| Autor |
Zpráva |
Angel
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 08:18
- Nahlásit
Zdravím všechny - víc jak před týdnem se mi stala nemilá příhoda. Na procházce jsme byli napadeni křížencem NO a Pita. Ten pokousal nejen mé dva psy, ale obrátil se i proti mě. Slečna, které byl pes svěřen na venčení ho sice měla na vodítku, ale neudržela a ten nás - i když jsme odcouvali až na trávník za keř napadl a pokousal. Mám odtržený nehet i s nehtovým lůžkem a další tržné rány a kousance na pravé ruce. S majitelem jsem se chtěla domluvit na náhradě za vet. ošetření jednoho psa, který byl pokousaný více. Odmítl, prý ho slečna měla na vodítku. Já jsem na neschopence, neb nejsem schopná 8 hodin dělat na PC, denně docházím na chirurgii. Je tady nškdo, kdo by byl kompetentní mi poradit - jak tento případ řešit? Mimochodem to již byl druhý případ pokousání člověka tímto psem.
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 08:30
- Nahlásit
policii si pochopitelně nazavolala?
|
Angel
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 08:33
- Nahlásit
Zavolala - nechtěli s tím nic mít, že měla slečna psa na vodítku a prý ho "jen" nezvládla .....
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 08:40
- Nahlásit
Angel
Podej žalobu pro tr. čin ublížení na zdraví. Schovej si absolutně všechny doklady od veta a požaduj jejich proplacení. Dále můžeš chtít svoji náhradu ušlé mzdy (rozdíl mezi mzdou, kterou bys normálně měla a nemocenskou). Pokud ti vznikne ještě nějaká škoda můžeš ji uplatnit taky. Např. roztrhané oblečení, jízdenky za dojíždění na chirurgii a pod. Žalobu můžeš podat buď na státním zastupitelství, nebo na policii. To, že psa měla na vodítku je sice hezké, ale pokud ho nezvládne je to stejné jako kdyby měla např. zbraň a říkala "já jsem nechtěla střílet, to samo vystřelilo".
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 08:41 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit
Angel
Dojdi si na policii ČR a trvej na sepsání podání trestního oznámení. Dolož neschopenkou.
Tak vidím, že Biluška odepsala rozsáhle a důkladně, co s tím, naprostý souhlas, udělej to, jak říká.
|
Angel
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 08:43
- Nahlásit
I to jsem udělala - šla jsem s manželem - ten byl taky u toho na státní policii aby to se mnou sepsali - řekli mi, at to podám jako občansko právní cestou k soudu - jenže podat trestní oznámení je pro mne nejlevnější způsob - jak se něčeho domoci, že... podotýlám, že moji psi jsou šampioni několika států a nepíši to tu, abych se chlubila, ale proto, že jsou zvyklí se pohybovat mezi wpoustou psů a pokud na ně někdo nezaútočí - nervou se - jsou to retrívři. Taky máme složeno spoustu zkoušek od canisterapeutických přes záchranářské, z poslušnosti i lovecké..
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 08:46
- Nahlásit
Angel
Oni jsou jen líní se s tím zabývat, řekni jim, že TRVÁŠ na sepsání TO u nich a pokud nejsou ochotni, ať ti to dají písemně, že se obrátíš na jejich nadřízené.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 08:47
- Nahlásit
kromě toho, ty můžeš podat TO na kterékoliv služebně PČR.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 08:49
- Nahlásit
nebo to poslat písemně doporučeně, viz zde je vzor, jak by TO mělo vypadat
http://utulkaci.wz.cz/to.doc
|
Angel
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 08:54
- Nahlásit
Trestní oznámení mám sepsané - jde mi spíš o posouzení někoho - kdo se v tomto orientuje - jakou mám šanci toto vyhrát. Mám i svědky, kteří zasáhli, neb slečna nezvládla psa ani po té, co se podařilo ho odtrhnout od jednoho mého psa a ten skočil po druhém. Jen mi přišlo divné, že policie se k tomu takto staví. Já po majiteli původně chtěla jen proplacení nákladů z veteriny - napřed byl u nás, omlouval se, slíbil toto zaplatit . když jsem mu dala účet na 1600,- Tak odmítnul a že je to můj problém...
|
Angel
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 08:57
- Nahlásit
Co jsem zažila bolesti bych nikomu nepřála - 2 x jsem byla na operačním sále - kde mi dělali revizi rány, neb jsem tam měla cizí předměty - až u kosti malíku - od chlupů z mých psů - neb ty držel v držce přede mnou až po úlomky nehtu a pdštípnutí kousku kosti. Já to cítím jako velkou nespravedlnost, že se k tomu někdo takto postaví
|
Steph
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 08:57
- Nahlásit
To je nejaky divny s tou PCR, melo by jit podat TO navic pokud doslo k ublizeni na zdravi. Je uplne fuk, jestli psa mela na voditku - zvladnuty nebyl a nemela ho zabezbeceneho - tzn.nemel kos. A jestli jsem to dobre pochopila, tak neudrzela voditko, tudiz v dobe napadeni na voditku v podstate nebyl.
|
Angel
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 08:59
- Nahlásit
Mě to přijde také divné. Koš neměl - ale vyhláška mluví tady jen o vodítku. Já psa ani neviděla, neb jsme utekli na trávu za keř - až pak tam vlítnul a slečnu táhl za sebou po zemi - pak se jí vytrhl.
|
Steph
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 09:01
- Nahlásit
Angel
Angel vim jak to musi bolet - kolikrat jsem si tahala psi chlupy z rany az po 14dnech, kdyz se to porad nehojilo a hnisalo to. Doufam, ze majitel psa aspon dodal bez kecu papiry od veta Tvymu doktorovi.
|
Angel
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 09:07
- Nahlásit
jj papíry mi donesl - čímž se v podstatě k činu přiznal.
|
Steph
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 09:07
- Nahlásit
jezis, tak snad kdyz se pes rve a neni schopna ho udrzet, tak mu dam na drzku kos a vubec nepremyslim jestli je nejaka vyhlaska o voditku, protoze to je samozrejmost. Mame doma 5 pitu, vim jak se dokazou chovat a jakou maji paru, ale na zvladnuti mi staci voditko a povel, proto mi tohle prijde jako hrozna nezodpovednost a ohrozovani okoli
|
Steph
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 09:09
- Nahlásit
zitra prijde na navstevu pravnicka - sama ma 3 pity, tak se ji zeptam na postup a drzim palce, at se vsichni brzo zahojite
|
Angel
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 09:09
- Nahlásit
No ten majitel - co jsem se dozvěděla si našel přítelkyni - ta má malé dítě a protože měl nebo ona měla strach nechat psa a dětmi - tak ten pes byl rok zavřenej v bytě sámna jen ho chodil venčit - což tomu psovi asi taky nepřidalo na nějaké socializaci.
|
Angel
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 09:10
- Nahlásit
Díky - když tak mi tady pak písni. Rány se snad zahojí - i když nehet mi už asi nenaroste, ale na dušičce rány zůstanou hodně dlouho..
|
Steph
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 09:13
- Nahlásit
Jak si psala ze je to uz druhy pripad - nebylo by mozny sehnat nejaky podklady i k tomu prvnimu incidentu?
|
Angel
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 09:15
- Nahlásit
První případ paní - znám její jméno i adresu - ale ona to tenkrrát nenahlásila, neb toho kluka zná od mala.
|
Steph
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 09:15
- Nahlásit
o nehet jsem prisla uz 3, 2x jsem mela prohryznuty luzko a nehty mam vsechny, jen byly hrbolaty a zdeformovany jak rostly, ted uz jsou normalni
|
rain
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 09:16
- Nahlásit
Angel
No tyjo, tak to ti nezávidím, jestli to nechtěli řešit a řekli že si máš dojít k soudu a nesepsali TO...
Na tvrdo bych si došla za nadřízeným, zavyhrožovala klidně Novou. Protože tohle byla jejich povinnost a očividně se na to vyloženě vyprdli .
|
Steph
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 09:24
- Nahlásit
rain
me to taky tak prijde, mam dementni sousedku, ktera ma 3 mix husky na opusteny zahrade, kam jezdi jen krmit, dost casto zdrhaji a pleni ves od drubeze, kocek i psu. Jednoho jsem potkala s cubou(6mes), chtel ji napadnout tak jsem ji zvedla za ksandy a na psa vzala trnkovou vetev, abych ho odehnala - pinda podala TO, ze jsem ji mlatila psa klackem - vetev mela prumer max 2 cm - bylo to chrosti. Byla jsem predvolana k podani vysvetleni - kam jsem donesla A4 plnou obeti jejich psu + neuhrazene skody + pridala svou vypoved o napadeni me osoby jiz z drivejska - uz jsme s nima meli incident asi 4x - kdyz jde podat TO na takovyhle kraviny, tak mi tohle prijde na hlavu postaveny.
|
Angel
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 09:24
- Nahlásit
Steph
Tak snad naroste - doktorka mi řekla, že to není jisté - tak budu věřit, že jo.
|
Angel
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 09:26
- Nahlásit
Jj - po víkendu to podám na státní zastupitelství - tak uvidíme.
|
Angel
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 09:27
- Nahlásit
Jak dlouho se ti ty nehty hojili - jde o to, že potřebuji do práce - zatím tobolí dost.
|
Angel
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 09:28
- Nahlásit
nehty hojily ehm - už ani neznám češtinu...
|
Steph
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 09:56
- Nahlásit
moc Te nepotesim, boli to a hoji se to dlouho, hlavne je to citlivy, ale az trochu zbytni kuze kde ma byt nehet, tak uz to docela jde. Ze zacatku jsem si na to davala naplast na jizvy - dycha tak se to nezaparuje a aspon trochu zabranis primemu styku s cimkoli co by bolelo.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 10:31
- Nahlásit
Angel
K těm nehtům - já si tele přivřela palec do dveří - skoro 3 týdny bolela pohmožděná tkáň, o týden později (tj.po měsíci) nehet slezl, pak to dobře týden bolelo na dotek, a teď po cca dvou měsících už mám půlku nového nehtu (tvaru prapodivného, ale rovná se), a ani prst už nebolí ani na dotek.
Takže to bude asi dost na dlouho - ale až se ti zhojí tkáň a pohmoždění, tak už se s tím pracovat dá - chce to jen náplasti na zpevnění
|