| Autor |
Zpráva |
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 13:15
- Nahlásit
argosek
to, ze je pes "rozmazleny fracek" neni prekazkou tomu, aby te poslouchal, ani tomu, abyste spolu prozili vesely zivot.
K tomu mne nemoze byt prekazkou nic...aj keby som k tomu aby somnou prezil spokojny a stastny zivot mala donutit :P
Stale mi ide len o to zistit pricinu jeho chovania...a tu pricinu odstranit, aby sme opet mohli zit v harmonii
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 13:29
- Nahlásit
Silwuska
ja te chapu docela dobre, slecno silwusko, tva situace mi neni neznama. chces, abych ti prozradil velke tajemstvi, silwusko?
pejska nervacka nedotlacis na "spodni pozici ve smecce", dotlacis ho maximalne tak jeste k vetsim nervum. pejska nervacka musis poznat, mit ho rada, odkryt pod nevrlou slupkou krasny vnitrni svet. to stenatko v nem, ktere jen ceka, az najde nekoho, kdo mu aspon trochu porozumi, aby ho mohl pustit do sveho sveta. takovy pejsek sam zvoli si te za sveho vrchnepozicnihosmecnika, budes-li o to stat. ej jen si vrc, jez se a tuhni - vim, ze v jadru tve srdce je dobre. co dobre - je nadherne.
vis, co je to tvrdohlavy pes? to je pes, na ktereho se tlaci, misto aby mu clovek dovolil zmeknout samotnemu od sebe.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 13:32
- Nahlásit
Já mám doma taky jednoho, který si všude možně ňufá, vždycky je dost před náma.
Měl několik období, kdy jsem myslela, že ho "zabiju" a budu mít konečně klid. Jak viděl pohyb ( i ve velké vzdálenosti) zvěře, tak startoval. Dneska to už tak moc neřeší a dokážu ho zastavit. Ale v těch obdobích, kdy startoval a byl neodvolatelnej, jsem se potila hrůzou.
Nemůžu chodit se stopkou, takže jsme od malička trénovali na volno. Snad největší zlom nastal ve chvíli, kdy zdrhl podruhý ( v jeden den) na koleje, kde právě přejížděl rychlík a já ho v tu chvíli viděla přejetýho. Když přiběhl zpět, tak dostal takový vylágoš, že když dostal vodítko a celou cestu domů jsme procvičovali povely, tak je plnil bez chybky. Nevím, jak který pes, ale tenhle si od tý doby pamatuje, že koleje jsou tabu. Navíc začal reagovat na zapískání ( které do té doby naprosto ignoroval) a postupně i na zavolání... i když píšťalka je daleko jistější.
Samozřejmě, že stoprocentní přivolání nemáme, ale jako úspěch se dá brát, že se zastaví a otočí. Pak mu dojde, že jsem volala/pískala, což znamená stůj/vrať se, takže se otočí a volným krokem jde zpět. Když dám v tu chvíli povel "ke mně", tak předpisově přiběhne.
Nám "vyloučení" ze smečky, omezení pozornosti atd. nepomohlo, spíš bych řekla, že byl tak nějak spokojenější
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 13:33
- Nahlásit
Silwuska
Stale mi ide len o to zistit pricinu jeho chovania...a tu pricinu odstranit, aby sme opet mohli zit v harmonii
k tomu, abyste mohli zit v harmonii, nemusite se divat do minulosti. je to paradox - ale zkuste nejdrive dosahnout (vicemene) harmonicke souziti a pak vam priciny zpetne naskoci. reknete si - ach jak snadne to bylo. prijmete psa a dovolte aby on prijal vas, zbytek vykona cas.
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 13:35
- Nahlásit
argosek
Krasnej pribjeh pane...krasnej...az som slzu na krajicku upustila...
Ale mojmu milackovi nervackovi bolo miesta na odlupnutie jeho slupky poskytnuteho az az...bol milovany, nebol trestany, a ked tak len v medziach ktore znesie, a kedze viem ze vela neznesie, tak v medziach velmi obmedzenych...poznam jeho krasny vnutorny svet ktory je plny lasky, sikovnosti a porozumenia k ludskemu plemenu...
Ale prave to ma sere pane...hrozne ma to sere,kam sa vsetko to krasne straca a s akeho duvodu?? toto tajemstvi by som potrebovala prezradit
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 13:39
- Nahlásit
argosek
pejska nervacka nedotlacis na "spodni pozici ve smecce", dotlacis ho maximalne tak jeste k vetsim nervum. pejska nervacka musis poznat, mit ho rada, odkryt pod nevrlou slupkou krasny vnitrni svet. to stenatko v nem, ktere jen ceka, az najde nekoho, kdo mu aspon trochu porozumi, aby ho mohl pustit do sveho sveta. takovy pejsek sam zvoli si te za sveho vrchnepozicnihosmecnika, budes-li o to stat. ej jen si vrc, jez se a tuhni - vim, ze v jadru tve srdce je dobre. co dobre - je nadherne.
vis, co je to tvrdohlavy pes? to je pes, na ktereho se tlaci, misto aby mu clovek dovolil zmeknout samotnemu od sebe.
to je hezky napsaný, celý. ale to poslední nejvíc
a tetkon se zeptám jo? Dvě otázky mám (jen je zformulovat nějak, aby se to dalo chápnout, to je můj největší problém.).
Budu-li vycházet z toho, že teda třeba to je pes nerváček (ale jak to takhle na dálku poznat zas?) tak pak, uberu-li na svý pozornosti na něj, nechám -li ho víc dýchat, tak mu to taky určo neuškodí. Vynechám teda ty čulibrky s jídlem, ale prostě uberu na tom kolik pozornosti mu věnuju.
A pokud jen spratkovatí - což vyloučit nelze- neznáme situaci jinak než z popisovanýho - tak mu ubráním pozornosti taky neublížím. nemyslím šikanu, jen to, že možná člověk nevědomky přehání to, jak se psovi věnuje. Některý o to tolik nestojí od své povahy, některý to pojme tak, že je prostě pak "důležitější".
Vidím to blbě?
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 13:41
- Nahlásit
Silwuska
slecno silwusko, ale to tajemstvi je stejne jako tajemstvi, ktere maji pianisti, houslisti a rezbari, lyzari a skladatele, boxeri a kvalitni prostitutky.
chces si rozumet se svym pianem? myslis, ze na cz-piano.cz/diskuze dozvis se tajemstvi, ktere z tebe udela virtuoza? tajemstvi, ktere z tebe a tveho klaviru udela jednu bytost, bytost, ktera bude znit tisici tony sladenymi do jednoho krasneho akordu? nee - poznej sve piano, osahej si jeho klapky - bile i cerne, otirej prach, ktery na nej seda, laskej se s jeho pedaly a den o dne lepsi bud laskerkou - o maly kousicek lepsi polaskani nez vcera dej mu dnes, o zrnko prachu vice smet dnes, nez smetla jsi vcera. pak jednoho dne usednes za klaviaturu a skakal pes pres oves nikdy neznelo lepe, nez znit bude tehdy.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 13:52
- Nahlásit
PetraK
Budu-li vycházet z toho, že teda třeba to je pes nerváček (ale jak to takhle na dálku poznat zas?)
zdalo se mi, ze to slecna silwuska v jednom ze scyh prispevku sama napsala. ostatne urcita forma "rozmazlene frackovitosti" ma s nervackovstvim velmi hodne spolecneho.
Vidím to blbě?
asi to nevidis blbe.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 13:58
- Nahlásit
argosek
zdalo se mi, ze to slecna silwuska v jednom ze scyh prispevku sama napsala
aha. to mi uniklo.
ostatne urcita forma "rozmazlene frackovitosti" ma s nervackovstvim velmi hodne spolecneho.
ešče doplňující otázka: Jak to? Myšleno jako, že když pes může téměř všechno a nemá ty svý pravidla, rozhodí ho to?
asi to nevidis blbe
no jo, asi. To je u vás těžký si to přebrat, jednoduchá odpověď, ale u vás jeden neví esli si to nemá přeložit nějako, nebo esli je to tak jak to vidí
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 14:00
- Nahlásit
argosek
chces si rozumet se svym pianem? myslis, ze na cz-piano.cz/diskuze dozvis se tajemstvi, ktere z tebe udela virtuoza? tajemstvi, ktere z tebe a tveho klaviru udela jednu bytost, bytost, ktera bude znit tisici tony sladenymi do jednoho krasneho akordu? nee - poznej sve piano, osahej si jeho klapky - bile i cerne, otirej prach, ktery na nej seda, laskej se s jeho pedaly a den o dne lepsi bud laskerkou - o maly kousicek lepsi polaskani nez vcera dej mu dnes, o zrnko prachu vice smet dnes, nez smetla jsi vcera. pak jednoho dne usednes za klaviaturu a skakal pes pres oves nikdy neznelo lepe, nez znit bude tehdy.
Pane argosku, vy máte nějaké nové zboží? Nebo na vás ta letní encefalitída zanechala trvalé následky? . Na to byste mohl uhrát důchod (invalidní pochopitelně )
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 14:15
- Nahlásit
Biluška
tím novým zbožím míníš takový ty malý barevný prášíky, co je po nich každý veselý?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 14:24
- Nahlásit
Pumpa
tím novým zbožím míníš takový ty malý barevný prášíky, co je po nich každý veselý?
Takové ty červené pilulky co volají "vem si mě, vem si mě", ale můžeš se před nima schovat do jeskyňky
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 14:37
- Nahlásit
Biluška
Pani Bilusko nebudzte hruba pan argosek ma len uzasnu virtuoznu naladu, ktoru mu ja, v mojej momentalnej psychickej labilite ohromne zavidim
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 14:40
- Nahlásit
argosek
Neska naozaj bodujete pane argosek ...krasne prenesene povedane udrzuj zo svojim psom dobry fstach a ono sa to utrase...ono, ja som nikdy nebola na nejake taketo rady co ako spravit v akej situacii...vzdy som si isla tak nejak po svojom, a zdravym sedliackym rozumom som zo svojho prveho psika vychovala podla mna teda, uzasneho pohodara, ktory sice ma svoju hlavu, ale pouziva ju na nase spolocne zaujmy...myslela ze som si ze tak tak pojde aj s krpatym...ale bohuzial, dosla som na kraj cesty a rozmyslam ako dalej...tak som si sem prisla rozsirit obzory
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 14:40
- Nahlásit
Pumpa
Silwuska
Tyhle pilulky myslím . Jsou asi tak v sedmý minutě
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 14:43
- Nahlásit
argosek
to ma fkt radsi piskot nez vareny parek, rizek, nebo sekanou?? takoveho psa bych chtel taky - je pravda, že řízek jsem ještě nezkoušela, poněvdž jim nechci dávat jídlo, co jíme my, aby pak nesomrovali, ale třeba jsem jim koupila kousek kabanosu, za odměnu, že čekali před obchodem a oni mi ho vyplivli. To samé byl onehdá kousek bůčku. jsem si myslela, jak se pejsánkům nezavděčím...a oni ho nechtěli. V tomto ohledu jsou taky vadní
a jenom jste na nem chodili, nebo jste chozeni na voditku vyuzili k upevneni spolehlivosti privolani? ja uz vic jak rok jezdim skoro denne kolem fitcentra a svaly porad nikde -
Vím co tím myslíš, ale nevím, jestli to třeba nedělám blbě. Jenže přivolat psa na vodítku, když nemá jak zdrhnout není problém. To přijde, přisedne, lehne - to jo. To jsem onehdá použila, tyhle prostocviky, když vyšiloval po psech za plotem a on teďka, když přijdem k těm domům, kde inkriminovaná psiska jsou a já na něj houknu, ať se laskavě uklidní a neskáče jak tajtrlík, přiskočí ke mně, sedne, v sekundě i sám lehne a když řeknu:,,tak a v klidu jdeme" - tak začne jančit míň, po očku mně pořád sleduje a pro jistotu i sem tam přisedne
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 14:44
- Nahlásit
Ale aby to teda nevypadalo ze to je nejaky tupan zadubeny, tak tu mala ukazocka jeho sikvnosti cvici s nimi mladsia segra, asi tak od 2 minuty a 20 sekundy ide Monty...to prve je ten starsi
http://www.youtube.com/user/wewerica321#p/u/12/XXt 9mceudbY
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 15:00 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Biluška
To právě musí být ty echtgoldpamlsky co jinak ten pes fakt nenajde ani v popelnici . Žádný sušený střeva, nebo tak něco. To je slabota. Já třá normálně koupím makrelu (takovou tu zatavenou v sáčku) a tu nechám dva dny ležet na sluníčku. Když je pod mrakem tak i tři . A pak dem. Přivolám úplně cokoliv, tomuhle žádnej pes neodolá . Funguje to teda jenom chvilinku, páč jak jim jednou nabídnu tak už se ode mě nehnou, ale účel to splní. Semo tamo vezmu takovou dobrotu na vycházku, občas zastavím, z kapsy vytáhnu rybu (přes troje gumové rukavice ), zakrmím a jdeme zase dál. Všichni psi včetně hotelových se mě drží jak klíšťata. Nejlepší na tom je, že se mě drží i když rybu nemám, páč co kdybych ji měla někde dobře schovanou -
No musím to ještě zkusit.... Rybu moji psi nesežerou žádnou - možná je to tím, že máme doma rybník a od mala na ně koukají ... maso jim taky nějak zvlášť neveze....zkusím ho nechat zasmrádnout, třeba je to chytne! Jen abych to já přežila
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 15:02
- Nahlásit
Silwuska
argosek
Krasnej pribjeh pane...krasnej...az som slzu na krajicku upustila...
Ale mojmu milackovi nervackovi bolo miesta na odlupnutie jeho slupky poskytnuteho az az...bol milovany, nebol trestany, a ked tak len v medziach ktore znesie, a kedze viem ze vela neznesie, tak v medziach velmi obmedzenych...poznam jeho krasny vnutorny svet ktory je plny lasky, sikovnosti a porozumenia k ludskemu plemenu...
Ale prave to ma sere pane...hrozne ma to sere,kam sa vsetko to krasne straca a s akeho duvodu?? toto tajemstvi by som potrebovala prezradit
Tak nevím, jestli tu všichni nemluvíme o jednom psu.....o tom našem.
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 15:09
- Nahlásit
worick
A co to mas za psaka?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 15:09
- Nahlásit
A nestíhám vás číst a reagovat na všechno. Petru jen čtu
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 15:21
- Nahlásit
Silwuska
Ale aby to teda nevypadalo ze to je nejaky tupan zadubeny, tak tu mala ukazocka jeho sikvnosti
to je sikulka
worick
Jenže přivolat psa na vodítku, když nemá jak zdrhnout není problém.
mi pejsci jsou jini. kdyz neposlouchaji navolno, snadno najdu i na voditku situace, kdy se jim moc nechce.
biluska
:-P
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 15:22 - Změnil/a: Silwuska
- Nahlásit
argosek
mi pejsci jsou jini
ako sa to hovori?? aky pan taky pes?
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 16:07
- Nahlásit
PetraK
no jo, asi. To je u vás těžký si to přebrat, jednoduchá odpověď, ale u vás jeden neví esli si to nemá přeložit nějako, nebo esli je to tak jak to vidí
ja myslim, ze na moji odpovedi tolik nezalezi .
Silwuska
ako sa to hovori?? aky pan taky pes?
vy jste dobra tanecnice, slecno silwusko?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 16:08
- Nahlásit
argosek
ja myslim, ze na moji odpovedi tolik nezalez
no svět nespadne, ale zase víte co.... člověk rád ví na čem je
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 16:48
- Nahlásit
Silwuska
A co to mas za psaka?
samojeda. Tak mi byl prodaný. S PP dokonce. V charakteristice plemene má: na rozdíl od ostatních seveřanů, má silně potlačený lovecký pud. Ha, ha. Ne tak ten můj
Taky mám podezření že: jeho tata neni jeho tata, ale bude to nějaký vlk....
argosek
ej jen si vrc, jez se a tuhni - vim, ze v jadru tve srdce je dobre. co dobre - je nadherne - Woriček někdy vrčí (no vrčí, ono je to spíš takové brumlání) na Berču a když se s ním začnu muchlovat pokračujre v tom. Zpočátku jsem ho okřiknula a hned ho nechala, nevšímala si ho, že když je takovýhle, tak nic. Teď v tom muckání pokračuju, směju se mu, že brblá a doufám, že se jednou nenas....pořádně a neuhryzne mi nos Po člověku se nikdy neohnal, ani na psy není agresivní....
tušíte někdo, jak se správně zachovat? Necení zuby. Jen povrkává. Přestala jsem ho hubovat, protože jsem si už nebyla jistá, jestli je to výraz nevole, či libosti. Ale od mimča, když jsme ho přivezli, se bál lidí, byl strašně nedůvěřivý i k nám (myslím, že na něj byl někdo zlý) Hned si lehá na záda, aby nás nalákal na mazlení, ale zpočátku právě bylo to, že si sice lehnul, ale když se s ním chtěl člověk pomazlit (a to hlavně cizí) tak začal vrčet. Někdy to udělal i nám. A občas s tím ještě právě vyrukuje.
vis, co je to tvrdohlavy pes? to je pes, na ktereho se tlaci, misto aby mu clovek dovolil zmeknout samotnemu od sebe. -hezké, ale dodávat prosím, s návodem
|