začne ze strachu buď před psama utíkat nebo na ně útočit.

krsinda
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 09:27
- Nahlásit

Alexa
No to je právě to, čeho se bojím. Včera před ním začala couvat a na porocházce se bála pejska se kterým si normálně hraje. Myslíte, že toho mám raději nechat?

Alexa
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 09:42
- Nahlásit

LucieS
S košíkem jí nic neudělá a i kdyby byl agresivní, za stopovačku ho chytíš během vteřiny, nic udělat nestihne. Stačí na to jeden dva lidi, fakt to nehroťte s nějakým lanem atd.
A ostnáč se dá otočit špiclema nahoru.

no nevím, ale známým velký pes s košíkem zabil štěně, sama za sebe bych nedala ruku do ohně že budu schopná ve vteřině reagovat, protože se to semele vždycky hrozně rychle.Ostny nahoru můžou zranit druhého psa.
krsinda
Myslíte, že toho mám raději nechat?

rozhodně to nezkoušej na psově domovském území, jak tu už někdo psal, ale mimo. Určitě dej psovi pevnej koženej nebo aspoň plastovej košík a vyzkoušej pořádně jestli ho nesundá. Doporučovala bych aby jsi sebou měla někoho kdo to se psy aspoň trochu umí a je schopen reagovat a psa chytit. Tchán, kterej stojí a kouká je ti na houby. Taky by to chtělo oplocený prostor, protože když ti pes začne štěně honit, to před ním bude utíkat.

LucieS
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 10:13
- Nahlásit

no nevím, ale známým velký pes s košíkem zabil štěně, sama za sebe bych nedala ruku do ohně že budu schopná ve vteřině reagovat, protože se to semele vždycky hrozně rychle.Ostny nahoru můžou zranit druhého psa.

Ale 4měsíční hovík už je docela velkej pes, navíc ten NO nejspíš není žádný agresor.
Chce to nedělat s tím cavyky a vyřešit to rovnou. Já když jsem si k feně přinesla štěnisko, tak první týden měl taky chudák drsný a odnesl si dva cvakance, než se to vyladilo. A za krátkou dobu byli největší kámoši.
Chtěla jsem tím říct, že čím víc to budeš protahovat a nervit, tím horší to bude.

krsinda
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 11:08
- Nahlásit

LucieS
Jenže vy jste je měla ve společné domácnosti, my ne a děláme to jen proto, abysme spolu mohli chodit.
Alexa
Já si se psy umím poradit, hlavně s NO, ale mám pořád strach o tu malou. Nevím asi tomu dám čas. Ale díky všem za nápady a rady.

ajunka
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 11:41
- Nahlásit

pokud oni budeš mít přehnanej strach- zbytečně což tenhle řípad asi je bude zachvíli mít ona přehnanej strach sama ze sebe. vyřeš to suveréně a jendou provždy- vem si no na vodítko piokud věříš že ho zvládneš dej mu koš at čubině neublíží a přived ho za ní at se očuchaj

LucieS
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 12:02
- Nahlásit

pokud oni budeš mít přehnanej strach- zbytečně což tenhle řípad asi je bude zachvíli mít ona přehnanej strach sama ze sebe. vyřeš to suveréně a jendou provždy- vem si no na vodítko piokud věříš že ho zvládneš dej mu koš at čubině neublíží a přived ho za ní at se očuchaj

Jo jo, nejistý a nerozhodný páníček je pro psy jedna z nejhorších variant...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 12:17
- Nahlásit

LucieS
Jo jo, nejistý a nerozhodný páníček je pro psy jedna z nejhorších variant...
to každopádně..a hned vedle něj stojí pakovikuňa,která nepřemejšlí nejlépe vůbec a svý štěně nechá válcovat kdejakým asociálem rozmazleným(ted nemyslím tazatelku) někde v parku páč "von mu nic neudělá" a "nechte je,at ho srovná,aspon uvidí,že si nemůže dovolit všechno(rozuměj štěně)" a podobný zcestný bláboly dalších idiotů Osobně bych byla dost opatrná na podobnou akci,myslím,že nikdo toho NO nezná a tak nemůže říct,jestli je či není totál asociál,kterýmu je prostě fuk do čeho a proč rafne.Ne že by takoví nebyli...

Alexa
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 12:58
- Nahlásit

davidkova renata
moc dobře jsi to napsala

krsinda
Já si se psy umím poradit, hlavně s NO, ale mám pořád strach o tu malou. Nevím asi tomu dám čas. Ale díky všem za nápady a rady.

myslela jsem abys tam byla ty a ještě měla někoho aspoň trochu schopnýho né tchána, kterej jen stojí. A asi bych vzala NO na vodítko v košíku a malou pustila na volno, abys u toho NO mohla zasáhnout hned a né až ti zeštosuje štěníka pod sebe a domlátí ho košem
U nás doma páč mám magora čubu, se osvědčilo, že nové štěně mu ukázal jiný člen rodiny a já u toho vůbec nebyla. Postupně si na štěně zvykla a byly holky spolu v pohodě.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 13:03
- Nahlásit

Alexa
no von mě ti tak přišel na mysl Buřtík třá..tys ho asi neviděla v poslední době,ale ten by ty optimisty zatraceně rychle vyléčil z ležérnosti a bezstarostnosti.ti garantuju,že by nestihli nic a taky to,že je mu naprosto fuk co napadne s úmyslem to zlikvidovat.

Dáška
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 13:10
- Nahlásit

A co kdyby se zatím seznamovali jen přes ten plot? Až jim to přijde úplně normální se očuchat přes plot a budou oba existovat v klidu vedle sebe, pak to zkusit. Já se ti nedivím, měla bych taky strach o malou a vůbec by se mi nelíbilo, aby ji nějaký dežo masil.
Nebo ho vem na celý den ven, unav ho tak, až sotva poleze a pak to zkus...
Na tohle by byla dobrá asistence teho Růdy Desenských nebo někoho takového, pač co se mu tuším odepřít nedá je rychlost pacifikace útočníků bo najít někoho dobrovolníka se zkušenostma a rychlým postřehem.

krsinda
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 14:24
- Nahlásit

davidkova renata
Děkuji, krásně jste to napsala, mám dost podobný názor

Alexa
To právě nikoho takového nemám. Jediný, kdo se NO nebojí, mě totiž nevadí i kdyby mě třeba rafnul, vím kam šáhnout a jak ho zvládnout. Každý se ho jinak bojí. Ale on v podstatě není zlý, ale chybné zacházení dělá z každého psa nevyzpytatelného. Vememe je ven na pole, půjdu s mužem, jen pro upřesnění, manžel na pejsky neni ve smyslu co se týče výchovy, tak jedině, že bych mu dala tu naší a já vedla NO. Ale nebude to považovat malá za zradu, že vedu jiného pejska? Zatím mě má jako tu jedinou.

ajunka
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 14:45
- Nahlásit

krsinda osobně bych se na to takhle nekoukala chceš je zkámošti tak ti stejně nic jinýho nezbejvá a ptát se na to ejslti to nebude brát jako zradu je trošku odvěci

krsinda
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 14:58
- Nahlásit

ajunka
Zkusíme je vzít ven na to pole, ale jako poslední možnost. Chci je skamarádit. Myslela jsem, že to půjde tak nějak samo, když NO uvidí, že patří k nám. Ale za každou cenu to nepotřebuju. Má tu i jiné dospělé pejsky se kterými si hraje. A když jdeme ke tchánovcům, ochotně ho zavřou. Ono je to těžký. Kdyby NO žil s námi, tak bych to řešila patrně stejně jak píší mnohé z vás, ale kdyby byl u nás, nebyl by takový. Oni se k němu chovali hrozně, když byl štěně. Před návštěvou ho zavírali, na procházku jsem s nim chodila jen já. Na druhou stranu mohl všechno, nikdy mu nic nezakázali.Když jsem to viděla a řekla mu, že je to špatné, že mu má vynadat a né mu opatrně říkat "to se nedělá"tak mi vynadali, že je to jejich pes. Nikdy ho neměli puštěného na volno, tchýně je uječená.....no jen kroutím hlavou. Asi to bude fakt asociál. Je mi ho líto, protože kdybyb byl v lepších rukách, byl by dobrej.

LucieS
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 15:15
- Nahlásit

Zkusíme je vzít ven na to pole, ale jako poslední možnost.

No tak vem manžela, ať vezme hovici, ty vezmi NO a jdětě na dlouhou procházku a je to. Nebudete je nutit ke kontaktu, ale ani mu bránit, a ono to přijde tak nějak přirozeně samo.

Jasně že to nebude brát jako zradu. Nebo neměla by. Ty jsi pán a ty rozhoduješ, co se bude nebo nebude dít. Je to tvoje kompetence, kterou pes respektuje.

krsinda
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 15:21
- Nahlásit

LucieS
Uděláme si s manžou mejdan na poli. Uvidíme. Pořád nebyl čas to zjistit venku. Zkusíme to.
Fakt díky za rady všem, já si z toho udělám souhrn a nějak to zužitkuju. Udělám to tak aby to vyhovovalo hlavně nám. Nerada bych si hovici "zkazila" tím, že jí začnu nutit něco z čeho má strach

Pumpa
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 15:23
- Nahlásit

LucieS

neměla by si ji vzít ona, když má být vůdcem smečky?

krsinda
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 15:25
- Nahlásit

Pumpa
To si právě taky myslím, co když jí tím od sebe odradím, chci aby mi stopro věřila a věděla, že u mě má zázemí. Nenabourám jí to takhle? Já najednou povedu pejska, který s námi nežije a ještě na ní vztekle štěká

Pumpa
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 15:27
- Nahlásit

krsinda

to mně tak napadlo, v tomhle případě nezáleží co to je za psa.

Ale třeba se pletu, kdyžtak mně opravte prosím....

PeKrato
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 15:30
- Nahlásit

Pumpa
krsinda

taky mi přijde, že by měla jít s paničkou a ta bude ta opora, když se bude malá bát. manžel by NO nezvládl vést?

krsinda
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 15:32
- Nahlásit

Pumpa
Já to nějak nechápu

krsinda
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 15:34
- Nahlásit

PeKrato
No to právě ne, určitě ne. Manžel není houžvička, ale se psy to neumí. Kdyby se po něm ohnal, stopro by ho pustil. Kdyby se do něj pustil, nezvládl by ho.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 15:42
- Nahlásit

krsinda

no ne, jde o to, že pakliže chceš být vůdcem smečky Ty, měla bys ji vést a jakoby jí poskytovat útočiště a přesvědšit ji, že Tys pro ní opora. Ne ji litovat a utěšovat, když se bude bát, jenom ji podpořit a přesvedšit, že je všechno ok, a že se nemá čeho bát.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 15:43
- Nahlásit

krsinda

tak to vám asi nezbyde to udělat dle původního plánu, malá s manželem a NO si zajistíte vy. držím palce!

Pumpa
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 15:43
- Nahlásit

krsinda

z toho by mohl být pěknej průser, to si raději vezmi někoho silného, rozumného a někoho kdo se nebojí.
Ze cvičáku nebo tak...

krsinda
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 15:50
- Nahlásit

Tak si tak říkám, jestli mi to stojí za ty potíže, které by z toho mohli být.

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání